'Heel goed dat je prima transfersommen kunt laten lopen'

BartVeenstra, 10-08-2019 om 08:35, 7130 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig penningmeester Arie van Os is blij met de huidige gang van zaken bij Ajax. Zelf wist hij, als beleidsbepaler van Ajax, spelers als Marc Overmars en Frank en Ronald de Boer voor langere periodes aan de Amsterdamse club te binden. Nu doet Overmars hetzelfde met spelers als André Onana, Nicolás Tagliafico, Noussair Mazaoui, Dusan Tadic, David Neres en Hakim Ziyech.

Ook clubs als PSV en Feyenoord wisten enkele sterkhouders langer aan zich te binden. Voorheen vertrokken deze spelers wellicht eerder naar het buitenland en dus lijkt er een omslag plaats te vinden. 'Dat heeft met de financiën te maken. Opboksen tegen de Europese grootmachten kunnen we nog niet, maar we kunnen wel iets meer dan in het verleden', zegt Van Os in De Telegraaf. 'En de prestaties in de Champions League van Ajax en in het verleden PSV helpen natuurlijk ook mee. Spelers zijn met de groepsfase van de Champions League in het vooruitzicht eerder geneigd om te blijven. Daarom is wat er met PSV in Basel is gebeurd ook helemaal niet leuk.'

Ajax verkocht deze zomer Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong voor veel geld (samen voor ruim 160 miljoen euro) en als het had gewild had het ook spelers als Onana, Neres en Tagliafico voor veel miljoenen kunnen verkopen. De Amsterdammers lieten echter niet iedereen gaan en bovendien werden de salarissen van eerder genoemde spelers verhoogd. 'Met de transfers van Frenkie en Matthijs heeft Ajax zo veel geld binnengehaald dat je meer dan je misschien zelf in gedachten had, kunt uitgeven aan salarissen om spelers te behouden. En je kunt ook op zich prima transfersommen laten lopen. Dat is heel goed, want anders kom je echt in de problemen en volgt er een leegloop. Voordat je nieuwelingen hebt ingepast, kan je de Champions League al zijn misgelopen. Je moet nu al oppassen na het vertrek van twee spelers.' 

Denk jij dat Ajax in het eerste kwartier scoort tegen FC Emmen? Zet in en krijg 2,80 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Een held
2 -1
Bocarra
Het meesterbrein achter de beursgang van Ajax. Door velen verguisd. Maar met de de juiste mensen in de RvC en directie een gouden greep.
3 -1
chrisjuhhh
Toen was die beursgang echt wel nodig , want Ajax had dat geld nodig .
2 0
Rentokill
Al die buitenlandse voetballers zien het nu: Ga naar PSV en je kan naar clubs als Watford en Napoli. Ajax verkoopt spelers aan Barca en Juve.
5 0
trodat4030
Of Genoa of je wordt verhuurd aan Zwolle. Younes ging overigens ook naar Napoli, net als Milik. We verkopen lang niet iedereen aan Juve en Barca en consorten, wees eerlijk. Het ligt niet zozeer aan Ajax, het ligt aan de spelers en wat ze laten zien, daar zit t m nog altijd in.
5 0
VanDeMolen
Nee, maar bij Ajax komen die voor sommige spelers dus wél langs. De laatste keer dat Barca en Juventus bij PSV zijn langs geweest was voor Affelay. En dat was nou niet echt een succes.
0 0
MisterAFCA
Het is toch wel algemeen bekend dat er vanuit Ajax meer jongens naar grote clubs gaan dan bij Pisvee hoor. Enige nuance is idd op zijn plaats maar Ajax blijft een grotere en betere springplank
2 0
Gooseman
Welke prestaties van PSV in het verleden heeft deze man het over? Ik kan me niet voorstellen dat een speler voor een club kiest omdat deze 5 jaar geleden een uitspatting heeft gehad in een Europees toernooi.
3 0