Van de Beek: 'Ga niet zeggen dat ik sowieso blijf'

ArthurV, 22-07-2019 om 23:45, 13410 views, VTBL |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Donny van de Beek sluit niet uit dat hij voor het verstrijken van de transfermarkt vertrekt bij Ajax. De middenvelder focust zich volledig op een nieuw seizoen met de Amsterdammers, maar heeft geen enkel idee wat er de komende maand nog kan gebeuren.

Van de Beek wordt in gesprek met VTBL gevraagd hoe groot de kans is dat hij vertrekt bij Ajax. 'Dat kan je nooit zeggen. Ik doe geen uitspraken van: ik blijf of ik ga weg, dat zul je mij nooit horen zeggen en dat kan je ook nooit zeggen in het voetbal.'

De middenvelder houdt alle opties open, zo ook eventueel bijtekenen. 'Maar de situatie is prima zoals die nu is. Het is gewoon afwachten.' Of de gesprekken met Marc Overmars zijn voortgezet? 'Jazeker, er is nog altijd contact. Maar ik ga niet zeggen dat ik sowieso bij Ajax blijf. Dat zul je mij nooit horen zeggen.'

PAOK 

Momenteel staan gewoon de wedstrijden met Ajax op de planning voor Van de Beek. Zo treden de Amsterdammers in de derde voorronde van de Champions League aan tegen het Griekse PAOK. 'We hebben in het verleden vaker tegen ze gespeeld. Ik kon mij die enorme heksenketel daar nog herinneren, met dat publiek dat gigantisch tekeer gaat. Dus dat zullen twee lastige wedstrijden worden, maar we moeten zorgen dat we ons niveau halen.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Donny zegt hier niets verkeerd, zou ook slecht zijn voor zijn onderhandelen met Ajax, voor eventueel verlengen van zijn contract. Laat alle opties open, ik heb er wel een goed gevoel bij, zal zelf ook begrijpen dat hij nog veel beter kan.
Nu naar de middenmoot van Europa, of nog investeren in je zelf, en dan een grote transfer
0 0
Patje2011AJAX
Wat een onzin. Ajax zegt toch ook gewoon dat ze willen verlengen zonder dat ze hun onderhandelingspositie verliezen?
0 0
DT10
22-7-2019 - Van de Beek: 'Ga niet zeggen dat ik sowieso blijf'
1-8-2019 - Ajax: 'Contract Van de Beek opgewaardeerd'
1 0
trodat4030
1-8-2019 - Van de Beek: 'En daarom kon ik vorige week nog niet uitsluiten dat ik bleef, gek he? Lange neus naar al die stuiterende sukkels op AS!'
1 -1
PeterVKV
Zou slecht voor zijn onderhandelingspositie zijn als hij zegt dat hij zeker blijft. Nietszeggend verhaal dus.
0 0
Murtagh
nee is juist positief als je ze echt willen hebben doen ze er nog een schepje boven op
0 0
DeMeervanweleer
Donny is een hele fijne voetballer, maar nog niet van het niveau en status dat hij zomaar basisspeler van RM, Barca, of MC wordt. Dan maar ergens bij Chelsea of Sevilla o.i.d ballen ? Hoop dat hij verstandig is en pas als hij echt uitontwikkeld is, kiest voor een plek waar hij dan ook binnenkomt als basisspeler.
0 0
Liam
Nu Frenkie en Mathijs weg zijn is de transferstorm rondom Ajax wat gaan liggen, wat logisch is omdat dit twee uitzonderlijke spelers zijn. Dan zie je ook dat het niet uitmaakt of je in de Eredivisie speelt. Er komt gewoon 80 miljoen op tafel. De fout die velen maken is dat andere spelers nu ook ineens zoveel geld waard zijn en de clubs voor het uitzoeken hebben. In de tijd van Cruijff begonnen ook de mindere goden te rebelleren omdat ze dachten het zonder hem ook te kunnen. Een misvatting dus.
Nu zie je ook dat PSV denkt dat Stevie 40 miljoen waard is en geruchten verschijnen in de pers dat er bedragen van 60 miljoen voor Donny en David op tafel komen. Dat lijkt me allemaal sterk overdreven. Nu Frenkie en Mathijs weg zijn is de Eredivisie gewoon weer de Eredivisie en dat zal alleen maar versterkt worden als er een paar officiele duels zijn afgewerkt.
Zo is Donny een prima speler, een geweldige teamspeler vooral. Een voetballer die, mits goed gebruikt, in zowat elk team ter wereld een rol kan innemen. Maar hij moet goed uitkijken welke keuze hij maakt, het beste is eigenlijk nog om bij Ajax te blijven. Je ziet nu wel dat hij zo ongeveer de beste speler is geworden, hoewel een Tadic en Ziyech in normale doen natuurlijk beter zijn. Ajax verlangt voor hem 50-60 miljoen en dat zie ik niemand betalen. Dus normaal gesproken blijft hij.

Het gemis van Mathijs kunnen we overigens achterin nog aardig opvangen, alhoewel we nu in de CL niet ver zullen komen vrees ik. Frenkie is echter niet te vervangen, hij liet Ajax instantly twee klassen beter spelen. De enige die dat kan benaderen is in mijn ogen Daley, zij het op een andere manier. Niet voor niets speelden we in Munchen, zonder Frenkie maar met Daley op 6, fantastisch. Met Marin en Eiting gaat dat bij verre niet lukken.
Daarnaast wil ik graag Noa zien want hij is klaar voor een basisplaats. Wat een overzicht aan de bal ook, gecombineerd met een elegante fabuleuze techniek.
5 0
Sterspeler
Je hebt nu Blind, Alvarez, Martinez Magallan en Schuurs (evt Veltman) die centraal kunnen spelen. Wanneer Alvarez en Martinez een schot in de roos zijn, Schuurs deze stijgende lijn doorzet en/of Magallan een beetje in vorm raakt (zit een stijgende lijn in), dan zou Blind zomaar op het middenveld kunnen eindigen in de grote wedstrijden.

Frenkie laat je 2 klassen beter spelen maar tegen München zagen we ook dat we top voetbal zonder hem kunnen spelen. Frenkie heeft heel veel individuele kwaliteit maar Blind kent de kwaliteiten van zijn medespelers beter en speelt daar beter op in. Ik denk in dat opzicht dat het gemis van de Ligt groter is.
2 0
Liam
Daley was in München nog onwennig in sommige situaties omdat hij zelden nog op die plek speelt maar je zag hem groeien en het team ook. Daley is onze beste 6 inderdaad, dat vind ik ook. Ga de eerste helft van Ajax - Barca in 2013 maar eens terugkijken, wat een niveau haalde Daley toen! Alles bij elkaar hoop ik dat Ten Hag wel Lang een kans gaat geven en ook Gravenberch en Dest brengt als het kan. Daar staat Ajax voor. Aangetrokken spelers moeten van goede huizen komen om dat soort heerlijke talenten op de bank te houden. Overigens denk ik dat Ryan ook centraal achterin een sensatie kan zijn. Rijkaard 2.0
0 0
AjaxBaggio
Als Ajax zijn belangrijkste spelers langer kon behouden. Hadden we allang even veel CL bekers als Real Madrid.

Maar ja, zielig doen heeft geen zin (is ook niet echt iets wat bij Ajax past). We moeten en gaan verder.

Hopen dat Donnie blijft. Gaan nog 5 lange weken worden.
1 0
4xEC1
Meteen alweer mensen die zich bijna op hun ziel getrapt voelen als weer een speler aangeeft niet zeker te zijn van een langer verblijf. Dit is 2019, de tijden zijn veranderd en dat moeten we accepteren, goede jonge spelers blijven niet meer tot hun 23e bij Ajax, was het maar waar. Ik maak me eigenlijk meer zorgen als ooit Marc Overmars bij Ajax vertrekt wie hem zou moeten opvolgen. Een flink netwerk heeft hij natuurlijk en hij is een meester in het 'goedkoop' halen van spelers en, als ze dus weggaan, met flinke winst te verkopen. Gelukkig blijft hij nog wel een tijdje bij Ajax..
2 0
Barra
Is erg belangrijk om hem te behouden, anders krijg je een compleet nieuw middenveld wat ook het een en ander mist. Donny kan ook in verschillende systemen spelen en kan goed mee in het snelle combinatiespel wanneer de ruimtes kleiner zijn.
0 0
Markopantelic007
Die interviewers moeten gewoon eens kappen met die transfervragen. Heeft iemand een goede pot gespeeld dan is het 'blijf je bij Ajax?' Heeft Ajax net 5 seconden geleden Real uitgeschakeld dan roept iedere journalist 'leegloop dreigt' etc.

Lijkt wel of het enige waar Ajax nog goed voor is dat het een springplank naar een miljoenencontract is.
1 -1
Patje2011AJAX
Opleiding genoten bij Ajax, miljoenen verdient, half jaar prima gespeeld, en nu weet mijnheer niet of hij nog een jaartje blijft al is dat best nodig voor de club Ajax.
4 -6
ST
Onzin. Hij weet ook dat als je in een onderhandeling zit voor contract verlenging dat het dom is om dan te zeggen dat je sowieso blijft. Dan zullen ze altijd minder salaris bieden voor je nieuwe contract. Daarnaast wil je niet supporters op het verkeerde been zetten. Nu wilt hij blijven, maar hij weet ook dat als hij over 2 weken naar Liverpool of Real kan dat ie weg wilt. Dan kan je beter niks zeggen. Kortom, een logische houding.
4 0
trodat4030
Ach, iedereen hier lijkt te hopen op een nieuwe Sneijder uitspraak, hebben ze weer een pispaaltje. Iig op internet, want als ze m op straat tegenkomen weten ze niet hoe snel ze een selfie moeten maken.
0 0
Patje2011AJAX
Ik zeik hem niet af. Ik zeg juist dat Ajax hem nodig heeft.
0 0
Web
Dat geld voor iedere speler, de tijden dat ze tot 24 jaar blijven zijn voor bij. Wat zou jij doen in die situatie?
1 0
Patje2011AJAX
Ik ben denk ik een uitzondering, ik zou voor minder geld lekker in Nederland bij Ajax blijven. Lekker veilig en geen lastige pers en fans. Maar ik snap dat andere mensen hier heel anders over denken.
0 0
Bocarra
Het is duidelijk dat hij wacht op een aanbieding van een “topclub” en hij wil net als elke ander zelfopgeleide Ajax-speler, Ajax zo snel mogelijk te verlaten. Ajax moet in de opleiding meer aandacht hebben voor clubliefde en loyaliteit. Het traject moet duidelijk en bijzonder zijn. Tot 23 jaar in het eerste voetballen als je tot de buitencategorie behoort. Dat moet de perceptie zijn van elk zelf opgeleide speler.
1 -2
Web
Hoe zie jij dat? Vorig jaar een geweldig seizoen, mooier en beter kan niet. Er was een geweldige sfeer in de groep, welke voorwaarden moet je dan nog meer scheppen? Daar gaat het ook helemaal niet om. Iedere speler wil het buitenland proeven, dat is de realiteit, en je weet dat Ajax een springplank is
2 0
MosesD
Romantische en mooie gedachte, maar hoe wil je dat bewerkstelligen?
3 0
davidgravemaker
Heeft het fantastisch gedaan laatste helft van vorig seizoen. Maar is zeker niet klaar voor de Europese top. Er mag veel meer rendement komen uit zijn kansen. Want hij mist gewoon té veel kansen op belangrijke momenten.
1 -3
ajax4lifebaby
Geef deze jongen eens een nieuw contract joh, iedereen krijgt nieuwe contracten behalve onze Donny.. terwijl hij doet het gewoon erg goed
0 -7
Ajax27
Welkom bij AS, waar jongetjes nog niet eens de moeite nemen om een artikel te lezen, maar gewoon beginnen te spuien. Treurig..
5 -1
AFCA***
Kijk alsjeblieft het interview voordat je zulke domme onzin uitkraamt. Daar wordt het letterlijk in besproken.
5 0
MosesD
Gewoon net uit de luier en een beetje roepen om het roepen, meer is het niet.
0 0
Pauw
Dat buitencategorie talenten als de Ligt en Frenkie de stap naar de absolute top maken snap ik wel. Die maken ook serieus kans op basisplaats en daarmee komt hun plek in het NL Elftal niet op de tocht te staan.

Bij Donny is dat een ander verhaal. Als hij een plek in het NL Elftal op het EK belangrijk vindt maakt hij meer kans na een seizoen Ajax. Want laten we wel wezen; Donny speelt pas een wedstrijd of 10 (vorig seizoen meegerekend) echt goed. Nu veel nadrukkelijker aanwezig.
2 -3
oudzuid2
zou natuurlijk ontzettend jammer voor Ajax zijn, maar ook voor hemzelf. hij is echt nog niet zover als Frenkie of Matthijs. als ie nu naar een echte topclub vertrekt zit ie net als Justin voornamelijk de bank warm te houden. die gok moet je niet nemen in deze fase van je carriere. ook met het ook op komende EK. en bij Ajax kan ie dit seizoen uitgroeien tot de grote man.
1 0
ETM
Donny heeft imo echt grote stappen gezet. Heel veel forumleden denken daar anders over, want vinden hem al heel lang heel goed, en dat Erik hem misbruikt heeft etc etc. Ik vind van niet. Ik heb altijd begrepen waarom Donny niet op de plek van Schone stond en ik heb ook een tijd lang gevonden dat hij op de bank hoorde. Ook toen Erik hem erin zette ten koste van David Neres.
Maar Donny betaalde de investering met hem op 10 uit in de staart van het seizoen. En ik vind hem enorm ontwikkeld aan de bal. Ik hoop nu ten zeerste dat hij blijft. Ik ben het met Donny zelf eens dat 8 zijn positie is, maar imo kun je dan de punt beter draaien, of beter gezegd, speel dan met een 8 die op 10 kan komen.

Donny is wel ook een speler waarbij ik door zn achtergrond hoop dat hij wel gewoon durft te blijven, of beter gezegd 'wilt' blijven. Dan heb je Swart als mentor, ben je zo aan de club verbonden, zit je in zo'n interessante periode van Ajax, en nog kun je je niet commiteren... ik vind het moeilijk te veroordelen, want wie ben ik.. en wie ben ik als bijv de Europese elite salaris-gewijs en qua competities me willen hebben.. Maar toch vind ik het moeilijk dat zelfs een Donny al zoooo snel eigenlijk niet te behouden is.
3 -1
Litmanen85
Donny kijkt een beetje teveel naar frenkie en matthijs... Geen betere plek dan Ajax voor Donny op dit moment.. maar goed hij moet het zelf weten.. we hebben genoeg voorbeelden uit het verleden waar het mis is gegaan
3 0
DiAngelo
Het is verstandig om te blijven voor Van de Beek. Wanneer hij nu naar n topclub gaat kan hij wel eens heel snel op de bank terecht komen. Van de Beek heeft n schitterend seizoen gedraaid, maar dat is mede te danken aan de trainer/spelwijze en de spelers om hem heen. Hij is nog niet z’on ster dat ie bij elke club zal passen/van waarde is. En waarom zou je naar n mindere club gaan als je bij Ajax kan blijven. Van de Beek blijft en moet lekker bij tekenen, voor iedereen het beste !
0 0
036AFCA97
Toch apart dat “gekochte” jongens als Nico en Onana bijtekenen en dat de Hollandse jeugdspelers vertrekken of niet willen zeggen dat ze blijven.. Frenkie, Matthijs, Donny.. toch jammer
9 -3
Dennis1964
Ja maar er zit een goede kop op. Dat las ik altijd in artikelen maar ook in commentaren op AS als het om Frenkie, Mathijs of Donny ging.
Begrijp die uitdrukking nooit zo goed. Waarom zit er bij Ziyech geen goede kop op? Gevalletje...............??????
. .


.
. ..
.....
.

2 -7
Cupmetgroteoren
Ja het is des te meer opvallend omdat er een kentering gaande lijkt. Want meestal waren het de buitenlandse jongens die snel weg wilden. Ook waren het eerder de donkere/allochtone jongens uit de jeugd van Ajax die snel weg wilden, en nu voegen zich ook de Bakkers, van den Beeks etc. daartoe, en zie je daarentegen dat spelers als Ziyech en Gravenberch willen blijven.
0 -3
JariJari
Gravenberg zit bij Raiola, die zal niet heel lang bij ons spelen anders kies je wel een ander.
1 0
JariHeijden
Gravenberg heeft afgelopen seizoen besloten (zijn vader vooral heb ik het idee) om voorlopig bij Ajax te blijven. Zijn vader vond dat het beste voor zijn carrière.
0 -1
Caparzo
Dat klopt, maar ‘voorlopig’ is in het voetbal niks waard. Hij zal na de winterstop een nieuw contract moeten ondertekenen (daarna nog één jaar onder contract), en we weten allemaal hoe dat gaat bij Ratto Raiola..
1 0
driesterren***
Speler die bij die gek aangesloten zitten gewoon weigeren! Deze gek maakt spelers kapot alleen voor eigen gewin!
0 -2
gusanito
Zou het jammer vinden als hij gaat, maar ik geloof wel in Lang op die positie. Begint steeds harder aan de deur te kloppen.
4 0
koenos1
Allemaal het interview gezien? Je krijgt meer het idee dat hij gewoon wilt blijven
2 0
Aad82
kut ventje
5 -11
JOHANisGOD
Aadje ik vind jou een kut vent.
7 0
Aad82
Jongens, niemand, maar dan ook niemand is voor mij groter dan Ajax.

Als jullie dan niet kunnen handelen, jammer dan!
0 -2
trodat4030
Volgens mij ben jij degene die iets niet kan handelen, namelijk een speler die zo slim is om op de vlakte te blijven en niet beloftes te doen die hij later moet breken (Sneijder?).
0 0
Lazell
Hahaha. 'Ik ben een lompe boer en als jullie daar niet tegen kunnen is dat jullie probleem'. Verstandig Aad, lekker kop in het zand steken. Ignorance is bliss.
1 0
Shardo
Als je zegt ik ga niks zeggen zeg je eigenlijk al voldoende, als er een club komt die hem aanstaat is hij weg.
2 -1
JohnnyD
Dit krijg je dus als je Raiola niet als zaakwaarnemer hebt.
0 -3
Santiago
Vond het wel raar dat hij zei dat het zo prima is. Onduidelijkheid is toch voor niemand prima. Als hij dadelijk eind augustus vertrekt dan gaan de poppen aan het dansen
1 0
ajax4ever01
Dat laat Marc nu niet gebeuren denk ik
1 0
talent020
wat lees ik toch weer heerlijke reacties over Donny... natuurlijk hoop ik ook dat hij blijft, zou met het oog op het EK ook het verstandigsd zijn, maar mocht het tot een transfer komen dan gun ik het hem, weliswaar met pijn in het hart maar toch
1 0
Cupmetgroteoren
En waar moet ie naartoe dan? Van de beek denkt van zichzelf dat ie goed genoeg is voor de absolute top. Nou, verre van. Ik vind 'm op Klaassen lijken (technisch wat beter) maar Klaassen was veel meer een leider en ook die heeft het niet eens bij een middenmotor gered. Van de beek speelt vooral z'n eigen wedstrijd en zou zich veel meer met andere spelers bezig moeten houden. Technisch kan ie ook nog wat stappen maken.
2 -6
Joseph
Donny heeft 3 jaar contract en heeft pas een half jaar zijn meerwaarde laten zien, het enige contract dat hij gaat tekenen is hoogstens een verlenging bij Ajax.

Dit jaar heeft hij geen Frenkie of de Ligt boven zich staan, dit jaar moet Donny laten zien dat hij de grote meneer is. Dat begint met het stoppen met die gebaartjes naar zijn teamgenoten, zeker als je zelf ook niet feilloos bent in je aanname en passing.
8 -8
ajax4ever01
Ok ga dan maar weg ondankbare hond als het zo moet
6 -14
JOHANisGOD
Zeg jij met je bulldog-gezicht.
4 -1
Ajaxxxisdebeste
Blijf Donny!!!!
2 -1
standoodeman
Was verreweg de beste man van het veld vandaag, bidden dat hij blijft..
2 -3
Schwalbino
Verwacht nog wel wat transfers. Daar is ook op ingekocht. Wil niet zeggen dat Ajax dan hetzelfde niveau als vorig seizoen haalt.
0 0
RaynoFischer
Met andere woorden, "ik ben weg als er een club komt....."
1 -4
trodat4030
Dat zegt hij niet, dat is iets wat jij er weer heel graag van wilt maken zodat je hem daarmee steeds om de oren kan slaan. Hij voorkomt gewoon een Sneijdertje, niets meer, niets minder.
1 0
Cupmetgroteoren
Ik snap niet dat hij per se nú weg wil. Hij speelt nog maar driekwart jaar onomstreden in de basis. Plak er nog een jaar achteraan zoals Ziyech dat heeft gedaan tegen een opgewaardeerd contract en vertrek als de grote man. Ik vind hem zeker nog niet de grote man bij Ajax.
2 -2
standoodeman
Ben je seizoen 17/18 vergeten, waarin hij ook vrijwel onomstreden basisspeler was?
2 -1
Schwalbino
Ijzer smeeden als het heet is. Een slecht seizoen met Ajax of van Ajax en ipv Real kun je naar Lyon.
0 -1
Jariiii
Eerlijk maar wel jammer natuurlijk.
1 -1