Van der Sar: 'Probeer me daar van weg te houden'

BartVeenstra, 29-07-2019 om 11:20, 8009 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin van der Sar is er de persoon niet naar om als algemeen directeur constant in de kleedkamer van het eerste elftal van Ajax te komen. In zijn eigen carrière maakte hij geregeld mee dat er bestuursleden rondom wedstrijden de kleedkamer in en uit liepen, maar zelf vindt hij dat niet zo nodig.

Zo speelde Van der Sar bij Juventus en daar was het vaak druk in de kleedkamer, zo vertelt hij tijdens de Ajax Podcast. 'Bij Juventus had je dat heel veel bestuursleden in de kleedkamer voor en na afloop van wedstrijden rondliepen. Ik probeer me daar van weg te houden', aldus Van der Sar, die zegt dat hij hooguit de kleedkamer inkomt na afloop van een Europese wedstrijd. 'Maar voor wedstrijden zul je mij niet in de kleedkamer zien.'

Toch weet Van der Sar wel dat hij 'welkom' is in de kleedkamer en dat heeft met zijn geweldige staat van dienst als voormalig doelman te maken. 'Die jongens hebben mij de Champions League zien winnen met Ajax en Manchester United. Ik heb ook drie keer een finale verloren. Op die manier heb je makkelijker een klik met spelers dan een normale directeur die op zakelijk gebied gericht is.'

André Onana

Een doelman die hoopt een vergelijkbare carrière te hebben als Van der Sar is André Onana. De Kameroener was enkele jaren geleden nog ongeduldig, waardoor Van der Sar hem er vaak op wees dat zijn kans vanzelf zou komen. Zo gaf Van der Sar aan dat hij op zijn 23e pas basisspeler bij Ajax werd. Inmiddels is Onana al drie jaar eerste keeper bij Ajax en lonkt een buitenlands avontuur voor de Kameroener. 'Onana kan zeker de beste keeper van de wereld worden, maar hij is het nog niet. Wie wel? Hmm...Courtois, De Gea en Neuer hadden niet hun beste jaar. Oblak vind ik altijd wel een heel stabiele keeper.'

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4xbestevaneuropa
Dus Sar heeft 5 CL finales gespeeld, 2 met Ajax en 3 met United. Is toch wel mooi dat zulke mensen bij Ajax rondlopen,heeft elke club nodig. Zij hebben status en bijv. Onana kijkt tegen hem op. Ben benieuwd of Vd Sar ooit directeur bij Ajax was geworden als Ten have en zijn vriendjes nog jaren in de rvc hadden gezeten. Ex spelers functie's geven kan ook mislopen, maar met sar en overmars heeft Ajax veel geluk.Met alle respect voor bijv. john de jong technisch directeur van psv, maar die heeft in zijn loopbaan nog nooit bij een buitenlandse club gespeeld laat staan 5x de CL finale. Overmars 190 weds. Ajax 140 arsenal en 140 barca.
0 0
JohnnyD
Nou ja, zo'n Van Bommel heeft ook wel een aardige cv, maar of je daar nou blij mee moet zijn. Is geen directeur, ik weet het, maar toch.
0 0
MPAjax
duidelijk verhaal, goed om te horen
0 0
FiberPaste
We onderschatten denk nog met elkaar wat het voor impact heeft dat deze legendes met de scepter zwaaien bij Ajax. Wat dat betreft jammer dat Bergkamp en Jonk weg zijn
4 0
Ajax27
Ze hadden dat technisch hart nooit moeten hebben. Grote fout, maar goed ook daar leer je van. Je kunt gewoon niet 3 'directeuren' hebben die allemaal net zoveel stemrecht hebben over 1 en hetzelfde. Nu met 1 technisch directeur in de vorm van Overmars is er gewoon rust en duidelijkheid rondom de club.
1 -1
waayop
Jonk een legende?
1 0
AlexIbarra
Na z'n goal in Turijn voor mij altijd een legende.

Maar vooral een hele degelijke, technisch en tactisch onderlegde speler, die dit volgens mij ook goed kan overdragen.

Als hij tenminste in gesprek wil gaan. ;)
1 0
Maxwell_5
Je dacht toch niet dat Bergkamp vanuit zijn eigen doelgebied het veld over stak en zijn doelpunten maakte? Bergkamp kon bij Ajax (en Oranje) mede dankzij Jonk zo excelleren. Het was daarom ook niet gek dat Inter de tandem Jonk-Bergkamp aankocht en niet alleen Bergkamp.
4 0