Schöne: 'Erg moe aan het einde van vorig seizoen'

BartVeenstra, 12-08-2019 om 14:20, 7884 views, Spillerforeningen |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne zat er eind vorig seizoen compleet doorheen. De tank van de inmiddels Deense oud-Ajacied was helemaal leeg, zo vertelt hij in gesprek met Spillerforeningen.

'Het was een geweldig seizoen. We wonnen veel, ook al haalden we de finale van de Champions League niet. Ik had een goed seizoen, maar aan het eind van het seizoen zat ik er fysiek doorheen', vertelt de speler van Genoa CFC. 'De laatste maand was ik erg moe. Ik voelde dat mijn lichaam versleten was. Ik kwam terug van het WK en had maar tien dagen vakantie. Direct stonden kwalificatiewedstrijden voor de Champions League op het programma. Het was druk en zwaar, mijn lichaam kon nooit herstellen.'

Schöne voelde aan dat na 65 minuten spelen de tank bijna leeg was. 'Rond die tijd raakte mijn energie snel op. Tien dagen vakantie na een WK is niet genoeg. Je hebt eigenlijk drie weken vakantie nodig. Je moet je lichaam en gedachten even laten rusten. Maar dat kon toen niet, omdat de kwalificatie voor de Champions League voor de deur stond. Je bent net terug en je wilt meteen spelen, omdat je het team wilt helpen. Maar natuurlijk, het is niet ideaal. In een ideale wereld zouden de spelers direct na het seizoen vier weken vrij moeten krijgen. Maar dat is erg moeilijk om te plannen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Klasseman
Dacht dat schone 35 was maar hij blijkt dus minstens 65 te zijn
0 -1
Rentokill
54 deelnemende landen kunnen niet allemaal geplaatst worden. Dat snap ik. Er zijn 32 plekken.

Van deze (54) landen zijn er 43 landskampioenen die niet rechtstreeks geplaatst zijn omdat o.a. 6 landen samen 21 van de 32 plekken opeisen. En dat snap ik dan weer niet.

Het zal prima uit te leggen zijn. Maar er klopt natuurlijk geen hol van.
0 0
mvdk
Geld, geld en nog eens geld. Geld heerst. De rest maakt niet meer uit.
0 0
Knalpot
Blij dat we dit seizoen een bredere bank lijken te hebben. Kan me voorstellen dat als je dit leest ook jongens als Ziyech, Neres en Taglia aan het eind van het seizoen minder scherp en fit zijn als we weer zoveel wedstrijden moeten afwerken als vorig seizoen.
2 0
gi0vanni
Juist dus nu geef je in 't eerste stuk de oplossing voor het 2e stuk. Een kwalitatief goede bank is noodzakelijk want met 11 spelers red je het niet.
0 0
GvanderK
Dit is nou echt een dappere strijder. Hij gaf alles wat hij in zich had, en we hoorde hem nooit zeuren. Echt een winnaar en voorbeeld voor veel spelers.
4 0
MisterAFCA
Is ook belachelijk zoals het nu allemaal gepland staat. Hoop dat de fifa hier wat aan gaat doen maar dat zal wishful thinking zijn... bedankt voor alles held! We missen je! Tot snel!
2 0
Leviathan
Enige optie is meer wedstrijden door de weeks denk ik... Maar dat is ook lastig met beker en Europese toernooien
0 0
MisterAFCA
Ik denk dat je sowieso met de interlands wat kan doen. Hou bijvoorbeeld aan het begin of einde van het seizoen een kwalificatietoernooi van twee weken voor de EK’s en WK’s scheelt tussendoor weer tijd waardoor de competities niet drie a 4 weken per jaar stil hoeven te liggen. Lijkt me voor een bondscoach ook lekkerder werken.
1 0
Maxwell5
Ik zou sowieso beginnen met die achterlijke oefen-interlands..
1 0