Flinke kritiek op 'circus-optreden' van Johnsen

BartVeenstra, 03-08-2019 om 10:55, 13784 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De door Ajax aan PEC Zwolle verhuurde Dennis Johnsen heeft na het duel met Willem II (1-3 verlies) flink wat kritiek over zich heen gekregen. Zowel trainer John Stegeman als aanvoerder Etienne Reijnen spraken na afloop bij FOX Sports behoorlijk kritisch over de Noorse aanvaller.

Johnsen speelde geen gelukkige wedstrijd tegen Willem II. Zo speelde hij bij een 1-0 voorsprong zomaar Willem II-spits Vangelis Pavlidis in de voeten, waarna de Griek voor de 1-1 kon zorgen. Verder leed de Noor veel balverlies door mislukte hakjes. 'Het gaat af en toe helemaal nergens over wat voor ballen wij inleveren. En dan gaan we ook nog allemaal leuke Cirque du Soleil-capriolen uithalen, daar werd ik ziek van', zegt een geïrriteerde Reijnen. 'We staan achter en dan lijden we zo onnodig balverlies. Willem II geniet daarvan, daar kunnen ze in de omschakeling van profiteren.'

Stegeman is opbouwend kritisch richting de huurling van Ajax. 'Wij weten wat Dennis kan, aan de bal is hij belangrijk voor ons en kan hij goede dingen doen. Maar hij moet leren waar hij die dingen kan doen. Dat is hem al een paar keer gebeurd in de voorbereiding, toen kon hij het nog rechtbreien. Je mag acties maken, maar het moet wel gepast zijn. Als je achter staat, hoef je van mij niet de acrobaat uit te hangen.'

Ook Johnsen verscheen kort voor de camera. De Noor komt schuldbewust over. 'Een circusartiest? Dat heb ik wel eens vaker gehoord ja. Bij iedere club waar ik gespeeld heb. Of het moeilijk is om normaal te voetballen? Ik doe mijn best.'

Denk jij dat Ajax ook dit seizoen met 0-4 wint bij Vitesse? Zet in en krijg 17,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Dit krijg je er niet uit. Dennis is een artiest. Hij wil wel sober spelen maar hij beleeft daar geen plezier aan. Dan voelt hij zich ongelukkig. Hij heeft sowieso geen fijn gevoel op gras. Het is echt een zaalvoetballer. Ik zou hem een contract als techniektrainer geven. Profvoetbal en Dennis is geen match.
0 0
Pheadrus
Cruijff; "voetballen doe je met je hoofd"

Je vraagt je af wat er in het hoofd van Johnson om gaat. Hij is echt niet deze zomer pas begonnen met voetbal. Hij is best veel in beweging en zijn spel zonder bal is niet onaardig. Hij komt in goed in positie (anticipeert) dus moet hij iets van een tactisch plaatje voor ogen hebben, en een beeld in zijn hoofd hebben van de veldbezetting. Maar zodra hij de bal aan de voet heeft dan lijkt hij het helemaal kwijt te zijn. Dan maakt hij inschattingen en keuzes die iedereen verbaasd doet staan. Het lijkt alsof hij alleen de bal aan zijn voet kan zien. Zijn oriëntatie op de 21 andere spelers is slechts een verre herinnering. Moet je eens letten op zijn gezichtsuitdrukking als hij de bal kwijt is. Hij heeft zo'n verontwaardigde blik in zijn ogen van; waar waren jullie dan?

Het enige wat Johnsen kan is een bal aannemen, een dribbel maken en op goal schieten. En dat kan hij best aardig. En op basis daarvan is hij steeds een stapje hoger gekomen. Maar het lukt hem niet om te ontwikkelen tot een all round goede speler van ED niveau.

Er is vast wel een club op KKD niveau waar hij nuttige kan zijn met zijn ene vaardigheid; aannemen, dribbel, man uitspelen en op goal schieten. Als een team hem alleen hiervoor inzet en iedereen weet dat dat zijn kracht is dan kan hij verdienstelijk zijn. Meer zit er volgens mij niet in.
1 0
MPAjax
die hadden ze gewoon bij heerenveen moeten laten en verder scouten ipv overhaast kopen
1 -1
Ajaxtrouw
Iedereen vond het toen een geweldige aankoop
0 0
gusanito
Heb altijd het idee gehad dat hij geen goede kop op zijn schouders heeft staan voor profvoetbal. Lijkt de zaken te lichtzinnig op te pakken. Hij heeft een bepaalde arrogantie en nonchalance over zich.
0 0
BokkieBokstra
Dat was inderdaad een circus act gisteren, maar wie weet is dit een harde leerschool. Nunnely vond ik wel heel leuk spelen.
0 0
ST
Altijd al gezegd. Wordt niks. Is een sierlijke voetballer, maar zonder rendement en verprutst teveel acties. Niveau AFC.
0 0
Rhythim
Ongeschikt voor profvoetbal
0 0
GvanderK
Gaat niks worden met die gozer, jammer.
0 0
JanBiesbos
De trainer heeft verzaakt en nu de huurling op de kloten geven , lekker makkelijk , volgens mij stond het 1-1 en zijn er nog twee tegen doelpunten gevallen omdat ze zonodig verzorgd achteruit moeten opbouwen.
0 -1
JanBiesbos
Infaam en abject ;-)
1 0
Ar
Beland daar ook gewoon op de bank na een paar potjes.
0 0
Antafca
geen nieuws we hebben al lang zien stuntelen bij jong Ajax
1 0
Tjpknge
Ondanks een slechte start. Verwacht ik toch nog wel erg veel van hem. Ik bedoel hij heeft een fantastische techniek en een meer dan aardig schot. Als hij leert wanneer hij zijn acties moet inzetten, heb je voor volgend toch weer een goede optie erbij. Of zien jullie dit anders?
0 -1
afcas
Ik heb in mijn leven heel veel spelers meegemaakt die een fantastische techniek hebben. Het probleem is echter dat 90% van die jochies het te makkelijk hebben en nooit hebben geleerd samen te spelen en het overzicht te bewaren. Wat jij zegt over leren wanneer hij zijn acties moet maken, dat is dus het moeilijkste om iemand nog aan te leren. Hij is typisch zo een speler die er in de jeugd altijd zover bovenuit stak dat hij nooit heeft geleerd zijn koppie te gebruiken. Als dat er nu nog steeds niet in zit is het gewoon te laat...
0 0
Koenafca1995
haha..
0 0
ck69
Jep. Lucas Andersen had ook een fenomenale techniek en deed van tijd tot tijd leuke dingen. Echter, je had er niet zoveel aan een hele wedstrijd.
0 0
DeKenner
Ik zie het anders. Drie jaar geleden verwachtte ik ook veel van hem, maar als je totaal geen progressie ziet dan verlies je snel de hoop. Als die nog ooit in Ajax 1 speelt eet ik mijn schoen op.
2 0
altijdwelwat
Was hier natuurlijk al 1 grote grap, die lijn trekt hij prima door ! Is hij in ieder geval ergens constant in .
0 0
Red Devil
Wat was hij lachwekkend bezig gisterenavond.
Die beland zo snel op de tribune daar.
Weer zo'n speler die zichzelf erg goed vind maar nergens presteert.
Hij zal nu toch echt eens wakker moeten worden.
1 0
ricky10
Als hij het bij Zwolle ook niet redt is het gedaan met zijn carrière. zonde want er zit zoveel meer in.
0 -2
Web
Die zal het wel nooit leren, bord voor zijn kop.
Heel jammer wat hij heeft heel veel potentie
5 0