'Ajax heeft serieuze interesse in Antony'

ThijsZwagerman, 08-08-2019 om 21:25, 58945 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft serieuze interesse in buitenspeler Antony. De Amsterdammers volgen de negentienjarige al langer, maar hebben hun belangstelling in Antony recent geconcretiseerd. Dat David Neres woensdag zijn contract heeft verlengd, verandert weinig aan de belangstelling voor Antony. De Braziliaan sprak al met Ajax en staat open voor een overgang naar Amsterdam.

Paulo Freitas, een doorgaans goed geïnformeerde Braziliaanse journalist, laat dit alles aan Ajax Showtime weten. Ajax moet wel diep in de buidel tasten voor de aanvaller, zo stelt Freitas. Antony moet namelijk maar liefst dertig miljoen euro kosten en heeft bij São Paulo nog een contract tot medio 2023. Hoewel São Paulo Antony eigenlijk niet van de hand wil doen, zou de Braziliaanse topclub bij een bedrag van dertig miljoen euro toch overstag willen gaan.

Of Ajax haar eigen transferrecord wil verbreken voor de komst van Antony is niet bekend. De Amsterdammers sloegen woensdag met de contractverlenging van Neres een belangrijke slag, terwijl in een eerder stadium ook al Quincy Promes werd aangetrokken. Nu verder Hakim Ziyech een nieuwe contractaanbieding van Ajax in beraad heeft, lijkt de landskampioen voldoende opties op de vleugels te hebben. 

Freitas sluit echter ook niet uit dat Ajax Antony nu al wil contracteren, om hem zo een aanpassingsperiode te geven. Met Neres zou zijn afgesproken om in de toekomst mee te werken aan een buitenlandse transfer, waardoor het aannemelijk is dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen. In dat geval zou Antony na een jaar wennen in Amsterdam in staat moeten zijn om Neres komende zomer definitief op te volgen.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: redactieas@live.nl)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
ik kom uit de toekomst om te vertellen dat het nog niet gelukt is :)
0 0
Van Reenen
Is dit bericht gecontroleerd door AS? Dus nu mag ik aannemen dat het waar is? Ik laat mij verrassen.
0 0
PJSM
Is de transfer nu nog niet afgerond. Duurt al weer te lang;)
1 0
Flipper33
Als het net zo’n soap als Toen met Neres gaat worden duurt het nog wel ff of zoals met Richarlison
Maar geloof er sowieso niet in dat Ajax Antony gaat halen en kan en wil betalen.
0 0
KevinDurant
liever pedrinho
0 0
Flipper33
Veel te duur kost 50 miljoen
0 0
stopperspil
Dacht dattie al een voorcontract bij Barcelona heeft getekend. De vraagprijs was tegen de 50mljn
0 0
JCr14
Veel beter dan Bergwijn
2 0
grannig mokum1
En die speler Bande is die al BLESSURE VRIJ? hij heeft nog geen officiële wetstrijd gespeeld voor Ajax
0 0
Flipper33
Bijna zal wel zijn minuten gaan pakken in jong Ajax denk dat die pas na de winterstop weer aansluit bij het 1e
1 0
Flipper33
En goedkoper ! Maar ja Ajax wil graag Nederlandse. Voetballers omdat ze geen vreemdelingenlegioen
Willen worden .. vandaar Promes gekocht oranje speler.. verder een prutser 1e klas
0 0
Mokum_32
Individueel zeer sterk, 1 op 1 geweldig, meevoetballend matig heb niet 1 fatsoenlijke combinatie gezien in de kleine ruimtes. Wellicht dat dit nog kan komen aangezien hij nog vrij jong is.

Persoonlijk zou ik toch voor zaracho van racing club gaan. Heeft een beetje de speelstijl van ziyech.
0 -2
stopperspil
Hmm 1 doelpunt en 2 assists in 9 wedstrijden dit seizoen in Brazilië en dan 30 miljoen.. afdingen dus, zeker nu São Paulo in geldnood zit ;)
0 -2
JBxxx
Sao Paulo zal de jackpot vragen!

1) omdat hun niet meer een vervanger kunnen kopen
2) omdat hun nog balen dat Neres heeft bijgetekend en ze geen 20% van 60 miljoen krijgen.
0 0
FrankBeton
Hun??
1 0
HStorm
Hunnie
1 0
Lagasj
Hullie.
0 0
036AFCA97
Waarschijnlijk duurt dit gerucht nog één week, zegt Overmars dan “met deze groep gaan we het doen.” en dan vervolgens in week erop vertrekt Antony naar een subtopper in Italië of Spanje en vertrekt Donny ineens naar Real.
2 -7
Ajax4life16
ik heb wat filmpjes van hem bekeken en ik moet zeggen dat dit me wel echt een golden boy lijkt. Ik vind hem een beetje een buitenspeler-variant van Nouri
5 0
Ajax4xbestevaneuropa
Zijn er niet spelers met een beetje naam die Ajax kan halen, jongens die al ervaring hebben in europa.Stel je haalt zo'n jongen als deze braziliaan, wie weet moet hij eerst weer een half jaar wennen en heeft nog nooit winter meegemaakt. Wie zegt dat je er er meteen wat aan hebt.
Haal dan een speler van wie je weet op wie je kan rekenen, zullen vast wel transfervrije spelers zijn die bij grote clubs hebben gespeeld. Tropische verrassingen zijn leuk maar met deze status en het geld dat ze hebben moet/kan Ajax gewoon internationale top/sub toppers kunnen halen die ergens op een zijspoor zijn beland. Het is nu wel alleen maar zuid amerikanen die in beeld zijn en gehaald worden. Ajax moet gewoon eens een grote naam halen. Goed voor het team, neemt de druk weg bij bijvoorbeeld Tadic.
0 0
FrankBeton
Je verliest de realiteit uit het oog
0 0
Santiago
Aan grote namen heb je niks. Aan goede spelers wel
2 0
FiberPaste
Neres - Tadic - Anthony
Promes - Ziyech
Blind
Nico - Martinez - Alvarez - Dest
Onana
0 -10
036AFCA97
In FIFA zou dit heerlijk zijn. In werkelijkheid betekent het alleen dat je 5-0-5 speelt ;) mooie opstelling.

Wij zijn Ajax en we kopen geen middenvelders, we spelen gewoon zonder middenveld.
2 0
JOHANisGOD
Spaanse verdediging.
0 0
Ozymandias
Dit is een grapje toch? Het is hier op AS steeds moeilijker om in te schatten wat serieus is bedoeld en wie niet.
1 -1
ram
Deze is serieus hoor.. Maar je hebt gelijk! Steeds meer gekkies hier.
0 -1
makaveli
pavon lang door Ajax begeerd vertrekt op huurbasis naar Amerika.. Ajax had toch ook zo'n constructie kunnen verzinnen? bergwijn gaat Ajax nooit kopen. ik geloof niet dat Ajax op dit moment 30 miljoen of meer voor überhaupt een speler gaat betalen. we hebben op het moment vooral voorin een prima selectie met nog genoeg jeugd achter de hand. ik denk dat we gewoon verder moeten gaan met deze selectie. opnieuw bouwen en als de jeugd weer rijp is dan met enkele aankopen weer een jaar als vorig jaar proberen te krijgen. we hebben momenteel een prima selectie.
0 -7
Santiago
Stop met die Pavon. Dat is pure middelmaat die lang gehypet werd
9 -2
makaveli
als je een speler huurt heb je totaal geen risico lijkt me.. als je zo lang achter een speler aanzit die heel blessure gevoelig is kan je zo mooi kijken hoe die het doet zonder het je geld kost.. we hebben spelers zat dus had hij er mooi bij kunnen komen en had je geld op zak kunnen houden en kijken hoe spelers zich ontwikkelen. is het geweldig kan je em altijd kopen.
0 0
Ozymandias
Pavón was een zeer talentvolle speler maar door blessures is hij nu een stuk minder dan hij eerst was. Daarbij lijkt hij zeer blessuregevoelig en is het dus maar de vraag of hij zijn potentieel ooit zal kunnen vervullen.
0 0
Rinus M.
Heeft totaal geen prioriteit. Ajax gaat waarschijnlijk voor Vanaken als De Wit Donny nog niet kan vervangen. Dure grap maar past wel goed in de nieuwe filosofie van Ajax.
0 -6
VIPete
Ze hadden die 17 mln van Promes beter in deze jongen kunnen steken. Na Everton het grootste talent van de Braziliaanse competitie.
8 -1
FreddyAX
Ik geloof niet dat hij nu gehaald wordt, zou ook vreemd zijn als de RVC eerst een speler wil verkopen om Bergwijn binnen te halen en dat we dan deze jongen nu gaan kopen zonder een speler te verkopen.
Ik acht de kans wel aanwezig dat er in de winter zaken gedaan kunnen worden, ter voor bereiding op volgend seizoen zou dat niet heel vreemd zijn maar dan blijft die prijs wel een struikelblok.
0 0
Henkjanklaas
Zeer goeie speler maar het wordt dan wel vol voorin zeker als Ziyech mocht blijven.
Promes kun je in dat geval al weer op de transferlijst zetten , bij wijze van spreken dan.
Ik zie dit niet gebeuren.
Mocht Ziyech blijven dan is prio nr 1 vervanging voor vdBeek, akthans als hij wel vertrekt.
Moge de transferpreriode nu maar snel voor bij zijn !
0 0
Flipper33
Keurt de RVC nooit goed ! En Ajax heeft nog nooit zo’n bedrag betaald maar wel ontvangen.. Ajax is gewoon klaar op de transfermarkt ! Mocht vd beek vertrekken dan zetten ze Jürgen op zijn plaats
0 -1
MankeNelis
Laat die kleine maar schuiven
1 -1
MPAjax
grote kans op een valstrik om de prijs op te drijven
1 0
Flipper33
Indd zat ik ook al aan te denken
0 0
Beffie
Halen. Wat een speler.
4 0
Flipper33
Transferwindow is toch al gesloten in
Brazilië ?
0 0
RobbertB
Ja, dus ze kunnen geen vervanger halen bij Sao Paulo
2 0
Flipper33
Zie hem sowieso niet komen is allemaal weer een broodje aap verhaal ! Geruchten en Sao paulo heeft geld nodig . Dus dan zullen ze Ajax wel er bij betrekken dat die interesse hebben. Wat helemaal vast niet zo is . En dan denken Engelse en Spaanse clubs hell no Ajax en dan kopen hun hem . Slimme tactiek haha
1 -1
FrankBeton
Hun joh??
0 0
zivkabrimovic
Neres Tadić (c) Ziyech

Promes
Pröpper* Mazraoui

Tagliafico Blind Álvarez Dest

Onana


Met o.a. op de bank:
Varela
Schuurs
Martinez
Marin
Lang
Antony*
Dolberg
Huntelaar
3 -2
markk
Ik betwijfel nog altijd dat Ajax Van de Beek laat gaan. Het is te laat en Ajax zal hem alleen laten gaan als ze een adequate vervanger kunnen vinden. Daarnaast is de transferperiode van de Premier League beeindigd waardoor alleen Real Madrid nog over blijft. Nou kan Real Madrid Pogba wel vergeten omdat United hem niet zal laten gaan dus Real Madrid zal of de hoofdprijs voor Van de Beek betalen (60-65 miljoen) of ze zien af van een transfer
0 -3
RobbertB
Offensief zijn er wel redelijk wat opties.

Neres Tadic Ziyech
Marin

Of tegen mindere tegenstanders:

Tadic Dolberg Neres
Ziyech

Dan gaat echt iedereen scoren, behalve Dolberg... En na 60 minuten komt KJH erin en de moegestreden defensie krijgt er nog een paar om de oren.

Defensief verwacht ik eigenlijk straks dat dit het wordt:

Martinez Mazraoui
Nico Blind Alvarez Veltman

Alleen dan gaat Martinez wel veel kaarten pakken dit seizoen.
0 -1
Okocha078
Mooie opstelling, je zou ook Ziyech en Promes kunnen omwisselen en Promes en Neres in de wedstrijd veel van flank laten wisselen. Mocht Donny blijven uiteraard met hem in de basis, maar hij zal wel gaan helaas. Als Veltman blijft opstelllen tegen sterke tegenstanders en Dest opstellen tegen de zwakkere broeders. Mochten Antony en Propper daadwerkelijk komen dan zou je echt veel roulatie mogelijkheden hebben met ook nog Marin, Martinez, Klaas, Dolberg, Lang , Schuurs
2 -1
Cruijffthebest
30 miljoen????????????????
Doei, echt niet!!!
0 -7
Joodhannus73
Waarom niet? Drie jaar profijt van en dan voor 80 verkopen. We hebben 400 miljoen op de bank staan. Ook Bergwijn voor 30 halen. Geen probleem allemaal.
6 -2
MPAjax
word verrekend en het meeste budget nu opgedaan is voor volgend jaar
0 0
Bky
Gaat dat bij jou thuis ook zo.

"Verdient 2000 euro".

ah, nu heb ik 60.000 euro op de bank!
0 0
VoorOnzePloeg
Hahah, was het maar zo. 110 miljoen
2 -1
Leviathan
400 mil op de bank ? Wordt steeds gekker
3 0
FrankBeton
Ja echt hèh
0 0
vincent_DV
Een klein beetje off topic maar Sane heeft zijn kruisband gescheurd en gaat dus niet naar Bayern München. De kans lijkt mij nu wel levensgroot dat Bayern zich gaat melden voor Ziyech aangezien ze 2 buitenspelers wilden halen.
0 0
Suarez16_
Of bergwijn.
3 0
ST
Da ken toh nie Antony!
2 -2
markk
Ajax maakte een maand geleden nog een bod van 20 miljoen. Denk dat het werkelijke bedrag om en nabij de 25 miljoen zou liggen. Ik denk dat Antony alleen gehaald wordt als Ziyech wordt verkocht. Op zich niet verkeerd om een Neres 2.0 te kopen.
0 0
gusanito
Teveel op soccernews en voetbalprimeur gezeten? XD
0 -1
Soccerskins
Hoe kom je hierbij?
0 0
behangdelul
Mike Verweij Breaking3: Neres heeft bijgetekend!

Driessen: "Mike, dat was gisteren al bekend"

Verweij: "Break"
0 -1
grannig mokum1
Een speler van 30mln en ff 1jaar laten wennen hoe ons ajax speelde? , als je een speler koopt van 30mln dan moet je al weten of hij wel past in ons systeem van spelen of niet
1 -2
Leviathan
Het gaat niet zo zeer om het voetballen, maar het is nog een puber die aan de andere kant van de wereld gaat wonen dan alles is nieuw een andere cultuur taal klimaat en om optimaal te presteren moet je je ook goed voelen en thuis voelen zeker op die leeftijd voor een 19jarige is om de hoek van je ouders op jezelf wonen al spannend...

En daarnaast moet je toch ook wel beetje aan de rest van het team wennen de trainer etc. Bijvoorbeeld vroeg druk zetten moet je wel als een collectief doen en combineren moet je ook een beetje gaan aanvoelen op den duur.
3 0
PJSM
Hoop dat hier een kern van waarheid in zit.
1 0
MankeNelis
Het is i.i.g. niet de Telegraaf die het meldt, dat scheelt een stuk.
1 -1
Flipper33
Denk dat we dit bericht maar met een korreltje zout moeten nemen ! Net zoals toen met Hagi en Pavon enz als dit serieus zou zijn stond het wel bij hoofdnieuws. Ze moeten de site toch aantrekkelijk houden. En het levert veel reacties op.
1 -1
HilversumNoord
sjesus, waar is Ajax mee bezig? Zoveel mogelijk spelers kopen? Iedereen ziet toch hoe schaars het middenveld is? Straks moeten we aanvallers en verdedigers opleiden tot middenvelders. Hou toch op! Frenkie weg, Schone weg...wacht gewoon op Van de Beek en Ziyech. Als zij weg gaan, dan heb je minimaal 4 nieuwe middenvelders nodig want dan ben je wel 4 basisplaatsen kwijt. En dan? Gaan we Dani, Marin en Ekkelenkamp hiervoor neerzetten? Ik hou mijn hart vast...
1 -10
Cruijffthebest
Precies, er moeten echt middenvelders bij, dat bleek wel heel duidelijk tegen PAOK.
Blind en Nous weer in e verdediging waar ze het beste tot hun recht komen en kwaliteit halen, bijv. Propper en Vanaken!
0 -1
Joodhannus73
Helemaal eens..!!!
0 0
fc Barcelona_ke
Ajax zei vorige week nog. geen sterkhouders vertrekken? dan halen wij ook niet nieuwe spelers. Neres blijft, ziyech lijkt ook nog seizoen in Amsterdam blijven. van de Beek kan nog vertrekken. als vervanger word antony zeker niet. Vanakan zou kunnen, of geven we eigen jeugd kans. ekkelenkamp, lang, de wit en jensen kunnen dit positie spelen. tadic en ziyech ook!
0 0
JOHANisGOD
van de Beek
Eiting
de Wit
Lang
Ekkelenkamp
Gravenberch
Marin
Martinez
Alvarez
0 0
ST
Niet 1 in dit lijstje, op Donny na, heeft al kunnen bewijzen dat hij een volwaardige Ajax 1 middenvelder is, die op CL mee kan. Lijkt me dan ook logisch dat er gaat worden door geselecteerd en er evt een zekerheidje gaat worden gehaald. Zeker al Donny vertrekt.
2 -1
Ozymandias
Minimaal vier nieuwe middenvelders nodig?! Wat een onzin! Zelfs als Vd Beek en Ziyech vertrekken heeft Ajax maximaal één nieuwe middenvelder nodig. Ze hebben dan namelijk nog steeds Tadic (die in het verleden heel goed als '10' heeft gespeeld), Blind, Marin, Mazraoui, Eiting, Lang en Gravenberch in huis.
2 -5
FreddyAX
ik reken Ziyech als aanvaller maar bij vertrek van van de Beek en Ziyech zou ik wel een middenvelder halen omdat je Hakim niet meer kunt inzetten als nodig op het middenveld.
Meer als dat lijkt me niet nodig,ook Gravenberch ,Ekkelenkamp, Lang en Dest (dus e.v.t. Mazraoui middenveld) zullen dit jaar hun minuten kunnen draaien al lijkt me dat een basisplaats Europees een beetje te veel gevraagd is.
Eiting verwacht ik nog niet snel terug, bloedarmoede hebben we niet lijkt me;dit jaar gestart met een brede selectie.
0 0
vdhaas
Vier is overdreven, maar het middenveld is wel met afstand de dunst bezette linie. Vorig jaar was het eigenlijk al te dun bezet, maar gelukkig bleef iedereen fit.

We willen weer op drie fronten meedoen, dan heb je wat mij betreft dubbele bezetting nodig. Waarbij de dubbele een jeugdspeler kan zijn die er klaar voor is. En spelers die al in een andere linie staan tellen dan natuurlijk niet mee.
1 0
Ozymandias
Zelfs als Ziyech en Vd Beek vertrekken heeft Ajax aan maximaal één aankoop genoeg om elke positie op het middenveld minstens dubbel bezet te hebben.
1 -1
EersteAanname
Klopt maar het lijkt me toch niet te gaan om het aantal poppetjes...
0 0
Ozymandias
Inderdaad, het gaat namelijk om het aantal poppetjes dat goed genoeg is om in de wedstrijdselectie van Ajax te worden opgenomen. Ajax heeft meer dan drie basiswaardige middenvelders en meer dan zes middenvelders die goed genoeg zijn om in wedstrijdselectie te worden opgenomen.
0 -2
EersteAanname
Jij stelt altijd je mening alsof het de objectieve waarheid betreft, ben je je daarvan bewust? We verschillen dan van mening over wat 'goed genoeg' is. Een speler als Lang acht ik wel genoeg voor de selectie maar absoluut niet voor de basis. Als Van de Beek en Schone vertrekken vind ik daarom dat er wel een kwaliteitsspeler bij moet komen op het middenveld. Dat 4 spelers zeer overdreven is ben ik overigens wel volkomen met je eens.
1 0
Ozymandias
Dat is niet waar. Ik gebruik juist vaak zinsdelen als "in mijn ogen", "ik vind" en "ik denk". Ik weet niet of Lang goed genoeg is voor een basisplaats maar ik vind hem in ieder geval goed genoeg als wisselspeler.
0 0
vdhaas
Hangt ervan af wie je mee telt denk ik
0 0
Flipper33
Ik vind Tadic eigenlijk sowieso meer een 10 dan buitenspeler vind hem te langzaam voor op de flank .. met zijn fabelachtige techniek zou die het prima doen op de 10 positie
0 0
JCr14
Die is beter dan Bergwijn. Kan Ziyech op de plek van Donny als hij bij gaat tekenen.
3 0
FrankBeton
Halen we a.u.b. ook nog Hans Van Aken of Tomas Soucek ?

Het is nu of nooit met die twee
4 -3
FrankBeton
Aiiiii …. 30 miljoen vind ik toch veel heel erg veel geld hoor
1 -3
kade88
Als onze spelers voor 70 verkocht worden is 30 toch niet heel veel? Ik denk dat het nodig is om spelers van 20 miljoen binnen te halen om echt een stap te zetten in Europa.
0 0
Oliveira
Ik denk dat Antony een goede toevoeging kan zijn voor Ajax. Ik weet alleen niet waar je hem moet neerzetten. Alle aanvallende posities zijn al dubbel bezet en voor op het middenveld hebben we een leider nodig die het zootje op sleeptouw neemt, ik betwijfel dat Antony dat gaat lukken. Verder is hij een hele degelijke speler.
1 0
PuurGeluk
Hahaha....Ik denk wel dat het een goeie toevoeging is, maar geen idee waar hem neer te zetten...yeah right bro.

Jij zit thuis zeker met 8 televisies of niet?
0 -1
Oliveira
Verwacht jij nou echt dat ik inhoudelijk in ga op zo'n kansloze reactie? Doe me een lol en verspil mijn tijd niet meer......
0 0
AFCAU
Hahah, sommige hier doen inderdaad veel te interessant.
0 -1
Lagasj
Ik zou 'm leren verdedigen en op de plaats van Frenkie zetten.
3 -8
Ronaldinho020
Ik moest wèl lachen haha
1 -1
Cupmetgroteoren
Het gaat ook om mentaliteit en acclimatiseren. Dat die Brazilianen kunnen voetballen weten we allemaal. Neres beton echter ook pas te draaien toen Ajax z'n moeder liet overkomen en Wamberto inzette als jeugdhulpverlener. Na een aantal mislukkingen met toptalenten (andersen en nog een paar anderen) moet je als Ajax geen risico's meer nemen en gelijk Wamberto inzetten om hem op Schiphol vanaf dag één op te halen en een tijd mentaal klaar te stomen. Het is voor Brazilianen een heel andere cultuur. Die zijn de Nederlandse nuchterheid en calvinisme niet gewend, en ook het weer niet. Verder is het bekend dat als ze wel slagen en op hun piek komen, ze vervolgens wat 'rustiger aan gaan doen' en een tijd gaan feesten. Zie Ronaldinho, Robinho etc. Adriano is zelfs teruggekeerd naar de favela's om daar te gaan feesten en drinken. Wamberto is dus gewoon onmisbaar als vaste hulpverlener/begeleider als er een Braziliaan overkomt. En eigenlijk moet je hetzelfde doen met Deense spelers. Fischer, boilesen, andersen en dolberg waren gewoon toptalenten. Ajax heeft ze laten zwemmen en ze kwamen op zeer jonge leeftijd aan. Er moet gewoon een sociaal plan klaarliggen voor als ze komen.
8 0
Cisco2
Eens. Maar Adriano was wel een iets ander verhaal, hij kon het overlijden van z'n pa niet verwerken. Het is wel apart om foto's van hem te zien in de sloppenwijken, al heeft zijn onderkomen wel een mooier uitzicht dan de gemiddelde Nederlander.

Van Ronaldinho baal ik nog het meest, wat een heerlijke speler met een vrolijke kop was dat....
0 0
Cupmetgroteoren
Ik vind het enerzijds wel mooi hoor, het verhaal van Adriano, hoe tragisch ook. Hij is teruggegaan naar zijn roots, en ja het klopt dat ie depressief is geraakt en onder meer de dood van zijn vader niet kon verwerken. Laatst nog een filmpje met Ronaldinho en Ronaldo gezien op de Braziliaanse tv. Ronaldinho was weer eens stoned. Allebei geen capsones, eigenlijk normale gasten. Wat Ronaldinho met een bal kon is belachelijk en buitenaards.
0 0
aniet
nou 30 miljoen is wel een enorm bedrag, en het blijft natuurlijk gokken
1 -1
JOHANisGOD
https://www.vi.nl/nieuws/gat-in-begroting-dreigt-voor-psv
1 0
Luie Spits
Bij pisvee zijn meer inkomsten overgebleven uit transfers dan is begroot qua EL-plaatsing. Een sensatie-stukje dus.
0 0
Neressie
Ja en als je het artikel leest blijkt het toch niet zo dreigent als de titel doet geloven.
0 0
Ajax_33
30 mil moet je niet doen als Ajax zijnde. Dat is een te groot risico dat je neemt.
6 -18
mistermiyagi
Klopt het is niet alleen 30 miljoen, er komt nog veel meer kosten bij..
Uiteindelijk spreek je over met een 4 jarig contract zo over 45/50 miljoen wat je af moet tikken..
Als hij slaagt zal hij voor 60 miljoen weggaan en heb je het relatief goed gedaan.

20 miljoen wil Overmars wel betalen, meer ook niet! belachelijk hoog bedrag voor iemand die net in de basis staat.

Iemand als Cerny was ook fenomenaal alleen slaagde niet.. door diverse problemen.
0 0
Ajax4life16
denk je dat we een contract van 4/5 miljoen per jaar gaan geven aan een negentienjarige?
0 0
DT10
Je krijgt veel minnetjes voor die opmerking, terwijl ik denk dat Overmars het volledig met je eens is.. Die gaat echt niet meer dan 20 miljoen uitgeven voor een speler!
1 -2
PJSM
Nee je moet Bergwijn halen voor 40 mln. Natuurlijk moet je proberen deze jongen te halen. Daarnaast lult Overmars er nog wel wat miljoenen van af.
2 -3
DT10
Ook niet!

Tadic, Huntelaar, Dolberg, Traore, Neres, Promes, Ziyech, Lang... Meer dan genoeg aanvallers!
1 -2
Flipper33
Huntelaar en Tadic zijn ook al aardig op leeftijd en Traore en Dolberg zijn spitsen .. lang is op het middenveld het beste en Promes tja je heb hem er bij maar of je er wat aan heb geen idee
0 -1
036AFCA97
Hoezo niet? In 2008 kwam Sulejmani voor 16 miljoen. Toen had Ajax een eigen vermogen van 60 miljoen. We hebben nu een eigen vermogen van 180 miljoen en veel meer inkomsten door de hoge uitgaande transfersommen.

30 miljoen moet gewoon kunnen als we ooit structureel seizoenen als afgelopen seizoen willen gaan meemaken.
3 -2
DT10
Je ontkracht je eigen standpunt, met dat Sulejmani voorbeeld.
1 -1
BrandjeXL
Wat hebben transferuitgaven met het EV te maken?
0 0
036AFCA97
Inkomende transfersommen bedoel ik, excuses.
0 0
BrandjeXL
Top!
0 0
Ajax_33
Precies, we namen het risico met Sulejmani en kijk hoe dat heeft uitgepakt. Perfect voorbeeld noem je op.
1 -2
036AFCA97
Met Neres namen we een recenter risico en daar hebben ze vorige week 50 miljoen voor afgewezen. Plus dat Ajax toen 16 miljoen uitgaf, wat één vierde was van het eigen vermogen, wat vervolgens verdampte toen hij transfervrij vertrok en we daar nu niks meer van merken laat alleen nog maar meer zien dat het niet zo’n groot risico is als mensen hier denken.
0 -1
NelsonAFCA
Tering wat een onzin man.

Je wilde wel 30 mil voor Bergwijn zeker, die is gek.
5 -3
Ajax_33
Wanneer heb ik gezegd dat ik wel Bergwijn wou voor 30 mil? Wat zit jij nou voor onzin te praten?
1 -3
Flipper33
Het hele leven zit vol met risico’s !
7 -2
ajax4ever01
Groter risico is Bergwijn te halen en zo de 'concurrent' PSV financieel te versterken.
11 -2
Flipper33
Indd moet je niet willen dan kopen hun hem
1 -1
NelsonAFCA
Halen en gauw! Deze kan je na 2 a 3 jaar met winst door verkopen.
6 -2
mvdk
Onze mindset is winst geworden. Ik win liever bekers.
0 0
BrandjeXL
Juist! De gemiddelde fan wil alleen maar spelers halen om ze met winst te verkopen.
0 0
Yeshyeshyall
Interessanter dan Bergwijn lijkt me.
8 -1
ajax4ever01
Sowiezo en je maakt je 'concurrent' niet financieel sterker.
4 -1
Sanalologo
Vind trouwens wel dat als hij echt 30 moet kosten dat hij er meteen moet staan. Vinicius koste 45 maar stond er wel meteen bij RMA.
1 -1
Sanalologo
Altijd leuk zo'n braziliaanse voetballer. 30 miljoen is voor Ajax wel een vrij groot risico.

Wel jammer dat zijn rechterbeen alleen wordt gebruikt om te rennen.
3 -2
036AFCA97
Deze man lijkt wel een 1:1 kopie van Richarlison qua uiterlijk. Hopelijk verloopt zijn overstap naar Ajax soepeler ;)
0 0
Flipper33
Als er weer zo’n kapitale club uit Engeland dit ziet kapen ze hem weer voor onze neus weg ! Volgens min leest Piet de spion visser hiero mee !
0 0
Neressie
Moeten ze snel zijn, ze hebben nog 10 uur.
1 0
afcamuc
Nóg een buitenspeler lijkt wel wat overkill, liever een mega talent voor op 6
1 -5
Lazell
Neres, Ziyech en Donny zijn sowieso weg ná dit seizoen. Dan heb je Tadic en Promes over. Als Tadic in de spits gaat, kan deze Antony rustig wennen en volgend seizoen knallen.

Al vind ik 30 miljoen wel te veel voor Ajax voor een 19 jarige.
4 0
WouterBerg83
Bandé vergeet je nog even...die moet ook dit seizoen worden klaargestoomd.
0 0
Flipper33
We hebben al 3 linksbuitens en 2 rechtsbuitens
Dus dan zijn me mooi in balans een seizoen is lang kan zomaar iemand zwaar geblesseerd raken.. zag je wel met Bande
0 -1
036AFCA97
Mee eens! Verdediging en aanval zijn wel stabiel, maar middenveld is nog te zwak naar mijn mening, vooral als Donny vertrekt.

Toch zou ik Antony wel halen. Stel Neres vertrekt over een jaar, Promes rendeert nog steeds niet, dan hebben we een topper die al gewend is aan het systeem inmiddels.
2 -2
Flipper33
Indd en Tadic is ook de jongste niet meer en Neres zal volgend jaar wel vertrekken en dan kan Antony mooi hem vervangen
0 -1
Jelephi
Maar hoe zit het nu met Bande? toch ook een fors bedrag voor neergelegd en nog geen minuut gemaakt.
1 -1
Flipper33
Linksbuiten kan ook als spits .. maar geen idee of die het gaat redden bij Ajax in België deed die het erg goed in het begin later steeds minder.. zal wel beginnen met wedstrijden in Jong hij zit in een opbouwfase van zijn herstel. Hoop dat die jongen gaat vlammen.
0 -2
WouterBerg83
Dan vraag ik mij af...wie geeft hier een minnetje voor zonder enige toelichting...:s
0 0
Flipper33
Denk een gefrustreerde PSV of Feyenoord supporter
0 0
036AFCA97
Iemand hier vertelde mij dat Antony een type als Ziyech is. Volgens mij was het Ozymandias. Wordt die niet als vervanger voor hem gehaald dan?
0 -3
Ozymandias
Zoals MPAjax al schreef was ik dat in ieder geval niet.
0 0
MPAjax
nee dat is niet gezegd ozymandias en ja er zijn dan veel dure spelmakers die allemaal opgesteld moeten worden anders is het geld verspilling, een gast van 30 miljoen zet je niet een jaar als roulatiespeler, die moet zoveel mogelijk zichzelf waarmaken en zal ook eisen dat hij een bepalende speler of op zn minste eerste elftal is
1 0
Luie Spits
Van de commentaren en beelden die ik heb gezien is hij een andere speler. Meer snelheid en diepgang. Lijkt op Neres in zijn acties, maar Anthony gebruikt zijn rechtervoet iets meer als onze Braziliaanse vriend. Tegelijkertijd 'het verbeterpunt' voor Neres, maakt hem veel onvoorspelbaarder.
1 -2
Ajax_33
Is niet gelijk een verbeterpunt in mijn ogen. Robben gebruikte ook alleen zijn linkerbeen en was zeer voorspelbaar. Maar dat wil niet zeggen dat mensen hem kunnen afstoppen. Zelfde geldt voor Neres bij vlagen.
0 -1
Luie Spits
Ik zeg ook niet dat je met één sterk ontwikkeld been geen topper kan zijn. Maar als Neres zich nog verder zou willen ontwikkelen zou ik meer gaan investeren in het gebruikmaken van zijn rechterbeen om te schieten of voor te geven. Dat maakt hem veel moeilijker om af te stoppen en vergroot zijn rendement qua assist en doelpunten.
0 0
Jan Doedel
Weet je wat ik zo vreemd vind hier? Bijna iedereen hier heeft er de pest aan als spelers Ajax als een tussenstap zien naar de absolute top. Maar ondertussen is ook bijna iedereen hier bezig met de vraag bij een potentïële speler: wat is de eventuele doorverkoopwaarde over 1 of 2 jaar? Wat kan dat nou schelen? Ajax is geen feyenoord dat t water financieel tot aan de lippen staat. Door t uitstekende beleid van Overmars op financieel gebied kan Ajax zich nu veroorloven om zich serieus te melden voor spelers zoals Antony. Kun je een echte parel halen en je kunt je veroorloven? Lekker ophalen en mooi een paar jaar met zn allen van genieten. Dankzij Marc dat mag ook wel eens gezegd worden!
4 -3
AltijdGelijk
'' Wat is de eventuele doorverkoopwaarde over 1 of 2 jaar? wat kan dat nou schelen? ''

Jij begrijpt de gedacht niet van handelen, jij denkt in korte termijn, degene die jou vragen stellen denken aan de lange termijn,

Je moet spelers kopen die uiteraard doorverkocht kunnen worden voor 2-3 keer de prijs..

Wanneer je concstant spelers van 27-28 jaar zou gaan halen ga je op lange termijn faillet.

Deze Anthony zou ons zomaar 50-60 miljoen winst op kunnen leveren, maar dat maakt jou niet uit...
1 -2
Lazell
Eens, maar alles draait om balans. Blind en Tadic zijn ook kneitergoede aankopen, maar zullen alleen maar in waarde dalen. Daar moeten idd dan weer de Frenkie's, De Ligts en eventueel Antony's tegenover staan.

Van verkopen groeien we sowieso niet als club. Europees presteren en daarmee sponsorinkomsten, merchandising en CL geld opstrijken, daar groeien we van.
0 -1
Jan Doedel
Haha als je een club hebt om geld te verdienen heb je altijd gelijk haha.
Maar ik wil graag goed voetbal zien. Zolang je geen verlies draait is t goed. Wat heb je aan een miljard op de bank als je er niks mee doet?
Jij ziet Ajax als een handelshuis ik zie Ajax liever als voetbalclub met als belangrikkste doel een zo goed mogelijk elftal op het veld.
0 -2
Jelephi
Prima reactie!!!!!
0 -1
Ozymandias
Dat mag ook "wel eens" gezegd worden? Ik lees dat tegenwoordig bijna dagelijks hier op AS.
3 -1
Toon meer reacties