DT: 'Tadic in de spits, Mazraoui op rechtsback'

FinnDekker, 13-08-2019 om 07:30, 6804 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Telegraaf verwacht dat Dusan Tadic dinsdagavond in de spits staat bij Ajax. Kasper Dolberg zou daarmee gepasseerd worden en ook Klaas-Jan Huntelaar begint op de bank. Verder verwacht de krant dat Noussair Mazraoui op rechtsback zal spelen.

Dolberg stond in het heenduel met PAOK nog in de basis, maar moet dinsdag in Amsterdam genoegen nemen met een plaats op de bank. Tadic wordt naar verwachting geflankeerd door David Neres en Hakim Ziyech. In deze aanvalsformatie speelde Ajax ook afgelopen weekend tegen FC Emmen.

Daley Blind staat volgens de krant op het middenveld gepositioneerd. Dit samen met Donny van de Beek en Razvan Marin, die geslachtofferd werd in Griekenland. Mazraoui, die fit genoeg lijkt om te starten, zakt naar verwachting een linie naar de rechtsbackpositie. 

Denk jij dat Ajax in het eerste kwartier scoort tegen PAOK? Zet in en krijg 3,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AnsB
Ik laat de opstelling graag over aan TH.
Ik heb daarentegen wel wat overwegingen. Zoals:
Verdedigend, centraal of als back, is Veltman degene die tot nu toe een beter positioneel gevoel heeft dan Mazraoui en Schuurs. Ook verdedigend is hij beter, maar Schuurs en Mazraoui zijn opbouwend/aanvallend beter. En Schuurs is langer (kan belangrijk zijn bij standaard situaties), maar heeft weinig ervaring/is minder slim (nog).
Met Veltman als CV was er voor het eerst geen zwakke fase in de afstemming tussen verdediging en middenlinie.
Dest vind ik voor nu te onervaren als RB. Geen risico mee nemen in deze belangrijke wedstrijd (wel jammer, want puur op wat hij tot nu toe heeft laten zien zou ik hem juist wel opstellen).
De wedstrijd tegen Emmen was de meest stabiele van Ajax dit seizoen, terwijl Emmen in principe goed gebruik maakte van de ruimte. Ikzelf zou daarom dezelfde opstelling hanteren. (Eigenlijk zie ik liever Schuurs als CV, maar met hem erin heb ik die stabiliteit nog niet gezien. Ik weet niet in hoeverre hij daar medeverantwoordelijk voor was en daarom zou ikzelf dus dat risico niet nemen).
0 0
14Abdelhak14
Schuurs centraal, Dest/Joel rb en Nous op de plek van Marin. Ik vind Marin voorlopig erg tegenvallen en we missen nu echt voetballend vermogen op het middenveld.
0 -1
Schwalbino
Onana,
Mazraoui, Veltman, Martinez, Tagliafico,
Blind, Marin, Van De Beek,
Ziyech, Tadic, Neres.
1 -2
stefanwillem
Liever geen Mazraoui. Staat te vaak stil of te dromen en zoekt altijd Ziyech, ook als de veel betere oplossing zelfs voor een blinde zichtbaar is. Dest is zeker aanvallend beter en is in mijn optiek verdedigend inmiddels net zo ver zo niet al verder dan Mazraoui.
0 -1
BrandjeXL
Hahahaha wat een papagaaien hier. Dest is een groot talent en gaat er zeker komen maar op dit moment echt nog minder dan Nous. Zeker fysiek.
0 -1
stefanwillem
Jij vond hem sterk spelen zaterdag en afgelopen week tegen PAOK? Dit heeft helemaal niks met papegaaien te maken maar is een simpele constatering van feiten. Dest heeft veel meer techniek om in de kleine ruimte iemand uit te spelen, Mazraoui heeft dit veel minder. Ik irriteer me vaak aan het laconieke in het spel van Mazraoui. Ook op het middenveld tegen PAOK uit was het niet best.
0 0
Rentokill
Heeft alles te maken met papegaaien. Iemand heeft een keer op TV gezegd dat Nous alle ballen bij Hakim inlevert en prompt hoor je dat overal. Op mn werk en ook hier (meerdere keren).

Maar is het ook zo?
En is dit de fase waarin we voor Dest kiezen? Van Nous weten we meer.
0 0
BrandjeXL
Stond Nous tegen PAOK als RB?
0 0
stefanwillem
Nee. Maar ook tegen PAOK was hij zwak. Of was het bijvoorbeeld zijn broer die een PAOK speler van eigen helft over liet steken zonder iets te doen? Die jongen heeft het momenteel niet, maar oh wee als er kritiek is, dan ben je geen echte supporter.
0 0
Toeschouwer
Dest gewoon rechts back. Dat ziet een blinde
nog dat hij Nous al voorbij is.
Nous op middenveld wordt niks.
Nous op de bank lijkt mij beter.
0 -1
de-Ajacied
Tadic in de spits lijkt me logisch. Maar Mazraoui is veel beter op het middenveld dan Marin en Dest lijkt me de ideale rechtsback
0 0
pimp
Neres - Tadic - Ziyech
Donny
Marin - Martinez
Nico - Blind - Schuurs - Nous
0 0
Ajaxfan16
En dan Schuurs of Veltman centraal?
1 0
pimp
Laten we hopen op Schuurs
0 0
Jelephi
Best mogelijke opstelling!
1 0
ETM
Gezien de afgelopen weken denk ik de meest logische opstelling.
1 0
Bjorn
Prima opstelling.
1 0
1434
De ene keer is het TG nu weer DT.. DT kan net zo goed voor Dusan Tadic staan met al die afkortingen van tegenwoordig. Houd het gewoon bij TG en ga niet steeds iets anders verzinnen
7 -1
chloorbestendig
Dikke tieten
1 0
Ajax-Amsterdam
Waar?!
0 0
PuurGeluk
Lijkt me voor nu de beste opstelling.
1 0
insectenverdelg
Zou Blind en Martinez omwisselen. Blind maakt de verdediging positioneel sterker. En t grootste gevaar is dst we achterin onnodig kansen weggeven deze pot. Daarnaast heeft Martinez een prima drive voor t middenveld.
5 -1
Schwalbino
Schuurs/Blind lijkt me de beste oplossing voor de defensie. Maar met Veltman/Martinex kun je Blind op 6 zetten. Dat lijkt me ook wel een optie.
0 0
Soccerskins
Eens, met Daley heb je toch een bepaalde rust achterin en Martinez heeft zeker genoeg voetballend vermogen om op het middenveld te spelen.
0 0
Hans Kraay Jr.
Maar wie staan er centraal achterin?

Martinez-Schuurs of Martinez Veltman?
0 -1
gi0vanni
Ze willen dat Veltman een jaar blijft dus ik verwacht dat ze hem daarom voorlopig basis zetten. En als de transfermarkt dicht is en andere spelers in vorm zijn en beter hij op de bank plaats mag nemen.
0 0
louis60
Schuurs natuurlijk. Anders krijg je weer kopgoals tegen.
0 -1