'Marin en Martínez hebben beetje tijd nodig'

ThijsZwagerman, 04-08-2019 om 08:20, 8278 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic vindt dat nieuwelingen Razvan Marin en Lisandro Martínez nog wat tijd moeten krijgen om zich aan te kunnen passen in Amsterdam. Na afloop van het teleurstellend verlopen duel met Vitesse was Tadic desalniettemin lovend over het tweetal.

’Het zijn beiden goede spelers, maar ze hebben nog een klein beetje tijd nodig om zich aan te passen. Dat is ook wel normaal. Ze komen naar een nieuwe club met een andere filosofie dan ze voorheen gewend waren. Ik denk dat ze naarmate de tijd vordert alleen maar beter zullen worden’, stelt de maker van de 2-2 in gesprek met Veroncia Inside.

Marin en Martínez hadden zowel tegen Vitesse als tegen PSV (voor de Johan Cruijff Schaal) een basisplaats. Het duo kwam deze zomer over van respectievelijk het Belgische Standard Luik en het Argentijnse Defensa y Justicia.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Catenaccio
Marin is geen controleur.
Speel dan met een 6 ipv 2 of Mazza naast Blind
Dest als back of Martinez(rechtsbenig toch?)
0 0
Flipper33
Vind ze het alle 2 beter doen dan Promes die is echt
Wild in alles pff
3 0
adegroot
Beiden speelden ze m.i. gisteren erg sterk. Het probleem ligt echter nog vooral in de communicatie (rond verdedigende positionering). Bij de tweede goal staan Schuurs en Martinez verkeerd te dekken en je zag meerdere situaties waarin m.n. Marin & Blind niet goed in de ruimte stonden. Vorig jaar had je daar met De Ligt en Blind natuurlijk twee spelers die de organisatie op zich namen. Dat is iets wat wel snel opgepakt moet worden maar ik ook niet zo 1 2 3 opgelost zie worden. De tactisch leider staat nu op het middenveld, Martinez zie ik het (mede door de taal) nog niet doen doen en Schuurs is nog teveel met zichzelf bezig lijkt me. Probleem is dat Alvarez dat probleem ook niet zal oplossen.
3 0
AFC34
Helemaal mee eens, Blind moet het spel voor zich hebben, dan is hij geweldig, met name in de organisatie. Mocht het huidige systeem niet werken zou ik Martinez of Alvarez toch een linie naar voren schuiven en Blind weer centraal achterin. Denk trouwens dat Martinez prima op 6 uit de voeten kan, heeft ook wat meer explosiviteit. Tevens lijkt dit me voor alsnog een speler die regelmatig aan de handrem zal trekken dus dat kan hij maar beter zo ver mogelijk van de 16 af doen haha.
0 0
Rdk1983
En dan staan ze er en vertrekken ze. Nu Donny/Frenkie/Lasse/Matthijs en als tegenzit Neres en Ziyech weg. Volgend jaar Onana/Blind/Tagliafico let maar op. Heb je weer niks.
1 0
Bennyben
Grootte jongens staan er meteen, die martinez vind ik wel heel sterk ogen en alleen bij die marin weet ik het nog niet.
1 -3
Ajax95Duivendrecht
Martinez komt wel goed. Je ziet gewoon aan alles dat dit een geweldige verdediger is. Goede inspeelpass, sterk in de duels, slimme fore-checking. Nog even een paar wedstrijden langer samenspelen met Perr, en dan zijn ze helemaal op elkaar ingespeeld.

Over Marin heb ik sterke twijfels wat betreft zijn toekomst als controleur. Ik vind hem verdedigend enorm kwetsbaar. Hij loopt vaak vooruit zonder te kijken of dat - met de bezetting achter hem - wel kan. Daarnaast vind ik hem qua positie kiezen en in de organisatie blijven staan ook niet bijster goed (zie de 2-1 van Bazoer). En loopt hij eenmaal uit positie, dan heeft hij ook nog eens niet het vermogen (slap in de duels) om dat te herstellen. De statistieken van Marin tegen zowel PSV als Vitesse zijn echt schrijnend op dat aspect: ongeveer driekwart van zijn duels verliest hij.

Verdedigend-positioneel spelinzicht en duelkracht zijn aspecten die je wél of niet bezit. Dat kun je een speler maar heel moeilijk aanleren. Hij heeft het of hij heeft het niet. Marin is in beide duidelijk niet sterk.

Waar Marin wel heel sterk in is: het aanvallende deel van het spelletje. En dan vooral in en rondom de 16. Diepte-loopacties maken, slimme passjes vanaf de randen van het 16-metergebied, schieten. Eigenlijk is hij een soort Donny qua type. Misschien zelfs nog iets comfortabeler aan de bal, want Marin eist ook echt ballen op in en rond de 16.

Ik denk dat we in Marin de opvolger van Donny in huis hebben, en juist niet de opvolger van Schöne. Die laatste hebben we in Mazraoui, die gisteren buitengewoon sterk inviel als rechter-controleur. Mazraoui denkt in tegenstelling tot Marin wél veel meer defensief. En hij heeft ook het vermogen (duelkracht, snelheid, loopvermogen) om eventuele schade te herstellen. Dingen die Marin niet heeft.

Wanneer Donny vertrekt, hoop ik op dit middenveld:

------------Marin-----------
---Blind-----Mazraoui---

Als Donny blijft, gewoon hem op 10 natuurlijk en Marin banken.
3 -1
JariJari
Eens hiermee. Heb liever dat VD Beek blijft natuurlijk.
0 0
Rdk1983
Hoop toch nog met Donny, heb je wat opties. Eventueel Alvarez als sloper naast Blind waar nodig.
1 0
Cupmetgroteoren
Martinez is een goede speler maar is gewoon een linksback en geen cv. Qua postuur, lengte, felheid, spelstijl c. is hij gewoon een back. Dus ik verwacht dat, mits Alvarez het goed doet, centraal komt te spelen, en martinez zou wellicht rechtsback kunnen komen te staan. Dest is er nog niet klaar voor en veltman doet het verdedigend goed maar voegt aanvallend weinig toe.
2 -6
Rob1706
Heb hier in buitenland alleen samenvatting kunnen zien maar ben het met je eens dat Martinez geen cv is. Laat ttteveel ruimte en neemt teveel risico's. Denk dat het voor elftal beter is als Alvarez in centrum komt te staan. Liefste met Blind maar aangezien Lasse vetrekt is Blind hard nodig op middenveld. Of Perr en Alvarez in centrum en Blind, Martinez en Tadic op middenveld. I.p.v. Tadic zou ook nog Promes kunnen staan. Dit uiteraard als Donny vertrekt. Martinez is een beter verdedigende middenvelder dan Marin, maar kan ook goed aanvallen. Tijd zal het leren.
0 0
Ajax#1900
Hij heeft bijna alles als CV gespeeld en doet dat ook gewoon prima. Die blijft gewoon staan hoor.
0 0
SpursAjax
Ik denk dat alvarez uiteindelijk naast blind komt te staan! heb je een snelle stofzuiger naast een hele goede voetballer staan als blok werkt dat perfect. En dan blijft hopelijk donny gewoon op 10 staan!
0 -1
NouriVandeBeek
Marin was in balbezit prima, maar zonde bal heel kwetsbaar. Dat is Daley Blind en Carel Eiting ook. Zou logisch zijn als Mazraoui een kans zou krijgen.
4 -1
BrandjeXL
Eens, net als vorig seizoen blijft onze achilleshiel lopende mensen vanaf het middenveld. Dat zag je tegen Psv uit, Feyenoord uit, Heracles uit, Spurs thuis en ook gisteren weer.
1 0
Ajaxbrl
Dolberg ook al 2jaar..
1 0
Dennish
Die kans van Marin en Veltman. Hadden ze die gemaakt had je gewonnen.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Martinez bevalt prima tot nu toe
5 0
3*stars*3
Idd, Martinez lijkt juist weinig tijd nodig te hebben.
4 0
Multi
Marin is ook geen controleur, die komt eerder in aanmerking voor de positie van van de Beek. Ajax moet gewoon op zoek naar een echte controleur, ik heb de naam Propper al regelmatig gehoord wat een optie zou kunnen zijn.

Maar ik ben ook enorm gecharmeerd van Tyler Adams. Hij zou echt perfect bij Ajax passen, alleen geen idee of die haalbaar is. Die zou zich direct in de basis spelen naast Blind. Een andere optie zou nog zijn Sander Berge. Oogt heel statisch en traag, maar in werkelijkheid valt dat reuze mee. Al zou Tyler Adams mijn nummer 1 optie zijn.
2 -2
RedFeather
Denk je niet Blind en Alvarez als 6en
En dan goede 10 halen zoals Malen
1 -2
Multi
Malen is een goede speler, maar geen 10.
Als spits en linksbuiten is hij gewoon veel beter.
0 0
grannig mokum1
Ik zal pröpper halen en samen met martinez op 6 en blind een line terug, marin op position van Donny, want ik vind martinez meer een middenvelder een type Edgar Davids
0 0
3*stars*3
Pröpper moest je eerder halen, om lekker vroeg warm te laten draaien.
Die gaat ook tijd nodig hebben om te wennen aan teamgenoten en speelstijl.
Ajax is toch wat anders dan Vitesse, PSV en Brighton.

1 voordeel, Pröpper is een echte voetballer en zou wel passen bij Ajax.
Maar je gaat weer rond de 20mil aftikken.
1 -1
Rentokill
Blind is de nieuwe controleur. Martinez is zijn vervanger in de verdediging.
4 -1
Schip
Wat Multi bedoelt, is dat Marin als de andere zes is gehaald. Omdat de 6 en bij TH meer bij elkaar en licht gestaffeld staan, kun je makkelijker onder de druk uitspelen.

Wanneer een 6 constant diep aan het gaan is en enkel aan de bal sterk is, is dat systeem waardeloos. Dan staat Blind er in zijn eentje en dan wordt je tegen een sterke tegenstander sneller overlopen. Zeker omdat ook het huidige Ajax enkel uit voetballers bestaat.

Overigens is dat twee 6en idee niet uniek voor TH. Bosz speelde tegen WII in de beker, die fameuze wedstrijd waarin het tweede opeens veel swingender en beter voetbal speelde dan het eerste, ook met Schone en Bazoer achterin op het middenveld. En beiden blonken uit in die rol.

Het klinkt bizar, maar op die manier had AJax Bazoer nog uitstekend kunnen gebruiken: fysiek sterk, loopvermogen, voetballend en opbouwend sterk. Wat we nu aan opties hebben is allemaal beperkt: Marin is verdedigend zwak, al heeft hij wel meer tijd nodig zijn rol beter te begrijpen, Eiting is controlerend en fysiek niet sterk (genoeg), opbouwend dan weer ijzersterk, Ekkelenkamp en de Wit vind ik (nog) niet basiswaardig.
3 -1
Multi
Ten Hag speelt alleen met 2 controleurs die om de beurt door mogen schuiven. Blind is daarnaast ook te traag om die rol alleen op de vullen, want alleen met inzicht red je dat niet. Als Blind iemand langs zich heeft die ook meter maakt, zal die veel beter renderen en kan die ook inschuiven, iets waar die sterk in is.
0 0
Schip
Blind is 1. niet traag 2. al zou hij dat zijn, dan kan hij nog steeds inschuiven 3. het heeft met afspeelmogelijkheden te maken.
1 -1
Multi
Traag is misschien verkeerde woord, maar hij heeft niet het loopvermogen om in zijn eentje die rol op zich te nemen, dat gaat dan ten koste van zijn aanvallende kwaliteiten. Blind heeft gewoon iemand langs hem nodig die dezelfde rol als hem heeft. Blind heeft dan het goede inzicht om te weten wanneer hij kan gaan en wanneer hij moet blijven. Dat was ook zo met de Ligt.

Als hij anders gaat aanvallen en er niemand in die zijn rol overneemt heb je volledige gatenkaas achterin. Het gaat vooral om de omschakel momenten, niet om de aanval momenten.
0 0
altijdwelwat
Dan kan je net zo goed die Koopmeiners van AZ halen ,geboren Amsterdammer, enorm veel potentie , fantastisch linkerbeen , duelkracht, spelintelligentie en die staat er meteen.
1 -5
Vak M
Zeker en ook de juiste instelling/branie die Koopmeinders
1 -2