Jansen verwacht vertrek Van de Beek

BartVeenstra, 02-08-2019 om 13:00, 18075 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-watcher Freek Jansen van het Algemeen Dagblad verwacht dat Donny van de Beek deze zomerse transferperiode bij Ajax vertrekt. Naar verluidt wacht de middenvelder een transfer naar Real Madrid.

Jansen vertelt tijdens de ochtendshow van het Algemeen Dagblad dat de Spaanse media vrijdagochtend flink hebben uitgepakt met de mogelijke transfer van Van de Beek naar Real Madrid. 'Het speelt al een tijdje. Hij was eigenlijk de derde keuze, maar Pogba wordt een lastig verhaal. Ze schakelen nu door.'

Volgens Jansen komt er bij een mogelijke transfer een grote transfersom aan te pas. 'Dat gaat dan om zestig miljoen euro en Ajax wil hem eigenlijk niet kwijt. Als Real aanklopt met een grote zak geld, dan is alles te koop, ook bij Ajax. Hoe het er nu voorstaat, zie ik hem wel vertrekken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
donpedroh
60 te weinig, die Madrilenen komen wel heel laat; 75 miljoen minimaal. Toch hoop ik dat hij blijft.
0 0
Klaasforever
Waar is Sjaak Swart?
1 0
Pheadrus
Als Donny vertrekt dan is dat nummer drie en dan moeten Neres en Ziyech wel blijven. Er hoeft ook niets meer bij gehaald te worden.
0 -1
henwildie
Tja....doodzone allemaal....enige leuke is wel dat real juve barca leuk wordt om te volgen
0 -2
marty21
als vdB speelt in voorronde CL, mag hij dan nog met real mee doen in de CL?
0 0
Redrum
In theorie wel ja. In de praktijk zit hij gewoon op de bank omdat Real een simpel back-up spelertje in hem zag voor 60 miljoen. Dat is namelijk hoe de realiteit van Real Madrid is. Die kopen wisselspelers voor 60 miljoen.
4 -2
Djabber
Ik weet niet of je gezien hebt hoe Real de laatste tijd draait? Ik denk dat ie daar meer kans zal krijgen dan normaal. Als het dan allemaal net goed valt, kan ie zo maar een basisplaats veroveren, wie weet.
2 0
MosesD
Al die figuren die weer van alles willen kopen. Zijn vooral de jonge supporters vermoedelijk. Als van de Beek vertrekt heb je verschillende opties: Ziyech kan prima op 10, maar ook Lang. En Ekkelenkamp, door velen hier afgebrand, is een 'vleesgeworden' 10. Maar laten we vooral Marin niet vergeten, dat is namelijk helemaal geen controleur. Dat is een half of een 10. Meer dan genoeg opties dus, niks kopen.
5 -1
Ozymandias
Inderdaad, het verbaast me enorm hoe koopgeil veel leden hier op AS zijn. Alsof ze niet begrijpen van welke club ze een fan zijn. Op z'n mist begrijpen ze niet wat het beleid is wat Ajax letterlijk al het succes wat de club ooit heeft gehad heeft opgeleverd. Ik ben het alleen niet met je eens dat Marin en Ekkelenkamp opties zijn voor op '10'. Marin is geen speler die je in de kleine ruimte moet zetten. Hij is een half die als box-to-box speler moet spelen met de vrijheid om zonder de bal veel meters te maken. Ekkelenkamp vind ik gewoon (nog) niet goed genoeg voor het eerste. Met Tadic, Ziyech en Lang heeft Ajax drie goede opties voor op '10'.
0 -1
Redrum
Eensch. Geld in de zak houden en één van de spelers die we reeds in bezit hebben een kans geven. Donny is echt niet de belangrijkste speler van Ajax.
1 -3
Klaasforever
Klopt dat is Tadic, maar Donny staat wel met Ziyech op twee.
0 0
vincent_DV
Maar waarom zou je 300 miljoen in je zak houden? Waarom gokken op twee spelers die in de jeugd nooit tot de grootste talenten behoorden? Waarom laten we die jongens niet gewoon de concurrentie aangaan met een nieuwe speler! En weet je wat, de beste speelt gewoon ondanks de betaalde transfersom. Is dat niet de beste optie? Hebben Lang en Ekkelenkamp geen baat bij concurrentie in plaats van dat het ze allemaal aan komt waaien?

We hebben vorig jaar telkens naar Dani de Wit gekeken die steeds mocht invallen voor van de Beek.... kom op, er moet gewoon een vervanger komen en misschien blijkt Lang wel de vervanger in plaats van die aankoop, prima toch? Heb je tenminste wel een goede back up waarschijnlijk.

We willen naar de Europese subtop maar tegelijkertijd een ongekend risico nemen door twee leuke talenten een kans te geven die zelfs in Jong Ajax eigenlijk nog niet hebben laten zien dat niveau compleet te zijn ontstegen.
1 -2
MosesD
Met die vraag geef je meteen aan dat je niet veel van het DNA van Ajax begrijpt. Ajax is nooit een koopclub geweest (hoewel er behoorlijk veel is ingekocht), maar geeft eigen talenten de kans. Lang is een groot talent, Ekkelenkamp is een minder groot talant, maar ontwikkeld zich erg goed. Daarnaast heb je Ziyech die op 10 kan spelen en ook Marin kan dat. Speelde bij Standaard ook verder naar voren. Waarom moet je dan weer een speler halen, als je het talent, de kwaliteit in huis hebt? Dat is juist het mooie, het speciale van Ajax. We moeten niet doorslaan in het kopen, dat willen vooral de jonge supportertjes. Als van de Beek daadwerkelijk vertrekt, dan spelen er komend seizoen hooguit 3 uit de eigen jeugd in de basis. Dat is wel het absolute minimum. Eigen jeugd is onderdeel van de indentiteit van onze club, dat moeten we nooit veranderen.
0 -1
Ozymandias
"Maar waarom zou je 300 miljoen in je zak houden?"

Omdat Ajax geen extra spelers nodig heeft als alleen Vd Beek vertrekt. Ajax moet niet kopen omdat ze maar iets moeten doen met al dat geld. Dat is namelijk kopen om te kopen en dat past niet binnen de cultuur van Ajax.

"Hebben Lang en Ekkelenkamp geen baat bij concurrentie in plaats van dat het ze allemaal aan komt waaien?"

Hebben Lang en Ekkelenkamp die concurrentie dan niet als alleen Vd Beek vertrekt? Zijn Tadic, Promes, Ziyech en Neres geen concurrenten voor hun?

"Heb je tenminste wel een goede back up waarschijnlijk."

Heeft Ajax die dan niet als er geen vervanger voor Vd Beek wordt gekocht? Volgens mij hebben ze me Tadic, Promes, Ziyech, Neres en Lang namelijk al vijf spelers voor de drie posities om de spits heen. Dat betekent dat er waarschijnlijk twee van hun op de bank zitten als back-ups.

"We willen naar de Europese subtop maar tegelijkertijd een ongekend risico nemen door twee leuke talenten een kans te geven die zelfs in Jong Ajax eigenlijk nog niet hebben laten zien dat niveau compleet te zijn ontstegen."

Begrijp je wel van welke club je een supporter bent? Dat soort risico's nemen is wat Ajax groot heeft gemaakt en wat Ajax alle successen die het ooit heeft gehad hebben opgeleverd. Waarom zouden ze daar nu opeens mee stoppen? Ajax heeft nog nooit succes gehaald met het beleid waar jij voor pleit.

Het is trouwens onzin dat Lang bij Jong Ajax niet heeft laten zien dat niveau te zijn ontstegen. Daarbij heeft hij ook in het eerste al laten zien dat niveau aan te kunnen.

"En weet je wat, de beste speelt gewoon ondanks de betaalde transfersom. Is dat niet de beste optie?"

Nee, dat is het soort beleid wat bij een koopclub past maar niet bij een club die een balans zoekt tussen koopclub en opleidingsclub.
2 -1
GC
Ben het met je eens, geef Lang de kans.
1 0
Daleyjae
Als Van de Beek vertrekt is het tijd om door te pakken... Depay en Malen van dat geld halen en Neres ook laten gaan voor 70 miljoen.

Marin Blind

Zijech

Tadic Dapay Malen

Promes Lang Dolberg en Huntelaar als wisselspelers en je word fluitend kampioen!!
0 -9
altijdwelwat
Van de Beek mogelijk naar Real wie had dat ooit gedacht !! Super knap , alle vertrouwen in Lang om hem op te volgen.
2 -1
Murtagh
Ik zou Malen kopen die kan de rol van donny wel overnemen denk ik
0 -6
Okocha078
Misschien toch Malen halen en in de spits zetten, dan kan Tadic op 10. Malen met erachter Promes/Neres Tadic en Ziyech. Malen is in het geval van blessures ook inzetbaar als vleugelspeler. Of geven we Dolberg de kans als vaste spits met erachter Huntelaar? Lees veel over Propper, maar lijkt me meer een 6 in het systeem van TH. Beste gewoon beide halen van het geld van Donny ;)
0 -7
Ajaxvooraltijd
Met Tadic erachter kun je Dollberg gewoon laten renderen.
0 0
Ozymandias
Dolberg is een betere spits dan Malen.
7 -1
AFCA1211
Met alle respect voor Donny, maar hij komt toch nog net te kort voor real
1 -1
Boer Gijs
Gewoon afspraak maken: volgend jaar voor marktconforme prijs. Zeker niet nu voor 60 miljoen
0 0
Stibba020
80 miljoen vragen. Hadden ze maar eerder moeten komen. Volgende week speelt Ajax alweer tegen Paok.
6 0
AJAIXIXIXI
Om het systeem te houden zoals het nu is kan je eigenlijk alleen Klaassen halen als vervanger. Enige speler met dezelfde kwaliteiten als Vd beek, al is Davy voetballend wel minder natuurlijk.
1 -3
ETM
Vd Beek en Klaassen zijn imo een ander type 8 De vergelijking die je maakt is neem ik aan gebasseerd op het 'timen' in de diepte? Vd Beek op 10 kan, Klaassen zie ik zeker niet zitten. Vd Beek is beter voor combinatie-voetbal.

En er zijn overigens nog heeeeel veel spelers die jij en ik niet kennen ;)
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Tadic als '10' dichter in de buurt van Vd Beek komt dan Klaassen. Daarbij hoeft Ajax niet met een type Vd Beek op '10' te spelen om het systeem hetzelfde te houden. De speelstijl zal wat anders zijn maar dat is sowieso het geval omdat De Jong is vertrokken.
2 -2
Soccerskins
Wie wil je dan als valse spits opstellen als je Tadic op 10 zet?
1 0
Ozymandias
Tadic speelde vorig seizoen toch ook niet als vaste spits? Tadic heeft vorig seizoen maar 14 van zijn 56 wedstrijden in de spits gespeeld. Net als vorig seizoen kan Tadic dit seizoen bepaalde wedstrijden in de spits spelen waarbij dan bijvoorbeeld Ziyech als '10' komt te spelen met Promes en Neres op de flanken. Daarbij verwacht ik dat als Vd Beek vertrekt Lang steeds vaker in de basis zal staan.
1 -1
DarkDefender
Zou echt een jaar te vroeg zijn om te vertrekken. Vorig jaar natuurlijk geen basisplek in begin van het seizoen en zou dit jaar vanaf de start belangrijk kunnen zijn voor ons. Maar ja voor hem misschien nu het momentum, Real Madrid komt niet elke dag voorbij. Ik hoop in elk geval dat hij blijft en nog minimaal een vol jaar wil knallen voor ons.
0 0
PeterVKV
De mogelijke vervangers voor de 10 zijn veelal meer aanvallers dan Donny: Ziyech, Tadic, Promes, Lang. Buiten Promes zijn het ook meer dan Donny spelers die de bal in de voet willen en niet diep gaan zonder bal. Wat dat betreft zou Promes dus de beste oplossing zijn. Bergwijn zou dan zijn vervanger in de aanval kunnen worden.

Middenvelders die hem zouden kunnen vervangen zijn de Wit en Ekkelenkamp. De Wit komt sowieso kwaliteit tekort (valt ook buiten de boot in de voorbereiding) en over Ekkelenkamp zijn de meningen verdeeld. Hij heeft wel de diepgang van Donny maar lijkt er nog niet aan toe. Gravenberch is meer een 8 dan een 10 lijkt me. Als Ten Hag dus een echte middenvelder wil op de 10 dan lijkt het er dus op dat die aangekocht gaat worden en dan komt de naam Davy Propper weer bovendrijven.

Dus als Donny gaat zullen Bergwijn en/of Propper wel komen.
1 -3
Ajaxadept
Ajax gaat echt geen 40 miljoen voor een Bergwijn betalen....!
1 0
Ajax27
Tjah... goede keus? Ik weet het niet. Als ik vd Beek was geweest had ik 1 stap lager gekeken. Hij zal niet de vervanger van Modric (33) worden, daar wordt Eriksen steeds concreter. Kroos (29) en Isco (27) wordt ook een lastige. Ik zie niet veel speeltijd voor 'm in het verschiet. Hij heeft klasse, een verbeterde versie van Klaassen, hij werkt ontzettend hard, neusje voor het doel, diepgang, veel clubs zullen ontzettend blij met 'm zijn... maar bij Real wordt ie gewoon voor de breedte gekocht. Ach ja misschien krijgt hij voor elkaar wat Schone bij Ajax voor elkaar kreeg. Voor de breedte worden gehaald, jezelf in de basis knokken en vervolgens de komende tig jaren in de basis van Real staan.
2 0
OntlastendeMiddenvelder
Zestig miljoen. Mijn rood-witte reet. Volgend seizoen mag hij pas weg, op zijn vroegst.
3 -1
Ron6
Als hij dan echt wordt verkocht, wat echt onwijs balen zou zijn, dan Malen direct proberen te halen. Natuurlijk andere type speler, maar ik denk dat Malen heel veelzijdig is. Malen met twee controleurs naast hem op het middenveld. Zou dat kunnen of is dat waanzin? Zou zomaar kunnen hoor, soms Basel ik ook maar wat
0 -1
Multi
Ik vind Malen een prima speler voor in de aanval (vooral linksbuiten of spits), maar niet voor het middenveld. Daarnaast denk ik dat een extra middenvelder erbij ook geen overbodige luxe is, aangezien ik denk dat het voor Eiting beter is om een jaar verhuurd te worden en veel minuten te maken. Dan zou ik denken aan een Davy Propper om vervolgens Tadic of Ziyech op 10 te zetten.
1 -1
Duif63
Zou niet weten wie hem op moet volgen. Binnen de selectie is in ieder geval niemand met zijn specifieke kwaliteiten. Tadic en Lang kunnen wel op het middenveld spelen, maar zijn heel andere types. Een diepgaande middenvelder met scorend vermogen, waar haal je die op korte termijn. Zuid-Amerika ? Oost-Europa ? Engeland ?
0 0
PeterVKV
Propper?
0 0
Duif63
Ik vind Pröpper meer een type Schöne. Weinig diepgang, spelers die de bal in de voet moeten hebben en het spel voor zich.
0 0
PeterVKV
Ik weet het niet. Hij is ook een heel sterke aanvallende kopper.
0 0
smokum
Ik denk dat Promes dit goed zou kunnen invullen
0 -1
Duif63
Dat zou me echt verbazen, Donny knapt ook heel veel verdedigend werk op en maakt vele meters. Promes doet dat sowieso niet en mist bovendien de techniek en de intelligentie om op die positie te spelen.
2 0
Joseph
Donny zou echt zonde zijn, dat is een speler die vol in ontwikkeling is en in Europa het verschil kan maken.

Dit is ook niet handig gespeeld, dit had een deal met Odegaard moeten worden. Die had echt iets toe kunnen voegen op het middenveld op zijn plek.
4 0
Cupmetgroteoren
Van de beek, neres, ziyech en veltman verkopen voor in totaal 170 miljoen, en daarmee de kas spekken. Geen nieuwe spelers halen, jeugd laten doorstromen. Er is al teveel geld uitgegeven.

Als ik Ajax was zou ik de kas zo hoog mogelijk latrn stijgen en vervolgens aandelen van andere bedrijven kopen, zodat je een vaste inkomstenstroom hebt en de begroting omhoog kan. Van der sar en overmars moeten out of the box denken.
0 -12
WZAWZDB14
Ik heb gewoon een extra account aangemaakt omdat 1 minnetje niet genoeg is voor deze kut opmerking
3 0
FernandoRedondo
Meen je dit nou serieus?
1 0
chino
Wat voor vaste inkomstenbron verwacht je dan? Dividend van je aandelen, bijvoorbeeld 3% van 200 miljoen? Dat is wel 6 miljoen per jaar. Kan je net een Kik Pieri van kopen ieder jaar. Dan ben je goed bezig.
Zelden zo'n slecht idee gehoord.
4 0
voorkennis
wat heb jij in godsnaam gerookt
4 0
Multi
Tja erg jammer voor Ajax, maar snap het wel vanuit Donny. Een real komt misschien maar 1x in je leven langs. Al ben ik wel van mening dat het nu nog eigenlijk te vroeg is, zeker ook nog eens met het oog op het EK.

Mocht hij vertrekken, dan gok ik dat Ajax toch bij een Propper uit gaat komen voor extra concurrentie op het middenveld. En dat Marin, Schone, Blind en Propper voor de posities op het middenveld mogen vechten. Kan Eiting ook verhuurd worden, zodat die echt wat minuten kan gaan maken en eredivisie ervaring op kan doen. Tadic of Ziyech zal dan wel op 10 gaan spelen (aanvallend middenveld) met Lang nog als backup en ook een Marin kan daar nog eventueel spelen.
0 0
voorkennis
Als ik Ten Hag net hoorde op de PC, is het echt serieus.
Denk dat hij morgen geeneens meer bij de wedstrijd selectie zit
0 0
JariJari
Kunnen ze niet ten minste tot na de voorrondes CL wachten? (of een mand eerder komen)
0 0
AFCAjax
Hij moet gewoon blijven zal een groot gemis zijn.
En gaat hij daar basis spelen? zal hij knielen voor de naam van real (en eventueel geld) of zal hij kiezen voor het sportieve.
0 0
Rolo
Zou mooi dom zijn van Donny zelf met het oog op aankomend EK. Hij speelt zich op dit moment wanneer hij bij Ajax wekelijks speelt binnen no-time in de basis van Oranje, zoveel diepgang zit daar niet op het middenveld. Wanneer hij nu naar Real zou verkassen zal hij niet als basisspeler gehaald worden gezien wat daar op het middenveld loopt met Kroos Modric en Casimero. Dus dan is hij voor Koeman ook uit het oog. Ik zou mooi een afspraak met hem maken, 1 seizoen blijven en dan tegen een mooie prijs mag je vertrekken.

En sowieso, het is 2 augustus, de prijs mag omhoog. Je verzwakt de selectie net voor de seizoenstart. Iedere week later duidelijkheid is +10 miljoen er bovenop. De vraagprijs was 60, dus nu zitten we op 70 vast, excl. Bonussen. Als ze voor Pogba rond de 150 miljoen neer willen leggen, gaan ze ook wel de helft voor Donny betalen.
0 0
koenos1
Echt minimaal 60 miljoen dan. Donny heeft geschitterd in de CL, het laten zien tegen de grote ploegen. Ik snap alleen niet waarom hij naar Real zou willen, spelen gaat hij daat niet. Zou dan zelf eerder naar Tottenham verkassen, als Eriksen een andere club vindt.
0 0
Antafca
alleen doen als je al 2 middenvelders van kaliber erbij kunt halen als versterking
1 -1
MBAFCA11
Zou het heel jammer vinden als Donny weg zou gaan. Ik weet dat het een droombeeld is, maar heb altijd gehoopt dat Donny altijd bij ajax zou blijven.
0 0
vincent_DV
Als Ajax van de Beek verkoopt vind ik eigenlijk dat Ajax verplicht is toch nog wat te gaan doen op de transfermarkt. Ik zou zelf een buitenspeler met een redelijke naam(Bergwijn/Everton/Dani Olmo of iets dergelijks)halen. Daarnaast zou ik nog een aanvallende middenvelder die iets meer in de buurt komt van van de Beek halen en die eventueel dus ook op de andere posities op het middenveld kan spelen. Als deze niet rendeert kan je altijd nog overschakelen op Tadic/Ziyech of Promes op 10 en dan heb je nog genoeg buitenspelers over.

Eigenlijk, ondanks dat Ajax zo al een hele goede selectie heeft kan je het in mijn ogen bijna niet maken om zo’n 225 miljoen binnen te harken en dan maar 55 miljoen zelf uit te geven, helemaal gezien de enorme hoeveelheid geld dat Ajax al heeft. Zo zou Ajax een topspits kunnen halen i.p.v. gokken op verbetering bij Dolberg, is er echt wel een betere rechtsback beschikbaar als Veltman waardoor Mazraoui mogelijk weer naar het middenveld kan, Ajax gokt nu ook volledig op Marin zonder enige concurrentie als je verder niet te veel wil schuiven in je elftal. In mijn ogen moet je altijd proberen een zo goed mogelijk elftal te hebben binnen je mogelijkheden en Ajax zijn mogelijkheden zijn zoooooooo groot. Aan de andere kant is de selectie nu natuurlijk ook heel goed, alleen je moet wel altijd blijven streven naar nóg beter.
1 -6
Ozymandias
Mijn god, nu heb je er ook nog een extra spits (alsof Ajax met Huntelaar, Tadic, Dolberg en Traoré niet genoeg opties heeft) en een extra rechtsback (alsof Ajax met Veltman, Mazraoui en Dest niet genoeg opties heeft) aan toegevoed. Dan kan Ajax de jeugdopleiding net zo goed gewoon opheffen. Stel Vd Beek vertrekt, dan heeft Ajax met Onana; Mazraoui, Álvarez/Schuurs, Blind, Tagliafico; Marin, Tadic/Ziyech, Martínez; Tadic/Ziyech/Neres, Tadic/Dolberg en Tadic/Promes/Neres toch al een geweldig roulatie elftal?
2 -1
vincent_DV
Ik vind Mazraoui en Dolberg (nog) niet het niveau wat Ajax nastreeft; de (sub)top van Europa. Mazraoui zit niet voor niks op de bank bij Marokko. Het is wel goed, maar het kan beter in mijn ogen. Ik zeg ook steeds dat er nu een heel goed elftal staat maar het kan áltijd beter.
0 -2
Ozymandias
Mazraoui is pas vorig seizoen doorgebroken en was direct een goede speler voor Ajax. Het zou absurd zijn als Ajax een rechtsback koopt die hem op de bank houdt. Zelfs als Dolberg niet goed genoeg is heeft Ajax geen extra spits nodig. Zet dan Tadic in de spits met Promes, Ziyech en Neres om hem heen. Als één van de vier dan niet kan spelen heeft Ajax talenten als Dolberg en Lang achter de hand.

Ik begrijp totaal niet waarom je wil dat Ajax de cultuur die de club groot heeft gemaakt en alle successen die het heeft gehad heeft opgeleverd overboord zou gooien. Waarom ben je een fan van Ajax als je wilt dat het zich gaat gedragen als een ordinaire koopclub?
1 0
vincent_DV
Dat wil ik helemaal niet. Alleen in mijn ogen zijn op dit moment in het huidige niveau van Ajax spelers als Mazraoui, Veltman, Ekkelenkamp en bijvoorbeeld ook Lang nog niet goed genoeg. Ze vullen het allemaal wel goed in alleen het is het voor mij net niet. Vergeet bijvoorbeeld niet dat Mazraoui vorig jaar veel back up kreeg van de Ligt.
0 0
Ozymandias
Je zegt dat je het niet wil maar uit de vele aankopen waarvan je wil dat Ajax het doet blijkt toch echt iets anders. Een rechtsback kopen zodat Mazraoui op de bank terecht komt is een perfect voorbeeld van kopen om te kopen en de cultuur van Ajax overboord gooien.

Stel Vd Beek vertrekt en de rest van de basisspelers blijven. Dan heeft Ajax de volgende opties:

RAM: Tadic, Promes, Ziyech, Neres en Lang
CAM: Tadic, Ziyech en Lang
LAM: Tadic, Promes, Neres en Lang
ST: Huntelaar, Tadic en Dolberg

Daar wil je nog TWEE spelers aan toevoegen?!
0 0
vincent_DV
Dat is kopen om beter te worden. Het is topsport en daar hoort bij; alles doen om de beste te zijn! Ik gaf eigenlijk alleen voorbeelden van wat Ajax had kunnen doen. Natuurlijk is een spits, rechtsback, middenvelder, buitenspeler en vervanger van van de beek veel te veel. Alleen 2 a 3 had best gekund, dan had je Veltman zijn transfer kunnen gunnen. Een groot talent als middenvelder kunnen halen bijvoorbeeld.

Ooit miet Ajax sowieso iets gaan doen met Al dat geld. Geld moet namelijk blijven rollen. Ben benieuwd wat Ajax met dat geld gaat doen.
0 -1
Ozymandias
Ajax heeft LETTERLIJK nog NOOIT succes geboekt met het beleid wat jij wil dat het voert. Met Mazraoui en Dest hebben ze twee zeer talentvolle rechtsbacks in huis (waarvan één in zijn debuutseizoen een goede indruk maakte en de ander nu nadrukkelijk op de deur klopt) en het gaat DIRECT tegen de cultuur van Ajax in om dan een extra rechtsback te kopen voor in de basis.

"Ooit moet Ajax sowieso iets gaan doen met al dat geld. Geld moet namelijk blijven rollen. Ben benieuwd wat Ajax met dat geld gaat doen."

Inderdaad, Ajax moet ooit iets met dat geld doen maar ze moeten geen totaal overbodige spelers kopen omdat ze dan maar iets met dan geld kunnen doen. Dat is de definitie van kopen om te kopen. Als Ajax doet wat jij wil dat het doet zullen talenten als Lang, Dest, Traoré, Gravenberch, etc. niet de kansen krijgen die ze verdienen.

Ajax moet een roulatie elftal van zo'n 14/15 basiswaardige spelers hebben en de rest van de selectie opvullen met talenten. Anders is het balans tussen koopclub en opleidingsclub uit het oog verloren en dat heeft Ajax nog nooit succes opgeleverd.
0 0
BrandjeXL
Dat we veel geld hebben wil niet zeggen dat we onze filosofie over boord moeten gooien.
2 0
FCMax
Wat hebben we aan een extra buitenspeler als Donny weg gaat? Je hebt nu al minimaal 1 iemand van Promes/Neres/Ziyech op de bank, tenzij je er eentje op de 10 gaat zetten.
0 0
vincent_DV
Dat zeg ik toch ook? Als die nieuwe 10 nog niet rendeert kan je dan veel makkelijker schakelen naar 1 van hun op 10.
0 -1
FCMax
Je koopt geen speler met het idee dat die niet gaat renderen, daarnaast is het ook een lekker signaal naar je nieuwe '10': we hebben alvast iemand gekocht voor als je mislukt. En wat als die wel rendeert? Heb je 5 mensen voor 2 plekken, als je Huntelaar/Dolberg/Traoré als spitsen ziet en Tadic als buitenspeler. De selectie is in principe rond, alleen nog maar één-op-één vervangen.
0 0
Ozymandias
Dus je wil een extra buitenspeler kopen in het geval dat de extra '10' die wordt gekocht niet goed genoeg blijkt te zijn?
0 0
Ozymandias
Waarom zou Ajax nog een extra buitenspeler en/of een middenvelder kopen als ze Tadic, Promes, Ziyech, Neres en Lang al in huis hebben voor de drie posities om de spits heen (ervan uitgaande dat Ajax met een '10' blijft spelen? Vijf spelers (waarvan vier zeker basiswaardig zijn en Lang er in ieder geval dicht tegenaan zit) voor drie posities lijkt mij meer dan voldoende. Als alleen Vd Beek vertrekt zijn er geen extra aankopen nodig. Ajax moet niet kopen om te kopen.
1 0
vincent_DV
Omdat je al je posities dubbel bezet moet hebben met kwaliteit dus eigenlijk 6 voor 3 posities, zo gaat dat namelijk bij echte (sub)topclubs. Misschien is een echte topbuitenspeler overdreven maar een heel groot talent wat een jaartje mag wennen zoals bij Neres kan geen kwaad denk ik.Als Tadic weer in de spits staat straks heb je ineens toch wel een probleem als er dan iemand geblesseerd raakt zoals tegen Tottenham thuis bijvoorbeeld.

Ik vind het krankzinnig dat velen zeggen dat Ajax geen vervanger hoeft te halen voor van de Beek. Dan is dus eigenlijk Promes zijn vervanger terwijl iedereen eerst blij was met een extra buitenspeler want dat was toch wel nodig, ook heb je dan nog maar 1 type voor op 10 met Ziyech, Tadic en Promes terwijl twee wel noodzakelijk is.
0 -1
Ozymandias
Mensen waren blij met Promes omdat de verwachting was dat Ziyech en Neres zouden vertrekken. Als die twee en Vd Beek blijven is Promes als buitenspeler eigenlijk een overbodige aankoop. Ajax moet geen spelers kopen voor op de bank want dan raken ze het balans tussen koopclub en opleidingsclub kwijt en dat heeft Ajax nog NOOIT succes opgeleverd. Ajax moet altijd ruimte houden in de selectie voor de doorstroom van talentvolle spelers vanuit Jong Ajax en de o19.

"[O]ok heb je dan nog maar 1 type voor op 10 met Ziyech, Tadic en Promes terwijl twee wel noodzakelijk is."

Dat zijn drie totaal verschillende types.
1 -1
vincent_DV
Hadden we tegen Tottenham Promes niet kunnen gebruiken in plaats van een compleet uit vorm zijnde Dolberg die geen pepernoot raakte toen Neres geblesseerd was?

En je gaat mij niet vertellen dat Tadic en Ziyech twee totaal verschillende types zijn in algemene zin? De een is wat flamboyanter en de andere wat sterker maar qua spelerstype toch wel echt vergelijkbaar.
0 0
Ozymandias
Wat heeft vorig seizoen te maken met dit seizoen? Inmiddels heeft Lang de stap naar vaste selectiespeler gemaakt en klopt ook Traoré op de deur van het eerste.

Ziyech heeft veel meer creativiteit dan Tadic en als die als '10' speelt trekt hij veel vaker uit het centrum weg dan Tadic. Daarnaast heeft Tadic veel meer diepgang als '10' dan Ziyech. Ik zie dus niet in hoe dat hetzelfde type speler is als ze als '10' spelen.
0 0
vincent_DV
Omdat je al je posities dubbel bezet moet hebben met kwaliteit dus eigenlijk 6 voor 3 posities, zo gaat dat namelijk bij echte (sub)topclubs. Misschien is een echte topbuitenspeler overdreven maar een heel groot talent wat een jaartje mag wennen zoals bij Neres kan geen kwaad denk ik.Als Tadic weer in de spits staat straks heb je ineens toch wel een probleem als er dan iemand geblesseerd raakt zoals tegen Tottenham thuis bijvoorbeeld.

Ik vind het krankzinnig dat velen zeggen dat Ajax geen vervanger hoeft te halen voor van de Beek. Dan is dus eigenlijk Promes zijn vervanger terwijl iedereen eerst blij was met een extra buitenspeler want dat was toch wel nodig, ook heb je dan nog maar 1 type voor op 10 met Ziyech, Tadic en Promes terwijl twee wel noodzakelijk is.
0 -1
TomAjaciedd
Wanneer vd beek gaat, tadic op 10 en eindelijk een keer een topspits aantrekken
0 -2
edalm
Kean ophalen bij Juventus
0 0
036AFCA97
Het liefst behoud ik Donny, maar als we dan toch iemand van Raiola gaan aantrekken dan inderdaad Moise Kean of Donyell Malen en Tadic op de plek van Donny.

Toch zou Suarez terughalen ook wel lekker zijn.
0 0
Martano
Zoveel geld zou een goede deal voor Ajax zijn en een slechte voor Donny. Hij gaat hier boven zijn macht grijpen.
2 0
Radie125
60 mln is ruim betaald als Overmars dat voor elkaar krijgt dan zou dat top zijn. Zonder Donny redden we het ook makkelijk om kampioen te worden.
0 -1
Cupmetgroteoren
De deal is zo goed als rond. Voor begin nieuwe seizoen kan het ook zomaar zijn dat er een bod komt op neres en ziyech. Ajax kan gewoon niet op tegen de hogere begrotingen uit bet buitenland. Crystal palace heeft al een begroting die 1.5 keer zo hoog is (162 miljoen)
0 -3
Radie125
Is een keer zo hoog
0 -1
Bjorn
60 miljoen voor een middenvelder (22 jaar) met een contract van drie jaar. Voor mijn gevoel, ook met transfersom Frenkie en De Ligt in het achterhoofd, moeten we 65 tot 70 proberen te vangen.

Ik zou het doodzonde vinden wanneer hij vertrekt, enorm belangrijke pion in ons spel. Bovendien super jongen en kind van de club.
0 0
Wieno
Voor 60 miljoen of hoger gewoon laten gaan. Zeker als ze intern weten dat Ziyech en Neres blijven. Deze positie kunnen we makkelijk opvangen. In het andere tropic lees ik dat hij onmisbaar is, maar dat zijn dezelfde mensen die zeiken dat Van de Beek verstoppertje speelt of naast Dolberg in de spits staat af te wachten. Goede speler, maar in mijn ogen niet onmisbaar en makkelijk op te vangen met deze brede selectie.
2 0
Sanalologo
Zijn puur de onderbuik gevoelens van meneer Jansen. Niet zo serieus nemen dus.
0 0
Rdk1983
Als derde keuze en hoe t nu overhoop ligt is het niet heel aantrekkelijk voor Donny om naar Madrid te gaan lijkt me. Beter blijft ie nog even tot ie ergens eerste keus is. Ook helemaal geen type Real speler.
0 0
Schwalbino
Vervanger is niet nodig. Meteen Mendez erbij halen. Op youtube staan wat videos van wedstrijden die de US u20 speelde in 2018 op het concacaf kampioenschap. Daar werd hij tot beste speler van het toernooi uitgeroepen en hij scoorde ook nog eens 8 keer in 7 wedstrijden. Geweldige pass en uitstekend inzicht. Plus hij kan zich makkelijk vrij spelen.
1 0
JSF
Als hij vertrekt dan verwacht ik Malen ervoor terug, ook al heeft hij die pizzabakker als zaakwaarnemer
0 -1
AFCA1510
Ja Malen zou leuk zijn, maar is toch een TOTAAL andere speler. Deze transfer moet daar totaal los van staan. Er zal dan serieus geinvesteerd moeten worden in het Middenveld.
1 0
Pauw
Prima deal!
0 0
Marcw1972
Van de Beek moet ook aan het EK denken, lijkt mij. Als hij bij Real op de bank terechtkomt, kan hij deelname aan het EK wel vergeten.
0 0
Bramzel
Ik verwacht inderdaad dat De Telegraaf dat wel gaat schrijven deden ze gisteren ook bij Bergwijn dus ik ben benieuwd.
0 0
BrandjeXL
Memphis had geen vaste plek bij Lyon. Promes speelde amper bij Sevilla. Cillissen wissel bij Barça en zitten allemaal bij de de selectie.
1 0
Pauw
Zeker, maar wrang genoeg maakt dat voor van de Beek niet zoveel uit. Die kon toch al niet rekenen op een basisplaats in het NL Elftal.
0 0
Bramzel
Ja, maar als je bij Real Madrid niet aan spelen komt kun je het dan wel helemaal vergeten. Als je dit seizoen de man bent bij Ajax en daar een dragende speler bent (net als vorig seizoen de Ligt en de Jong) dan maak je echt grote kans om op het EK te spelen.
0 0