Marin: 'Voel mij nog geen basisspeler'

FinnDekker, 23-07-2019 om 16:05, 10311 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

We hebben nog niet de echte Razvan Marin gezien. Althans, dat zegt de middenvelder zelf in gesprek met Ajax Life. De Roemeen geniet van zijn eerste periode bij Ajax, maar moet aanpoten en veel aanpassen. 'Ik word steeds fitter en sterker, daardoor gaat het gemakkelijker', aldus Marin.

Ondanks dat het niet altijd even makkelijk gaat, staat Marin tot nu toe wel vaak in de basis van het eerste team. 'Ik weet niet of de trainer al een vast elftal in zijn hoofd heeft zitten. Als ik in de basis mag starten, ben ik natuurlijk blij omdat ik dan belangrijk wordt geacht. Maar ik moet gewoon mijn werk doen en mezelf zo snel mogelijk aanpassen en alles leren.'

'Ik voel me zeker nog geen basisspeler. Ik denk dat je dat gevoel bij Ajax nooit kunt hebben. Ik heb al gezien hoeveel jeugdspelers hier worden klaargestoomd! Dan zijn er nog aankopen en spelers die al langer bij het eerste elftal zitten. Ik ga gewoon vechten voor mijn plek en hoop veel speeltijd te krijgen', aldus de 23-jarige.

Of we de echte Marin hebben gezien? 'Nee, dat is ook moeilijk tijdens de voorbereiding', vervolgt Marin. 'Ik moet topfit worden en mijn taken goed uitvoeren, dat is nu het belangrijkst. Het niveau is heel erg hoog, dat verbaast me wel. Ik merkte het verschil direct, maar ik merk ook dat ik kan aanhaken. Ik kan mee met de intensiteit en het ritme van de trainingen, de rondo’s en de passing.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FrankBeton
Geduld. Komt helemaal goed.
0 0
EersteAanname
Eigenlijk hoop ik nog steeds dat Pröpper komt. Maar ben bang dat het niet gaat gebeuren
2 0
ziz0u.
onana
maz alvarez martinez nico
beek blind
neres zyjech promes
tadic
4 -1
Wereld
Heb hem nog niet zien spelen, maar op basis van de verhalen lijkt het me eerder een (linksbenig) type Gudelj. Loopvermogen, bijtertje, goed afstandsschot.

Dus ook geen echte 6.. Snap niet waarom er al jaren geen echte 6 bij ons rondloopt. (oke Blind, maar die speelt daar nooit)
1 0
gi0vanni
Hoezo snap jij niet dat er geen echte 6 is? Ajax had Serero die zeer goed was in druk zetten/ballen afpakken maar ook erg snel was en ook prima het spel kon versnellen. Maar die mocht van Ajax onder Bosz niet meer opgesteld worden omdat hij alle talenten voor 6 in de weg liep. Na een matige start brak gelukkig 'talent' Schone door. Probleem opgelost. :d
2 -1
appeltje
Eiting
2 -3
ETM
Ik heb er veel vertrouwen in. Je ziet heel duidelijk dat hij moeite heeft met zich in te passen. En je ziet ook heel duidelijk dat hij goed kan voetballen. Lijkt zn mentaliteit ook nog eens mee te hebben.

Wel, en dat had ik al op basis van alle beelden die ik zag, zie ik hem meer als aanvallende half en niet als de spelverdeler voor de verdediging.
1 -1
altijdwelwat
Ik vind hem vooral in zijn fysiek enorm tegenvallen , tot nu toe in 3 wedstrijden 30 duels waarvan hij er slechts 9 heeft gewonnen in de interland tegen Malta won hij 0 van de 11 duels . Qua passing is hij redelijk tot goed als hij de tijd krijgt , zodra het tempo omhoog gaat word hij erg slordig. Dat had hij in België ook , thuis tegen Gent en Brugge was hij echt dramatisch
6 -1
Aad82
Tegen fucking Malta 0 van je 11 duels winnen?

Nee nee, dit wordt een dramatische aankoop. Ik had het meteen al door, ons middenveld wordt totaal overlopen met hem in de basis. Dank voor deze statistieken.
1 -1
AFCAsphere
Hahaha, neem je pillen in gek. Er zijn 3 oefenwedstrijden gespeeld, met hulp van de staf en zijn medespelers kan hij alsnog groeien tot een belangrijke speler. Het duurt sowieso even voordat hij gewend raakt aan de speelstijl van Ajax.
0 0
3*stars*3
Probleem is dat media gelijk begon met roepen, “Ajax haalt opvolger van Frenkie”.
Als hij watm draait en echt aanhaakt, is het nog steeds geen type Frenkie.
Denk eerder een opvolger van Donny maar dan als Donny als rechtshalf.
Van wat ik heb gezien van Marin in zijn Luik fase, deed hij mij het meeste denken aan De Zeeuw in zijn goede fase.
En De Zeeuw was tot die pot tegen Uruguay (trap tegen zijn gebit) echt een goede speler.
Geen topper natuurlijk maar had echt zijn aandeel in dat seizoen van 3e ster.

Gun deze jongen gewoon nog ff tijd, net als Promes en ook Magallan.
Labyad kan je wel afschrijven.
1 -1
3sterrenAjax1
onana

mazraoui alvarez blind tagliafico

schone martinez

vd beek

ziyech tadic neres


bank: varela dest schuurs marin promes dolberg
4 -3
Joseph
Schone is een speler die voor rust kan zorgen bij spelers met veel snelheid. Naast Frenkie had hij dus nog wel iets van waarde. Maar zonder een extreem snelle speler naast hem, zie ik geen waarde voor hem op het middenveld bij Ajax. Zou zelfs eerdwr voor Eiting kiezen.

Meest logisch is Blind op 6, heeft hij vaker laten zien en speelde jaren geleden al geweldig op die positie bij Ajax. Donny dan eindelijk op zijn beste positie (8) en dan zou ik Marin er toch als aanvallende middenvelder bij zetten.
0 -1
insectenverdelg
jij bent aardig voor Klaas
1 -2
3*stars*3
Zegt aan andere kant ook wat over onze brede selectie.
Als iedereen blijft, heb ik alle vertrouwen in dat we weer gaan genieten.
2 0
3sterrenAjax1
helemaal vergeten. klaas natuurlijk boven dolberg!
2 -2
Henkjanklaas
Beetje zelfkennis is nooit weg. Als Marin mede als vervanger voor Frenkie is gehaald wordt dat een hele dobber. Net Frenkie bij Barca gezien(tweede helft) stijl en klasse druipt er vanaf ! Zo jammer dat we deze speler niet meer hebben!
6 0
Aad82
Ja, duhh. Maar wel goed deze zelfreflectie, kan ik wel waarderen.

Ik heb de afgelopen 4 wedstrijden heel erg goed op hem gelet en hij heeft werkelijk waar nog niet een goede actie laten zien. Niet een! Ik vraag mij af waarom hij is gehaald.
4 -11
Web
Ga jij echt specifiek op hem letten?
En je kijkt niet naar het geheel?
Maar wanneer ben jij wel positief?
2 -3
Ricbun
Ja maar jij bent zo’n iemand die puur alleen maar spelers aan het afzeiken bent. Geen een goede actie slaat natuurlijk helemaal nergens op
2 -2
Cupmetgroteoren
Hij is gehaald omdat hij het zeer goed deed bij Standaard blijkbaar. Maar mist enig gif nog terwijl je dat wel zou verwachten.
0 -2
Lazell
Vraag me wel af waarom juist hij is gehaald, lijkt mij een 10. Is dan toch een gok of hij op de half of dubbele 6 kan functioneren, want op de 10 komt hij voorlopig niet aan spelen toe.

Mocht hij in de Frenkie rol tot zijn recht komen in een soort van zwervende 6, dan zou ik hem het liefst zien met Blind erachter die wat meer in positie blijft. We hebben buiten Blind niet écht één controleur die er bovenuit steekt.

Ik zou zoiets doen, kan je ook heel makkelijk schakelen naar een systeem met een 6 binnen de wedstijd. Ook de verdediging is lastig, Mazraoui basis, of Schuurs (en Alvarez rechtsback). Ik zou zo starten:

Neres - Tadic - Ziyech
-------Donny--------
Blind-----Marin
Taglia - Schuurs/Martinez - Alvarez - Mazraoui
1 -3
Woodenshoe1
Schöne? Die komt er vanzelf weer in hoor
1 0
Lazell
Zou het team dan beter staan denk je? En waarom?
0 0
Robertloa
Omdat simpelweg Schöne onmisbaar is gebleken de afgelopen 5 jaar... telkens begon het te draaien wanneer hij in de ploeg kwam. Dat zegt wel iets. Hij is iemand die goed weet wat hij wel en wat hij niet kan. Gewoon een slimme vent met een geweldige trap. Bovendien een prima verbindingsspeler, ik vind hem echt onderschat. Een keer komt het moment dat er een ander beter is, ik zie ze nog niet.
5 0
Joseph
Probleem zit in wat hij niet kan, Frenkie kon daar veel van opvangen, daarom ging het ook goed, zonder Frenkie wordt het een ander verhaal op een hoger niveau. Iemand moet er voor zorgen dat Schone niet onder druk komt te staan, dat zie ik niemand in de selectie doen.

Begon te draaien toen Blind en Tadic er bij kwamen en Frenkie zich liet zien.
1 0
Woodenshoe1
Dat wordt je ook niet...
1 -16
Lazell
Wtf? Hoe kun je nu al oordelen?
Wat was je mening over TH ongeveer 1 jaar geleden?
1 -3
Woodenshoe1
Nou ik heb hem nog helemaal niks zien doen wat Schöne niet kan. Behalve Donny in de weg lopen dan. Ik zie in Promes ook geen basisspeler, aardige reserve achter Neres. Maar van nieuwe spelers mag je dat niet zeggen, Dolberg finaal de grond in trappen na 1 wedstrijd mag wel kennelijk..
3 -7
Lazell
Nee, begint inderdaad onwennig. Maarja, om dan te zeggen dat hij het nooit meer wordt...

Schone haalt misschien de eerste potjes een hoger niveau, maar denk wel dat Marin in zijn rol kan groeien.
0 -1
Cupmetgroteoren
Heeft wel potentie, moet vertrouwen krijgen.
5 -1
ajax4ever01
Hij is er ook maar net dus zou bizar zijn als sommigen hem al als miskoop zouden beschouwen maar goed je weet het bij AS nooit he ;)
6 -1
Knalpot
Je weet het bij AS juist wel meteen. Een miskoop! Totdat die zelfbeoogde topscouts erachter komen dat ze dat beter over kunnen laten aan professionals. Dan komen ze weer met hangende pootjes terug op hun eerder gedane uitspraken.
2 0
gusanito
Hij moet duidelijk wennen aan het tempo en in de voorbereiding ging er geregeld wat mis, maar het is veel te vroeg om daar een oordeel aan te verbinden. Ben wel benieuwd wat zijn beste positie zal zijn. Met Donny samen voor Blind op 6 bijvoorbeeld of juist naast een Blind of Eiting in een tweemansblok.
0 -2
EricAjax1
Komt goed jongen. Genoeg mensen hier vonden Tagliafico en Neres en Blind ook allemaal waardeloze aankopen. Het is maar goed dat er waarschijnlijk geen spelers zijn die de comments op deze site lezen. Dan zouden veel spelers geen stap meer zetten voor jullie "fans".
16 -4
EKS
En het meest bizarre ooit dat Donny er niks van kon... Haha.

Er zijn er maar een stuk of twee, drie hier die je serieus kan nemen voor de rest is het allemaal emotie....weinig mis mee overigens.
2 -1
talent020
Voetbal is ook wel een beetje Emotie toch? maar ben het met je eens dat sommige comments over eigen spelers wel erg ver gaan,
1 -1
Gecko
Voor zoveel geld gekocht. Mag je toch verwachten dat het een directe versterking is
7 -19
GvanderK
2019 vraagt waar je bent
2 -2
Patrick78
Voor zoveel geld....welkom in het moderne voetbal. 12 miljoen voor een basispeler van Roemenië is niks. Zelfs Dijks op dit moment is een man van 20 miljoen.
2 -2
Gecko
Allemaal net niet spelers dus. Ajax is een topclub maar in de verkeerde armetierige Nld competitie
De echte toppers komen niet helaas
1 -7
Knalpot
Joh.....en die zijn zo'n 5x keer duurder dan deze Marin.
1 0
Schwalbino
Nee mag je niet.
2 -1
Web
Directe versterking heeft dat te maken wat er bij Ajax gevraagd word? Kun je de eerste wedstrijden nog herinneren van Neres en Taliafigo. Van Standaard naar Ajax zo veel verschil.
1 -6
Patrick78
Wie is Taluafigo?
1 0
Ron403
Tagliafico was MotM bij zijn debuut tegen Feyenoord....
8 0
ElPistolero9
Wacht, moet hij nog fit worden, zich aanpassen en wennen aan het niveauverschil tussen Ajax en Standard Luik???

Maar alle ‘kenners’ hier hebben mij al verzekerd dat dit een miskoop is...
11 -2
DonnyNeres
Ik snap wat je bedoelt, maar snap die andere mensen ook wel. Iedereen wilt graag weer de Champions League in en met deze uitgaven ben je dat ook gewoon genoodzaakt omdat te doen.

Ik verwacht tijdens de voorbereiding niet heel veel, spelers worden getest op posities waarin ze niet tot hen recht komen. Ze krijgen verschillende opdrachten mee er zijn geen automatismen. Echter ik wil wat leuks zien, een goede aanname een mooie opening. Iets waarvan ik denk, hé daar kunnen we wat mee. Ik heb dat met Dest, Martinez, Schuurs en ook Lang. Bij Marin heb ik dat nog niet gezien, maar hopelijk komt dat vanzelf. Overigens heb ik daar meer vertrouwen in dan in Promes, maar hopelijk bewijst hij het tegendeel.
2 -1
ElPistolero9
Dat vind ik ook, maar ik heb dat bij hem juist wel gezien.

Vind zijn distributie van een hoog niveau, hij loopt ontzettend veel en is vaak aanspeelbaar. Hij heeft een goeie indirecte vrije trap, had een prima schot en heeft hetzelfde gif wat bijv Sneijder ook had. Hij lijkt vooral moeite te hebben met voetballen in de kleine ruimte en onder druk
0 0
Web
Klopt hij is al afgeschreven, was ook zo met Tagliafigo. Gisteren op AS diep treurig, je kunt zo goed merken dat er weinig op niveau hebben gespeeld. Alsof je in niet in de voorbereiding zit, Ten Hag neemt nog geen gas terug, er word hard getraind zorgt dat het team klaar is bij de voorronden CL en competitie.
4 -3
JOHANisGOD
Hij komt er wel, weet ik zeker.
4 -1