Mazraoui: 'Voor die jongens misschien een voorbeeld'

BartVeenstra, 05-08-2019 om 13:50, 4892 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Noussair Mazraoui durft het bijna niet toe te geven, maar hij denkt dat hij best een voorbeeld kan zijn voor sommige spelers uit de jeugdopleiding van Ajax. Mazraoui behoorde in de jeugd van Ajax nooit tot de grootste talenten, maar wist uiteindelijk toch door te breken in het eerste elftal van de Amsterdamse club.

Tijdens de Ajax Podcast wordt hem de stelling 'Als Mazraoui het kan, kan ik het ook' voorgelegd. Hij blijft er zelf bescheiden over. 'Dat klinkt een beetje slecht, maar ik snap wat je bedoelt. Voor jongens die het moeilijk hebben, die niet de langste en sterkste zijn, ben ik misschien wel een voorbeeld. Als je harder werkt dan een groter talent, kun je het alsnog redden. Ik wil niet zeggen dat ik geen talent heb - iedereen bij Ajax heeft talent - maar het is een combinatie van talent en mentaliteit.'

Toch wil Mazraoui, zo zegt hij, zichzelf niet zien als icoon voor de jeugdopleiding. 'De jongens die het superlastig hebben en niet de beste van hun lichting zijn, moeten gewoon keihard werken en dan zie je wat je kunt bereiken', doelt hij onder meer op zijn eigen persoon. Mazraoui stond meerdere keren op de nominatie om weggestuurd te worden, had in Jong Ajax zelfs een amateurcontract, maar werd uiteindelijk een belangrijke speler voor Ajax 1.

Het verschil met het jeugdvoetbal merkt hij dagelijks. Zo is het voetbal mannelijker geworden en traint hij nu in de ochtend in plaats van in de middag. Bovendien wordt hij meer op straat herkend. 'Dat is normaal. In de jeugd kennen de mensen je niet. Als je in het eerste speelt - en Ajax is zo'n grote club - verandert er wel wat qua sociaal leven. Je wordt aangesproken en mensen willen met je op de foto. Dat is ook wel leuk. Een klein beetje waardering en liefde van de fans. Maar ik zoek het niet op en kom niet heel veel buiten', aldus Mazraoui. 

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint op bezoek bij PAOK? Zet in en krijg 8 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Nouste arbeid leveren, dan kom je er ook!
1 0
AFC34
Tja, beetje ondergesneeuwd door grotere talenten misschien, maar Mazraoui is ook gewoon een groot talent natuurlijk.
0 0
trodat4030
Het ging over zijn tijd in de jeugd, toen hoorde hij niet tot de grootste talenten. Werd zelfs meermalen nét niet weggestuurd.
0 0
3*stars*3
Hoorde afgelopen jaren nooit zijn naam langskomen in rijtje toptalenten of zelfs talenten.
Hij begon mij op te vallen in Jong.
Persoonlijk ben ik wel fan van hem.
Zeker vanaf middenveld kan hij denk ik veel toevoegen.
Viel zaterdag ook erg gretig in.
Miljoenenaankoop of niet maar ik zie momenteel liever Maz ipv Marin.
2 -1
Godenzoon24
Nee red het niet op middenveld. Reden dat hij nu bovenkomt is omdat hij back gezet is en dat goed doet. Al zie ik ook daar nog meer in Dest!
1 0