Beenhakker looft het gevoerde beleid bij Ajax

BVeenstra, 01-08-2019 om 07:40, 8981 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajax-trainer Leo Beenhakker heeft complimenten uitgedeeld aan de beleidsbepalers van Ajax. De Amsterdamse club is de concurrentie in de ogen van de Rotterdammer ver voorbij en dat heeft de club te danken aan het uitstekend gevoerde beleid, zo vertelt hij in De Telegraaf.

Ajax is volgens meerdere analisten Feyenoord én PSV (ver) voorbij en om die reden wordt een Ajax-hegemonie verwacht. 'Ik weet niet of het een zorg is', zegt Beenhakker. 'Maar die zie ik er wel komen. Ajax ligt duidelijk voor op PSV en nog véél duidelijker op Feyenoord. Ik verwacht dat Ajax voorlopig nationaal en internationaal de vaandeldrager van het Nederlandse voetbal is.'

Naast zijn complimenten voor trainer Erik ten Hag krijgt ook de clubleiding van Ajax veel lof. 'Zij hebben hun eigen goede financiële positie gecreëerd en kunnen daardoor dingen op de transfermarkt doen die voor de andere topclubs onmogelijk of in elk geval moeilijker zijn', zegt Beenhakker, die denkt dat de kloof door de uitgaande transfers van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt voorlopig niet kleiner wordt. 'Zeker niet als Ajax er ook nog eens in slaagt om de groepsfase van de Champions League te halen. De sportieve toekomst van Ajax ziet er gewoon goed uit. En dat heeft de leiding knap afgedwongen.'

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
tijger19
Iedereen zingt hosana, ik ben nog niet gerust. Zeker heel trots, maar niet gerust. Eerst maar enkele jaren structureel presteren, maar ik moet meegeven, het ziet er momenteel goed uit. Toch weet iedereen hier ook, wanneer de CL niet wordt gehaald en in de eerste wedstrijden wordt puntverlies geleden, dan breekt de pleuris uit.
0 0
Dennis1964
Eerst plaatsen voor de CL dan wordt de kloof nog groter. Maar kampioen worden is een 2e voorwaarde en het is meegenomen als we in de CL overwinteren. Als dit alles wordt gerealiseerd dan is het voorlopig klaar met de rest van Nederland. Maar voorlopig hebben we alleen de JC schaal.
1 0
Pheadrus
Besef wel dat ruim een jaar geleden toen Ajax weer geen kampioen werd, Ten Hag nog als een boertje uit de provincie werd gezien, toen stond AS vol commentaren als "Sar en Overmars moeten optiefen, ze maken ons Ajax kapot, enz."
2 0
Radikaal
Of het jarenlange gehuil over Marc's "geldpakhuis"...
Ik roep hier nu al bijna 5 jaar dat we Overmars erop moeten gaan afrekenen of hij spelers lang genoeg in Amsterdam kan houden. "Vroeger klaarstomen zodat je er langer plezier van hebt", dat was JC's idee over de opleiding. Als vroeger klaarstomen alleen maar betekent dat ze vroeger vertrekken, dan heb je niets gewonnen.
Op dit moment zie je dat basisspelers van Ajax weer wachten tot ze naar de échte top kunnen - anders kunnen ze beter blijven. Maar als we nu de voorrondes niet doorkomen, hebben we weer een probleem met kikkers. Ben benieuwd of TH en Overmars het kunnen doortrekken, nu. Blij dat ze allebei begrijpen dat de volgende uitdaging nog groter gaat zijn: de groei van de laatste jaren nu structureel te maken. Het wordt weer spannend.
0 -2
Schwalbino
Overmars erop afrekenen of hij spelers lang genoeg in Amsterdam kan houden?

Elke PL club kan meer salaris geven dan Ajax. Waarop kun je dan Overmars afrekenen? Dat hij niet toveren kan? Dat geldpakhuis kun je niet voor slalarissen gebruiken.
0 0
AjaciedForLive
Ik zit nu al ruim 5 jaar op As. En we hebben veel van dat soort bonobo’s gehad hier. Ik denk echt vaak dat het niveau met het seizoen slechter word nu dat de site steeds groter word. Ik ben blij dat As het steeds beter doet maar maak mij af en toe wel zorgen over de lay out de site crashte vroeger niet zo veel als nu, maar de stukjes zijn wel beter geworden. Mensen hier zijn altijd al heel wisselvallig geweest paar jaar terug hadden weinig mensen zin in een super leauge of beneliga maar tegenwoordig is dat bv wel anders. Overmars kreeg in het begin (terecht) veel kritiek. De aankopen die toen gedaan werden waren ook gewoon slecht kunnen we ons tobias sana en nikki zimling nog herineren? Zo zijn er nog veel voorbeelden maar naar mate hij meer ervaring kreeg ging het steeds beter. Nu staat er TD om trots op te zijn en is hij zijn bijnaam van marcie netto kwijt. Al met al het is aan hem om de negatieveling ongelijk te bewijzen en dat doet hij zeer goed de laatste jaren.
1 0
Schwalbino
Als Ajax dit seizoen overal naast grijpt komen die geluiden vanzelf weer terug.
1 0
AjaxForEverAjax
Eindelijk heeft Ajax zijn eigen zaak op orde ! Moeilijker is mee blijven draaien in de miljoenen bal. Met van der Sar, Ten Hag en vooral Overmars heb ik daar vertrouwen in ! Een goede begroting op basis van spelen EL.

Men kan makkelijk kritiek op en lekker lachen om PSV, maar Ajax heeft zijn moeilijke periodes ook gehad de afgelopen 40 jaar.

Ik geniet met volle teugen van Ajax op dit moment, veel bewondering voor Overmars en Ten Hag. In de toekomst kijken kan ik niet, maar ik hoop dat Overmars langere tijd blijft bij Ajax. Hij speelt het FIFA spelletje het beste van ons allemaal.
2 0
Pheadrus
Ajax is al langer structureel goed bezig maar in het "ramp seizoen Nouri" was het niet zichtbaar. Om top prestaties te realiseren moet alles opgelijnd staan. Dat lukt niet elk jaar door onvoorspelbaarheden. Als je zekerheid probeerd in te bouwen door een brede selectie krijg je spanning in de groep. Ajax zit nu in een hele goede flow. PSV gaat wellicht een stroef jaar tegemoet. We zien het wel.
3 -1
Simpelishetmoeilijkst
Herl goed verwoord; we hebben goud in huid net het tesm Sar, Ovegmars, en Ten Hag!
0 0
Jaze
Prima beleid leidt tot een prima sfeer rond onze club. Hoe anders was dat jaren geleden. Heerlijk.

Lammers maanden aan de kant bij de lampies, volgende tegenvaller voor ze.
0 0
mgtow
Psv heeft lang kunnen teren op de welbekende vage constructies en Luuk de Jong. Het spel was al tijden niet meer om aan te gluren maar voor psv fans maakt dat niet uit zolang ze maar prijzen pakken. Nu de resultaten uitblijven en het voetbal nog slechter is geworden beginnen ze pas te beseffen wat voor een puinzooi de club geworden is.
8 -1
Ozymandias
Zo vaag zijn die constructies toch niet? Ajax maakt gebruik van dezelfde constructies maar dan in lagere percentages. Sao Paulo krijgt zo'n 20 procent van de transfersom die Ajax voor Neres krijgt en Pachuca krijgt zo'n 40 procent van de transfersom die PSV voor Lozano krijgt. In het geval van PSV lijkt he me slim om met zulke constructies te werken. Natuurlijk zullen ze een groot deel van hun transfersom van Lozano kwijtraken maar zonder die constructie was Lozano onbetaalbaar voor ze geweest. Het probleem van PSV is niet dit soort constructies maar het feit dat ze geen goede (centrale) verdedigers aantrekken en een hoofdtrainer hebben die geen enkele lijn in het spel van PSV heeft gekregen.
1 0
Schwalbino
Als je op 3 punten van Ajax eindigt in de competitie dan heb je het met PSV naar omstandigheden prima gedaan. Voetbal dat pijn aan de ogen doet is altijd hun handelsmerk geweest. Puur resultaatvoetbal.
0 0
MosesD
Welke constructies doel je op? Toch niet die grond die ze verkocht hebben? En Psv heeft dit decennium vaker dan wij CL gespeeld, dus zo beroerd is het daar niet. Wij hebben vooral ook veel verdiend aan transfers, betere sponsordeals. Dat Ajax het nu goed gaat is natuurlijk fantastisch, de andere clubs moeten niet achterblijven, want dat is weer slecht voor ons.
1 -7
BrandjeXL
Waarom is het slecht voor ons? Dénk jij dat een Psg, City of Bayern ook zo denken? Ajax moet de komende jaren zorgen dat ze bij die Superliga komen. Verder zorgt Ajax ervoor dat de begroting van Emmen met twee miljoen is verhoogd door de transfer van Scherpen. Zijn er vele miljoenen naar RKC en W2 gegaan. Gaat Ajax inkomsten afstaan van europees voetbal. Dus het is nu aan de clubs om wat met die extra miljoenen te doen. Mocht Ajax alleenheerser worden de komende jaren dan moeten Psv en Feyenoord zelf maar zorgen dat ze in de buurt komen.
2 -1
MosesD
De clubs die jij noemt doen jaarlijks echt mee in de CL, dat is dus geen vergelijking. Bovendien zijn zeker de Bundesliga en de PL natuurlijk betere competities. Daarom is het zo belangrijk dat de Eredivisie als geheel sterker wordt.
0 0
Ajax27
Korte termijn hebben ze altijd op gespeeld bij PSV. Ten koste van alles kampioen worden zodat ze weer kans maakte op CL. En met veel geluk iedere keer CL gehaald waardoor er een hoop inkomsten bleven komen. Maar zoals Ajax het de afgelopen jaren met transfers heeft aangepakt, daar hebben zij totaal niet op ingespeeld. Zij investeerde direct de inkomsten van vorig jaar zoveel mogelijk in het nieuwe seizoen, keer op keer, niets opbouwen. Ajax heeft jarenlang naar buitenkansjes gekeken, slimme deals gemaakt zoals bij Milik en Sanchez. Creatief zijn met weinig middelen om zo meer en meer op de bank te krijgen. Alles resulterend in jaren waarin je aankopen zoals Ziyech en Neres kunt permiteren en 2 jaar later aankopen als Tadic en Blind, het salarisplafond met factor-3 kunt verhogen en nog steeds niet perse iemand hoeven te verkopen omdat je het financieel gewoon op orde hebt.

Alles resulterend in een prachtig vorig seizoen, spelers waarvan de waarde met 30-50% omhoog zijn geschoten. Als je 3 jaar geleden nadat ze Sanchez voor een recordbedrag van 40 miljoen verkochten, had gezegd dat ze 3 jaar later de Ligt voor het dubbele zouden verkopen, zou iedereen je voor de gek houden.

Ajax heeft gewoon geweldig aan z'n reputatie gewerkt, aan de lange termijn en het staat weer helemaal op de kaart, waardoor het aantrekkelijk is voor toptalenten om hierheen te komen.

PSV.. leer van je fouten. Bij de eventuele verkoop van Bergwijn en Malen binnen een paar jaar, ga dan niet alles weer op de korte termijn investeren maar zorg voor een meerjarenplan.
4 -2
MosesD
'Met veel geluk iedere keer de CL gehaald'? Ze zijn toch gewoon kampioen geworden en speelden daardoor CL, ik zie niet wat daar geluk aan is. In het verleden verkocht Psv altijd beter dan Ajax, nu hebben wij idd de betere verkopen. Ajax doet het gelukkig heel goed, maar ik hoop wel dat de andere clubs aanhaken, want daar hebben wij zelf baat bij.
0 0
Ajax27
Door alleen maar aan de korte termijn te denken... nationaal kampioen worden. Daardoor hebben ze nog te lang kunnen meeliften. Als zij nu 3 jaar achter elkaar geen kampioen worden en geen CL halen, dan zullen ze binnen een paar jaar grote financiële problemen hebben. En dat is het verschil met Ajax. Die heeft niet alleen maar iedere keer alles op alles gezet om kampioen te worden. Ajax heeft offers gebracht om te staan waar ze nu staan. Wij zijn nergens meer afhankelijk van op dit moment en kunnen nog heel wat jaren teren op de centen die we nu hebben.
0 0
MosesD
Wat een flauwekul. Ajax is zeker met opzet de afgelopen 5 jaar geen kampioen geworden? Dat wilden ze natuurlijk maar al te graag. Jarenlang ook geen CL was voor een club als Ajax natuurlijk dramatisch. Psv betaalt toch geen bizarre transferbedragen? Men heeft gewoon altijd een tamelijk goed elftal en nu komen er bovendien een paar zeer goede talenten door. Als ze 3 jaar geen CL spelen en Ajax wel, zal het gat groter worden. Als Ajax dit jaar geen CL haalt, zal dat ook consequenties hebben. En als we het een paar jaar niet spelen al helemaal. Het is gewoon belangrijk dat de Nederlandse clubs het Europees weer beter gaan doen. We scoren de punten, maar als dat langer zo doorgaat, is dat natuurlijk niet goed. Als de Eredivisie nog slechter wordt, zullen talenten eerder vertrekken en zullen spelers moeilijk te halen zijn. Natuurlijk we hebben een geweldig jaar achter de rug, als we ons dit seizoen niet voor de CL kwalificeren kunnen zomaar 3 spelers willen vertrekken. Zo opportunistisch en van de korte termijn is de voetbalwereld nou eenmaal.
0 0
Redrum
Precies. Ze hebben niks opgebouwd in al die jaren. Geen buffer. Nu lopen ze CL mis en het is meteen alarmfase 1. Het kan zomaar weer eens goed fout gaan daar.
5 -2
DT10
Nettomars...
0 -1
eros
In deze positie had PSV ook kunnen zitten als ze beleid hadden gevoerd.

De laatste jaren (helaas) vaker kampioen als Ajax, ook overwinterd in de championsleague en verkochten spelers als Depay ook goed...
Dan kan er maar 1 conclusie zijn,... verkeerd beleid.
8 0
Rujar
Morgen kan het ook weer anders zijn. Als er niks doorbreekt en een paar missers en toppers die eerder weg willen of niet verlengen beginnen we ook weer onderaan.
1 -6
gi0vanni
Niet geheel, door de financiële situatie en de aftakeling van de jeugdopleiding zijn ze gedwongen grote talenten te kopen en ook af en toe een speler die gelijk naar 't eerst kan. Daarom heeft Ajax ondanks dat ze er op achteruit gegaan zijn nog steeds een goede selectie.
0 0
BrandjeXL
Welnee, ondanks dat Ajax bulkt van het geld doen ze geen extreme aankopen. Marin is gehaald met de miljoenen van Frenkie en Alvarez met die van De Ligt. Martinez met zo'n 5 miljoen is denk ik de beste aankoop van dit seizoen. Verder hebben we met Onana, Nico, Mazraoui, vd Beek, Neres, Ziyech en Dolberg zo veel kapitaal oo het veld staan.
1 0
AjaxForEverAjax
Ajax voert een verantwoord en financiële goed beleid uit. Heeft een goede organisatie, een goed jeugdbeleid! De ondergrens en bovengrens is flink omhoog gegaan. Het blijft belangrijk te blijven verbeteren en anticiperen. Dankzij Overmars is Ajax in staat dat te doen. Op nationale niveau denk ik, dat er regelmatig prijzen gehaald worden en om de doelstelling regelmatig CL groepsfase te halen wordt hard aan gewerkt.
1 0