Ten Hag geduldig: 'Opfrissen kost tijd'

FinnDekker, 23-07-2019 om 08:35, 5935 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag hoopt dit seizoen uiteraard voort te borduren op de sportieve successen van het voorgaande seizoen. In de voorbereiding heeft de trainer geprobeerd de selectie klaar te stomen voor een nieuw succesvol seizoen. Maar terugkomen op hetzelfde niveau lukt niet in een paar weken, mede door de nieuwelingen in de ploeg.

'We hebben toch een bepaald fundament gelegd in de speelwijze. Het is nu een kwestie van opfrissen en verder bouwen, maar ondertussen moeten we ook nieuwe jongens inpassen. Dit kost allemaal tijd', vertelt Ten Hag bij Ajax TV over de voorbereiding, die sinds het duel met Panathinaikos voorbij is. 'Het is niet gezegd dat het elftal gelijk gaat lopen als speler A weggaat en speler B komt. Het kost tijd om elkaar te leren kennen, als mens maar ook de speelwijze. '

De technische staf hoopt bepaalde patronen in het spel van de Amsterdammers van vorig seizoen snel terug te zien. 'We beginnen weer van voren af aan. Maar je moet wel beseffen dat we de speelwijze van vorig seizoen meenemen. De spelers die zijn gebleven kunnen de nieuwe jongens helpen. Dat kan het proces versnellen hoop ik.'

Razvan Marin

Een van die nieuwe jongens is Razvan Marin. Ten Hag is positief over de eerste indruk van de Roemeen. 'Je ziet gelijk waarom wij hem hebben gehaald. Natuurlijk heeft hij ook aanpassing nodig. De stijl en het systeem van Ajax vragen van iedere speler bepaalde aanpassingstijd. Maar je ziet dat hij de kwaliteiten heeft om dat te doen. Ik heb hoge verwachtingen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jaripettersson
Totaal naïef gedacht van ten Hag. Het vertrek van De Jong vraagt een hele nieuwe tactiek. Daar gaat hij te makkelijk aan voorbij.
8 -5
AFCAsphere
Vrij hypocriet om Erik naïef te noemen. Denk je nou werkelijk dat hij niet weet dat er veranderen moeten plaatsvinden door het vertrek van Frenkie? De beste man deelt nooit zomaar zijn tactiek, verteld er zeker nooit details over. Gewoon niet zo hysterisch gedragen, we zijn pas 3 oefenwedstrijden onderweg.
1 0
debarbaar
Totaal naïef gedacht van jou dat jij denkt dat ten Hag daar niet over nagedacht zou hebben. De Facebook mentaliteit waarin iedereen maar zaken aanneemt en neerkwakt op het net zal hieraan wel ten grondslag liggen.
2 0
Lazell
TH gaat nooit in op hoe hij tactisch exact dingen gaat invullen, maar hij houdt hier wel degelijk rekening mee. Heeft hij ook al vaker aangegeven. Laatste zin van de 2e alinea verraadt ook wel dat hij dit wel begrijpt.
3 -1
Redrum
Klopt, het middenveld zal heel anders ingevuld moeten gaan worden. Frenkie kan je niet 1 op 1 vervangen en dan dezelfde tactiek gebruiken. De vraag is alleen: wat is het beste om nu te doen? Er zijn zoveel opties.
3 0
jaripettersson
VdBeek lijkt me de enige terechte zekerheid op het middenveld. Dan heb je inderdaad talloze opties. Punt naar voren, achter, schöne, eiting, marin, nous, blind. Gisteren leek het middenveld doorgebeld door FdB. Ik zie het liever wat gedurfder met een echte 6.
1 0
Web
Die Grieken zagen het helemaal niet als een oefenwedstrijd, waren zoals gewoonlijk met alles bezig behalve voetbal. In de voorbereiding al tijd rekken en niet van voetbal uitgaan
2 -1
AlexIbarra
Ik heb me ook mateloos geirriteerd aan vooral het tijdrekken.

Heb fucking lopen haasten om er op tijd te zijn, zit ik zeker 30 minuten van de wedstrijd een beetje om me heen te kijken op de tribune...
30 seconden per doeltrap / uittrap van hun keeper, elke 10 minuten een "blessure", een volledig elftal individueel wisselen, enz. enz.

Voor de jongens een goede voorbereiding op het Grieks theater bij PAOK, moet je maar niet 2x op achterstand komen.
Maar voor het publiek wel erg jammer.
1 -2
Redrum
Het komt allemaal goed jongens, geen paniek. Ik vind Ajax deze oefencampagne veel beter spelen dan vorig jaar tijdens de oefencampagne. Gisteravond merkte je gewoon dat het niet hoefde, de echte geilheid voor de goal ontbrak. Die Grieken wilden duidelijk wel koste wat kost winnen. Bussen parkeren, tijdrekken, ballen wegrossen, alles werd van stal gehaald. Zodra het weer voor het echie gaat zullen de jongens er staan en gaan de ballen er weer in. Het enige echt zorgelijke vind ik Dolberg. Dat lijkt wel een hertje op rolschaatsen. Hoe vaak die jongen uitglijdt is niet normaal meer. Waar ligt dat toch aan? Het leek wel te zijn begonnen toen hij 'uitverkozen' was door Messi om op zijn schoenen te gaan spelen. Ik mag toch wel hopen dat hij inmiddels andere schoenen heeft.
0 -1
Duif63
Niet zo zeuren Erik. Presteren moet je.
3 -7
Lazell
In oefenpotjes?
0 0
JPM
Niet zo lullen Duif. Je stront in je houden moet je.
3 -3
Ajax-Amsterdam
Of Azijn
0 0
Web
Wat denk je zou hij dat weten? Vorig seizoen aardig gelukt toch, of is je krediet al op?
2 0
altijdwelwat
Wat mij bevreemd is dat niemand binnen Ajax het over Noa Lang heeft , Ten Hag prijst Marin , Promes , Dolberg , Ekkelenkamp , Overmars heeft het over Eiting, Jensen , Gravenberch , Timber en ook Ekkelenkamp maar geen woord over Lang.Het zou Ten Hag sieren als hij gewoon de spelers in vorm opstelt. Hij heeft altijd zijn mond vol over dat je het in de wedstrijden moet laten zien. Dan moet hij consequent zijn en Lang en Huntelaar opstellen. Lang is bij 10 goals betrokken en Huntelaar is gretiger dan Dolberg.
2 -3
Cupmetgroteoren
Lang is zich aan het ontwikkelen tot een hele aardige en lichtvoetige speler ja.
0 0
Schwalbino
Lang heeft toch al vaak meegedaan in deze oefenpotjes. Dat zegt voldoende.
0 0
masterrr
Dolberg mag best de kans krijgen, als hij 'm niet grijpt komende tijd, dan staat Hunter er net als vorig jaar gewoon weer in natuurlijk
1 -2
jaripettersson
Dolberg heeft met deze tactiek niks te grijpen, dat is het irritante. TH maakt hem kapot zo, allereerst bij de supporters die inmiddels denken dat hij niks kan, wat grote onzin is.
1 -2
altijdwelwat
Ja laten we Dolberg kans 52 geven ! Wie weet ....
3 -6
Lazell
Heb vertrouwen in Dolberg, gun hem het beste, maar er zijn spelers die het meer verdienen dan hem. Als Neres en ZIyech weer terug zijn, verwacht ik gewoon:
Neres - Tadic - Ziyech
Donny

En als ZIyech weg gaat, Promes op zijn plek en flank verwisselen met Neres.
0 0
Bounce77
Beetje jammer alleen dat die tijd er niet echt is.........
1 -1
Maxwell_5
Die tijd was er vorig jaar ook niet. Toen liep het rond deze tijd ook alles behalve soepel. Toen moest men ook geduld hebben, maar dan met het hele team.
1 0
Heiko
Maar daar kan Ten Hag niks aan doen en de spelers ook niet. Dat is het nadeel van een topploeg, nagenoeg alle basisspelers hebben interland verplichtingen.
3 -2
Bounce77
Het lot van de clubs uit een land in de B of inmiddels zelfs C categorie, hoop dat er dit jaar minimaal 4 clubs minstens tot de winterstop Europees spelen en een flinke bak punten binnen harken
1 0