'Gravenberch, Lang en Kemper moeten voortouw nemen'

ThijsZwagerman, 09-08-2019 om 22:55, 8268 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag haalt veel plezier en voldoening uit het trainerschap van de beloftenploeg. Vrijdagavond ging het team op bezoek bij TOP Oss onderuit, maar in een eerder stadium blikte Van der Gaag met Ajax TV al vooruit op dit seizoen.

De trainer vindt dat hij een mooie groep tot zijn beschikking heeft. ‘Het is een jonge groep, dus het ongeduld straalt er vanaf. Ze willen zo snel mogelijk naar Ajax 1 en denken dat ze er gelijk bij kunnen komen. Ze hebben veel kwaliteit, maar moeten nog leren wat het inhoudt om dagelijks een profvoetballer te zijn.’

Veel van de Jong Ajax-spelers trainen doordeweeks met Ajax 1 mee. Van der Gaag vindt dat een goede zaak. ‘Je ziet (als Jong Ajax-speler, red.) de kwaliteit van het eerste elftal en je ziet wat er gevraagd wordt bij het eerste elftal. Dat is belangrijk. Na vorig seizoen wordt de lat door de club zelf weer hoger gelegd. Je ziet dat de talenten stappen maken en al veel oppakken van wat het eerste wil gaan doen.’

Van een aantal spelers verwacht Van der Gaag dat zij dit seizoen het voortouw nemen. ’Dat zijn de jongens die al wat langer bij Jong zitten en de jongens die vorig jaar al zijn doorgestroomd naar Ajax 1. Daar wordt meer van gevraagd. Bijvoorbeeld qua persoonlijkheid, dat jeugdige moet er vanaf. Ondanks dat ze zelf nog heel jong zijn, moeten zij de jonge gasten meenemen. Als je kijkt naar Ryan Gravenberch, Noa Lang en Boy Kemper, dat zijn jongens die de anderen op sleeptouw moeten nemen. Dat is de volgende stap in hun leertraject.’

Voor de trainer van Jong Ajax is duidelijk wat hem dit seizoen te doen staat. ‘Uiteindelijk gaat het om winnen, maar voor Jong gelden ook andere regels. Het is belangrijk om ondersteunend te zijn aan het eerste elftal en dat er een aantal jonge jongens doorstromen naar Ajax 1. Als je kijkt naar Sergiño Dest, die in de voorbereiding mee traint en zijn kans grijpt, daar ben je een Jong-elftal voor.’

Denk jij dat Dusan Tadic twee of meer goals maakt tegen FC Emmen? Zet in en krijg 3,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LammertAlbertus
Noa Lang is een as- middenvelder 6-10
hij is helemaal geen aanvaller
Ajax laat hem op zijn minste posities spelen .
Noa Lang is nou juist de ideale opvolger van Frenkie, wat Marin redelijk kan kan Noa Lang beduidend beter inclusief vrije trappen .

Ryan Gravenberch zijn ze bij vergeten dat ie achter de bal moet blijven , Ryan Gravenberch is dus eigenlijk een rcv , hij moet komen ipv er zijn , bij Ryan zijn ze vergeten hem uit te leggen dat ie ruimte te maken , wegblijven ipv daar lopen waar de bal is.
Ryan zeer talentvol voetbalt wezenlijk nog als een pupil .

Kik Pierie hadden ze nooit moeten kopen, zo ik geen 1 aankoop had gedaan, want wat Maxilmilan Wöber kan kan Carel Eiting ook wat Kik Pierie kan kan Eiting beter, en Anass Salah-Eddine is het allergrootste lcv talent wat ik ooit bij Ajax heb zien spelen.

Mitch Bakker had nu in Ajax1 horen te spelen, maarja Dillon Hoogewerf & Mitch Bakker & aanhang hadden natuurlijk allang gezien dat Ajax is verworden van GrasIsElderGroener RupsjeNooitGenoeg , wie geld heeft gaat dingen kopen die ze helemaal niet behoeft , dus zijn ze pre-natuur vertrokken, doodzonde.

Kees de Boer is natuurlijk de ideale opvolger van Lasse Schöne , Kees is warempel een combi van Schone & Kroos .

Redouan Taha oud Ajax jeugdspeler is op linksback nu serieus beter nog beduidend klasse rijker dan Tagliafico & Lisandro Martinez, gratis op te halen .

Van Giovanni de la Vega had ik een Maxwell gemaakt .

Bij Ajax De Toekomst & JC Arena werden en worden grote grote fouten gemaakt.

Ajax1 werd vorig jaar zo magistraal mooi en goed doordat ze forgotten totaal hollandse school voetbal ABCtjes herintroduceerden:
linkspoten op links & 5 linkspoten 5 rechtspoten en Neres niet op rechts maar op links speelden .

Corners/ vrije trappen vanaf links/linker zijkant ( rechts/rechter zijkant ) zijkant met het juiste been dus met links namen .

Elke Ajax De Toekomst & elke Ajax JC Arena hoort evenveel links als rechtspoten te hebben .

Ajax heeft in 1 jaar tijd 3 opvolgers voor Matthijs de Ligt gekocht terwijl ze op rcv plenty plenty plenty lcv's hadden hebben opgeleid, die geheid beter zijn dan Perr Schuurs Lisandro Magallan & Edson Alvarez.

Kik Pierie & Kjeld Scherpen worden bij Ajax nu flink minder dan bij resp Heerenveen & Emmen
eender gebeurde al met Zivkokvic eva.

Dit was dan ook het conflict tussen de Plan Cruijff'rs en de ondermijners en uitdrijvers van Plan Cruijff .

Ook Jong Ajax hoort
0 -5
Ozymandias
Mijn god, hoeveel onzin kan je in één bericht samentrekken? Ik neem maar aan dat je 99% van dit bericht niet serieus bedoeld.
0 0
Ajax27
Aldus Jonk die dacht dat je alleen met jeugd de Europese velden kon veroveren haha. Man man man...
0 0
NielsKster
Prima avond gehad zo te zien?
2 -1
DUDE92
Ik mag toch hopen dat eerder Pierie een steunpilaar wordt dan Kemper. Ben ook enorm benieuwd naar Mendez, deed me in zijn compilatiefilmpjes qua manier van bewegen denken aan Frenkie.
0 0