UEFA roemt talenten Eiting en Ekkelenkamp

FinnDekker, 30-07-2019 om 13:50, 12393 views, UEFA |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Volgens de reporters van de UEFA gaan twee jonge Ajacieden aankomend seizoen excelleren. Het gaat om Carel Eiting en Jurgen Ekkelenkamp. De twee talenten staan op de lijst 'fifty for the future' van de Europese voetbalbond. 

De lijst van vijftig Europese talenten waar men op moet gaan letten de aankomende voetbaljaargang, bestaat verder uit namen als Riqui Puig van FC Barcelona en Rodrygo van Real Madrid. Vorig seizoen stonden David Neres, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt op de lijst van de UEFA. Van PSV staan dit seizoen Mohammed Ihattaren en Donyell Malen op de lijst.

Eiting wordt in de tekst genoemd als mogelijke opvolger van De Jong bij Ajax. 'Eiting heeft een onorthodoxe stijl van voetballen, die gepaard gaat met intelligentie en visie.' Ook over Ekkelenkamp worden mooie dingen geschreven. 'Het technische, stijlvolle en veelzijdige talent kan een basisspeler worden.'

Schrijf je in voor de Ajax Showtime subleague en win!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trooop
Op het eerste gezicht misschien totaal geen Ajax-speler, maar ekkelenkamp heeft naar mijn smaak wel degelijk een mooie stijl, in sommige opzichten. Ik kijk er niet van op als hij in de toekomst nog veel mensen gaat verrassen (inclusief mezelf). Voor bijvoorbeeld dani de wit, altijd in dezelfde adem genoemd, geldt dat totaal niet. Bij de wit krijg je precies wat je ziet: onkunde. Bij ekkelenkamp ligt dat genuanceerder.
0 0
EKS
Ekkelenkamp wordt om de een of andere reden al jaren als goudhaantje beschouwd binnen de Ajax gelederen. En nu dus ook door de UEFA reporters.
Ja de verwachtingen worden wel hoger.
0 0
wzawzdb91
Blijkbaar niet de voorbereiding gekeken. Wat dachten ze van Dest, Schuurs en Lang.
1 0
Lazell
De UEFA kijkt niet op AS zo te zien.
0 0
Pauw
Ik heb Ekkelenkamp een aantal keer in de O19 gezien en in Jong Ajax. Toen vond ik het teveel iemand die verstoppertje speelde a la Klaassen (en eerder van de Beek). Moet inmiddels toegeven dat ik door zijn speelminuten in Ajax 1 positief verrast ben. Denk dat hij in een 4-2-3-1 het best tot zijn recht komt als één van de 2 controlerende middenvelders. Als z'n fysieke stabiliteit nog wat beter wordt (en daarmee gemakkelijker overeind blijft in situaties dat tegenstanders er kort op zitten) geloof ik wel dat hij op termijn een basisspeler kan worden.
1 -1
JSF
Tjonge jonge, wat klimmen er toch veel mensen gelijk in de hoogste boom vanwege een nietszeggend en onbeduidend UEFA lijstje. Nog even rustig vakantie vieren...
1 -1
Minsc
Hahahahahaha
0 -6
NL
De Ajacieden die eigenlijk alleen Ajax 1 volgen en Eiting niet goed genoeg vinden snap ik wel.
Eiting viel in die paar wedstrijden vorig seizoen en dit seizoen eigenlijk louter tegen.

De mensen die hem al jaren volgen weten daarintegen dat hij veel beter kan en dat zijn mindere spel met het systeem te maken heeft, Eiting is geen linkshalf.
Hij moet teveel doen wat hij niet beheerst en komt op plekken op het veld waar hij niet hoort.

Het is een typische nummer 6 die tussen de centrale verdedigers en 2 creatieve aanvallende middenvelders moet fungeren als schakel.
6 -2
Pauw
Zoals Busquets; zet Busquets een linie naar voren en hij voegt ook niet toe wat daar toe zou moeten voegen.
3 0
Naoro
Eiting vond ik de CL voorondes eigenlijk vrij aardig met een paar goede ballen vorig Jaar

Dit 3-0 tegen psv volgens mij was zo'n beetje zijn diepte punt, maarja van wie niet
1 0
trodat4030
Mwuah, van Carel was die pot het dieptepunt, maar van de rest kan je wel zeggen dat het dieptepunt pas kwam in februari, dat ene potje in de Kuip. En ik doel niet op de 0-3 in de beker ;-)
1 0
Lazell
Die steekballetjes van hem zijn van zeer hoog niveau. Spelinzicht zit wel goed, maar het lijkt me dat hij fysiek een beetje a la Schone is, traag, niet sterk, niet atletisch, etc. Maar dan nog kan je jaren mee bij een voetballende club als Ajax.
3 -1
altijdwelwat
Schöne op de leeftijd van Carel was echt niet zo traag hoor , dat is pas gekomen op latere leeftijd.
1 0
GvanderK
Eiting en Ekkelenkamp zijn gewoon prima talenten en hadden een paar jaar geleden gewoon prima basisspelers kunnen zijn, we zijn als club gewoon met sprongen vooruitgegaan. Daarnaast zijn ze beide nog super jong en kan er nog van alles gebeuren! We zijn de laatste tijd (gelukkig) flink verwend met spelers en succes waardoor ze flinke concurrentie hebben. Het zegt genoeg over de kwaliteit van onze jeugdopleiding/selectie dat de UEFA deze jongens prijst. Prachtige reclame voor Ajax.
2 -3
Schip
Ja, hoewel Eiting ongeacht in welke tijd hij zou spelen, altijd zijn controlerende vermogen en fysiek als zwakke punten zou hebben. Hij moet echt serieus aan de bak, wil hij iemand als Blind eruit kunnen spelen. En Ekkel stijlvol? Hmm.
2 -4
GvanderK
Er is altijd ruimte voor verbetering. Doordat ze een boel concurrentie hebben, kunnen ze zich misschien zelfs beter ontwikkelen. Sommige spelers hebben wat meer tijd nodig. Het is toch lekker dat je altijd spelers achter de hand hebt.
1 0
Schip
Ik heb ook altijd gehoopt op een doorbraak van Eiting. Fijne speler. Maar ik zie dat deze nuance en mijn eerdere posts over Eiting niet op tijd komen om de minnen Gestapo te ontlopen. En terecht. Kritiek moet je keihard de grond inrammen. Dus: Eiting is beter dan Blind en Ekkelenkamp is een echte stylist.
1 0
Voetbalpraat
Ik heb het lijstje bekeken. In mijn opinie is Samuel chukwueze toch wel het grootste talent. Hij speelt bij Villarreal en is nog maar 20 jaar. Is een snelle technische jongen met een hele goede 1 op 1 tegen de tegenstander. Vind het jammer dat Ajax hem niet heeft gehaald in plaats van een Promes en misschien komende Bergwijn.
0 0
ram
Ik snap echt niet dat veel mensen hier zo haten op Eiting. Carel heeft ontzettend veel van Frenkie! Dat ziet de UEFA hier héél goed. Natuurlijk is het allemaal een stuk minder maar zelfs een halve Frenkie is fenomenaal. Eiting kan echt wel groeien en heel goed worden.

Ekkelenkamp is ook een stuk beter dan veel mensen hier denken. Echt wel een slimme speler. Maar ik ben het wel met velen eens dat we een aantal veel grotere talenten hebben. Ik verwacht niet dat Ekkelenkamp ooit een basisplaats bij ons gaat pakken.
4 -1
EuforischeRealist
Ik zie in Ekkelenkamp ook wel een basisspeler.... alleen niet dit seizoen bij Ajax 1.
3 -1
DT10
Eiting en Ekkelenkamp zijn volgens mij prima spelers, maar bij lange na niet de grootste talenten bij Ajax op het moment.

Waar zijn Schuurs, Dest, Lang en Gravenberch in deze lijst? Het lijkt mij, dat dit de talenten zijn, waar je komend seizoen op moet letten.

Met alle respect voor Eiting en Ekkelenkamp.
1 0
AFCAjax
Hun hebben eiting en ekkelenkamp nog nooit zien spelen.. ja ze hebben ekkelenkamp ronaldo omver zien trekken en de hype daaropvolgend meegekregen en ze hebben eiting in het begin van het seizoen vaak mee zien doen en op basis daarvan denken ze dat het toppers worden.
1 -2
altijdwelwat
En dan Lang , Schuurs en Dest niet noemen , slaapkoppen bij de UEFA ...
4 0
trodat4030
Prima toch? Geen slapende honden wakker maken.
1 0
behangdelul
Ik geloof dat 90% hier Ekkelenkamp en Eiting al af heeft geschreven, maar ik denk ook dat de beide heren gaan verrassen. Eiting heeft het echt wel in zich om richting de Jong te gaan (niet zo goed als, maar toch) en Ekkelenkamp, ja schrik niet, heeft wel iets weg van Litmanen in zijn speelstijl qua lopen en inzicht en geven van steekballen.
6 -6
036AFCA97
Ik vind Eiting niks, maar ik hoop dat hij gaat verrassen. Moet toch apart zijn voor hem dat zijn twee goede vrienden Matthijs en Frenkie al weg zijn terwijl hij nog groot moet worden bij Ajax.
2 -11
makaveli
we hebben denk ik op het moment te veel spelers waardoor ik vrees dat er weinig talent gaat spelen dit jaar..
0 0
A'dam Oud-West
Eiting is inderdaad een heerlijk talentje. Zit er toch nog wat voetbalverstand bij de UEFA.
7 -1
Minsc
Kan er niet veel van. Balletje breed, balletje terug, dom balverlies, kan niet koppen, verdedigend zwak.
0 -4
A'dam Oud-West
Heb je het over jezelf? Is dat niet een beetje offtopic?
0 0
xstaniox
Vorig seizoen hadden ze in ieder geval geen ongelijk.
0 0
ajaxx123
Malen wel terecht overigens, speelt natuurlijk bij die pis club maar kwam er in en was gelijk dreigend. Misschien wel beter dan Bergwijn en die andere gabbers daar voorin.
1 -1
AsensioWillemsen
Schande dat Dani de Wit ee niet bij staat. Technisch vaardige, creatieve spelmaker. Combinatie van Zuid-Amerikaanse souplesse en Oost-Europese mentaliteit
4 -5
Gooseman
Fyfty?
0 0