PS: Ten Hag houdt Ajax-speelwijze intact

ThijsZwagerman, 26-07-2019 om 21:30, 23213 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In de serie Preseason (PS) observeert Ajax Showtime de oefenwedstrijden die Ajax gedurende de voorbereiding op het seizoen 2019/2020 afwerkt. Niet altijd zullen deze duels representatief zijn voor het verdere verloop van het seizoen, maar als vanzelfsprekend zullen er Ajacieden zijn die in positieve en negatieve zin zullen opvallen. In deel 5 wordt de totale voorbereiding geanalyseerd.

In hoog tempo werkt Ajax vanaf eind juni onder de Nederlandse zon en in de Oostenrijkse bergen toe naar de officiële start van het seizoen. Met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV en de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK op korte termijn op de agenda, is het interessant om te zien wat er gedurende deze voorbereiding naar voren is gekomen. Ajax Showtime zet de belangrijkste zaken op een rij.

Ten Hag houdt speelwijze intact

Zowel Erik ten Hag als assistent-trainer Alfred Schreuder geven na afloop van vorig seizoen aan dat het goed mogelijk zou kunnen zijn dat Ajax de spelwijze van vorig seizoen zal moeten aanpassen. Afgelopen jaargang smeedden Ten Hag en Schreuder een systeem waarin elke Ajacied optimaal kan renderen, maar door het vertrek van sterkhouders als aanvoerder Matthijs de Ligt en spelmaker Frenkie de Jong, spreekt Ten Hag voorafgaand aan de seizoensvoorbereiding uit dat het hem logisch lijkt dat hij zal moeten gaan sleutelen aan deze succesvolle speelwijze. 

In de praktijk blijkt dat gesleutel na een wekenlange voorbereiding wel mee te vallen. Ajax gaat door op de vorig seizoen ingeslagen weg en Ten Hag lijkt het succesvolle systeem alleen met een aantal andere spelers in te willen gaan vullen. ‘We hebben toch een bepaald fundament gelegd in de speelwijze. Dat is natuurlijk weer een kwestie van opfrissen, maar ook weer verder bouwen’, zegt de oefenmeester daarover tegen Ajax TV.

In de oefenduels met de amateurs van Quick’20 (2-11 winst) en de profs van Aalborg (1-1), Anderlecht (5-2 winst), Istanbul Başakşehir (2-1 winst), Watford (2-1 winst), OFI Kreta (6-2 winst) en Panathinaikos (1-2 verlies), komt Ajax voor de dag in de inmiddels vertrouwde 4-2-3-1-formatie. Gedurende de voorbereiding verschillen de spelers die invulling geven aan dit systeem, maar de accenten en uitgangspunten worden iedere wedstrijd wel duidelijk. Alle keepers, ook de nieuwe doelman Kjell Scherpen en de niet nieuwe maar wel onbekende Bruno Varela, tonen de intentie om van achteruit op te bouwen. Meestal doen zij dit door één van de centrumverdedigers in te spelen, maar Ajax maakt ook nog steeds gebruik van het laten uitzakken van één van de twee controlerende middenvelders. Hierdoor wordt het voor tegenstanders moeilijk om de Amsterdammers hoog onder druk te zetten, omdat Ajax meer spelers heeft om een aanval op te zetten (en de opponent dus meer opties heeft die het moet verdedigen).

Een ander kenmerkend element uit het Ajax-voetbal onder Ten Hag - de zwervende flankspelers - blijkt ook meegenomen uit afgelopen seizoen. De buitenspelers trekken allemaal veel naar binnen, zoals Hakim Ziyech, Dusan Tadic en in iets mindere mate David Neres dat afgelopen seizoen deden, om zo in de as van het veld aanspeelbaar te worden. In de ruimte die de aanvallers hiermee aan de zijkanten van het veld creëren, wordt gretig ingedoken door de aanvallend ingestelde backs van Ajax. Ten Hag houdt van combinatiespel door de as, omdat dit simpelweg de snelste weg naar het doel is. In grote fases van wedstrijden lukt het Ajax al aardig om middels dit spel tot kansen te komen. Ook bouwen de Amsterdammers zoals gezegd vaak met behulp van de uitzakkende middenvelder op. Beide kenmerkende elementen lijken er dus al vroeg in het seizoen ingeslepen bij het nieuwe Ajax.

Wat betreft het veldspel zijn de eerste voortekenen richting de Johan Cruijff Schaal en de voorronden van de Champions League dus positief. Ajax heeft in de voorbereiding kunnen bouwen aan het gewenste systeem en daarin ook grote stappen gezet. De door Ten Hag gewenste patronen werden in alle duels zichtbaar. Opvallend is wel dat het Ajax geen enkele keer lukt om negentig minuten lang de bovenliggende partij te zijn. De oefenduels kennen mede door de wisselende samenstellingen en de nog niet volledige fitte Ajacieden vaak meerdere gezichten. In verdedigend opzicht is Ajax bijvoorbeeld in de omschakeling regelmatig kwetsbaar, terwijl het ook tegen zwakke broeders als Quick’20 en OFI Kreta met een aantal van twee relatief veel tegendoelpunten incasseert. De kans is echter groot dat deze zwakte bij de officiële aanvang van het seizoen verdwijnt. De spelers zijn dan fitter en vorig jaar toonde Ajax al in de eerste wedstrijd tegen Sturm Graz aan dat het thuis kan geven op de momenten dat het ertoe doet en er echt iets op het spel staat. 

Promes en Marin moeten acclimatiseren 

Tegenover het vertrek van De Ligt en De Jong, staat ook de komst van enkele nieuwelingen. Ajax versterkt zich al in een vroeg stadium met Razvan Marin, terwijl Lisandro Martínez en de talenten Kik Pierie en Kjell Scherpen niet veel later volgen. Tijdens de voorbereiding worden ook internationals Quincy Promes en Edson Álvarez vastgelegd, waarmee directeur voetbalzaken Marc Overmars aantoont zijn zaken goed op orde te hebben. Van al deze nieuwelingen maakt Martínez in de korte tijd die hij dankzij zijn lichte enkelblessure speelt de beste indruk. De Argentijn is voetballend erg sterk, heeft een goed overzicht en uitstekende basistechniek. Verdedigend brengt hij een vergelijkbaar gif als dat Ajax-supporters van Martínez’ landgenoot Nico Tagliafico gewend zijn. Zowel op de linksbackpositie als als centrale verdediger toont Martínez zich een echte versterking voor Ajax.

Promes en Marin lijken daarentegen meer aanpassingstijd nodig te hebben. De eerstgenoemde is met zijn specifieke kwaliteiten als snelheid, doelgerichtheid en technisch begaafdheid zonder meer een versterking voor Ajax, maar lijkt nog wat zoekende in het systeem dat de Amsterdammers spelen. Hierin is Promes namelijk geen klassieke buitenspeler en hoewel hij in het verleden ook heeft aangetoond goed te kunnen renderen in de as van het veld, komt dat er in zijn eerste duels als Ajacied nog niet helemaal uit. Ook Marin lijkt zijn draai nog te moeten vinden. De Roemeense middenvelder is van nature aanvallend ingesteld, maar wordt door Ten Hag tot dusver gebruikt als controlerende middenvelder in het blok van twee. Met zijn traptechniek en spelinzicht lijkt die rol geschikt voor Marin, maar de ex-speler van Standard Luik blijkt vooralsnog moeite te hebben met het hoge tempo waarop Ajax voetbalt. Ten Hag is echter lovend over hem en stelt dat Marin zich snel zal gaan aanpassen. ‘Hij laat direct zien waarom wij hem hebben gehaald. Natuurlijk heeft hij aanpassingstijd nodig, want het Ajax-systeem vraagt van iedere speler een bepaalde aanpassingstijd. Maar je ziet dat hij de kwaliteiten heeft om dat (zich aan te passen, red.) te doen. Ik heb hoge verwachtingen van hem.’

De 18-jarige Sergiño Dest is de revelatie van Ajax' seizoensvoorbereiding.

Dest geeft visitekaartje af

Iemand van wie Ten Hag ook hoge verwachtingen heeft, is Sergiño Dest. De rechtsback, die de laatste wedstrijden van de voorbereiding zijn kans pakt als linksachter, maakt grote indruk in deze voorbereiding. Dest valt op door zijn felle manier van verdedigen, terwijl hij in aanvallend opzicht een typische Ajax-back blijkt. De Amerikaans jeugdinternational is technisch sterk, heeft een goede voorzet in huis en is in staat om de hele wedstrijd langs de lijn te denderen. De 18-jarige verdediger ging Rasmus Kristensen voorbij in de pikorde en zag de Deen vervolgens vertrekken. Met Noussair Mazraoui, die ook op het middenveld uit de voeten kan, en Joël Veltman, heeft hij daarom nog maar twee concurrenten voor zich op zijn favoriete positie. Een doorbraak lijkt dit seizoen dan ook in de maak.

Ook Noa Lang klopt op de deur van Ajax 1. De middenvelder annex aanvaller speelde afgelopen seizoen al een bescheiden rol in het eerste elftal, maar lijkt dit seizoen aanspraak te maken op meer speeltijd. Lang is creatief, technisch vaardig en net als bijvoorbeeld Ziyech in staat om vanuit het niets een kans te creëren. 

Aan de andere kant van het veld gooide Perr Schuurs voor het eerst sinds zijn komst naar Ajax het schroom van zich af en ging hij de zwak spelende Lisandro Magallán in de hiërarchie voorbij. Tel daarbij de gehele voorbereiding goed spelende Ryan Gravenberch en talenten als Lassina Traoré, Victor Jensen, Quinten en Jurriën Timber op en het staat vast dat er dit seizoen opnieuw een aantal groeibriljanten zullen gaan doorbreken in de hoofdstad. Ten Hag verbaast dat allerminst. ‘Verrassend niet echt, maar wel laten een aantal spelers zien dat ze wat kunnen betekenen voor Ajax, dat ze kunnen doorbreken. Dan is het aan henzelf om dat te realiseren. Ze moeten de kans verdienen en dan moeten ze die grijpen.’

Beoogde basisopstelling krijgt vorm

Waar Ajax pas richting het einde van de voorbereiding met een vastere samenstelling gaat spelen, kan Ten Hag nog in geen enkel duel een beroep doen op zijn volledige selectie. Internationals als André Onana, Hakim Ziyech, Nico Tagliafico en Noussair Mazraoui stromen pas deze week in, terwijl ook andere internationals als Daley Blind, Donny van de Beek, Dusan Tadic, Lasse Schöne en Kasper Dolberg pas later in de voorbereiding hun opwachting maakten. Door de afwezigheid van deze spelers, krijgen anderen in de oefenduels veelvuldig hun kans. Enkelen van hen grijpen deze ook, zoals bijvoorbeeld de eerder genoemde Dest en Schuurs. Richting het duel om de Johan Cruijff Schaal en de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK zal Ten Hag dan ook al een goed idee hebben van de spelers op wie hij in deze cruciale eerste fase van het seizoen een beroep zal gaan doen.

Onder de lat is Onana, afhankelijk van hoe hij er fysiek gezien voorstaat, een absolute zekerheid. Op de rechtsbackpositie heeft Mazraoui serieuze concurrentie gekregen van Dest, maar voorlopig lijkt de laatstgenoemde zich te moeten richten op de linksachterpositie. Aangezien Mazraoui pas net terug is, zal de ervaren Veltman voorlopig de rechtsbackpositie bekleden. In het centrum van de verdediging kan Ten Hag vervolgens meerdere kanten op. Met het aantrekken van Álvarez heeft Ajax er een goede verdediger bij, maar de kans dat hij na het spelen van de Gold Cup met Mexico op korte termijn (lees: tegen PSV) zijn opwachting gaat maken, is klein. De met veel vertrouwen spelende Schuurs zal de vacature van rechtercentrumverdediger dan ook, in ieder geval voorlopig, invullen.

Gaat Daley Blind dit seizoen weer vaker op het middenveld gebruikt worden?

Wie Schuurs in het centrum naast zich terug zal vinden, valt nog te bezien. Blind, tegen Panathinaikos de aanvoerder van Ajax en normaliter de linker centrale verdediger, is namelijk een goede optie om als controlerende middenvelder te positioneren. Op het blok met de dubbel 6 vallen Carel Eiting en Marin tot dusver, voornamelijk bij balbezit tegenstander, tegen, waardoor Ten Hag tegen Panathinaikos al ingreep door Eiting te wisselen, Blind naar het middenveld door te schuiven en Martínez centraal achterin te posteren. De kans dat Ajax op die manier aan het officiële seizoen gaat beginnen, is afgaande op het duel tegen Panathinaikos behoorlijk groot. In dat geval zal Dest als linksachter functioneren, aangezien Tagliafico pas net terug is van vakantie en de andere optie, Martínez, dan dus in het centrum zal worden gebruikt.

Marin lijkt er ondanks zijn mindere oefenwedstrijden goed op te staan bij Ten Hag en zal waarschijnlijk dus samen met Blind een blok op het middenveld gaan vormen. De Roemeen lijkt Schöne in de pikorde voorlopig voorbij en is op korte termijn dan ook ogenschijnlijk zeker van zijn plek. Dit geldt als vanzelfsprekend ook voor Van de Beek als aanvallend middenvelder. De 22-jarige speelde een sterke voorbereiding en vormt de ideale verbinding tussen het middenveld en de aanval. In die aanval weet Dolberg nog niet te overtuigen, terwijl de Deen toch telkens de voorkeur kreeg boven de goed presterende routinier Klaas-Jan Huntelaar. Natuurlijk is ook Tadic een goede optie als spits, maar gedurende deze voorbereiding speelde de Serviër veelal vanaf de rechterkant. Promes deed dat vanaf links. Als Ziyech en Neres straks weer helemaal fit zijn, heeft Ten Hag voorin dan ook te maken met een ongekend luxeprobleem. Wanneer er niemand vertrekt en iedereen fit wordt/blijft, zouden Dolberg en Promes echter weleens de kinderen van de rekening te kunnen worden.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: redactieas@live.nl)

Lees meer 'Preseason':
Deel 1: Backs Martínez en Dest imponeren
Deel 2: Regisseur Eiting drukt stempel bij rentree
Deel 3: Schuurs dient zich steeds meer aan
Deel 4: Vraagtekens na slechte Griekse generale

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheRiviera
De zwervende flankspelers is helaas een onderdeel van het huidige Ajax spel met negatieve kenmerken. Het feit dat Ziyech,Tadic en Neres met regelmaat naar binnen trekken om te combineren over de as zorgt voor problemen voor spitsen zoals Dolberg en Huntelaar. Zowel Dolberg als Huntelaar zijn niet zeer meevoetballende spitsen die goed kunnen combineren. Het zijn spitsen die gevoed moeten worden met strakke voorzetten vanaf de flanken. Dit is ook de reden waarom je afgelopen seizoen Tadic zovaak in de spits zag staan.
0 0
geDaante
In principe niet erg, je visie (lange termijn) moet bepalend zijn, en niet een individuele speler, dan moet je er een speler neerzetten die daarin past.

Wat ik erger vind, is dat een trainer nu weer zó zijn stempel mag drukken, en diens speelwijze ook wordt overgenomen in de bovenbouw van de opleiding, dus nooit meer een lange termijnvisie van de club, maar steeds een andere visie bij iedere nieuwe coach, wat passanten zijn.

Dolberg kan hier ook vast zijn draai wel in vinden, is een complete spits die ook erg goed kan voetballen. Maar daar heeft hij vertrouwen en een reeks basisplaatsen voor nodig om ingespeeld te raken en te wennen. Met steeds invalbeurtjes en dan weer banken gaat hem dat inderdaad niet worden.
0 0
ReinBurg
Dat is niet meer dan normaal ook want anders hou je het hier niet lang meer vol hoor met twee spitsen ofzo
0 -1
Rockpotje
Ik hoop eigenlijk dat als Marin tegenvalt Donny een linie zakt. Voorin heb je straks zoveel opties als er niemand meer vertrekt. Met één echte controleur (Blind, Schöne of Eiting) en een dynamische half er naast (Van de Beek, Marin of Mazraoui) heb je denk ik een goede balans. Met Donny als koppel met Blind ontstaat er voorin een extra plekje. Als je in de competitie dan op links een snelle speler hebt (Promes of Neres) kan je achter de spits (Huntelaar of Dolberg) het duo Tadic en Ziyech alle vrijheid geven. Laat ze maar elke verdediging gek maken door constant van positie te wisselen, tussen de linies te bewegen en afwisselend aan rechts uit te zakken. Met een opkomende Mazraoui of Dest en een diepgaande Van de Beek heb je de perfecte spelers om te profiteren van de gaten die die twee zullen trekken. Bovendien kan Tadic uiteraard ook heel goed in de zestien opduiken en scoren in de 'Van de Beek-rol'.

In de Champions League of tegen PSV haal je dan de spits (Dolberg of Huntelaar) er af zet je er een extra buitenspeler bij voor diepgang of een extra middenvelder voor controle.

Eredivisievariant:
Onana

Mazraoui - Alvarez/Schuurs - Martinez - Tagliafico

Van de Beek - Blind
ZIyech - Tadic - Neres/Promes

Dolberg/Huntelaar

CL-controle variant:
Onana

Mazraoui/Alvarez - Alvarez/Schuurs - Martinez - Tagliafico

Schöne/Mazraoui - Blind
ZIyech - Van de Beek - Neres/Promes

Tadic

CL-diepgang variant:
Onana

Mazraoui - Alvarez/Schuurs - Martinez - Tagliafico

Van de Beek - Blind
Neres - Ziyech - Promes

Tadic
2 0
DonQ
Een mooi betoog waarin ik mij zeer goed kan vinden. Ik denk dat de variatie en breedte van de selectie de grote kracht van Ajax wordt dit jaar. Er zijn zoveel mogelijkheden om ook tijdens wedstrijden van tactiek of systeem te wisselen met een veelvoud aan veelzijdige spelers.

ik verwacht daarom ook een stuk meer roulatiebeleid dit seizoen. Ook omdat we waarschijnlijk niet nog een seizoen meemaken met zo weinig blessures (fingers crossed).
Marin kan hopelijk gedurende het seizoen groeien achter Donny als dynamische middenvelder om hem daarna te vervangen.
0 0
Web
Donny is gewoon de beste op die positie, de enigste op het middenveld met diepgang, en wat denk je van zijn scorend vermogen
Donny had het vorig seizoen in het begin lastig, stond er vaak, i.p.v. dat hij er komt, deed daarom te weinig aan het positie spel mee.
Naar de winter was hij geweldig, misschien wel de beste Ajacied, vulde die positie toen uitstekend in Wat is dat toch hier op AS?
Waarom willen mensen hem hier op een andere positie zien? Omdat hij in de jeugd daar niet stond? Die positie is gewoon op zijn lijf geschreven Met Frenkie was het al net zo, die stond te ver naar achteren, beide spelers spelen op de beste positie
3 -1
Rockpotje
Ik zeg ook niets over dat Van de Beek deze positie niet goed invult toch? Alleen dat we straks erg veel goede aanvallers hebben. Ik denk dat Donny ook erg goed een linie naar achter kan spelen en dat dat op dit moment logischer is met het spelersmateriaal. Vorig jaar vond iedereen hem een '8' en deed hij het heel goed als '10'. Dit jaar vind iedereen hem een '10' en doet hij het misschien weer heel goed als '8'. We moeten kijken hoe de puzzelstukjes in elkaar vallen,

Zelf ben ik altijd een voorstander geweest van Frenkie als diepliggende spelverdeler trouwens maar dat terzijde.
0 0
Web
Donny heeft jou niet verast naar de winter?
Man wat was hij belangrijk, wil jij zijn goals missen.
Echt ik begrijp er werkelijks niets van
Als Donny nog zou vetrekken, ga je het wel merken
0 0
Rockpotje
Volgens mij hebben we een beetje een miscommunicatie. Donny was inderdaad zo'n beetje de beste speler in de KO-fase van de CL. (In de Eredivisie vond ik Ziyech er nog net bovenuit steken met zijn werklust.) Hij was vorig seizoen na een lastige start een revelatie als nummer 10 in het systeem van Ten Hag, daar heb je helemaal gelijk in. Alleen wat ik nu probeer te zeggen is dat de selectie er iets anders uit ziet en de puzzelstukjes dit jaar misschien weer net wat anders in elkaar kunnen vallen. Ik probeer hier te schetsen hoe dat kan door Donny iets meer in de bal te laten spelen om het verlies van de dynamiek van Frenkie op te vangen.
0 0
geDaante
Met de gehaalde en reeds aanwezige opties op 6, wordt het allemaal te statisch denk ik.

Had je echt meer het type spel van vorig jaar willen gaan spelen, dan had je bijvoorbeeld Sinkgraven moeten behouden als vervanger van Frenkie, of eerder iemand als Vlap halen in plaats van Marin.
Lichtvoetige spelers die makkelijk draaien en versnellen, en erg technisch zijn.

Blind is wat mij betreft geen optie op 6, los van wat goede potten zonder al te veel (tijds)druk op hem, is het op die positie vaak balletje breed en terug van zijn kant, plus hij draait en keert te moeizaam, en heeft geen explosiviteit/versnelling. Op die positie zou hij ook meer een type Pirlo zijn, maar dan heeft hij relatief veel tijd en ruimte nodig, en die krijg je niet bij Ajax. Naast hem zou Eiting, Schöne en ook Marin niet echt een optie zijn, die zijn ook redelijk positiegebonden, hebben ook niet dat loopvermogen en versnelling om a la Frenkie eens op te stomen, een mannetje voorbij te gaan.

Ik zie liever Eiting als dirigent, en had dus een type Sinkgraven/Vlap ernaast willen zien, voetballend vermogen gekoppeld aan vlotheid, en die ook hoger op het veld wat kunnen bewerkstelligen. Mazraoui komt daar in de huidige selectie in mijn ogen het dichtst bij in de buurt. Heeft snelheid, een goede dribbel, is behendig technisch, lichtvoetig.

Dus als je per se in 4-2-3-1 wil spelen:

---------------------Tadic-------------------------

----Lang-------Van de Beek------Neres---

-------------Eiting---------Mazraoui----------

Taglia-------Blind------Schuurs-------Dest


Als Van de Beek na dit seizoen vertrekt, of dit seizoen nog, Tadic naar de 10 en Dolberg op 9. Over Martinez en Alavarez kan ik niets zeggen, los van het feit dat ik geloof dat het goede spelers zijn, als ik de verhalen zo hoor, en het fysiek en voorkomen van die jongens zie.

Maar dus geen Promes en Marin in mijn elftal, flink dure aankopen. In plaats daarvan de betere jeugd, met ook meer potentie. Alvarez ook niet nodig met Schuurs, die een basisplaats verdient, je had beter iemand 'achter' Schuurs kunnen halen die nog geen basisplaats verwacht maar heel veel potentie heeft om het stokje straks over te nemen.

Overall vind ik het dus weer geen best aankoopbeleid, er wordt alweer teveel en onnodig gekocht, en ook niet van het juiste type.

In mijn opstelling hierboven 7 spelers uit de eigen opleiding (of klaargestoomd), en dat wil ik ook graag zien, dat is Ajax.
5 -4
Spuit11
Schuurs achterin is een gok. Zeker internationaal zie ik daar liever een potige Alvarez.

Mazraoui is een heerlijke veelzijdige voetballer. Die kan je inderdaad een keer neerzetten op het middenveld.
Eiting, tja, in zijn voorbereiding wedstrijden was hij niet al te sterk in het verdedigen van de ruimte achter hem? Vorig jaar deed hij het prima in de wedstrijden die ik toen van hem had gezien. Sturm Graz en ik dacht ook aan Standard Luik?

Promes zou ik zeker zijn kans geven, dat is volgens mij een type speler als een Lang of een Ziyech, explosief en geniaal afwisselend met niet leveren van de verwachting.
0 0
geDaante
Potig? Ik zie liever een echte Ajaxverdediger, Schuurs heeft die individuele kwaliteiten daarvoor. Alvarez is net zo een gok, meer nog, heeft hier namelijk nog niet eens gespeeld. moet ook nog gaan wennen aan de speelwijze van Ajax.


Eiting zou niet veel ruimte achter zich moeten hebben, één of twee (afhankelijk van hoe de tegenstander staat) CV's moeten goed aansluiten, rugdekking bieden, vooruit verdedigen, doordekken, etc.
Is ook wel beter als 6 bij de punt naar achter, maar ja, zo speelt Ten Hag helaas niet. Is wel erg gebaat bij een team dat elkaar redelijk kan vinden en waarin afspeelmogelijkheden zich veelvuldig voordoen. Is erg intelligent, met soms geniale passes naar voren.

Promes vind ik toch net iets meer een reactievoetballer, voor de counter, ookal is ie best goed in de kleine ruimte. Ik vind hem alleen niet creatief en onvoorspelbaar, wat Lang wel heeft. Lang vind ik balvaster, slimmer in zijn acties, en dus creatiever en onvoorspelbaarder, goede steekpass.
2 0
JOHANisGOD
Waar is Ziyech?????
1 0
geDaante
Vast ergens in Amsterdam ;)
1 0
FerdiZ
een boel geklaag en conclusies op basis van helemaal niets..
blijkbaar is zelfs Ziyech al verkocht in jouw optiek..
sinkgraven en Vlap komen toch echt te kort voor het Akax middenveld.. zeker als je ze ook nog als controleur wil gebruiken....
Een basisplaats voor Lang is ook nog heeeeeel ver weg.
3 -1
geDaante
Niks geen geklaag, mijn objectieve en onderbouwde mening.

Ziyech is niet verkocht in mijn optiek, ik verkies Neres boven hem. Ziyech kan soms geniale dingen doen (die kans daarop is ook groter als je 100% vrijheid krijgt, wat veel andere spelers niet krijgen), maar veel vaker verprutst hij dikke mogelijkheden en kansen voor het team, op zulke vreemde en domme wijze, dat ik me daaraan irriteer, en het je ook onnodig punten kost.

Ik ben juist van de individuele vrijheid en inbreng, maar nogmaals, zijn acties zijn vaak te dom voor woorden, zoals proberen door een paar man heen te schieten, überhaupt maar te blijven schieten terwijl hij dat duidelijk totaal niet kan, en daarmee de vrijstaande man ook niet 1-op-1 met de keeper zet. Acties waarmee hij denkt door drie man te soleren, wat hem nooit lukt, toch weer proberen, met vaak ook weer 1-op-1 afspeelmogelijkheden. Door tegenstanders heen proberen te passen...

Ik wil hen niet als controleur gebruiken, Eiting is dan enigszins de controleur, Sinkgraven, Vlap of Mazraoui dan meer in de Frenkie-rol, dus gewoon extreem aanvallend voor die positie.

Lang doet het uitstekend, heeft aangetoond veel meer dreiging te bieden dan Promes, die nog helemaal niet uit de verf komt.
2 0
DonQ
Ik ben ook een fan van Eiting, maar hij weet de stap toch nog niet helemaal te maken naar mijn mening. Ook deze voorbereiding viel hij behoudens de wedstrijd tegen Anderlecht wat tegen.

Zeker in de omschakeling en in duels vind ik hem te zwak, maar ook zijn sterke passing gebruikt hij nog te weinig. Dat kan natuurlijk ook aan de rest van het team liggen, maar ik denk dat hij gewoon niet zo'n goede fit is voor het systeem van Ten Hag.

Verder zeg je vrij logische dingen al vind ik dat je Ziyech wel erg negatief beoordeelt. Je vergeet ook de enorme arbeid die hij levert bij balverlies en zijn rol als aanjager van het team. Ajax oogt vrij flets wanneer Ziyech niet speelt.
Lang krijgt hopelijk veel speeltijd als invaller om dan volgend seizoen de rol van Ziyech over te nemen.

Wellicht kan je Promes ook uitproberen op 10 en Donny een linie naar achter schuiven. Dan kan Neres op de linksbuiten staan en heb je voorin de mogelijkheid om de spelers veel van positie te laten wisselen.

Tot slot zou ik het interessant vinden om Martinez uit te proberen in de rol als controleur. Ik ben echt enorm onder de indruk geraakt van zijn kwaliteiten en hij bezit de felheid, het wegdraaien en de passing om daar te kunnen spelen.
0 0
geDaante
Ik denk inderdaad dat Eiting meer past in een systeem met de punt naar achter, zoals in de jeugd toentertijd. Dan hoeft hij als 6 minder te lopen en heeft hij meer rugdekking. Ook heeft hij dan twee halven voor zich, en een spits wat dieper, en dus meer afspeelmogelijkheden naar voren.

Wat Ziyech betreft, die arbeid en inzet is inderdaad wat ik waardeer, en in andere posts heb ik dat ook aangegeven, dat ik dat het grootste gemis acht als Ziyech vertrekt.
Lang heeft ook dat avontuurlijke en die drive die Ziyech heeft, misschien bij balverlies wat minder.

Ik zie eigenlijk geen basisplek voor Promes, anderen zijn simpelweg beter, vooral in de kleine ruimte. Van de Beek oogt veel houteriger, maar lijkt er toch meer raad mee te weten, door creativiteit en slimheid en een heel goede basistechniek.
Neres vind ik ook half zo goed vanaf links.

Zou mooi zijn als dat laatste over Martinez klopt, daar kan ik nog niks over zeggen, heb 'm nog niet zien spelen.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Ik kijk het meeste uit naar Dest en Schuurs. Schuurs gaat zijn eerste echte kans krijgen, grote podium, nu moet hij er staan. Gaat het goed dan wordt hij waarschijnlijk de eerste reserve achter Blind en Alvarez. Gaat het super dan kan hij Alvarez wel eens voorbij gaan, ik denk sowieso dat Schuurs wel redelijk wat minuten gaat maken in de hoofdmacht, ook buiten bekerwedstrijden om.

Dest zal zich nu kunnen laten zien, ik verwacht hem als linksback aangezien ik met Martinez geen risico zou nemen en Taglia natuurlijk nog niet fit is. Hetzelfde zou ik met Onana en Varela doen, geen risico nemen en gewoon Varela voor de leeuwen gooien, laat het maar zien!

Daarmee geef ik niet aan: neem die JC Schaal maar niet te serieus, juist wel! Laat het maar zien, je staan nu in een basisploeg, AJax 1, de A ploeg. Prijs of geen prijs, pak je kans. Is ook des Ajax om gewoon de jeugd de kans te geven, zeker als de rest nog niet top fit is en je ook nog belangrijke potjes eraan hebt komen.

Ik verwacht:

Varela
Veltman - Schuurs - Blind - Dest
Schone/Eiting - Marin
Tadic - Donny - Promes
Dolberg

Dolberg krijgt ook weer een goede kans om zich waar te maken. Ik vind dit zeker niet de beoogde basis op termijn, je kan ook zeker argumenten maken om Blind door te schuiven en Martinez erin te zetten, of Dest rechtsback en Martinex linksback ... Dat geloof ik allemaal wel. Maar ik verwacht dat dit het wordt! En Schuurs, Dest en Varela, kijk ik wel naar uit. Hopelijk laat de wedstrijd het toe en kunnen we Lang ook nog even zien, zou een prachtige test-case zijn!
1 0
Toeschouwer
Ten Hag gaat marchanderen om oudere spelers tevreden te houden. De beste moeten gewoon spelen.
Spelen tegen PSV moet Ten Hag knopen door hakken.
Dan speelt Dest gewoon rechts back en speelt Nous helemaal niet.
Speelt Dolberg dan ook niet, wat hij tot nu toe heeft laat zien was niet veel.
0 -5
LouisSuarez
Onana
Mazraoui, Alvarez, Martinez, Tagliafico
VD Beek, Blind
Ziyech
Neres, Tadic, Promes

Beste opstelling voor de CL
0 -1
Cupmetgroteoren
Schuurs, lang en dest worden beloond voor een goede voorbereiding. Zo werkt dat bij Ajax. Lang zal mogelijk invallen omdat Promes als aankoop de kans krijgt zich in de basis te bewijzen. Maar Lang krijgt z'n kansen. Ik vind het een leuke speler.
2 0
waayop
dat Marin Schone voorbij is, is bespottelijk. Dolberg verkiezen boven Huntelaar is steeds meer een keuze tegen beter weten in. Ook een vraag, welke invloed heeft het vertrek van Schreuder? Is de technische staf nu sterker geworden?
1 -2
ram
Is natuurlijk niet helemaal waar want Ten Hag kiest ervoor om zijn topscorer en topspits uit de spits te halen ten faveure van Dolberg. Dat is in mijn ogen een extreme, en hele stomme, aanpassing.

De belangrijkste transfer van deze zomer zou in mijn ogen zijn: Dolberg verhuren. Tadic in de spits met Klaas als veelgebruikte back-up is perfect. En dan krijg je ook nog Dolberg ergens anders aan het spelen. Wat wil je nog meer?!
3 -3
AFCA1510
De CL winnen.
0 -3
ram
Ik weet dat je grappig probeert te zijn. Maar zonder dollen: met Tadic in de spits zou dat misschien wel kunnen. Het wordt véél moeilijker zonder Frenkie en Mathijs maar wie weet... Maar met de huidige Dolberg in de spits lukt dat natuurlijk nooit.
0 0
mistermiyagi
Het probleem zit hem in dat Marin aanvallend ingesteld is even als een Schone van orgine..

Ajax heeft meer baat bij een CVM (ala Frenkie) Eiting lijkt daarvoor de beste speler, maar laat het nog niet zien, Marin, Schone zijn ook niet deze spelers een Gravenberch is te jong..

Ajax zal het best nog kunnen spelen met een Blind als CVM (is verdedigend soms geweldig, maar lijkt nu in de voorbereiding niet zonder de Ligt te kunnen)

Daarom verwacht ik dat een Ajax met Schuurs en Alvarez komt te spelen, 2 grote jongens in de verdediging..

Verwachting dit jaar: Onana, Mazraoui, Alvarez,Schuurs,Tagliafico, Blind, Marin, Donny, Ziyech, Dolberg en Tadic.

Promes speelt als een krant dit seizoen en maakt het niet waar in Europa, Neres word verkocht..

Dest en Martinez staan dicht tegen het eerste aan en krijgen hun minuten net als Gravenbech, Eiting en Lang..
0 -4
JOHANisGOD
"Promes speelt als een krant dit seizoen"

DIT seizoen??????

WTF.
Hahahahahaaaaaa
3 -2
altijdwelwat
Promes technisch begaafd noemen = Wishful Thinking
2 -2
Montana
Onana
Veltman - Alvarez - Martinez - Tagliafico
Mazroui - Blind
vd Beek
Ziyech - Tadic - Neres
1 -2
Tecmessa
Weet iemand of Dest ook voor het Nederlands elftal zou mogen uitkomen mits Ronald Koeman zijn slag slaat? Zou wel eens een back kunnen zijn waar we al langere tijd op wachten in Oranje (nog niet dit seizoen denk ik, maar het kan hard gaan met m).
1 -1
Schwalbino
Amerikaanse vader en Nederlandse moeder. Met één Nederlandse ouder ben je automatisch Nederlander en met één Amerikaanse ouder ook automatisch Amerikaan. Kan dus tenzij hij afstand zou hebben gedaan van zijn Nederlanderschap. Dat lijkt me vreemd omdat hij hier woont.
1 0
Ozymandias
Ik zou Ajax komend seizoen graag met Onana; Mazraoui, Álvarez/Schuurs, Blind/Martínez, Tagliafico; Vd Beek, Blind/Eiting, Marin; Ziyech/Neres, Tadic en Promes/Neres als basiselftal zien spelen. In mijn ogen zijn er dus 14 basisspelers waar Ten Hag mee moet rouleren. Als zowel Ziyech als Neres blijft zou ik Dolberg voor een seizoen verhuren.
2 -2
AFCA1510
Op basis van wat ga jij voor Marin?
0 0
Ozymandias
Op basis van de wedstrijden die ik van hem heb gezien bij Standard Liège. Hij heeft een groot voetballend vermogen en past qua type perfect bij Ajax. Hij heeft alleen even de tijd nodig om zijn rol binnen de tactiek van Ajax te vinden. Ook moet de afstelling met Vd Beek beter worden voordat Marin goed tot zijn recht zal komen. Nu loopt Vd Beek te vaak in ruimte op het veld waar Marin juist zijn loopacties in wil maken. Zodra Marin en de spelers om hem heen op elkaar ingespeeld zijn verwacht ik dat hij een dragende speler op het middenveld zal worden.
1 0
JOHANisGOD
Plus Dest
1 0
Ozymandias
Ik vind Dest een redelijke back-up voor Mazraoui maar ik acht hem nog niet goed genoeg om al als een volwaardige roulatiespeler te worden gebruikt.
0 0
BrandjeXL
Nu is Dest weer een redelijke back up en laatst verkondigde je nog dat hij de back up was van Nous en Veltman als CV. Je zou er bijna een raadsel van maken. Wat hebben jouw mening en het weer gemeen?
0 -2
Ozymandias
Kan je mij het conflict in die twee uitspraken uitleggen? Ik zeg al weken dat ik Dest als back-up van Mazraoui zou gebruiken en dat ik Veltman of zou verkopen of als back-up van Schuurs gebruiken. Dat was voordat Álvarez werd gekocht en zijn komst heeft daar natuurlijk een verandering in gebracht. Nu zou ik Veltman sowieso verkopen omdat ik hem zowel als back-up centrale verdediger als back-up rechtsback niet nodig acht.

RWB: Mazraoui en Dest
RCD: Álvarez/Schuurs en Álvarez/Schuurs
LCD: Blind en Pierie
LWB: Tagliafico en Martínez*

*Ik zou Martínez als laten rouleren met met Blind (als '4' als hij met Eiting speelt en als '6' als hij met Martínez speelt) en Eiting (als '6') rouleren. Pierie zou ik alleen laten spelen als Blind, Álvarez, Martínez en Schuurs allen niet beschikbaar zijn voor de positie van linkercentrale verdediger. Ik denk dat hij net als Schuurs eerst één (of zelfs twee) seizoenen zijn wedstrijden met Jong Ajax in de Eerste Divisie moet spelen voordat hij klaar is om als volwaardige selectiespeler te worden gebruikt.
1 0
ram
Eens tot op de komma.
0 0
Schwalbino
Als je met twee ongeteste cv's van 19 en 21 gaat spelen nodig je de tegenstander uit daar druk op te zetten. Achteraf worden dan je oren gewassen door de pers en de fans. Dat gaat dus niet gebeuren.
2 0
FTS95
Leuk artikel, opties genoeg...zou een centrum Alvarez - Martinez met Blind op 6 niet een idee zijn?
3 0
DannTheDon020
Zou Martinez op 6 zetten Blind en Alvarez achterin, is de beste optie imo
0 0
PeterVKV
Ja, maar wel jammer voor Schuurs die het toch heel goed doet. Ik denk dat Schuurs blijft staan als hij de komende 3 wedstrijden goed speelt. Voor Alvarez blijft dan rechtsback over. Mazraoui moet dan met Marin concurreren voor rechtshalf. Voor Mazraoui is het zijn tweede jaar, op een of andere manier altijd moeilijk als doorgebroken jeugdspeler.
0 0
Toeschouwer
Ter Hag gaat marchanderen om oudere spelers tevreden te houden. De beste moeten gewoon spelen.
Spelen tegen PSV moet Ten Hag knopen door hakken.
Dan speelt Dest gewoon rechts back en speelt Nous helemaal niet.
Speelt Dolberg dan ook niet, wat hij tot nu toe laat zien.
0 -13
JOHANisGOD
Ter Hag?
0 0
Spuit11
Lekker onsamenhangend verhaal, nu al last van de hitte?
2 0
PeterVKV
Met Blind op 6 kan Marin wat meer aanvallend spelen, vanuit zijn kracht dus. Probleem opgelost. Morgen denk ik belangrijke wedstrijd voor Dolberg. Hij moet presteren anders verdwijnt hij weer uit de basis. Hopen dat het goed gaat.
2 0
masterrr
Klopt, heeft nu een hele voorbereiding meegedraaid
Moet toch iets van potentie kunnen laten zien in zijn rol
0 0
masterrr
Laten we hopen dat Ten Hag goed is in puzzelen
0 0
Ajax27
Prima artikel AS, goede samenvatting van de voorbereiding. Ik denk persoonlijk ook dat Promes, Marin en Dolberg erg snel stappen zullen moeten maken. Anders kan het nog wel eens erg snel consequenties gaan hebben. Mocht Neres vertrekken dan denk ik dat Bergwijn er gewoon binnen no time voor 30 miljoen staat. Mochten de eerste 3 het niet waar gaan maken krijg je dan zoiets:

Bergwijn - Tadic - Ziyech - Blind - vd Beek - Alvarez - Tagliafico - Martinez - Schuurs - Nous/Dest - Onana.
0 -3
PeterVKV
2 verdedigers op het middenveld? denk het niet
1 0
Liam
Ajax speelde fantastisch in München. Let wel: zonder Frenkie en met Daley op 6. Als je De ligt vervangt door Schuurs of Alvarez kun je hetzelfde elftal opstellen als in de Allianz Arena. Waarom niet?
Blind is de enige die een beetje het gemis van Frenkie kan opvangen. Die is namelijk amper te vervangen, een speler als Frenkie is uniek.
1 0
SilverHaze
Daar hou ik me ook een beetje aan vast. Echter waren het Neres en Ziyech die in die wedstrijd echt een heel hoog niveau aantikten. Ziyech heb ik alleen tegen Tottenham weer dat niveau zien halen. Qua passing vooruit is Daley de enige die in de buurt komt van Frenkie. Marin heeft te veel tijd nodig om zich aan te passen en is toch meer een box to box heb ik het idee.
0 0
Marcus
Goed verhaal AS, helemaal mbt het middenveld. Ik zie dit ook gebeuren. Zal zorgen voor veel meer verdedigende stabiliteit en ervaring op het middenveld. We hebben vorig seizoen Daley Blind amper op het middenveld gezien, maar kan me van zijn eerste periode bij Ajax herinneren dat hij echt de revelatie was als 6. Las ook dat United fans lovend waren over hem op het middenveld. Vooral zijn vooruit verdedigen, gevoel voor drukzetten, voetballend vermogen en vooral intelligentie maakt Blind de ideale 6.
Dan zou de opstelling voor morgen zijn:

-------------------Varela-----------------
Veltman-Schuurs-Martinez-Dest
--------------------Blind------------------
-----------Marin----Vd Beek----------
Tadic---------Dolberg------Promes

Liefst zie ik Tadic of Traore in de spits. Ik vind Dolberg heel matig op dit moment en betwijfel of hij zijn kans gaat pakken.
1 -1
Schip
TH weet al van de wedstrijd uit tegen Bayern, dat Blind daar uitstekend kan spelen en dat Ajax dominant kan zijn tegen topteams, ook zonder frenkie.

Misschien dat een felle Martinez en een lange Schuurs samen voldoende complementair zijn en een solide duo kunnen vormen daarachter. Individueel komt niemand in de buurt van De Ligt, maar een duo Viergever - vdHoorn heeft een half seizoen lang de basisverdediging vervangen onder De Boer en bleek goed voor talloze clean sheets. Hun presteren achterin maakte de titelwedstrijd tegen de Graafschap nog mogelijk, niet de amper scorende voorhoede of het totaal non creatieve middenveld.

Mijn punt is dat de kracht van een centraal duo minstens zoveel in de samenwerking ligt, als in de individuele kwaliteiten. Viergever doet het niet voor niets zo goed bij PSV en eerder ook bij Ajax. Hij kent zijn beperkingen en stemt heel goed af met zijn partner. Als Schuurs en Martinez hetzelfde doen, kan er een goed blok komen.

Marin kan ik nog steeds niet plaatsen. Heeft natuurlijk kwaliteiten, maar ik zie eerlijk gezegd liever Ziyech terug op het middenveld komen, in een driehoek met Blind en Donny. Daar staat dan echt kwaliteit. En Ziyech is zonder balbezit zo sterk, dat dit makkelijk kan. Voorin komt dan een plek vrij voor Promes op links met Neres op rechts. Net als tegen Bayern, waartegen hij uitblonk op die plek. Ik vind hem totaal niet beter op links.

Positiewisselingen zijn trouwens nog een stap verder en beter. Dat is amper te verdedigen.

Zou erg happy zijn als TH deze kant op gaat. Moet Ziyech wel blijven...
1 0
masterrr
Ziyech heeft toch een geweldig seizoen gehad op rechts, waarom dan weer naar het midden? Leidt nog altijd veel balverlies, dat kan gewoon niet in de as
1 -2
Schip
Ziyech speelde geweldig in half spaces, en amper in de ruimte op rechts.

Dat balverlies verhaal wordt echt storend. Had hij zoveel balverlies tegen Bayern, Real, Juve of Spurs?

Had hij dat tegen Schalke of Lyon, toen hij dus vanaf het middenveld speelde? Of blonk hij tegen Lyon juist uit door zijn uitstekende drukzetten, omschakelen en ballen veroveren?
1 -1
Johan14Cruijff
Hangend vanaf rechts is iets heel anders dan spelen op 10. Laat hem gewoon lekker in zijn vrije rol vanaf rechts.
0 -2
Schip
Dat het anders is, maakt niet uit. Waar het om gaat is dat je in de as bereid moet zijn zonder balbezit arbeid te leveren. En dat is Ziyech als geen ander.
1 -1
Spuit11
De grote vraag voor mij is, wie gaat er in de spits spelen?

Dolberg heeft mij nog niet overtuigd in de voorbereiding.
1 0
Schip
Tadic. TH zal op de Bayern formatie terugvallen als andere opstellingen niet aantoonbaar beter zijn. Net als vorig jaar dus.

Dolberg kreeg nu gewoon een soort laatste kans om te bewijzen dat TH met hem kan beginnen op 9, maar laat het gewoon niet zien.
2 0
Spuit11
Dat zou inderdaad een prima oplossing zijn. Dolberg heeft talent, maar Ajax is veeleisend geworden naar de spelers. Presteren en anders is je plek snel vergeven. Dolberg heeft al aardig wat kansen gekregen imo.
1 0
ajaxrulesz
dit seizoen hoopt ajax weer voor het zoveelste jaar op rij dat dolberg, tot wasdom komt, ik denk dat het tegen beter weten in is. Dit is het gewoon niveau van Dolberg, maar dat wil maar niet doordringen bij de directie/leiding, ze denken nog steeds dat hij op mysterieuze wijze opeens zichzelf kan transformeren naar zlatan niveau wat natuurlijk niet echt kan.
1 0
Spuit11
Ik beken, ik hoop ook dat Dolberg dit seizoen ze vanuit alle hoeken en gaten suf scoort.
0 0
Cupmetgroteoren
Goed artikel. Blind moet inderdaad naar het middenveld, want daar kom je tekort.
0 0
Zlataninho
Eth moet niet teveel gaan schuiven waar is dat in godsnaam voor nodig. Gewoon het elftal van vorig seizoen opstellen alleen de plekken van de jong en de ligt invullen met nieuwkomers/jeugd.

Schone heeft ook gewoon een groot aandeel gehad in het succes van vorig seizoen dus waarom zou hij geslachtofferd moeten worden?
0 0
Spuit11
De Jong en De Ligt kun je wel andere spelers voor opstellen maar verwacht je dan van die vervangers ook gelijk dezelfde speelwijze? Dat kan toch niet.

Om een zo goed mogelijk elftal op te stellen zal Erik wel moeten schuiven. Mede doordat er nog niet een volledige fitte selectie staat zal Erik moeten kiezen, wat is dan de beste opstelling?
0 0
Rujar
Vrij logisch dat je gaat schuiven als het achterin niet goed staat of simpelweg de kwaliteit niet hebt.
0 0
DS
Schöne gaat ook gewoon spelen lijkt me. Het duo Eiting en Marin is vragen om problemen.
Als je blind naar het middenveld schuift heb je een heel nieuw centrum, dat is ook niet ideaal.
Gewoon Schuurs voor De Ligt en Martinez voor Frenkie.
Wel jammer dat Eiting de power niet heeft om Frenkie op te volgen. Voetballend is hij wel echt goed.
0 0
de-Ajacied
Precies Schuurs/Alvarez en Marinez in het centrum achterin
En Blind is de ideale opvolger van De Jong. Eiting moet de Blind route nog doorlopen: verhuren in eredivisie
0 0
Spuit11
Lees het verhaal nog eens. Frenkie de Jong was zo bepalend voor de speelwijze van Ajax afgelopen seizoen. Balvast, man meer situatie creëren en daardoor ruimte voor zijn medespelers makend.

Als je dan klakkeloos neerzet "Martinez voor Frenkie, klaar!" snap je het niet helemaal.

Erik Ten Hag zal niets liever willen dan voortgaan op de basiself van afgelopen seizoen, maar dat kan niet meer. Bepalende spelers zijn ervandoor. Nieuwe spelers kloppen op de deur, nieuwe spelers met hun eigen karakter van voetbal. Aan Erik en zijn assistenten om daar een nieuw geoliede machine van weten te maken.
0 0
3sterren
Voor de redactie:
optimaal renderen in plaats van ”redeneren” ; )
1 0
ETM
Interessant. Ik deel TH's vertrouwen in Marin maar zie niet hoe hij past in het systeem met dubbele 6.
Martinez zou gehaald zijn als back-up van Tagliafico (al is dat ook maar iets dat kranten ervan maakte) maar die oogt echt verdomd sterk, lijkt me basismateriaal, en lijkt me ook al een mogelijke 6.
Veel mogelijke zessen dus, maar Marin en Vd Beek lijken me op de eerste plaats aanvallende halven..
Ben echt heel benieuwd naar hoe de basis in elkaar gaat vallen. Moeilijk te overzien zo met die laat instromende spelers en vroege oer-belangrijke wedstrijden. En dan ook nog die verdomde transferperiode die nog lang niet voorbij is.
1 0
AFCAMM
Het is nu sowieso nog te vroeg en het is de vraag hoe snel hij zich aanpast, maar Alvarez lijkt zich (gebaseerd op beelden, interviews/verslagen) iets hoger op het veld ook heel comfortabel te voelen. Kan een mooie wisselwerking met Blind worden. We hebben geen Matthijs en Frenkie meer, dat moeten we loslaten. De spelers die er nu staan, of gehaald zijn, hebben echter wel hun eigen kwaliteiten. Marin ook wel. Het is de vraag hoe en hoe snel we die kwaliteiten optimaal kunnen benutten.

Ik ben erg benieuwd naar welk team er over een paar weken staat. Als de beoogde ‘basis’ op het veld staat kun je pas goed beoordelen hoe het team er voor staat en dan zie je ook beter wat je met de nieuwe spelers in huis hebt gehaald.
0 0
DannTheDon020
Ik hoop inderdaad op

Varela
Veltman - Schuurs - Blind - Dest
Martinez
Van de Beek - Marin/Schøne
Tadic - Dolberg/Huntelaar - Promes

Tegen PSV, denk dat je dan het sterkst mogelijke middenveld neerzet en daar moet je het winnen, zodat die snelle aanvallers van PSV niet vaak aan de bal komen ;)
0 0
Spuit11
Schuurs in de basis tegen PSV, dat zal een pittige vuurdoop voor hem zijn.
1 0
DannTheDon020
Nee hoor, die pakt z’n kans
2 0