Ajax in Europees rijtje van 'big sellers'

SJvanveen, 28-07-2019 om 09:02, 9276 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax behoort deze transferwindow vooralsnog tot een van de 'big sellers' van Europa. De Amsterdamse club heeft voor veel miljoenen euro's aan spelers verkocht en kan zich hierdoor meten met diverse andere clubs in haar continent. 

Frenkie de Jong vertrok voor meer dan tachtig miljoen euro naar FC Barcelona en Matthijs de Ligt verruilde Ajax voor 75 miljoen euro voor Juventus. Meer dan honderd miljoen harkte Marc Overmars al binnen, hierdoor behoort Ajax tot een van de best verkopende clubs van Europa.

Het Algemeen Dagblad heeft een lijstje samengesteld met clubs die het meest hebben geïnvesteerd en verkocht en hierop doet Ajax het goed. Na Atlético Madrid (311 miljoen euro) en Benfica (188 miljoen euro), prijkt de naam van Ajax als derde op de lijst met 181 miljoen euro. Gaat het om nettowinst, dan springt Ajax over Atlético Madrid heen en staat het tweede achter Benfica met 125 miljoen euro. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simpelishetmoeilijkst
Marc Overmars verdient heel veel respect van ons!
0 0
AsensioWillemsen
Hoe komen ze bij 181?

De Ligt (75), De Jong (75), Kristensen (5), Sinkgraven (5), Wober (10), Cerny (1) = 171 Miljoen
0 -3
xstaniox
Ze zullen dit wel van Transfermarkt.nl hebben, daar staat De Ligt op 85 miljoen
0 0
31xAjax
De Jong 86
1 0
DT10
Toch knap van Benfica. Komt natuurlijk vooral door die 126mlj. die ze voor Joao Felix kregen.
0 0
ReinBurg
Dat komt vooral omdat zij veel meer moeten vragen vanwege hun investeringsmaatschappijen die het leeuwendeel opeisen dus Ajax houdt ondanks het véél te lage bedrag meer aan de Ligt over dan Benfica aan die 126M van Felix
1 -1
MosesD
De spelers bij de topclubs in Portugal verdienen ook meer dan in Nederland. Vandaar ook de hogere transferbedragen. En de 75 voor de Ligt is natuurlijk een prima bedrag voor een verdediger uit de Eredivisie.
0 0
mvm18781
Maar Joao Felix kwam uit de eigen jeugd toch? Dus Benfica zal wel gewoon de volle mep voor hem ontvangen.

Volgens mij waren die third-party ownership deals alleen bij spelers die Benfica zelf aantrok (en zelfs daar zijn ze voor zover ik weet vanaf gestapt nu de FIFA het verboden heeft).
1 0
Gecko
Zoveel geld verkocht. En dan komt Marc met Promes aan
Jammer
0 -8
AndriesXXX
Mark, pak die Malen. Heeft nog maar 1 jaar contract bij die lampen. Echte AJAX-spits!!!!
3 -5
MankeNelis
Pizzaroller dirigeert hem naar Italië. Samen met z'n slimme maatje op de bank/tribune.
Je ziet al die weglopers solliciteren, niet intrappen.
0 0
BlueDuke
laat malen maar zitten en bergwijn ook. Denk dat Ajax better dan Lammers kan kopen. denk dat hij heel goed zou passen binnen het systeem.
0 0
trodat4030
Mark heeft Malen al, Marc moet er vooral ver weg van blijven.
4 -1
3*stars*3
Nee, Malen zit bij Mino.
Die heeft andere plannen met hem.
Of PSV verlengd zijn contract, met vage clausules in voordeel van Mino en Malen (zo desperate is PSV wel) of hij loopt volgend jaar transfervrij weg, naar Engeland of Italië.
Maar laat hem lekker ver wegblijven bij Ajax.
8 0
Mikes
Transfervrij en Raiola, dan is er maar 1 combinatie mogelijk, namelijk Juventus.
0 0
trodat4030
Malen verlegt niet, 100 procent. Mino gaat gewoon 150-200 procent salaris eisen van de nu duurst betaalde speler in de selectie en daar gaat PSV natuurlijk niet mee akkoord. Tot eind januari 2020 zal Malen blijven knipogen en geruststellen dat t snel rond komt, bijna bijna, na 1 feb krijgen we 'opeens' verhalen dat PSV moeilijk doet, te weinig biedt, afspraken niet nakomt en dat soort geneuzel die we ook bij Tete en Justin hebben gezien. Transfervrij, dik tekengeld en een hele dikke commissie voor Carmine in Italie of Parijs.
6 0
davy14
Bij PSV twijfel ik wel, ik denk dat PSV inderdaad een vage constructie voor hem gaat hebben of Raiola meer openingen naar spelers geeft. Vergeet niet Van Bommel ook bij Raiola zat of nog zit, die zal een prima relatie hebben met Raiola.
0 0
trodat4030
Bommel gaat volgend jaar ook wieberen, heeft nog een contract tot 2021, dus die kan Malen gewoon blijven gebruiken naar zijn goeddunken en daarna zijn ze beiden vertrokken. Alles is allang gepland door Mino, no worries. Die laten PSV (iig betreffende Mark von B en Donyell M) gewoon achter met een habbekrats voor het contractje van Mark (waar vast een clausule in staat dat ie voor peanuts naar Bayern mag ofzo). En misschien profiteert Mark financieel nog stiekum n beetje mee met de transfer van Malen, zo uitgekookt is Raiola wel, die zorgt er op die manier voor dat Malen zoveel mogelijk minuten krijgt tot zn vertrek. Of Mino heeft Mark beloofd dat hij bij zijn volgende club Malen erbij krijgt of iets in die trend. Bij Jong Bayern bijvoorbeeld waarna Mark dan in 2021 de opvolger wordt van Kovac (contract tot 2021).

Zulke smichterige scenario's zie ik wel voor me. PSV wordt absoluut de grote verliezer in deze zaak. Maar dat merken ze vanzelf.
0 -1
JariJari
Zeg je nu dat je denkt dat Bayern van Bommel als trainer wil? :/
0 0
3*stars*3
Dat is idd wel een mogelijkheid ja.
PSV dacht het slim aan te pakken door hem nr9 te geven maar dat boeit die jongen niet.
Die heeft gewoon geen binding met die club.

1 ding is zeker, Malen en Mino komen er als winnaars uit.
Daarnaast is Mino zo uitgekookt dat hij vaste pionnetjes heeft op verschillende posities.
Brands bij Everton, Nedved bij Juve en idd ik was Parijs vergeten want daar heeft hij ook een ingang.
Nu is het kwestie van tijd voordat hij in Spanje en Duitsland, ook een voet in de deur krijgt en hij is dan verzekerd van openingen in al de topcompetities.
Mino strikes again and again.
1 0
Schip
Die Portugese clubs flikken het toch ook steeds weer.
2 0
3*stars*3
Yup, al doet Benfica het nu wel op eigen kracht en zorgde die transfer voor Felix voor een boost.
Ook nog eens eigen jeugd.
Benfica (en Porto) haalde in de afgelopen 20 jaar belachelijk veel geld binnen maar zag er niet er niet heel veel van terug omdat ze deals deden met investeringsmaatschappijen.
Benfica bleef zelfs met torenhoge schulden achter.
Nu zijn zulke deals afgeschaft en moeten ze het op eigen kracht doen.
Transfer van Felix helpt dan aardig mee.

Maar blijft vooral mooi om te zien hoe Ajax in 10 jaar is gegroeid.
Met de vele miljoenen maar ook 2 topseizoen in EU, binnen 3 jaar.
Alle ingrediënten aanwezig om nu vast een rol te spelen als een absolute EU subtopper en van daaruit, de wereldtop proberen te aanvallen.
7 0
Willem410
Ajax, Porto en Benfica zijn eigenlijk nog de enigste 3 clubs die buiten de top 5 competities van Europa nog serieus worden genomen.
0 0