Marin: 'Hoef niet de nieuwe Frenkie te zijn'

BartVeenstra, 03-08-2019 om 08:40, 7924 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Răzvan Marin legt zichzelf geen onnodige druk op door zichzelf te gaan vergelijken met Frenkie de Jong. Laatstgenoemde kende een uitstekend seizoen bij Ajax en verdiende daarmee een transfer naar FC Barcelona. De Jong opvolgen in Amsterdam is dan ook niet bepaald 'een makkie'.

'Het is logisch dat iedereen me met Frenkie vergelijkt, omdat we op dezelfde positie spelen, maar we zijn totaal verschillende types', zegt Marin in gesprek met De Telegraaf. 'De coach heeft gezegd dat ik niet de nieuwe Frenkie hoef te zijn, dus ook niet zo moet denken', aldus de Roemeen, die zegt 'gelukkig' te zijn bij Ajax. 'Ik heb een warm welkom gekregen van de mensen binnen de club en mijn teamgenoten. Dat maakte het allemaal makkelijker.'

De middenvelder speelde voorheen voor Standard Luik en toen bleek dat Ajax interesse had, gaf de voormalig Roemeense vedette Gheorghe Hagi hem het laatste zetje. 'Op het moment dat hij hoorde dat ik naar Ajax kon, zei hij: Go, go! Hij heeft me ooit verteld dat het slecht voelt dat hij nooit bij Ajax heeft gespeeld omdat die ploeg te goed was.'

Toen Marin dertien jaar oud was, verliet hij zijn familie in Boekarest om tweeënhalf uur verderop in Constanta in de Hagi Academy te voetballen. Het maakte van Marin een volwassen persoon. 'Mister Hagi is geïnspireerd door FC Barcelona en Ajax, door Johan Cruijff. Het moeten leven zonder mijn ouders heeft me gehard. Dat komt me nu allemaal van pas.'

Denk jij dat Ajax met een 0-2 zege bij Vitesse aan het seizoen begint? Zet in en krijg 7,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Ik denk toch dat ie op de bank belandt. Schöne is gewoon nog steeds beter. Van de Beek, Blind, Ziyech zou als middenveld ook niet misstaan en dan is er voorin ruimte voor Neres, Dolberg en Tadic.
0 0
Wereld
Volgens mij is deze jongen eerder een type V/D Beek en kan Ten Hag hem dan beter als C(A)M naast Donny opstellen ipv als C(V)M naast Blind, zodat hij beter gebruik kan maken van zijn loop- en scorend vermogen. Hij oogt (wel gebaseerd op slechts 1 wedstrijd) ook niet alsof hij wel even een aanval gaat opbouwen.
0 0
altijdwelwat
Ik vind hem vooral in zijn fysiek erg matig, ook tegen een zeer matig PSV verloor hij 9 van zijn 11 duels. Zet Eiting er naast en je word aan alle kanten voorbij gelopen.
5 -3
Tjpknge
Maar wat maakt hem dan zo goed? Ik bedoel, zijn statistieken zijn ruk, hij heeft geen fysiek, geen techniek' het enige wat overblijft is dan loopvermogen (?) En een goed schot... En dat voor 12,5 miljoen, nee ik begrijp zijn transfer naar Ajax allerminst..
3 -2
Aad82
Was een persoonlijke wens van Ten Hag, net zoals Promes en Magallan.

Ten Hag is een absolute baas, maar het spelersbeleid moet hij volledig aan Marc overlaten.
1 -1
ETM
Is een technische intelligente speler met veel diepgang en een bovengemiddelde trap. En ook duelkracht, wat er idd nog niet uit is gekomen.
Wat ik alleen nog niet zie is hoe hij in het geheel gaat passen. Het is geen controleur of spelmaker van achteruit.
Maar wat tijd geven lijkt me zeer op zn plaats.

Edit: drie duimpies omlaag verder, toch effe een toelichting. Ik heb beelden gezien van Marin bij Standard en gesproken met iemand die Luik volgde, die ik vaak accuraat vind, Marin is een speler met veel aanvallende drive, een speler die veel loop acties aan en zonder bal maakt en weinig bal contacten nodig heeft. Hij is balvast omdat hij technisch goed belegd is. Verdedigend ziet hij het spel goed en maakt hij veel onderscheppingen. Hij blonk uit met zn trap.
Is het dan echt zo raar dat ik stel dat ik hem niet echt een 6 vind?
Nu dus een neem ik aan aanvallende rol met Blind naast hem, maar dan is dat toch behoorlijk breken met de speelwijze van vorig jaar? Frenkie en Schone zijn 2 spelverdelers..

En dat ogenschijnlijk veel mensen hem nu al een soort van afschrijven is toch van de zotte? Een uitblinker in de Belgische competitie die voor onder de 20miljoen naar de eredivisie gaat.
1 -3
altijdwelwat
Loopvermogen wel in duur helaas niet in snelheid , explosiviteit. Hij heeft een aardige trap in zijn benen , en zijn passing is zuiver als hij de tijd krijgt. Eigenlijk alles wat Eiting ook heeft , en daar ben ik ook niet kapot van
2 -1
FTS95
Dat is toch schitterd he, zo'n legende als Hagi die Ajax en Cruijff als zijn grootste inspiratie ziet, echt geweldig.
2 0
LS16
Even off-topic: AZ heeft Guus Til verkocht voor 18 miljoen dus ik hoop dat zij zich nu gaan richten op Labyad. Zou daar op 10 totaal niet misstaan denk ik. En dan zijn wij er eindelijk vanaf.
1 -1
Aad82
18 miljoen WTFFFFF??

Maar hij is nog relatief jong he.

Wat een bedragen.
1 0
Liam
Labyad zou ideale man voor AZ zijn. Is ook zijn niveau.
2 -1
altijdwelwat
Verwacht eerder dat ze dan zullen gaan voor Noa Lang , beter , jonger en veel meer potentie. En zit hier door alle aankopen en het blijven van spelers toch in een lastige positie , is te goed voor de KKD.
0 -2
3*stars*3
Wow 18mil!?
Dat is echt heel veel geld voor zo’n beperkte speler.
Heeft Az weer heel goed gedaan.
Zou idd mooi zijn als ze Labyad dan halen.
6 0
Lane 8
Feyenoord wordt op deze manier dat plek 4 geduwd.
1 0
Tjpknge
Maar wie halen ze ervoor terug? Het lijkt me vrij sterk dat ze dit jaar wel veel gaan uitgeven aan nieuwe speler(s) 'Als je kijkt naar voorgaande jaren. Ik zie ze dan nog eerder Goudmijn de kans geven, al is dat een ander soort speler. Maar ik laat me graag verrassen.
0 0
ElBlanquito
Lekker voor 4 miljoen weg doen. Meer krijg je er niet voor helaas...
1 0