Kranten: 'Overmars moet zich toch zorgen gaan maken'

BartVeenstra, 05-08-2019 om 07:35, 32159 views, Nederlandse kranten |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In de Nederlandse kranten gaat het twee dagen na het gelijkspel bij Vitesse (2-2) meer over de transfergeruchten dan over de wedstrijd zelf. Ajax lijkt, na Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, ook Lasse Schöne en Donny van de Beek te verliezen en daardoor is het nog maar de vraag wat er gebeurt met bepaalde andere spelers als Hakim Ziyech en David Neres. Een overzicht:

Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad schrijft op de maandag na het gelijkspel bij Vitesse vooral over de zoektocht naar een nieuw middenveld bij Ajax. De ochtendkrant spreekt in dat opzicht over dé cruciale uitdaging. Het begint er namelijk steeds meer op te lijken dat de Amsterdammers dit seizoen met een compleet ander middenveld gaan spelen dan in het vorige seizoen.

'Ze vormden afgelopen seizoen het kloppende hart van Ajax. Lasse Schöne, Frenkie de Jong en Donny van de Beek', blikt de krant terug op vorig seizoen. 'Het veelzijdige middenveld dat de Amsterdammers liet swingen, vooruitdacht en handelde, maar ook voor de nodige balans zorgde op momenten dat aanvallen even niet het motto was.'

Inmiddels is De Jong vertrokken naar FC Barcelona en vertrekt Schöne deze week naar Genoa. Ook Van de Beek lijkt nu te vertrekken. 'Het is inmiddels niet meer de vraag of, maar wanneer het kind van de club naar Real Madrid verkast. De Spaanse grootmacht heeft van de komst van de dynamische Ajacied een topprioriteit gemaakt. De eventuele komst van Manchester United-middenvelder Paul Pogba staat er inmiddels volledig los van, de Koninklijke wil Van de Beek zo snel mogelijk inlijven.'

De Telegraaf

De Telegraaf stipt een ander probleem aan bij Ajax. De ochtendkrant zag Kasper Dolberg namelijk - wederom - niet thuis geven. De krant schrijft dat trainer Erik ten Hag zijn elftal niet hielp door de Deense spits weer het vertrouwen te geven. 'Het is te hopen dat het geen bedrijfseconomische keuze is, omdat de marktwaarde van de Deen – ooit op vijftig miljoen euro ingeschat door AS Monaco – verder zal kelderen als Dusan Tadic in de punt van de aanval wéér de eerste optie wordt. Met de Serviër als spits voetbalt Ajax makkelijker door, werd de halve finale van de Champions League gehaald en in de kampioensstrijd de inhaalrace op PSV voltooid.'

In het verleden zag De Telegraaf Ajax met Dolberg al vaker wedstrijden niet winnen. 'In de belangrijke wedstrijden tegen AZ-uit (na het vroeg uitvallen van Hakim Ziyech), Tottenham Hotspur-thuis (vanwege de blessure van David Neres) en nu dus Vitesse-uit koos Ten Hag voor Dolberg en tot drie keer toe liep dat verkeerd af. Waarbij aangetekend dat Ajax mét Dolberg tegen Spurs bij rust ook "gewoon" met 2-0 leidde en vorige week in het duel om de Johan Cruijff Schaal PSV werd verslagen. Maar toch.'

Als het aan De Telegraaf ligt, had Klaas-Jan Huntelaar in de spits gestaan tegen Vitesse. 'Vorig seizoen speelde The Hunter bij Vitesse misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen en hij kan zich als geen ander opladen voor eendags-afrekenings-klussen. Kijk naar de bekerfinale tegen Willem II, waarin hij net als vorig jaar in Arnhem twee keer scoorde. Dat Huntelaar nu zelfs in de slotfase bij 2-2 op de bank moest blijven zitten, was pijnlijk voor de geboren winnaar.'

De Volkskrant

De Volkskrant vreest een vertrek van Van de Beek. Het dagblad zou het een hard gelag voor Ajax vinden wanneer de middenvelder vertrekt. De krant schrijft daarnaast dat Ajax buiten het vertrek van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong in eerste instantie een gevreesde leegloop bespaard had kunnen blijven. 'Maar langzaam moet directeur voetbalzaken Marc Overmars zich toch zorgen gaan maken.'

Naast het mogelijke vertrek van Van de Beek vertrekt immers sowieso Lasse Schöne na zeven seizoenen bij de Amsterdamse club. 'Ten Hag wil voortborduren op het succes van vorig seizoen, maar moet tegelijk bouwen aan een nieuwe ploeg. Zonder De Jong, Schöne en mogelijk Van de Beek is het bewierookte middenveld ontmanteld.'

De krant vraagt zich dan ook af hoe Ajax er straks uitziet als de transfermarkt gesloten is. 'Met welk team de landskampioen op jacht gaat naar titelprolongatie is dus nog allerminst duidelijk. Wat gebeurt er met David Neres? En lukt het Overmars Hakim Ziyech binnenboord te houden? De transfercarrousel draait tot 1 september op volle toeren. Tot die tijd ligt het vertrek van een aantal spelers op de loer.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Volgens mij heeft Overmars helemaal geen probleem en wordt het probleem vooral buiten Ajax gecreëerd. Jongens als Van de Beek, maar ook Neres, hebben een nog doorlopend contract....Van de Beek zelfs nog 3 jaar lopend contract. Dan kan je 'gewoon' nee zeggen tegen interesse van een andere club. Dat dan een speler daar niet blij mee is, dat is dan maar even zo. Ajax hoeft helemaal niet gelijk 'op het ruggetje' te gaan als er een bod komt van een geïnteresseerde club. Tel daarbij op, dat we inmiddels alweer aan het officiele seizoen zijn begonnen en Ajax heeft nog meer reden om niet mee te willen werken op dit moment.

We zijn in dit land zo gewend geraakt om altijd maar te buigen bij de minst geringste interesse, zo gewend geraakt dat we kansloos zouden zijn, dat we gelijk maar gaan verkopen.
Zelfs het argument dat een speler een veelfout kan verdienen elders vind ik in deze zin een achterhaald argument. Dat is een argument voor de speler, maar echt niet zo zeer voor de huidige club. En het argument, dat het de club een vortstelijk bedrag oplevert èn het dan echt niet kan laten lopen is voornamelijk hard te maken als je een club bent die financieel nauwelijks de eindjes aan elkaar kan knopen. Dan kan je nog stellen, dat je wel moet en eigenlijk een transfer niet kan weigeren....laat nu net dat laatste argument de laatste tijd bij Ajax niet meer echt opgaan.
Dan komt er wel degelijk een nieuwe realiteit vanuit de club gezien, dat men wel degelijk 'nee' kan zeggen tegen een transfer.

Of doe het net, als dat andere clubs ook wel doen: pas verkopen als de opvolger binnen is.

Verder vind ik de vergelijking met de Tour de France wel een leuke hieronder....
5 0
Japievanopdehoe
Jij had echt zoveel minder woorden kunnen gebruiken
0 0
DrFootball
We weten het elkaar weer en zeker na afgelopen seizoen... Ajax raakt spelers kwijt. En de vervangers hebben tijd nodig om te wennen aan een nieuwe club. En nu moeten we super talenten als De Jong, De Ligt en Van de Beek vervangen. Die zijn niet te houden als zij hun salaris kunnen vertienvoudigen. Zij zijn niet te vervangen. Dus ga je er altijd op achteruit.

En dan speel je gelijk tegen Vitesse... Helaas, maar kan gebeuren. Ajax is de angstgegner van Ajax de laatste jaren. Je speelt niet goed, maar creëert legio kansen alleen je maakt ze nog niet af. Ik zie het allemaal niet zo somber in, omdat ik mij heb ingesteld op een minder jaar. Dat kan ook niet anders na zo'n superseizoen.

Aan de andere kant mag je ook best doorselecteren... Labyad gewogen en te licht bevonden. Dolberg en Van Leer idem dito. Ga ipv Dolberg inzetten op Tadic of Huntelaar met daarachter Traore en Brobbey. Dan ga je er in mijn ogen al op vooruit. Waarom Malen halen terwijl je Traore hebt? Labyad, omdat hij toch weinig speelt, kan je opvangen door Gravenberch of Jensen en daarachter Unuvar. En keepers hebben we meer dan genoeg.

Zou na het vertrek van Schone en waarschijnlijk Van de Beek wel kijken naar een nieuwe middenvelder. Ekkelenkamp en De Wit kunnen wat de Van de Beek kan, maar zijn minder. Denk dat Marin op de plek van Van de Beek terecht komt en Schone kun je opvangen met Mazaraoui. Bij een blessure van Mazaraoui, Marin of Blind heb je geen ervaren back-up, dus die zou wel gewenst zijn.
1 -1
PJSM
Wie moeten we halen als er nog een bepalende speler vertrekt? Binnen Nederland zou ik niemand weten. Welke buitenlandse speler moeten we halen die er direct staat.
0 0
Ajax114
Je had Fekir kunnen halen van Lyon
0 0
FissaDeGekste
Ik vertrouw op onze tycoon uit Epe. De man die deze selectie grotendeels heeft samengesteld en die verantwoordelijk is voor het financieel sobere beleid waardoor Ajax in deze luxe positie is beland.

Denken jullie nou zelf dat Overmars Donny zo maar laat gaan? En dat er geen lijstjes met vervangers zijn? Iets meer vertrouwen aub!
Donny gaat helemaal nergens heen deze zomer.
1 -1
Babayaka
Ajax laat al jaren spelers veel te makkelijk gaan.
Gewoon eens spelers aan een contract houden zou verfrissend zijn. Zijn net kleine kinderen.
Kijk als ze het nou slecht zouden hebben bij ajax, en het voor een pot pindakaas moesten doen.
Maar dat is natuurlijk niet het geval. Ze verdienen allemaal prima, plus Ajax is geen kleine club.
2 0
Schwalbino
We hadden Matthijs ook gewoon 10 miljoen per jaar moeten geven. Klaar.
0 -1
DrFootball
Je vergeet even doodleuk dat meer dan de helft in NL naar de belasting gaat. In Italië is er een belasting-regeling die veel gunstiger is.
1 0
AFC34
Zijn de salarissen in Italië die bekend worden niet altijd netto? Ik meende zoiets ooit gelezen te hebben.
0 0
FissaDeGekste
Daar ben ik het mee eens. Al was het maar om 180 miljoen te kunnen vragen. :-)
0 0
Adam24
Schone en VdBeek weg is echt een aderlating voor Ajax. Niet alleen voetbaltechnisch maar ook voor de herkenbaarheid van het team. Ik zag na afloop ook een duidelijk geïrriteerde Ten Hag en niet alleen over het resultaat. Bij een vertrek van VdBeek is het misschien het handigst om een spits te halen. Genoeg mensen in de selectie van Ajax die op 10 kunnen spelen, alleen wel andere types dan VdBeek.
1 0
stefanwillem
Zo blijkt maar weer hoe weinig clubliefde er tegenwoordig nog bestaat. Je laat je club anders niet zo in de steek.
0 -1
Schwalbino
Voetballers zijn niet dom. Clubliefde wordt relatief als je elders 3 of 5 keer meer kan verdienen.
1 0
ram
Hmm, gewoon niet laten gaan. Overmars wilde niet teveel laten vertrekken dus dan moet je dat gewoon niet doen. Alleen Neres zou eventueel kunnen omdat je Promes al heb en Lang er ook erg dicht tegenaan zit.
1 0
DonAdam
Overmars kan gewoon zijn poot stijf houden wat betreft Donny en Neres; alleen Ziyech is een belofte gedaan.

Ik zou het vertrek van Donny sowieso tegenhouden, want CL missen is een veel te dure grap.
3 0
Adam24
Sorry maar ik snap echt niet dat mensen dit blijven roepen; Je kunt niet zomaar een transfer weigeren.
1 -3
DonAdam
Ajax zit in de luxe positie dat het wel kan, zelfs wanneer een speler dwars gaat liggen en moeilijk gaat doen in de groep, zich ziekmeldt of weg blijft zonder reden; er is namelijk veel meer geld dan dat er opgemaakt kan worden.

Of dat verstandig is, is een tweede, maar spelers hebben met volle verstand een contract getekend en liggen gedurende die periode vast. Die spelers zijn volwassen mensen waarvan je mag verlangen dat ze zich volwassen opstellen. Ik kan me van Donny ook niet voorstellen dat hij heel raar gaat doen als Mark 'nee' zegt'; die twee komen er wel uit samen.
1 0
Ajax114
Ok maar je kan wel een hogere prijs vragen net als ManU doet waardoor een speler alsnog blijft of je ontvangt meer geld
0 0
Boer Gijs
Helemaal mee eens. Vervangers zullen altijd minder zijn op dit moment. Je kunt ze wel aantrekken voor over een jaar. Het valt niet mee om Ajax te zijn. De beste spelers zijn zo gewild. Terwijl andere Europese topclubs spelers gewoon langer kunnen binden. Onmogelijk om dan tot goed presterend team te komen. Of je moet het unieke hebben zoals vorig seizoen dat alles samenvalt.
0 0
Boer Gijs
Het valt allemaal niet mee. Belachelijke regels qua transferwindow en start seizoen. Stel je voor dat bij de Tour je renners een dag van tevoren terugkomen van vakantie. En dat na 1 week fietsen renners naar een andere ploeg kunnen vertrekken. Ondenkbaar en oneerlijk. En toch kan het bij het voetbal allemaal. En daar is een club als Ajax 1 vd grootste slachtoffers van volgens mij
3 0
Schip
Dat VdBeek niet wil verlengen vind ik echt zo'n klap in het gezicht. Dat hij verder onderhandelt met Real: vooral zelf weten Donny. Je gaat daar lekker banken en 1/2 jaar weggooien.

Maar verleng tenminste, zodat er meer rust om het team heen komt in deze fase van CL kwalificatie. Nu geeft je keihard aan dat je toch weggaat en dat het daarom geen zin heeft een verlenging te ondertekenen. Kansloos. Dat gaat ook in de groep zitten.

Ajax moet zelf een vervroeging van de transferwindow inlassen. In augustus gaat er niemand meer weg.
0 -1
petwes
Hij hoeft niet te verlengen, het was een geste van Ajax. Hij ligt vast tot 2022, 2 jaar voor einde contract is goede tijd om te verkopen, zomer 2020 dus. Ze wilden hem pleasen met een beter salaris, dat kan hij alsnog krijgen als Ajax voor een transfer naar Real gaat liggen. van de Beek is slim om te zeggen dat hij het moreel niet verantwoord vind om contract op te hogen/verlengen als hij eigenlijk weg wil. Maar dit is nog steeds geen reden dat Ajax hem moet verkopen. Het gevaar is altijd dat als je niet mee werkt met een transfer een speler ontevreden gaat worden. Maar daar ben ik bij van de Beek niet bang voor, aangezien hij toch een clubjongen is en het prima naar zijn zin heeft op de Toekomst.
1 -1
pizzapunt
Stel, Ajax verkoopt Hakim, Neres en Donnie én Veltman. Dan houd je dus over:

Lang - Tadic - Promes
Marin Blind Mazraoui
Tagliafico Martinez Alvarez Dest
Onana

Gek genoeg kan je hier kampioen mee worden, maar Europees is dit veel te licht.
0 0
MosesD
Waarom in vredesnaam de uitstekend spelende Schuurs nu al eruit?
0 0
pizzapunt
Omdat ik denk dat Alvarez de voorkeur gaat krijgen.
0 0
Flipper33
Met die voorhoede wordt je echt geen kampioen hoor
0 0
Flipper33
Denk dat Ajax klaar is op de transfermarkt die gaan alles gewoon intern oplossen met Dani en Jürgen Noa en Careltje
0 -1
ram
Zijn we mooi klaar mee dan..
2 0
FissaDeGekste
Ik vind Noa Lang anders een uitzonderlijk talent. En Eiting heeft een enorm spelinzicht. Alleen Ekkelenkamp ben ik niet zo'n fan van.
0 -1
ram
Ik vind ze ook allemaal wel goed hoor. Maar niet voor de basis.
0 0
Flipper33
Noa is wel goed alleen een raar gangster kereltje ! Eiting zakt snel door het ijs bij een beetje weerstand. En Jürgen tja wat die bij Ajax doet geen idee lijkt wel of de lat steeds lager gelegd wordt bij Ajax kwa jeugd
1 0
afca-mark1990
dan kan de catchphrase "we are back" weer uit de kast worden getrokken...
1 0
pizzapunt
Ik weet één ding wel zeker: Als er een leegloop komt, gaat Ajax heel raar doen op de transfermarkt en waarschijnlijk teveel betalen voor vervangers, die helaas wel broodnodig gaan zijn als we er 1 september willen staan Europees.

Meest voordehandliggend is het ophalen van Malen én Bergwijn voor 40 miljoen. Pröpper wordt ook nog steeds genoemd, die Donkere buitenspeler uit België zal langskomen en backupplan zijn en ik gok dat Ajax gaat aankloppen bij AZ voor Stengs of Boadu.
2 0
DonAdam
Jij verwacht dat Overmars heel raar gaat doen, dus waarom niet Botteghin halen als Donny weggaat? Dat zou echt raar zijn.

Serieus, wat moet Ajax met Proper als Overmars v/d Beek laat gaan? Dat zijn kompleet andere types. Sowieso heeft Ajax Blind, Eiting, Martinez, Alvarez, Marin en Mazrouai voor de positie waarop Proper zou komen te spelen. Proper zal dus totaal overbodig zijn.
0 0
DT10
Ajax gaat misschien nog 1, hooguit 2 spelers halen. Stengs en Malen vind ik interessante en relatief goedkope opties. Bergwijn is veel te duur!
1 0
Flipper33
Maar Ajax heeft juist een probleem dan op het middenveld wat heb je dan aan 2 aanvallers ? Erbij. Dolberg kan gewoon niet Klaas wel maar niet een heel seizoen Traore geen idee krijgt ook niet echt een kans !
1 0
DT10
Ziyech en Tadic kunnen op 10 spelen. Blind, Mazraoui en Alvarez kunnen op 6 spelen. Heb je nog Marin, Eiting, De Wit , Lang, Ekkelenkamp en Gravenberch. Probleem op het middenveld?
0 0
Pointer1
idd dat ben ik met je eens. die twee zou ik ook halen.
0 0
pizzapunt
Ik volg AZ helemaal niet zo, lees alleen vaak de reacties hier op AS tijdens Europese duels. Stengs kreeg de wind van voren toen. Is hij wel écht zo goed?

Malen is een goede spits voor ons denk ik. Totaal ander type dan we nu hebben, dat wel. Vooral snel en goed in de diepte. Denk dat hij en Bergwijn allebei goed zijn voor dit Ajax.

Dolberg is klaar, dus Tadic of een vervanger gaat in de spits. Dan houd je over voor op de Flanken:
Promes, Lang, Bande, (Neres) (Ziyech).

Daar moeten gewoon 1 á 2 opties bij.
0 -1
b.hulshof
Als je nu nog Donny, Neres en Ziyech laat vertrekken houd hij zich niet aan de belofte dat er hooguit s sterkhouders mogen vertrekken. Bij Donny zou ik duidelijk zijn met de mededeling volgend seizoen pas je bent nu te belangrijk.
4 0
ajaxxcied4life
Ook waar.
0 0
Ajaxbrl
Marc kan nog aan de bak...
0 0
RedFeather
TG altijd uit op bloed
Framen en afzeiken
Je kunt ook gewoon schrijven dat Dolby niet functioneert
2 0
PJK54
Helaas het "lot" van Ajax goed jaar spelen en spelers worden weggekocht. Als ik hier veel reacties lees is Overmars de meest debiele spelersdirecteur ooit want heeft dit totaal onderschat!!!! Kom op mensen denken jullie nu echt dat hij hier GEEN rekening mee heeft gehouden? Ik neem aan dat ze op de achtergrond keihard aan het werk zijn om dit op te gaan vangen alleen zal dat niet met een vingerknip geregeld zijn.
3 -2
GC
Nou nou goed geregeld hoor met Promes en Marin.
0 -1
PJK54
tuurlijk na 3 wedstrijden weet je het al of heb je een glazen bol? Ik denk dat we spelers wat tijd moeten geven om te wennen er zijn er maar heel weinig die er gelijk "staan".
0 0
FissaDeGekste
Marin afschrijven? Rot toch op man. Ik vond zijn vooractie bij de goal van Donny echtom van te smullen.
0 0
Simon1
Nederlandse media zijn de slechtste van allemaal. Tot de wedstrijd zou de competitie saai worden. Ajax zou de alleenheerser voor de komende jaren worden. Één wedstrijd verder en Overmars moet zich zorgen maken...

Is er in Nederland nog media met kwaliteit?
3 0
Oempaloempa
Het zijn hectische tijden en er moet hard gewerkt worden.
de mensen verwachten van alles, maar vorig seizoen was een bijzonder seizoen, waar we heel lang op hebben gewacht. Je kan er niet zomaar vanuit gaan dat we weer zo'n seizoen krijgen.
0 0
ajax4ever01
Ik roep al weken om versterkingen maar als ik dat deed vond men dat niet nodig. Het resultaat zag je tegen Vitesse maar ook wat er nu allemaal a.s. is qua spelers die vertrekken.
2 -5
Duif63
Precies dit. Het was al maanden bekend dat er een aantal topspelers zou vertrekken. Daar is gewoon weer heel slecht op geanticipeerd. Scherpen, Pierie en Promes. Tsja daar wordt je niet sterker van.
3 -5
Flipper33
We hebben wel versterkingen maar veel verdedigende versterkingen . En Marin en Promes Marin moet wennen kun je zien komt goed alleen Promes wordt niks.
0 0
ajaxxcied4life
Duiff is weer wakker jongens. Indien Ajax allemaal aankopen zou hebben gedaan waardoor er op de bank geen plek zou zijn voor eigen jeugdspelers, dan zou Duiff daarover klagen.

Indien Overmars wel aankopen verricht, dan zijn die niet goed.

Indien Overmars niks doet en enkel op de eigen jeugd zou vertrouwen, dan is Overmars naief.

Bij mensen zoals Duiff is het namelijk nooit goed. Dat is het probleem met mensen als Duiff.
5 -1
RedFeather
Promes
Marin
Martinez
Alvarez
Dat zijn aardige aankopen. Scherpen en Pierie is voor toekomst natuurlijk.

Dat neemt niet weg dat je na vertrek Schone en Donny middenvelder moet aankopen. En dat gaat ongetwijfeld ook gebeuren.

Ik zeg Alvarez naast Blind en Malen halen voor de 10.
1 -1
meerzicht
Het is wat. Niemand die naar jou luistert. Ik denk dat dit bericht veel zal losmaken. Houd je telefoon bij de hand. Het zou zo maar kunnen dat je vandaag benaderd wordt en dat er graag naar je geluisterd wordt wie, wat , waar gekocht moet worden.
Eindeljjk, de verlosser 2 is binnen. Succes !!
4 -3
ajax4ever01
Met jou valt in elk geval niet te communiceren want je geilt alleen op irritant commentaar te leveren op de man ipv het inhoudelijk over voetbal te houden maar goed het is schoolvakantie he.
3 -1
ajaxxcied4life
Het resultaat zag je wat mij betreft helemaal niet tegen Vitesse. Ik zag tegen Vitesse vooral een voor Ajax wat rommelige ploeg waarin de onderlinge afspraken nog niet goed worden nagekomen omdat het in een andere samenstelling speelde en zelfs onder die omstandigheden creëerde Ajax nog steeds ontiegelijk veel kansen.
Wat nu als van de Beek, Ziyech en Schöne niet zouden zijn/worden verkocht? Dan zit je als Ajax zijnde straks met een bank met Pröpper, Promes, Bergwijn die op hun beurt weer onze toptalenten als Gravenberch, Ünuvar, Jensen, Brobby en in mindere mate Ekkelenkamp en De Wit in de weg zitten. Het is nu zelfs de vraag of Alvarez misschien wel nodig is als vervanger van De Ligt en voor hem in de plaats niet beter een groot talent aangetrokken had kunnen worden die achter schuurs kan rijpen.
1 -1
RedFeather
Het is rommellig net als iedere seizoensstart
Men die paniek gelijk..
0 -1
3*stars*3
Leuk en aardig die versterkingen maar zelfs Ten Hag gaf aan dat de groep nu groot is.
En leuk en aardig om 25/30 mil uit te geven aan 2 versterkingen maar wat als iedereen zou blijven?
Overmars heeft echt wel een stand-by lijst klaar liggen.
Daar maak ik mij geen zorgen om.
Maak mij eerder zorgen om de grote clubs die willen komen vissen hier.
Mooi voor de spelers dat wereldclubs komen melden maar kut voor ons want zeg maar eens nee tegen; Barca, Juve, Real en Bayern.
Hoewel United niet meer een topteam heeft, blijft het wel een topclub en als ze echt komen voor Neres, zegt hij echt geen nee.
1 0
Fnatic
Donny laten gaan is je CL kwalificatie in gevaar brengen. Marc kan hem gewoon aan zijn contract houden, als je internationaal wat wil betekenen moet je nee tegen clubs als Real durven zeggen.
6 -2
DT10
Overmars hoeft helemaal niet in paniek te raken. Zelfs als Donny, Ziyech en Neres vertrekken (slechts denkbare scenario), heeft Ajax nog steeds een prima selectie, waarmee je gewoon kampioen moet worden. Al zou er dan wel nog een goede vleugelaanvaller bij mogen. Europees zal je het sowieso moeilijker krijgen dan vorig seizoen, maar dat wisten we ook voor de transferperiode.
1 -4
louis60
Extra middenvelder, spits en buitenspeler kosten: 80 miljoen.
1 -1
DT10
Misschien moet jij TD worden, want die Overmars bakt er niks van.
2 0
Ajax#1900
1 wedstrijd gespeeld en de paniek begint al weer hoor. Wat voorspelbaar. Ik ga er niet in mee.
2 -2
louis60
Gaat niet om 1e wedstrijd of huidige elftal. Maar wat zijn de opties wanneer er nog twee of drie spelers vertrekken? Dus wat is wijsheid tot 1 september? Je weet dit al drie maanden. En of je in laatste week augustus nog gaten kan stoppen is voor mij wel een reden tot zorg. Al heb ik toch vertrouwen in Marc en moeten we CL en kampioenschap wel kunnen halen.
2 0
ajaxxcied4life
Goedzo. Hoe pijnlijk en kut het ook is, maar laten we deze exodus dan maar vooral beschouwen als een 'erkenning' voor het gevoerde beleid van de club.
3 0
Dennis1964
Telegraaf wil alleen maar sensatie en onrust stoken. Achter je club blijven staan en zeker niet fluiten naar een speler die het toch al moeilijk heeft. Aanmoedigen dat is het enige medicijn waardoor het team of individuele spelers beter gaan spelen.
2 -1
ajax4ever01
Als je de situatie bekijkt nu is het wel realistisch dat Ajax zich zorgen moet gaan maken, je kunt wel die roze bril ophouden maar feit is als er nog meer sterkhouders vertrekken je als Ajax een probleem hebt met nog een paar weken te gaan en een conpetitie die net is gestart.
0 0
ajaxxcied4life
Natuurlijk maakt Ajax zich zorgen, maar tegelijkertijd ook weer niet omdat er een helder beleid wordt gevoerd. Ajax hoopte inderdaad van de Beek en Ziyech te kunnen behouden na het vertrek van De Jong en De Ligt, tegelijkertijd weet Ajax ook dat deze spelers kunnen vertrekken indien er veel geld op hen wordt geboden. Vandaar dat Overmars al dik twee jaar bezig is om het scoutingsapparaat naar een hoger plan te tillen en daarnaast jeugdtrainers aanstelt van een hoger niveau om de jeugdopleiding op peil te houden. De grote clubs hebben gewoon meer te bieden en Ajax kan zich als opleidingsclub geen bank met Pröpper, Promes en Bergwijn permitteren want dan gaan we weer naar de tijd van Van de Boog en al die andere kornuiten. De RvC is soms irritant, maar tegelijkertijd voeren zij hun taak in mijn beleving met verve uit. Zij houden allemaal prima in de gaten.
0 0
ajax4ever01
Als je de situatie bekijkt nu is het wel realistisch dat Ajax zich zorgen moet gaan maken, je kunt wel die roze bril ophouden maar feit is als er nog meer sterkhouders vertrekken je als Ajax een probleem hebt met nog een paar weken te gaan en een conpetitie die net is gestart.
0 0
ajaxxcied4life
Valentijn Driessen die bijna elke speler die een bal recht vooruit kan schieten naar het buitenland bazelt, gaat nu ineens insinueren dat de Ajaxdirectie grote fouten maakt in zijn beleid, terwijl het beleid glashelder is en zoals Johan voor ogen had, namelijk grote spelers opleiden en deze voor veel geld verkopen en ervokr zorgen dat er een nieuwe lichting klaarstaat en op specifieke posities kanjers kunnen worden gekocht. Ik snap dat je bloed voorlopig nog niet sneller gaat stromen van een Ekkelenkamp, maar ik geloof dat als die jongen een paar keer het krachthonk bezoekt en daarmee wat body kweekt, het best een bruikbare speler kan worden achter de spits. Ik zie in hem daarom wel een potentiële opvolger van van de Beek. Vergeet niet dat ook van de Beek ooit een beetje op de twijfellijst stond hè. Natuurlijk was dat een veel groter talent, maar om maar even aan te geven.

Bergkamp speelde ook ooit in de A2 tegen clubs als De Dijk en FC Purmerend ,-)
3 -1
Bocarra
Ik hoop dat Proper klaar staat...
0 0
DT10
Mr. Proper?
3 0
PuurGeluk
Samen met mr muscle
0 0
jaripettersson
En de wc-eend op 6.
0 0
MPAjax
nee daar staat vanish al
0 0
3*stars*3
Anderhalf jaar lullen ze onze spelers naar het buitenland en nu moet Marc zich zorgen maken...
Klopt natuurlijk en dat doe ik ook omdat window nog ff open blijft.
Maar verbaas mij telkens wel om Nederlandse media.

Gun Donny het beste maar hoop toch dat Pogba naar Real gaat en dat we ook nog een jaar kunnen genieten van Neres en Ziyech.
Wel kut dat er zoveel onzekerheid is richting PAOK...
6 0
MaximilianRosse
Ik hoop ook echt dat Donny blijft. Is een kind van de club maar ik begrijp ook dat als Real op de stoep staat, dat je graag die stap wil maken. Mocht Donny vertrekken zou ik Marin op 10 zetten en Alvarez naast Blind. Verder hoop ik ook dat we nog een jaar kunnen genieten van Neres en Ziyech.
0 0
3*stars*3
Marin leunt idd iets meer richting Donny en een echte rechtshalf.
Dat gelul over op opvolger van Frenkie, heb ik vanaf begin niet begrepen.
Dan kan je liever Mazraoui in die rol zetten.
Gravenberch moet ook leren denken zonder bal want anders kon hij die rol ook invullen.

Maar denk dat Ten Hag kiest voor Tadic of Ziyech, als nieuwe 10.
Daarachter blok met Blind/Martinez en Mazraoui.
1 0
DeWijsneus
Denk het persoonlijk ook. Wat dat betreft gewoon jammer dat Lasse toch vertrokken is. Had wat mij betreft met Blind blok kunnen vormen.
0 0
BobaAjax
Of een blok met blind en alvarez en marin ervoor ?

Alvarez speelt bij Mexico ook centraal.
1 0
Bocarra
NL media heeft niets met objectieve verslaggeving te maken maar alles met het verkopen van emoties. Stemming makerij en heel vaak nepnieuws.
5 0
3*stars*3
Klopt, zagen we laatst ook bij Fox met die goal van Tadic.
Het viel mij al lange tijd op hoe ze omze spelers naar het buitenland lullen en soms zelfs direct.
Dieptepunt was interview van Jan Joost met De Ligt, na Excelsior-Ajax.
Hij zei letterlijk, ‘ga toch naar het buitenland’.
Valt me op dat ik dat nooit lees of hoor richting spelers van PSV.
Zo’n Lozano is ouder dan onze talentjes.

Tuurlijk hebben onze talenten meer potentie maar laat die jongens zich rustig doorontwikkelen in Amsterdam.
Waar ze verzekerd zijn van minuten.
2 -2
meerzicht
Piep, piep,piep,piep....Calimero
0 -5
3*stars*3
Hahaha flikker toch op met jouw bijdehante gedoe man.
0 0
ajaxxcied4life
Telegraaf emotion control alert.
0 0
ajaxxcied4life
Zuiver!

Men gniffelt en juicht stiekem alweer, want deze exodus kan weleens de basis zijn voor een heel mooi jaar voor het journaille.

Ajax doet het gewoon prima. Mogelijk dat ze bij enkele transfers iets meer hadden kunnen vangen en de een zal zeggen dat Overmars vaker zijn poot stijf moet houden en de ander zal zeggen te snappen dat Overmars niet moeilijk doet omdat het anders toptalenten afschrikt om in Amsterdam te tekenen.

De fout ligt hier niet bij de Ajaxdirectie. Zij hebben alles redelijk tot prima op orde. Een aardige scouting, goed gevulde bankrekening en bovenal een best goede jeugdopleiding waar nu ook weer jongens als Ünuvar, Brobby, Hansen en Gravenberch aankomen. Dus dat zit op zich wel snor. Echter heb je te maken met een UEFA die enkel naar de pijpen van de grote clubs danst. Het fair-play reglement nauwelijks serieus toepassen, weigeren om een salarisplafond in te stellen, de transferwindow bewust lang ophouden, het toestaat (mede door Europese regelgeving) dat jonge spelers vroeg kunnen wisselen van clubs in het buitenland enz. enz. Allemaal factoren waar Ajax vrijwel geen invloed op heeft en een vacuüm waarin het voor een kleine club haast onmogelijk is om zich in te manoeuvren. Manchester United kan gewoon zeggen, "Pogba is niet te koop" daar zij zelf in een ijzersterke competitie spelen. Als Ajax zijnde is het ridicuul om zo pas op de plaats te maken, daar grote clubs de koppies van onze spelers helemaal op hol kunnen doen slaan met zakken geld en prachtige competities waar clubs allemaal geld uitgeven dat er eigenlijk vaak niet is en in sommige gevallen zelfs de Nederlandse belastingbetaler voor betaalt.
1 0
Ajax27
HUN-TE-LAAAAARRR!!! We hebben allemaal gezien hoe gretig hij het afgelopen seizoen was. Die gast is nog gewoon topfit en zal het altijd beter doen dan Dolberg. Dolberg heeft z'n 1001 kansen gehad. Jammer, maar helaas. Ik had gehoopt dat het er nog in zat, tegen PSV kreeg ik een beetje hoop. Maar het is gewoon treurig om te zien. Snel een jonge spits die vast ergens op een lijstje staat halen, Huntelaar in de tussentijd gewoon neerzetten en Tadic op 10 mocht Donny vertrekken.
2 -3
meerzicht
Ja joh, want Dolberg was degene die verantwoordelijk is voor een half veranderd team en dus voor het gelijke spel. Het was zijn schuld voor het slechte verdedigen bij de twee tegendoelpunten. Natuurlijk was dat niet gebeurd als Huntelaar er had gestaan. Dolberg speelt ( nog steeds) niet best. Maar wat dat te maken heeft met de grote nomaden loop van de spelers ontgaat mij. Dat is meer de tol van de roem.
0 0
3*stars*3
Apart dat Klaas geen kans kreeg idd.
Alle voorzetten op Dolberg werden weggehaald door Doekhi en Obispo.
Klaas zet die gasten lachend opzij...
0 0
Daneman
zeker Huntelaar, die kan de 90 minuten niet meer vol maken. Maar dat is totaal niet erg. Laat hem 60 minuten vlammen en ga dan wisselen.
1 0
meerzicht
Ja als je een topclub wilt zijn zul,je soms hard moeten zijn. Dat houdt in dat je nu aan Neres, Ziyech en vd Beek moet voorleggen een besluit te nemen waarop je dan kunt anticiperen. Voor " ik weet niet, het kan nog alle kanten op" is geen plaats. Als je nu niet zegt dat je blijft schakelen we door naar een ander en is er dus geen plek meer in de selctie voor jou. Zelfsturing heet dat. Niet afwachten of er nog knaapjes zijn die op twee of meerdere paarden wedden, door schakelen anders loop je als club het risico 30 augustus plotseling twee of meerdere spelers kwijt te zijn en zelf niet meer kunnen handelen. Ajax mag wel eens wat minder vriendelijk zijn naar zijn spelers.
3 0
Bjorn
We deuren moeten sluiten zodra Donny is verkocht, dat besluit moet intern genomen worden en ook besproken worden met de spelers die nog in de belangstelling staan. Net als vorig jaar.

Ziyech, Onana, Nico en Neres mogen in de zomer van 2020 hierdoor gegarandeerd een transfer maken bij de juiste aanbieding.
0 0
noahdepoah
Zo lastig is dat niet. Nee is ook een antwoord. En als je dan toch gaat verkopen niet voor een fooi als 50 miljoen. Madrid gaat voor van de Beek omdat ie zo goedkoop is. Voor 100 miljoen denken ze wel twee keer na. (Laten ze hem lopen)
1 -1
Bjorn
Zo lastig is het wel, helaas. Alles draait om wat de speler wil. Wanneer die een veelvoud kan verdienen en weg wilt, ben je kansloos. Een ontevreden speler die op de bank komt is kapitaalvernietiging.

De enige optie is opwaarderen van het contract met een flinke verhoging en hopen dat de speler wil blijven of de deuren voor iedereen sluiten zoals vorig jaar.
1 0
ditisdebeslissing
Dit is het leven van een ajacied, maar ach. wij zijn ajax wij zijn de rijkste!
0 0