'Geen aandeel in wat Tadic in Madrid deed'

BVeenstra, 29-07-2019 om 15:25, 9440 views, Kicker |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajax-assistent-trainer Alfred Schreuder is van mening dat je als trainer geen aandeel hebt in bepaalde acties als die van Dusan Tadic in Madrid. Tijdens het Champions League-duel tussen Real Madrid en Ajax (1-4) maakte de Serviër een geweldige actie - de zogenoemde Zidane-pirouette - waarna hij een steekpass gaf op David Neres, die voor 0-2 kon zorgen.

Schreuder hamert bij zijn nieuwe club TSG 1899 Hoffenheim op discipline, maar wil graag ook creativiteit zien van spelers. Hij legt in gesprek met Kicker uit dat dat niet te geforceerd moet gaan. 'Creativiteit moet nooit gedwongen worden', zegt Schreuder. 'Wat Tadic in Madrid deed, daar hebben wij als coaches geen aandeel in gehad.'

'Ik kan niet tegen Andrej Kramaric, Ishak Belfodil of Vincenzo Grifo zeggen wat ze moeten doen als ze het vijandelijke doel naderen: dat moeten ze zelf beslissen. Het heeft geen zin om voor dit deel op het veld afspraken te maken, want je hebt daar helemaal niet de tijd om na te denken', is Schreuder van mening, die vindt dat spelers voorin vooral veel vrijheid moeten hebben. 'De jongens moeten het gevoel hebben dat ze fouten mogen maken.'

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Mijn God, die misser nog van Hakim, helemaal vergeten! :D
0 0
3*stars*3
Wat een wedstrijd van Ajax en pot van Tadic.
Meningen verschillen maar voor mij was die 3-0 toch het mooiste goal van het seizoen.
Zo prachtig/krachtig in de kruising geschoten.

Vraag me alleen af waarom hij daarna niet juichte.
1 0
Sterspeler
Als je zo een goal maakt tegen de club die bekend staat als de allergrootste zal je daar ongetwijfeld even stil van worden.
0 0
AlexIbarra
Zeker, een vd Ajax-momenten die ik nooit zal vergeten.
We waren er nog lang niet en stonden toch een beetje onder druk.
Vervolgens die aanval ingeleid door Maz, bal komt via Donny goed bij Tadic.

Die ene seconde die hij had om de bal klaar te leggen dacht ik: Laat dit zo'n avond zijn dat het een keer niet tegenzit. Wat ga je doen Dusan?

En hij rost hem perfect in het kruis. 30 cm vd paal, 30 cm vd lat en een meter van Courtois. Beter kan niet. Heerlijk!
0 0
Liam
De mentaliteit en professionaliteit van Tadic was vorig jaar doorslaggevend. Dat vooral.
0 0
AFCAsphere
Ik heb dus blijkbaar gemist dat hij die pirouette een tweede keer deed. Ongelooflijk sterke performance van Dusan trouwens. Nauwelijks een speler zoveel goed zien doen in een wedstrijd van zo’n hoog niveau.
1 -1
johnantoni
Tadic is belangrijk geweest vorig jaar in de play-offs en speelde in Madrid de wedstrijd van zijn leven. Maar heeft ook heel wat mindere wedstrijden gespeeld dat seizoen. Ziyech, De Ligt en de Jong waren stabieler en vaker fenomenaal. Ziyech is nu de beste speler, zeker na het vertrek van de twee eerder genoemde.
0 -5
Ozymandias
Het lijkt me niet meer dan logisch dat als een speler 56 wedstrijden in één seizoen speelt daar ongeveer een stuk of 10 tussen zitten waar die speler niet zijn normale niveau haalt. Ziyech heeft vorig seizoen ook een periode zijn niveau niet gehaald en De Ligt had met enige regelmaat een wedstrijdje waarin hij een paar fouten maakte (onder andere in de Champions League). In mijn ogen is Ziyech de beste en meest belangrijke speler van Ajax maar Tadic zit daar vlak bij in de buurt.
1 -2
Aad82
Ben ik wel met je eens. Tadic weet het ook allemaal eventjes niet wanneer hij Ziyech NIET om zich heen heeft lopen.
0 -3
Superturk1
Maar tadic stond wel op in de grote wedstrijden
0 -1
Ajaxadept
Tadic is het CL seizoen van doorslagevende betekenis geweest voor Ajax met zijn inzet en acties. Als je dat niet ziet dan heb je weinig verstand van het voetbalspelletje!
2 -2
BrandjeXL
Tegen Spurs was ie helaas en logisch twee keer volkomen onzichtbaar. Je kon aan Dusan zien dat de pijp leeg was op het einde.
0 -1
johnantoni
Lees nou eens een keer goed voor wat je wat roept. Hij is belangrijk geweest, zeker in de play-offs, maar heeft ook heel vaak niet thuis gegeven. Waarom moet je dan gelijk komen met verstand van het spelletje? Je mag best kritisch kijken naar Tadic, want dat doen we bij iedereen.
0 -3
Ajaxadept
Ik roep niets, ik stel iets vast. Tadic was afgelopen seizoen een van de bepalende spelers die hebben bijgedragen aan het suc6. Simpel en veelzeggend...!
0 0
fujaka
Goed gesproken door Schreuder het vraagt echt totaal een andere mentaliteit om spits of verdediger te staan. Ik bemoeide me (als aanvoerder en laatste man) ook niet met wat de spitsen deden. Ik probeerde ze wel scherp en gefocust te houden maar voor creativiteit en de rest hadden we voorin weer een andere leider.
2 -1