Blind: 'In de auto in huilen uitgebarsten'

BartVeenstra, 03-08-2019 om 10:00, 79008 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind heeft in het nieuwe Ajax Life magazine een boekje opengedaan over hoe hij de nederlaag tegen Tottenham Hotspur (2-3) in de halve finales van de Champions League van zich af heeft kunnen zetten. De ervaren verdediger annex middenvelder is er behoorlijk open over.

'Dat was zó moeilijk', begint Blind, die uitlegt wat er na de wedstrijd gebeurde. 'Ik appte mijn vrouw dat ik niet naar het spelershome zou komen en gelijk naar huis zou gaan en dat zij dat ook moest doen. Ik stapte in de auto om van de Arena weg te rijden en toen ben ik in huilen uitgebarsten. Daarna reed ik naar huis en daar zei ik de hele avond niks meer.'

'Ik heb een biertje opengetrokken met een zak chips erbij. Tegen mijn vrouw zei ik: "Ik weet dat je lief voor me wilt zijn, maar zeg nu maar even niks"', vervolgt Blind, die uiteindelijk de knop snel - hij kon ook niet anders - moest omzetten. 'De volgende dag kon ik weer omschakelen. Dat moest ook. Ik ben een van de oudere jongens en de mouwen moesten weer opgestroopt worden. We moesten nog strijden voor het kampioenschap. Ik zag het ook als mijn rol om dat over te brengen op de groep. Ik kwam die ochtend op de training en merkte dat er al veel meer jongens waren die er zo in stonden. We moesten kampioen worden en onszelf belonen.'

'Fantastisch om ander klimaat te ervaren'

Blind spreekt in het interview ook over zijn toekomst. De verdediger annex middenvelder sluit niet uit ooit nog een buitenlandse transfer te maken en op dat vlak heeft hij wel een voorkeur. 'Het lijkt me fantastisch om een ander klimaat te ervaren. Zonnetje, andere speelstijl, andere beleving, andere speelsteden. Misschien Italië of Spanje, dat lijkt me wel mooi.'

Denk jij dat Ajax ook dit seizoen met 0-4 wint bij Vitesse? Zet in en krijg 17,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
zodra ik zag dat die bal er in ging rollen, dat voel je gewoon, heb ik de tv uitgezet. Dus die goal heb ik niet eens echt 'live' gezien. Vervolgens de dag erop geen krant gelezen, geen tv, geen internet.
1 0
Neressie
Ja man ik had precies hetzelfde tv over gezet voor de bal over de lijn was, mijn vest die ik aan had vloog door de woonkamer tot aan de zondag 14:30 toen heb ik m pas weer op voetbal gezet. Geen AS geen VI geen ssport niks was gewoon van slag paar dagen.
0 0
Ron403
Een dag eerder uit Curacao terug gekomen wat me €600 extra kostte, tranen gehad bij de 2-3 maar zou dit wanneer dan ook over doen. Wat was de CL campagne geweldig vorig seizoen en pijnlijker eindigen kon bijna niet. Zo knap vervolgens de wedstrijd tegen Utrecht.
0 0
aniet
Geef m eens ongelijk, maar ik denk dan meer aan de zandbak over een jaar of 5
0 0
RusselWestbrook
Ik kan me voorstellen dat je na Nederland en Engeland wel eens wat fijner weer wil.
1 0
ST
Bijzonder. Dacht dat Ajax zijn laatste club zou worden. Kennelijk wilt hij nog een stap maken. Jammer.
1 -2
SjaakWolfs
*wil hij
0 -2
ricky10
heeft meteen toen hij terugkwam aangegeven hier niet te komen om af te bouwen, maar misschien nog een keer het avontuur aan te willen gaan, mits het een hele mooie club is.
6 0
GvanderK
Hij is 29 hij kan toch gewoon 2 of 3 seizoenen hier blijven en daarna lekker naar een warm land gaan?
0 0
AFCAMM
Hij is op zijn topleeftijd bij ons teruggekomen en wil ook nog wel even in een warm land voetballen. Misschien gaat ‘ie nog wel 5-10 jaar door. Best begrijpelijk dat je dan ook wel even iets anders wilt dan het Nederlandse en Britse weer.
0 0
Ajaxvooraltijd
Heeft ie al aangegeven toen hij hier weer heen kwam. Alleen zei hij erbij dat dat niet voor iedere willekeurige club zou zijn maar alleen voor een grote topclub zoals bij Barca.
0 0
AFCA.
Ik heb het nog steeds. Op een willekeurig moment van de dag flitst opeens die laatste goal weer door mijn hoofd. Wat als? Waarom?
En juist dit succes in de CL zonder geluk of toeval. Nee, gewoon echt goed voetbal en de europese topclubs de baas zijn. Niet 1 keer, niet 2 keer. Gewoon alle wedstrijden de bovenliggende partij zijn. Juist dit succes maakt mij zo boos dat spelers als De Ligt, Frenkie en nu ook Donny staan te springen om naar een "topclub" te gaan. De clubs die een half jaar geleden nog werden weggetikt door Ajax. Als Ajax niet in Nederland speelde waren we de absolute grootmacht in de wereld. Daar ben ik echt van overtuigd. Ik snap gewoon niet waarom die jongens met Ajax niet weer de CL willen pakken.

Dat zal dan wel het verschil tussen fan en werknemer zijn.
6 0
oudzuid2
ze willen zich meten met de allergrootsten, in de grootste competities. wat ik wel weer kan begrijpen. maar waarom die haast? waarom na een seizoen goed spelen er gelijk vandoor willen? ga lekker op je 23, 24e, als je naar je top aan het groeien bent.
0 0
Schip
Super goeie gozer. Ik was overreden door een tientonner. Er kwam niets meer uit me, ook geen teleurstelling. Moet je nagaan hoe dit aankomt hij iemand die daadwerkelijk op 20 seconden na een CL finale zou hebben gespeeld in zijn eerste jaar van zijn terugkeer. Er lag een Rijkaard scenario op hem te wachten.

En dan zie je gasten als Frenkie, de Ligt en VdBeek die kwijlend naar treinen lopen uit te kijken in plaats nog één keertje met z'n allen te proberen de finale te halen en te winnen.

Het klinkt naïef, maar vertel mij niet dat een ongewijzigd Ajax niet nóg beter zou zijn geweest volgend jaar. En die kans - om met Ajax de CL te winnen - krijg je een keer in je leven. Maar al die jonge zogenaamd zo nuchtere gasten kijken kwijlend naar de teams die ze hebben verslagen. Het huidige voetbal is gewoon een fucking marteling voor clubs buiten de grote competitie. Alsof je tegen windmolens vecht.
10 0
Redrum
Volledig mee eens. Het is zo jammer dat het huidige voetbal zo godsgruwelijk verziekt is door het grote geld. Als dit team bij elkaar was gebleven had je dit jaar gewoon weer meegespeeld om de cup. Maar de grote centen uit het buitenland hebben alweer meerdere van onze basisspelers weggehaald. De pijnlijke realiteit van het huidige voetbal, maar tegelijk is ook juist hierom onze prestatie zo ongelofelijk uniek. Alleen Ajax kan zoiets presteren. Gewoon een legendarische club. Over een paar jaar zal er weer zo'n prachtig team staan en dan pakken we die cup wel. Onze captain Naci is degene die hem als eerste omhoog mag houden.
2 0
Bramzel
Weet je wat dan nog erg is ook dat Real Madrid weet ik niet hoeveel schuld heeft, maar wel gewoon met geld loopt te strooien.
1 0
3*stars*3
Als Ajacied ben ik het helemaal met jou eens.
Als ik het objectief bekijk, snap ik die jongens wel.
Pijnlijk voor ons maar ze denken gewoon aan hun eigen carrière en hebben niet zoveel geduld.
Als je al leest dat De Ligt vorig jaar al twijfelde om te vertrekken....
2 0
Dulle10
Ik hoop zo dat De Ligt op zij bek gaat bij dat klote Juve. Maar het lekkerst zou zijn als we Juve weer uitschakelen en het hele stadion Mathijs uitlacht
2 -3
PetrusKeizer
je snapt t denk ik niet zo. Niemand gaat Matthijs ( met 2 t's) uitlachen. Wat je ook niet snapt dat het hele leven inhoudt: keuzes maken. Dat zijn doorgaans zowel goede als foute keuzes . Maar met zijn keuzes in zijn leven heb jij niets, maar dan ook helemaal niets te maken.
0 0
LangeTermijn
Zielepoot. De Ligt is een held en verdient alle respect.
2 0
Redrum
Een held die Ajax op zijn 19e ontvlucht voor het gruwelijk corrupte Juventus. Tja, in mijn ogen is dat niet echt iemand die een standbeeld verdiend in de toekomst. Een groot talent, maar het interesseert me oprecht geen moer meer hoe hij het gaat doen bij Juventus. Uit het oog, uit het hart gaat voor mij zeker op bij Matthijs. Frenkie wil ik nog wel een beetje gaan volgen, maar ook dat is uiteindelijk slechts een passant. Echte Ajacieden wil ik ze niet noemen.
2 0
wendoo9
En ook Ajax voor het blok gezet gaande het transfer dat het lager moest zijn zodat hij kon vertrekken. Ook niet netjes van hem.
2 0
Redrum
Precies, het verdient allemaal niet de schoonheidsprijs. Voor mij is Matthijs dan ook absoluut geen held. Gewoon een groot talent dat door Ajax is opgeleid. Maar in de verste verte geen groot Ajacied.
2 0
Dulle10
Zeikwijf. De Ligt verdient alle respect, maar toch hoop ik dat hij op zijn kanis gaat bij Juve
1 -2
GvanderK
De CL campagne voelde bij mij als een roes, het besef dat we zo ver konden komen via al die top wedstrijden. Echt bizar dat we Real in eigen huis hebben vernederd en Juve op zeer hoog niveau uitschakelde. Toen die bal er in de laatste seconden in vloog leek het alsof ik wakker werd uit een droom. We hadden in 2019 gewoon de CL kunnen winnen, wie had dat nog durven denken.
12 0
Schip
We hadden hem in 2020 ook kunnen winnen. Sterker nog, met de inkomsten erbij en een paar gerichte aanwinsten waren we een van de favorieten geweest. Maar al dat logo-borstkloppen weegt natuurlijk niet zo zwaar als een dikke salarisstrook bij een andere club, die jou koopt om de achterban tevreden te houden.
4 0
oudzuid2
die laatste vijf seconden toen die bal er alsnog invloog zijn meest surrealistische die ik ooit heb meegemaakt. heb al heel wat klote uitschakelingen meegemaakt maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit
4 0
3*stars*3
Ik heb niet gejankt maar was gewoon in een shock, zoiets...Gewoon geen woorden voor...
Maar ze hebben daarna karakter getoond.
Utrecht kwam met geslepen messen en scoorde zelfs vroeg.
Onder aanvoering van o.a Ziyech, kwam het gelukkig wel goed.
Niet alleen voetballend een top Ajax maar ook mentaal.

Je moet er trouwens toch niet aan denken dat Ajax 2e zou eindigen en zo vroeg moest beginnen in de CL voorronde, zonder die 5/6 internationals!?
8 0
Redrum
Ik had precies hetzelfde. Vanaf het moment dat die 2-3 viel heb ik geen woord meer gezegd. De dag erna was ik ook totaal niet aanspreekbaar, tot groot ongenoegen van mijn vrouw, maar die snapte er natuurlijk geen moer van. Maar wat was ik trots dat onze helden alsnog de titel pakten, dat maakte een hoop goed. Door dit drama ook nog de titel verspelen aan dat laffe schijt psv was een ongekende mokerslag geweest. Dan was ik echt gekke dingen gaan doen denk ik. Godzijdank hebben de jongens die langverwachte 34e gepakt en konden we het seizoen toch met een goed gevoel afsluiten. Nu overheerst bij mij toch vooral de trots. Geen fucking hond ter wereld heeft het over Tottenham of Liverpool. Ajax is de meest besproken club van de afgelopen CL-editie. Dat is goud waard in deze tijd.
0 0
Tomajax1990
Ziyech kwam na Utrecht op 1 binnen op mijn lijstje favoriete spelers. Daar moest ik dan weer bijna van janken ( Tottenham was shock ) zo kei en keihard gas geven, was echt geweldig!
2 0
NelsonAFCA
Ik denk dat de meeste niet konden slapen na de wedstrijd.
3 0
DavidAFCA
Ik heb denk ik toen 3 uur geslapen als het niet korter is.
0 0
Antafca
ruim 200 Ajacieden die richting Griekenland gaan. Succes boys
3 0
Dolberg25
Ik geloof niet dat er ooit voor mij een nog ergere afloop van een wedstrijd kan komen.
8 0
3*stars*3
Inderdaad.
Al zou het nog erger zijn, als je zo zou verliezen in de CL finale.
Alhoewel, nu gaf je een 3-0 voorsprong weg in eigen huis...

Maar hoe dan ook, Ajax pakt vroeg of laat weer een EU beker.
2x dichtbij geweest in 3 jaar.
Die beker komt wel, CL is erg moeilijk maar ik ben ervan overtuigd dat Ajax die Europa League een keer gaat winnen.
0 0
robinozzi
Blind over 1 a 2 jaar die transfer gunnen, vervanging staat klaar
1 -1
Lane 8
Daley blijft altijd one of us.
1 0
SereroT
Mooi dat hij dat durft te delen. Denk dat velen van ons dat wel gedaan hebben Daley. Dat was echt de zwaarste nederlaag ooit...
8 0
RJB1979
Mijn vriendin vertelde pasgeleden dat ze me nog nooit zo verdrietig had gezien. Doodstil.
0 0
afcajacied00
Heb ook pittig wat afgehuild
0 0