Promes: 'Ziyech en Van de Beek onmisbaar voor Ajax'

ThijsZwagerman, 11-08-2019 om 09:00, 6743 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Quincy Promes hoopt van harte op het aanblijven van Donny van de Beek. De buitenspeler, die tegen FC Emmen inviel en van waarde was met een assist op Klaas-Jan Huntelaar, hoopt dat Van de Beek het voorbeeld van Hakim Ziyech volgt en zijn contract verlengt.

Promes weet namelijk hoe belangrijk Ziyech en Van de Beek voor Ajax zijn. 'Je ziet dat ze allebei onmisbaar zijn voor dit Ajax. Hakim heeft gelukkig verlengd, dus daar is iedereen blij mee. Ik hoop dat Donny ook aan boord kan blijven. Dat is nog even afwachten, maar zolang hij er is, is hij heel belangrijk voor ons. Ik denk dat Ajax voor Donny gewoon als een thuis voelt. Hij moet zelf beslissen wat het beste is, maar hier is hij altijd welkom. Ik hoop écht dat hij blijft', zegt Promes tegen De Telegraaf.

De aanvaller kon zaterdagavond op sommige momenten genieten van het Ajax-spel tegen FC Emmen, maar zag ook iets anders belangrijks. 'Bij vlagen was het zeker genieten. Als je vijf goals maakt, dan is het een overtuigende overwinning. Het was ook goed om te zien hoe we op elkaar ingespeeld beginnen te raken. Dat geeft zeker vertrouwen richting dinsdag.'

Volgens Promes is het logisch dat Ajax beter begint te spelen naarmate het seizoen vordert. 'Je groeit natuurlijk als je wedstrijden speelt. Dan leer je van je fouten. We weten dat we een stukje meer moeten brengen. Niet honderd procent, maar honderdtien procent. Ook tegen FC Emmen. We willen Champions League-voetbal halen en daarvoor moeten we alles op scherp zetten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DT10
Neres - Tadic - Promes
Donny - Blind - Ziyech
Nico - Martinez - Schuurs - Nous
Onana
2 -1
Ozymandias
Ik vind Promes veel beter vanaf rechts en Neres veel beter vanaf links.
0 0
DT10
Dat staat er toch...
0 0
Soccerskins
Ik zou Martinez en Blind omruilen. Dest krijgt van mij ook de voorkeur boven Nous, puur omdat ik in Dest veel meer een back zie.
0 0
036AFCA97
Goede opstelling, maar ben toch bang voor het balverlies van Ziyech op het middenveld. Ook vind ik Martinez nog steeds geen centrale verdediger maar meer een 6 of een linksback.
0 0
Stofzuiger14
Amen. Al ben ik ook wel benieuwd naar Alvarez
1 0
Ajaxtrouw
Moet hij niet zeggen
0 0
marcoo
Ik vond Promes gister trouwens Prima invallen. Net als Dest en huntelaar trouwens..Je hebt dit jaar ook een prima bank
7 -2
JariJari
Moet je kijken wat een verschil of Labyad/Lang (vorig jaar) erin komt of Promes.
0 0
grannig mokum1
Labyad gauw verkopen hij is geen versterking voor Ajax,
0 0
BokkieBokstra
Vond ik ook, hij viel heel goed in. Gedreven en goede passes.
4 0
Lane 8
Goede assist ook best. Moet nog wel heel erg wennen aan al die looplijnen van die gasten voorin maar dat is logisch. Marin speelde niet best, maar had wel een mooie assist bij de 5-0
2 0
Labrador
Eens. Hopelijk zet hij deze lijn door.
4 0
Ron403
En vooral ook echt genieten om te zien dat Ziyech continu Promes zocht en ook Dest veel de bal gaf om ze de kans te geven zich te laten zien. Je ziet ook dat Promes ontzettend gebrand is (misschien soms te veel nog en daarom slordig) om zich te laten zien, gister zomaar 3 assists en een goal kunnen hebben. Wat een luxe zoveel goede spelers!

Ik denk overigens dat Blind en Martinez omdraaien net even beter is.
4 -1