Lamprou hekelt Overmars: 'De makkelijkste weg'

BartVeenstra, 07-08-2019 om 07:40, 12074 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-keeper Kostas Lamprou heeft in een interview met Voetbal International uitgelegd dat hij baalt van directeur voetbalzaken Marc Overmars. De goalie stond vlak na de winterstop van het vorige seizoen onder de lat tegen sc Heerenveen (4-4) en in die wedstrijd moest de keeper van Griekse komaf vier treffers incasseren.

Het leverde hem na afloop veel kritiek op, al zegt Lamprou in Voetbal International dat hij met de kritiek van buitenaf wel kon leven. Een interview van Overmars enkele dagen later deed hem meer pijn. De beleidsbepaler gaf tegenover FOX Sports aan dat hij op zoek was naar een nieuwe keeper, terwijl Lamprou daar niets van wist. 'Weet je dat ik dat interview zelf nooit heb gezien? Mijn vriendin zei het later tegen me. Kut, dacht ik. Het kwam hard aan. Kijk, ik ben natuurlijk niet achterlijk, hè? Ik ben geen kind van twee, dus ik zag het zelf ook wel aankomen.'

Dat de directie van Ajax hem op die manier aanpakte, voelt nog altijd niet lekker bij Lamprou. 'Als we van Heerenveen hadden gewonnen, dan hadden we er misschien nooit meer iemand over gehoord. Maar nu ontstond er een ander sfeertje rondom mij. Een nieuwe keeper halen vond, en vind, ik te makkelijk. Dit was gewoon de makkelijkste weg. De clubleiding zag het halen van Bruno misschien als bescherming. Dan koelt iedereen af, zoiets.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Als het nou om die ene dag ging tegen Heerenveen ok, maar de vele wedstrijden ervoor waren toch ook niet al te best?...of zal hij dat zelf niet hebben ingezien?...
0 0
TheRiviera
Ondanks dat Lamprou nooit gehaald had moeten worden heeft hij wel een punt. We moeten niet ineens gaan denken dat Overmars een heilig boontje is en niks verkeerds doet. Als ik via via moest horen dat er een andere keeper gehaald zou worden dan zou ik ook teleurgesteld zijn. Maar dit komt helaas gewoon ook door de status van Lamprou. Hij is simpelweg in de ogen van Overmars niet een keeper met status en niet iemand waar aan hij iets hoef uit te leggen op persoonlijk vlak. Het is een arrogante houding van Overmars maar eentje die je kan verwachten. Zo werkt het nou helaas bij een topclub.

En wat betreft de komst van Varela heeft hij ook een punt. Het is nou niet alsof we destijds een geweldige tweede keeper hadden gehaald. Puur geleend om de zorgen van de supporters te laten verdwijnen of te laten zakken.
0 -1
AlexIbarra
Wat dacht je van de zorgen van Onana, de staf en de rest vd spelersgroep?
Het is toch onwijs kut spelen wanneer je weet dat je absoluut niet geblesseerd / geschorst kan raken omdat je weet dat je dan je team dik benadeelt?

Ik heb niets tegen Lamprou en vind zelfs dat hij het heel lang uitstekend deed bij Jong Ajax. Toen hij er afgelopen winter 1 of 2 keer moest staan, bleek echter meteen al dat het niet goed genoeg was. Die wetenschap heeft een negatieve invloed op de rest vh team en vaak ook een positieve invloed op de tegenstander.
0 0
eto020
ik zou ook klagen als mijn vriendin groter is dan ik als keeper zijnde.
1 0
PetrusKeizer
als Lamprou net zo goed kan keepen als janken dan had hij nu 1e keeper geweest.
0 0
Simon1
Je bent geen kind van twee, maar gedraagt je wel zo.
3 0
FrankBeton
Hij moet lekker zijn klep dichthouden over Koning Overmars
1 0
KalkbrennerP
Lamprou moet niet zeuren maar bv Perr Schuurs als voorbeeld moeten nemen: Perr Schuurs heeft op fysiek vlak in een jaar tijd een gedaantewisseling ondergaan, hij won 6 kg aan spiermassa door te trainen en 6x per dag te eten, had Lamprou dat ook gedaan met een iets andere training had hij toch min 6 cm kunnen groeien, niet dat dat genoeg was geweest , maar toch........
0 -1
ram
De eerste alinea snap ik: het lijkt mij ook pijnlijk te horen. Maar het was natuurlijk gewoon wel degelijk noodzaak om een betere keeper te halen. Kostas kan gewoon niet in de top. Leuke kerel verder hoor; helemaal prima maar beetje zelfreflectie kan wel.
2 0
Ferd
Lieve Kostas, als je zelf wat meer ballen had tegengehouden die dag had deze situatie nooit ontstaan
5 0
VoorOnzePloeg
Maar volgens mij was het aan het begin van het seizoen al duidelijk dat hij dit jaar zijn contract ging uitdienen en weg ging. Zo vreemd dan?
0 0
Robbie en de Kock
Ik vond het alleen raar dat ze het bij Ajax pas na die Heerenveen wedstrijd ineens door hadden dat er een andere keeper bij moest. Beetje paniekvoetbal.
1 -1
Lane 8
Dat je met zijn lengte toch nog lange tenen kan hebben.
8 0
WZAWZDB14
Zo gaat dat in de top, deal with it.
1 -1
Joseph
Was ongetwijfeld een leuke gast, maar het is een hele rare keuze geweest om deze man aan te trekken. Je kan best wat kleiner zijn, maar er zijn absoluut grenzen..
0 0
vdhaas
Het was cru dat hij na een wedstrijd is afgeschreven, maar als speler word je natuurlijk niet betrokken bij transfers van anderen. Wat denkt hij dan?
1 -1
mvdk
Het was meer dan terecht dat Ajax Varela haalde. Lamprou is veel te beperkt voor Ajax. Daarnaast is Ajax een topclub en daar gaat het er veel harder aan toe dan bij een gemiddelde eredivisieclub.
2 0
Leviathan
Snap wel dat het pijnlijk is, maar je wilt bij ee topclub spelen dus dan weet je dat zulke dingen gebeuren...
1 0
Rentokill
Maar... Had Marc dan een moeilijkere weg moeten nemen door geen nieuwe keeper aan te nemen?
1 0
JariHeijden
Nee, dat niet. Maar hij had dit zelf vooraf tegen Lamprou moeten zeggen. Ik ben het op dat punt eens met Lamprou. Dat Overmars een andere keeper heeft gehaald, dat vind ik niet te makkelijk. Dat was gewoon nodig.
1 -1
Sterspeler
Vind ik niet. Overmars is van afdeling inkoop en verkoop. ETH is de manager en had het moeten zeggen. Vraag me alleen af of ETH dit wist.
0 0
DaNaRWaL
Ik denk dat ETH een opmerking naar Overmars heeft gemaakt a la Eric Meijers. Maar even zonder dollen, ik denk dat een trainer in deze er niet zo veel mee te maken heeft. Ik hoor vaker trainers klagen dat ze niet zoveel te vertellen hebben, zo ook ETH tijdens elke voorbereiding met te kopen en te verkopen spelers. het enig wat hij loslaat is dat het voor hem ook afwachten is. dus ik denk dat in het geval van Lamprou, hij alleen maar blij was dat hij weer een grote keeper tot zijn beschikking had.
0 0
Ajaxadept
Tja, je zat nu eenmaal bij een club met ambities en als je die niet waar weet te maken is het de beurt aan de volgende. Zo simpel maar soms ook hard werkt het in de topsport!
0 0
Tha
iets met calimero enzo. doei!
0 -1
MichelAngelo66
Hij heeft gewoon gelijk. Iedereen loopt elkaar na te toeteren. Of ie nou klein is of niet, of hij nou goed was of niet..... Er was meteen een hetze om hem heen. Je ziet het hier in de reacties ook. Tegenwoordig wordt iedereen opgehangen en de meeste weten het allemaal erg goed vanachter een toetsenbord. Ajax liet zijn oren daar naar hangen en kwam opeens met een huur keeper in de vorm van Varela. Die is niet in actie geweest verder. Die komst was puur voor de buhne. En als je dat al wil doen, dan ga je even met je keeper zitten.
3 -2
BRAMHOUTEN
je hoort dit nu alleen van een teleurgestelde speler. wie zegt dat dit waar is? de enige fout die overmars heeft gemaakt is hem doorschuiven naar 2e keeper. hij is blijkbaar in zichzelf gaan geloven dat hij goed genoeg is
0 0
JariHeijden
Overmars heeft Lamprou niet doorgeschoven als tweede keeper hoor. Daar heeft Overmars niks over te zeggen. Dat is aan de trainer. En zo gek was het niet. Want de beoogde tweede keeper, Van Leer, deed het helemaal niet zo goed. Lange blessure en vervolgens niet goed op de training. En op de training liet Lamprou het wel zien. Dus ik snap de keuze van Ten Hag ook wel. Maar ja, tegen Heerenveen was het gewoon niet goed. Lamprou straalde toen veel onzekerheid uit en het was kwalitatief ruim onder het gewenste niveau. Wat Varela heeft gekeept in Portugal was prima en was nu op het tweede plan gekomen, dus dit was in die zin ook een beetje een buitenkansje.

Het is zuur voor Lamprou, maar ik denk dat Ten Hag en Overmars ook gewoon zijn geschrokken van het optreden van Lamprou tegen Heerenveen. En het schrikbeeld dat hij Onana bij een grotere blessure langdurig moet vervangen was dan ook aanwezig.

Ik begrijp Lamprou, ik vind ook dat je voor zo'n interview eerst tegen Lamprou moet zeggen dat ze een nieuwe keeper erbij willen gaan halen. Maar dat Overmars en Ten Hag de noodzaak van een extra keeper zagen en Overmars is gaan handelen, dat was volstrekt logisch in mijn ogen.
0 0
Sluk
Als we met 4-3 of 5-4 van Heerenveen hadden gewonnen, dan had nog steeds niemand Lamprou op doel gezien. Het gaat niet alleen om het resultaat, maar ook om kwaliteit.
2 0
DT10
De enige fout, die Overmars in dit hele verhaal gemaakt heeft, is om Lamprou ooit te halen!
5 0
SanMarco
100% mee eens.
0 0
mcjc
Begrijpelijk dat hij emotioneel geraakt is, maar jij was gewoon te klein. punt.
5 0
JariHeijden
Dat ie te klein is vind ik zo overdreven. Dat kun je weer compenseren met sprongkracht. Courtois is ook niet zo goed omdat hij zo lang is. Want dan zou iedereen van twee meter een goede keeper zijn, gewoon omdat hij twee meter is. Lamprou is gewoon niet goed genoeg, omdat het een hele middelmatige keeper is. Hij heeft gewoon te weinig keeperskwaliteiten. Lengte maakt iemand geen goede of slechte keeper. Als je lang bent, dan heb je een voordeel en als je klein bent is dat een handicap. Meer niet.
0 0
grannig mokum1
Ja toch, dus niet achteraf janken
3 -1
behangdelul
Tijdens de trip naar Amerika voorafgaand speelde hij 1 pot, nou dat was nog veel erger dan Heerenveen. Sorry veel te licht, doei!
5 0
Bjorn
En door.
0 0
Jornnn
Varela was een gouden greep!
0 0
Web
Toch zelf in de spiegel kijken, je kunt ook nog zeggen
Bizar dat Ajax jou als tweede keeper wil.
Ajax eeuwig dankbaar zijn, wat jij bent nievaue middenmoot
6 -3
OKP-AFCA
Daar gaat het hem toch ook niet om?

De manier waarop is gewoon niet netjes en daar heeft Ajax wel een handje van de laatste jaren, zie Serero...
1 -1
Web
Dus jij vind als je niet tevreden bent, moet je eerst de speler inlichten dat je iemand anders wil?
Wat mogen de wissels onder Bosz dan wel niet klagen
Riedewald, Elghazi en Tete, die werden echt niet gezien door de trainer
1 0
3*stars*3
Precies, hij moet heel blij zijn dat Ajax hem weer een kans gaf, nadat hij jaren liep te bashen op Ajax.
Fey was pas een echte club volgens hem en weet ik wat.
Zijn uitspraken zorgden bij veel mensen al voor vraagtekens en als keep is hij gewoon niet goed genoeg voor Ajax.
En heeft natuurlijk ook te maken met zijn lengte.

Wel 1 ding waar ik hem toch gelijk in moet geven.
Overmars moest hem wel face to face zeggen en niet eerst via media.
1 0
ETM
Zullen weinig mensen eens zijn, maar ik geef de heer Lamprou in deze gelijk.
3 -7
Superjan
Het moment waarop lijkt opportunistisch... dat ze hem niet eerst op de hoogte hebben gesteld is niet netjes...

Maar ook ik, die Lamprou lang verdedigd had, zag op dat moment dat het gewoon niet kon.
0 0
ETM
Ik heb het doorschakelen niet verdedigd. Daar was ik het mee eens. Maar mensen kunnen zaken zo slecht scheiden; dat Lamprou op die manier moet horen dat zn crediet verspeeld is vind ik niet netjes, en daar beklaagd de man zich over. Daarin geef ik m best gelijk.
Maar daar hebben veel mensen geloof ik moeite mee :)
1 0
JariHeijden
Meer Lamprou vindt naast de communicatie ook dat een nieuwe keeper hakken te makkelijk is. Dat punt deel ik niet met Lamprou.
0 0
DaNaRWaL
Ach, hij verdiende een vermogen om alle wedstrijden vanaf de eerste rang te mogen bekijken. keepte twee hele slechte wedstrijden, dan weet je idd dat je weleens gedegradeerd kan worden. Helemaal bij een grote club als Ajax, die graag verder wilde in Europa. Had hij dan echt verwacht dat hij tegen Real Madrid zou mogen keepen als er wat met Onana zou gebeuren? Hij zegt zelf van niet, dus dan wordt er doorgeschakeld. Moet zijn lengte genoot hem dan echt persoonlijk komen vertellen dat hij niet goed genoeg is? Erger vind ik het dat Overmars hem zo lang bij Ajax heeft gehouden, ondanks dat hij zo goed in de groep lag. Dit was bijna net zo erg als Jeroen Verhoeven een aantal jaren geleden.
0 0
JariHeijden
Ik vind Jeroen Verhoeven eigenlijk beter. Ja, hij was erg zwaar, en dat zag er niet charmant uit in een keeperstenue. Maar hij keepte die paar wedstrijden in het eerste van Ajax best verdienstelijk. Hij was ook derde keeper, is nooit doorgeschoven naar de positie van tweede keeper, maar er waren op dat moment blessures.
1 0
ETM
Lamprou kreeg me een partij shit over zich heen. En je geeft zelf al goed aan dat Overmars er verantwoordelijk voor was. Overmars liet zich verleiden er uitspraken over te doen in dat inteview. Ik vind het wel een soort ongeschreven regel dat je je speler dan niet verder afvalt.
Is ook niet een big deal ofzo; foutje imo van Overmars. Als Lamprou dat dwars zit heb ik daar gewoon begrip voor. Ik denk Overmars zelf ook.
De kwestie gaat dus niet over of het terecht was dat hij werd doorgeselecteerd. Ander topic. Daar was ik het wel mee eens, hoezeer het ook pijnlijk was, want als je Lamprou bent is het wel extreem, paar fouten en van overwacht 2de keeper naar grap van het land en einde oefening.
3 0
Web
Waarom?
Als je als 2e keeper faalt, moet je door schakelen
En dat hoef je niet te vragen aan de man waar het omgaat.
1 -2
ETM
Zie hierboven.
1 -1
Web
Het is als derde keeper binnen gehaald, van Leer was een miskoop
Ajax heeft alleen te lang gewacht met het aanstellen van een nieuwe tweede keeper. Ze raken in paniek toen Onana geblesseerd raakte, en zagen dat Lamprou het niet heeft.
0 0
ETM
Nogmaals, met het doorselecteren zelf ben ik het gewoon eens. En er is idd een verkeerde inschatting gemaakt.
0 0
DeWijsneus
Volgens mij was hij oorspronkelijk zelfs gehaald als derde doelman. Alleen Van Leer pakte z'n kansen niet. Ik heb het altijd al een zeer vreemde aankoop gevonden, maar hij had wel de statistieken mee.
1 0
Superjan
En een sfeermaker en een trainingsbeest.
1 -2
Schip
Dan moet je vooral sfeer maken en als een beest trainen. Maar niet om een kampioenschap spelen.
0 -1
GvanderK
Lamprou was gewoon slecht en Ajax onwaardig. Ik sta volledig achter Overmars.
9 -2
Schip
De fout van Overmars was Lamprou überhaupt te halen.
8 0
Superjan
Als derde keeper hè? Wel een verschilletje. Ze hadden hem niet moeten laten doorschuiven naar de tweede stek.
0 -1
Schip
Nee, want derde keepers moet je alleen halen als je er rekening mee houdt dat ze weleens kunnen gaan spelen. Verhoeven is lichtend voorbeeld. En Verhoeven was trouwens wel een hele acceptabele keeper. Hij had geen prof instelling door overgewicht aan te houden, maar was op vrijwel alle vlakken een uitstekende keeper. Bij Lamprou was het bij WII al lachwekkend hoe makkelijk hoge ballen erin vlogen.
0 0
JariHeijden
Dit klopt niet. Verhoeven had juist wel een enorme profinstelling. Hij trainde zich compleet suf. Was in uittekende conditie, maar heeft de pech dat hij een lijf heeft waarbij afvallen bijna ondoenlijk is. Het tegenovergestelde van Ziyech, die bijna geen vetmassa heeft. Daar doet Ziyech niet extreem veel voor. Nee, het of zijn bouw. Het ene lichaam is het andere niet.

Verhoeven kon hier niets aan doen. Dat is ooit ook eens binnen de medische staf van Ajax geconcludeerd. Bij Ajax was het eens beleid dat als je boven een bepaald vetpercentage, boven een bepaald gewicht of BMI index komt, dat je dan een boete zou krijgen. Verhoeven had toen gezegd dat hij dan standaard en boete zou moeten gaan betalen, omdat hij niet nog beter kon omdat hij al heel veel deed qua voeding en sporten. Voor hem is toen uiteindelijk een uitzondering gemaakt. Sommige mensen hebben gewoon de pech dat alles blijft hangen aan hun lichaam. Een zeer luie schildklier (waarbij die van Ziyech juist overactief is). Kun je niets aan doen, dat is fysiologisch gewoon zo bepaald.
0 0