Dest over interlandloopbaan: 'Nog geen keuze gemaakt'

JesseTH, 02-08-2019 om 16:35, 10153 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sergiño Dest is er nog niet over uit voor welk land hij tijdens zijn carrière zal gaan spelen. De talentvolle verdediger speelde zijn jeugdinterlands voor de Verenigde Staten, maar een eventuele oproep van Oranje zou voor een switch kunnen zorgen.

'Nee, ik heb nog geen keuze gemaakt', vertelt Dest tegenover AT5 over de toekomst van zijn interlandloopbaan. 'Ik zit nu bij Amerika. Het Nederlands elftal roept me ook niet op en daardoor heb ik ook geen keus op dit moment. Als ik een keus heb, dan zal ik het zeker overwegen.'

In Amsterdam is Dest momenteel gelukkig, misschien wel de gelukkigste speler van de selectie. 'Mijn debuut vond ik het mooiste moment. Je hele leven droom je ervan om in een stadion te spelen. Als dat moment eindelijk mag komen, dan is dat ongelooflijk. We hebben het winnen van de Johan Cruijff Schaal gevierd met z'n allen. Na de wedstrijd gingen we los in de kleedkamer.'

Tijdens de wedstrijd tegen PSV speelde Dest als linksback, maar de jongeling is veelzijdig. Hij kan op beide backposities uit de voeten, terwijl ook de posities hoger op het veld niet uitgesloten zijn. 'Ik kan er wel redelijk uit de voeten. Op het middenveld is het soms nog wat lastig, omdat je achter je moet kijken wie er in je rug zit. Ik heb best wel veel risico in mijn spel, dus op zulke posities is dat wel fataal. Aan de buitenkanten kan ik zeker aan de slag.'

Denk jij dat Ajax met een 0-2 zege bij Vitesse aan het seizoen begint? Zet in en krijg 7,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GC
Gewoon blijven spelen voor Amerika.
0 -1
Radie125
Geen Amirsken in Oranje
0 -4
Jood1983
Heeft op mij een prima indruk gemaakt! Gaat denk ik wel wat minuten maken dit seizoen
1 0
Jaridebeste
Nou dat lijkt me duidelijk.
0 0
Murtagh
Ik zeg meteen oproepen anders mis je echt wat als hij voor de VS gaat spelen
3 -1
AjaxBaggio
Heeft veel meer potentie dan Dumfries. Maar hij moet uiteraard nog wel wat langer presteren om überhaupt in aanmerking te komen.

Maar het begin is er.

Zou me alleen niet zo gek laten maken door de media. Als hij voor de VS wil kiezen, is dat zijn goed recht.

Zo lang hij maar bij Ajax presteert. De rest is bijzaak.
0 0
ArthurG
Lijkt me een prima optie voor Oranje. Sowieso heeft ie meer potentie dan Dumfries, en als ie op linksback kan spelen zou hij op den duur Blind kunnen vervangen. Of op links en dan Blind naar het middenveld. Dan kan je die de Roon vervangen met Blind.
2 -1
Naoro
Zou lekker zijn als hij voor Nederland uitkoment, tis al belachelijk dat er zo weinig talent op de rechtsback is dat dumfries er nu staat.
3 -1
036AFCA97
Mooie hypocrisie test dit, kijken of alle Nederlanders die ook verontwaardigd gaan reageren als deze jongen voor Oranje kiest.

Was andersom namelijk ook zo geweest.
2 -7
Godenzoon24
Onzin. Hij groeit op in Nederland en geniet een Nederlandse opleiding.

De kritiek op bv Mazroui is dat hij ook al het bovenstaande heeft en voor Marokko kiest. Dus juist kiezen voor VS zou kritiek op moeten leveren. Enkel wanneer er een keus voor beide is natuurlijk!
1 -1
036AFCA97
Tuurlijk, bij Ajax een Nederlandse opleiding bij Ajax, maar hij speelt onder de bond van de USA voor de nationale ploeg. Dat is wat ik als criterium bedoel. Die hebben in hem geïnvesteerd en dan kiest hij ineens voor Oranje.

Zo zie ik het, excuses.
2 -1
Ferd
Nee hoor. In Nederland geboren, dus het zou juist normaal zijn als hij voor Nederland kiest.
3 -1
036AFCA97
Mij gaat het er vooral om welke jeugdelftallen iemand doorloopt, zoals eerder vermeld. Die bond investeert de hele jeugd in je en dan ga je voor een ander nationaal elftal spelen. Daar is toch ook wat voor te zeggen?
2 -3
Godenzoon24
Leid de bond spelers op dan? Of de club en dus het land van die opleiding?
2 0
AjaxDaniel
Slechte vergelijking want hij is half Nederlands en hier opgegroeid. Dan had je beter Asensio kunnen benoemen, die werd ook voor Oranje opgeroepen maar is in Spanje opgegroeid en spreekt geen Nederlands. Dat zou dan hypocriet zijn.
2 0
Michels
Omdat een in Almere geboren jongen ervoor kiest om voor Nederland uit te komen? Ik zie niet zo goed in hoe dat een test in hypocrisie voor alle Nederlanders zou zijn...
9 -1
036AFCA97
Aangezien die de hele jeugd voor de USA heeft gespeeld en dan voor het eerste van Oranje zou gaan spelen.

Als hij zijn hele jeugd voor Oranje had gespeeld en dan ineens voor de USA kiest was Nederland te klein geweest met alle kritiek. Zoals bij Marrokkaanse spelers vaak het geval is.
2 -6
Godenzoon24
Wow iets met bord en een kop??
2 -1
Michels
Valt wel mee toch? Een hypothetische voetballer, geboren in Marokko, kind van een Nederlander en een Marokkaan, die altijd in Marokko heeft gespeeld behalve voor de nationale ploegen, maakt uiteindelijk de keuze om toch voor Marokko uit te komen. Ik kan me geen enkel voorbeeld bedenken dat zoiets ooit is voorgekomen. Maar mocht zoiets ooit voorkomen, kan ik me voorstellen dat "de Nederlanders" zich dat prima kunnen voorstellen en dat zonder te klagen zullen accepteren (wellicht dat er een enkeling z'n onvrede uit zal spreken).
1 0
AjaxYahudi
Hij is toch zijn hele jeugd opgeleid door Ajax, een Nederlandse club. Dan is het toch ook normaal dat die voor Nederland kiest uiteindelijk dus wat lul jij nou stront? Ben je zelf een Marrokaan die snel op zijn pikkie is getrapt door de kritiek of zo een walgelijke groen links stemmer zeker?
4 -4
036AFCA97
Ziyech is toch ook opgegroeid in Nederland, opgeleid door Nederlandse clubs, gespeeld in Jong Oranje en koos vervolgens voor Marokko. Heel Nederland had commentaar.

Zelfs toen Mazraoui, ook opgeleid bij Ajax, voor Marokko koos was er enorm enorm veel kritiek. Ook op AjaxShowtime.

Hetzelfde geld voor Kökcu van Feyenoord. Opgeleid door Nederlandse clubs, geboren in Nederland, Jong Oranje gespeeld en toch voor Turkije gekozen. Ook weer allemaal gezeik.

Ben geen Marokkaan hoor en ook geen linkse stemmer. Hou gewoon niet van eenkennig gedoe.
3 -3
Godenzoon24
Daar is inderdaad kritiek op en terecht. Alleen is jouw stelling dat als hij voor NL kiest er kritiek komt krom. Juist als het andersom is zou er kritiek moeten komen gezien je voorbeeld van Mazroui. Ben alleen bang dat het aan dovemans oren gericht is en je het niet kan of wil snappen.
0 0
ratje
Heeft Ziyech kritiek gekregen (serieuze vraag)? Die werd gewoon genegeerd door de bondscoaches van Nederland, dus volkomen terecht dat hij voor Marokko koos. Andere situatie dan die van Mazraoui.
1 -1
FerdiZ
hiermee praat je jezelf tegen... kökcu, Ziyech, Mazraoui en Dest zouden allem voor NL moeten kiezen, omdat ze hier zijn opgegroeid
2 -1
036AFCA97
Ah oke, ik snap wat jullie zeggen. Mij maakt het persoonlijk niet uit wat zulke jongens kiezen, ze moeten er zelf gelukkig van worden toch?

Alleen de reacties die ik las waren vooral dat het ondankbaar is dat wanneer jongens als Ziyech en Kokcu alle jeugdelftallen van Oranje hebben doorlopen dan voor Marokko en Turkije kiezen.
Dat is dus ook aan de hand wanneer Dest nu voor Oranje kiest, terwijl die de jeugd bij de USA heeft gespeeld.

Dat is waar het mij vooral over ging, niet over de woonplaats. Excuses.
2 -1
Michels
Jij begrijpt duidelijk het issue dat die mensen hebben niet... Het gaat die mensen er juist om dat een Nederlandse jongen (met bv ook Marokkaanse roots), geboren in Nederland, opgeleid in Nederland, altijd gespeeld in Nederland, kiest voor het (in dit geval Marokkaanse) elftal. Wanneer Dest kiest voor Nederland is hij een Nederlandse jongen (met Amerikaanse roots), geboren in Nederland, opgeleid in Nederland, altijd gespeeld bij Nederlandse clubs, die kiest voor het Nederlands elftal. Je vergelijking gaat dus niet op...
1 -1
xstaniox
Zo spoedig mogelijk oproepen, of in ieder geval als bondscoach een gesprek met hem aangaan over wat hij nog moet doen om opgeroepen te worden. Straks krijg je hetzelfde probleem als met Mazraoui en mogen we nog een paar jaar naar Dumfries in Oranje kijken...
4 0
Radie125
Gewoon voor Amerika spelen daar heb je ook in de jeugdteams gespeeld. Wij balen ook als bv een jongen voor Marokko kiest terwijl hij in de jeugdteams van Nederland heeft gespeeld.
1 -1
eros
Zou m maar snel oproepen.
Alles beter dan Dumfries.
5 0