'Langzame start' Promes: 'Goals volgen snel'

SJvanveen, 28-07-2019 om 08:36, 6922 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Quincy Promes maakte zaterdag tijdens Ajax - PSV zijn officiële debuut voor de Amsterdammers. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding op Sportpark de Toekomst, maar werd op zijn zestiende weggestuurd. Nu is hij terug en hoopt hij na een 'langzame start' op prijzen met zijn nieuwe club. 

'Mijn eerste officiële wedstrijd en gelijk een prijs, dus het gaat goed', bijt Promes het spits af voor de camera's van AT5. 'Het is lastig snel achter te komen in een uitwedstrijd, maar ik had wel meer veerkracht van PSV verwacht. Misschien hadden ze de Champions League nog in de benen', vervolgt de international over de opponent tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Zelf werd Promes vroegtijdig gewisseld voor zijn maatje Hakim Ziyech. Promes hoopt dat de Marokkaan blijft en dat hij veel prijzen met Ajax kan pakken dit jaar. 'Het is altijd een eer om hier te spelen en ik wilde graag naar Ajax. Ik heb een langzame start, maar maak mij niet druk omdat die goals snel zullen volgen. Hakim heeft ambities en moet zelf kijken of het de juiste tijd is. We hebben een goed team en daar past Hakim ook in. Ik zou hem adviseren om te blijven.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Hoop blabla maar nog niet iets gezien van hem dat ik denk: Wauw die is goed!
Hoop van harte dat ik het mis heb maar ik vind t tot nu toe echt weinig bijzonders.
1 0
Ferd
En ik vind jou een Jan doedel
0 0
FreddyAX
Promes liet niet zien wat hij waard is, vermoedelijk nog onwennigheid, dat geldt voor meerdere spelers, ik hoop dat we het afzagen en bashen van spelers nog een paar maanden uit stellen.
Ik ben wel blij met brede Ajax selectie, zeker met het oog op Europees voetbal moet je die hebben.
Naar verwachting zullen ook dit jaar weer een aantal jonkies op de deur gaan kloppen maar die gedijen beter met meer ervaren spelers om zich heen.
Reactie van het publiek op de invalbeurt van Ziyech was prachtig, ik hoop ook echt dat hij gewoon bij ons blijft.
1 -2
Web
Zo is het, jeugd in passen gaat makkelijker met routine naast zich, dat zijn feiten
0 0
Ajax114
Praatjes vullen geen gaatjes
2 0
Knalpot
Stop jij dan met praten? Ik zie een gat van hier tot timboektoe in jouw ajaxhart.
0 -2
geDaante
Tsja, de aankoop moet altijd weer spelen. Lang is gewoon beter, ook een beter type voor deze speelwijze. Promes past net iets beter in reactievoetbal, Lang is creatiever, balvaster, onvoorspelbaarder.
5 -2
Web
In jou ogen is iedere aankoop slecht.
Als jij het voor het zeggen had. Word Ajax de eerste 10 jaar geen kampioen meer. Met de tribunes leeg. Want jij wil met een jeugdelftal spelen, heerlijke romantische gedachte Gedaante. Stap eens in de werkelijkheid, vorig jaar is dubbel op bewezen dat er een mix nodig is om resultaat te boeken, maar blijf jij maar volharden in een jeugdelftal. De jeugd wil zelf ook graag routine in het team, want dan word je pas beter en kun je stappen maken. Dus het mes snijd aan twee kanten zo. Frenkie en De Ligt zijn ontzettend goed, maar wat waren ze blij met routine naast zich, daar door is het met beide sneller gegaan
1 -5
Knalpot
Wel prachtig zaalvoetbal. Maar goed daarvoor kun je ook bij FC Marlène gaan kijken.
0 -1
geDaante
Jij vult dat zo in, je legt mij vanalles in de mond, is niks van waar.

Die Martinez ziet er goed uit, Tagliafico goede aankoop, Sanchez, Neres, etc. eerder ook.

Een mix is zeker ideaal, maar de ratio gaat langzaam richting meer ervaren spelers dan jeugd, en dat lijkt me niet de bedoeling.

Ook spelers halen voor 15 miljoen euro plus miljoenensalaris die niet beter zijn dan eigen jeugd, is gekkenwerk, niet des Ajax, en een gevaarlijke tendens voor de clubfilosofie, voor de lange termijn.

Uiteindelijk gaat het om kwaliteit, en ook de juiste individuele kwaliteiten (die bij de speelwijze en desbetreffende positie passen). Met Tadic, Huntelaar, Schöne, Blind, heb je genoeg oudere spelers, plus spelers als Tagliafico, Neres, Van de Beek, Ziyech, etc. hebben allemaal flink wat ervaring opgedaan door in de halve finale van de CL te staan.

Er is dus zat, meer dan zat ervaring. Het voordeel van ervaring is vooral vertrouwen en wat uitstralen, geloven in jezelf. Deze ploeg gelooft voldoende in zichzelf.

Ik zie dus ook niet waarom die Marin moest komen, waren al zat, ook betere opties al voorhanden.
6 -1
Ferd
Hoezo gaat de ratio omhoog? Er is één 25+er bijgekomen. En meerdere jongeren. De ratio gaat dus omlaag
0 0
AjaxDaniel
De waan van de dag regeert echt hier. Ja, Lang is een leuk talent, maar beter dan Promes?
2 -3
Ajax114
Ja, is beter dan Promes.
3 -3
Web
Dat zal de toekomst uitwijzen, jij bent heel goed in spelers afserveren, Lang kan dit geen jaar volhouden, neem dit maar van mij aan. Ten eerste staat zijn karakter in de weg, ten tweede moet hij nog heel veel stappen maken, leuk spelen is wat anders dan presteren
2 -3
geDaante
Betrokken bij 14 goals ofzo in de voorbereiding, met goed spel, dat is heel wat beter presteren dan wat Promes laat zien.

Lang is ook van het betere type, past beter bij de speelwijze.
4 -2
Knalpot
Dat zegt toch helemaal niks, in welke samenstelling speelden ze, tegen welke tegenstanders, welke fases van de wedstrijden? Het is gewoon een slimme keus geweest: Lang gaat nooit een heel seizoen constant zijn, grote kans dat Neres en Ziyech weg zouden gaan, het verhaal Bergwijn zou sowieso heel lastig worden, Bande had/heeft nog maanden nodig om op niveau te komen. Wil je dan met Labyad en Lang de voorronden CL ingaan?
0 -1
altijdwelwat
Betrokken bij 14 goals zegt helemaal niks ..... hoor je wel wat je zegt ! Die jongen is 20 en speelt Anderlecht op een hoopje , maar hou vooral vol dat het niks voorstelt. Over een half jaar sta je voor hem te klappen.
0 0
Knalpot
Dat had ik sowieso wel voor hem gedaan, doe jij dat dan ook voor de andere ajaxspelers die je continu afbrand?
0 0
altijdwelwat
Als Promes bij 14 goals betrokken is gaan mijn handen op elkaar ....
0 0
Ajax114
Helemaal mee eens daarom blijf ik zeggen dat de aankoop voor Euro 15 M totaal onbegrijpelijk is maar dat mag je hier volgens velen niet zeggen. Alleen maar positief blijven over alles.
5 -1
geDaante
Ja dat laatste ben ik maar al te goed bekend mee ;)
5 -1
Mokum_32
In het positiespel vind ik hem te matig ook haalt die tadic uit zijn kracht doordat tadic nu als rechtsbuiten moet fungeren. Promes zou beter passen bij een ploeg die countervoetbal speelt vond hem wel iets beter spelen dan in de voorbereiding, want dat was echt een grote dramashow.
2 -1
Lane 8
Speelde niet slecht, soms zie je zn kwaliteiten echt, maar speelt nog wel onwennig.. Maar dat is logisch
3 -4
3*stars*3
Had een heerlijke actie in de 2e helft aan de zijlijn maar itt Tadic, heeft hij geen rust aan de bal.
Wil vaak te veel en te snel, waardoor het er klungelig uitziet.
Hij is ook te gretig is om zich te bewijzen.
Zegt genoeg dat hij laatst in een interview begon over mensen die Russische competitie onderschatten en zijn reacties op Derksen.
Wel duidelijk dat hij een goede klik heeft met Dest.
Zag afgelopen weken alweer reacties langskomen over miskoop maar dat slaat nergens op.
Promes komt er wel, gun hem gewoon wat tijd.
3 -4
Ajax114
Op basis waarvan komt hij er dan als hij op deze leeftijd geen rust heeft aan de bal , slechte balaanname en klungelig eruit ziet ?
1 -2
FollowAjax1
Je kunt nu al invullen welke AS'ers er straks het hardst schreeuwen als Promes z'n eerste hattrick maakt.

Gun die jongen wat tijd, zo vaak wordt hij nog niet gezocht. Daarbij hebben we gister met 2-0 van de concurrent gewonnen met prima voetbal. Wat is het probleem?
1 -6
3*stars*3
Precies, gun hem wat tijd.
Je hebt slow starters als Promes en Neres.
Maar ook mannen die er gelijk staan zoals Nico, Sanchez en Martinez lijkt er ook zo 1.
Al hoop ik dat Magallan oom bij het groepje slow starters zit.

Labyad kunnen we wel afschrijven.
Weet niet of hij er gister door een blessure niet bij zat, gepasseerd of achter de schermen bezig met een transfer?
Maar zou goed zijn als die gozer een stap maakt.
Beste voor alle partijen en zo kan Lang ook zijn plekkie pakken in de selectie.
4 -1
31xAjax
Neres was helemaal geen slow start er, hij werd alleen niet opgesteld en de spelers waren niet gewend aan een speler die na het inspelen doorbeweegt.....
3 0
JariJari
Dit! Neres was vanaf de eerste minuut goed.

Niet de media nalullen, die hebben 0 kijk op voetbal (en staan altijd klaar om negatief "nieuws" over Ajax spelers te fabriceren).
1 0
Ajax27
Idd, verwacht veel van Promes. Heeft genoeg ervaring, snelheid en technische kunde om straks zwaar te gaan uitblinken en een hoop goals te scoren. komt goed met deze jongen.
1 -4
31xAjax
Als hij met zijn voeten 50% gaat spreken van wat hij met z'n mond doet, komt het helemaal goed. Maar ik ben zeer benieuwd (en sceptisch).....?
7 -1
altijdwelwat
Prima dat Promes hier rondt loopt , maar ik zou het zonde vinden als dat ten koste zou gaan van de ontwikkeling van Lang. Die misschien nu al beter is en in potentie een stuk beter.
2 -5
3*stars*3
1 verschil en dat is dat Promes een aanvaller is.
Lang is toch echt een middenvelder.
Juist zonde dat Labyad er zit want hij staat (mede door zijn aankoopbedrag) voor Lang.
3 -1
Ferd
Aankoopbedrag doet er niet toe. Schuurs, Martinez en Dest zijn allemaal goedkoper dan Magallan. En wie zat er op het bankje?
0 0
jollie18
Geef ook deze jongen de kans. Ook Promes komt er wel
2 -2
Bjorn
Prima jongen, laten we hopen dat het er snel uit komt.
4 -3
Rhythim
Gewoon die gast ff een klein beetje tijd gunnen om de shit goed te handelen in plaats van zn enkels al gelijk af te zagen man man man...
8 -3
voorkennis
Nee "goals komen snel" gaan roepen terwijl je nog geen knikker hebt geraakt de hele voorbereiding.
Ik zou ietwat voorzichtiger zijn met mijn uitspraken.
Als hij eind augustus nog droog staat krijgt hij deze uitspraak natuurlijk 3x zo hard terug.
Je had ook zoiets kunnen zeggen, ik werk er keihard aan en merk dat het langzaam aan beter gaat
2 -3
Gecko
Miskoop
5 -7
Stuyvesant
Nepsupporter!
0 -6
OKP-AFCA
Ah je hebt er weer eens een sterk onderbouwde mening uitgekregen, we hadden niet anders verwacht van je.
1 -3
Gecko
Geef jij dan je mening
0 0
Knalpot
Tijd geven die jongen is net 5 weken bij de club, heeft jarenlang in andere spelsystemen gespeeld. Automatismen zijn er niet gelijk die ontstaan door veel met elkaar op het veld te staan.
0 0
voorkennis
Die gozer die lult dag in dag uit voor de cameras.
Ik zou mijn tijd beter besteden, heb hem nog geen fatsoenlijke wedstrijd zien spelen.
Was gister ook by far de slechtste ajacied
8 -5
FSideMaluku
Promes, de enige op het veld waarvan ik (nog) niet overtuigd ben. Hij mag er echt nog wel een versnelling, of twee, bij gooien.
5 -4
Amsteraaij
zag gister ook weer zo'n lekkere tik tak counter aanval die we vorig jaar zo veel hebben mogen zien in de CL, promes zat vol in die aanval mee te doen. Dus komt wel goed joh. hij moet minder bezig zijn met de resultaten en wat iedereen er can vindt en gewoon lekker vrij voetballen, dan komt de rest vanzelf.
6 -4
Jelephi
Minder praten.
8 -4
Schip
Dacht ik in eerste instantie ook, maar maakt een prima indruk in het interview. Erg popie jopie interviewer die dacht wel even wat los te krijgen uit Promes, waarin hij niet meegaat. Hij erkent ook dat hij een trage start maakt. Op zich netjes.
4 0
Fairsquare
Dat wordt een leuk interview dan.
"Hoe vond je je eerste wedstrijd gaan?"
-"Goed."
"..Oke, en wat vond je van PSV?"
-"Matig."
"..duidelijk. En wat vind je er van dat Ziyech misschien nog vertrekt?
-"Moet blijven
3 0
ditisdebeslissing
of gewoon niet voor camera's verschijnen. eerst wat presteren al speelt hij alleen al eens zijn man uit.
0 -4
Ajax-4-ever
'Mogen we je interviewen?' Nee sorry ik mag niet zoveel zeggen van Jelephi en Ditisdebeslissing..
7 -2
Jelephi
hoho van mij mag hij prima voor de camera staan alleen hij moet niet zo wijs doen als hij nog niets heeft bewezen.
0 0
FiberPaste
Maakte het dumbfries behoorlijk lastig gisteren, paar goede acties. Komt er wel.
4 -3
Ajaxtrouw
Matige speler
8 -8
EricAjax1
Matige supporter
8 -6
BartvR
Matig is nog veel te veel... Kan zijn dat een speler niet je favoriet is maar dat afkraken altijd... Vind dat je niet de naam supporter mag hebben als je spelers van je eigen club op welke manier dan ook negatief bejegend!! Iedere speler van Ajax heeft (op een bepaald moment) ervoor gekozen dat hij/zij voor Ajax wil spelen!!
5 -2
mistermiyagi
Wat een gelul, Ajax is een topclub je mag soms kritisch zijn op spelers.

Promes is geen jongen van 18/20 jaar meer, veel praatjes, maar laat zijn voeten niet bepaald spreken.
3 -4
Knalpot
Als jij verwacht dat spelers binnen 5 weken al de besten zijn van een elftal dan is er iets mis met jouw kritiek of niet? Ze heten niet allemaal Tadic, want dat is zowat de enige samen met Nico die dat wel kon bolwerken in dit team.
0 0