Blind: 'Aanvoerderschap iets wat ik ambieer'

ArthurV, 22-07-2019 om 22:30, 6352 views, Ziggo Sport |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Daley Blind ziet het zeker zitten om Matthijs de Ligt komend seizoen op te volgens als aanvoerder van Ajax. Waar Dusan Tadic tegen Istanbul Basaksehir en Watford de band om zijn arm had, droeg de verdediger deze tegen Panathinaikos.

'Het is voor mij geen must, maar wel iets wat ik natuurlijk ambieer', spreekt een eerlijke Blind voor de camera van Ziggo Sport. 'Ik denk dat ik op een goede leeftijd zit, ben een jongen van de club, Amsterdammer en international. Het zijn allemaal punten waar je toch mee bezig bent.'

Blind hoopt wederom een succesvol seizoen door te maken met Ajax, maar tempert de verwachtingen. 'We moeten eerst maar eens Champions League zien te halen dit jaar, en dat kan lastig genoeg zijn. Tot voor kort was het helemaal niet zo logisch dat je als Nederlandse club de Champions League haalde via de voorrondes.'

Om plaatsing voor het miljardenbal veilig te stellen, zal er eerst afgerekend moeten worden met PAOK. De Grieken werden het afgelopen seizoen landskampioen, met maar liefst 44 punten voorsprong op Panathinaikos. 'We zullen echt aan de bak moeten. Het is één van de lastigste ploegen die we konden treffen. We willen dicteren in wedstrijden en hebben zeker de kwaliteit om dat te doen, maar dan zullen we allemaal op ons best moeten zijn.'

 

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Zlataninho
Wat blind deed in Turijn nadat de ligt scoorde deed me erg goed. De meeste zullen weten over welk moment ik het heb. Blind was in mij ogen ook vorig jaar de ideale captain, maar had het idee dat ze de ligt captain maakte om zijn transfersom omhoog te krikken..
0 0
Dennis1964
Tadic of Blind, allebei prima
0 0
JariJari
En Schone 3de captain.
0 0
johnantoni
Blind
0 0
Dennis1964
Wordt nog lastig PAOK. 2X een finale.
0 0
Noxin
Dan zegt ie nu iets anders dan een jaar geleden. Toen zei hij nog dat hij geen aanvoerder wilde zijn, omdat hij alleen een leider op het veld was en niet daarbuiten. Als hij denkt dat hij er nu wel klaar voor is, prima. Maar dan moet hij wel eerlijk naar zichzelf toe zijn.
0 0
Lagasj
Niet doen.
1 -3
gusanito
Vond het vandaag ineens een stuk beter staan toen Blind op 6 kwam te spelen.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Daley Blind wie kent hem niet... Daley Blind is een echte Ajacied!
1 0
RJB1979
Je bent geen jongen om in de kleedkamer geloofwaardig de pleuris uit te laten breken, lieverd. Ik ook niet. Ik ben daarentegen de onderofficier voor de commanding officer die brandjes blust in de groep en de verbindende factor kan zijn. Richt je daar op. Ieder in eigen kwaliteiten.
0 0
Web
Ik heb hier andere verhalen gelezen, Hij zou geen aanvoerder willen zijn.
Voor mij de ideale aanvoerder
Tadic is veel te emotioneel, laat zich nog wel eens gaan. In mijn ogen niet geschikt
0 0
talent020
het is net wat je in een aanvoerder zoekt als trainer, Blind zet het wat meer neer en zal coachend beter zijn, maar zie ik niet zo gauw de boel opzwepen, Tadic zou een beetje een Suarez achtige aanvoerder zijn, meer een motivator en 1 die het team opzweept en met zich meekrijgt,
0 0
ram
Het zal Tadic wel worden omdat ze hem plannen hebben voor na zijn carrière. Daar zijn leiderschapskwaliteiten bij nodig en dus zullen ze de band wel aan hem geven. Ik denk dat dat ook wel de beste keuze is op het moment.

Toch vind ik Tadic, op het oog, niet echt een leider. Het komt op mij iets te gemaakt over allemaal. Daley lijkt me ook niet echt een leider maar op mij komt hij 'echter' over. Ik gun het hem eigenlijk meer.
0 0
Naoro
Ik zou het daarom juist aan Daley geven, Daley moet je misschien wat meer pushen om de leider te zijn. Tadic laat zich ook zonder band wel gelden.
2 0
ram
Goed punt!
1 0
Gonzo
Helemaal mee eens, Daley de nieuwe captain.
1 0
Schip
Ik vind Blind een meer geschikte aanvoerder dan Tadic. Maar goed, zal wel politiek zijn om Tadic te belonen voor zijn bijtekenen. Van een gewone hollandse jongen wordt dat gewoon verwacht. Niet moeilijk doen, Ajax is al mooi genoeg voor jou. Of soortgelijke misplaatste onzin. Blind is veel meer aanvoerder dan Tadic. Geldt ook voor Ziyech.
0 0
ST
Dat laatste is echt onzin. Ziyech is alles, maar geen aanvoerder.
0 0
Schip
Ziyech is in vrijwel alles een aanvoerder. Hij is de motor en aanjager in het team, blijft constant maar zoeken naar die speciale opening, legt enorm veel energie in de wedstrijd - als je niet in staat bent dat te zien, check dan de statistieken maar - en is als creatieve speler meestal doorslaggevend. Verovert ballen, zet uitstekend druk, ligt goed in de groep en durft wat te vinden en te zeggen.

Noem mij maar een betere aanvoerder. Enige is dat hij zich weleens onverschillig opstelt naar de media toe.

Blind heeft daarnaast ook nog eens het goede voorbeeld gegeven door terug te komen van United. Beiden voorbeeldige spelers als je het mij vraagt.
0 0
Ajax#1900
Bij Twente wel, maar misschien was dat puur om hem te pleasen
0 0
Cupmetgroteoren
Is met bijna iedereen bevriend in het elftal en veel socialer dan je zou denken. Blind zou ik de aanvoerdersband geven, maar de sleutel voor Ziyech zou juist de aanvoerdersband kunnen zijn. Dan zal hij meer oog hebben voor medespelers in het veld en minder balverlies lijden. Tadic vind ik vooral heel veel show.
0 0
ajax4lifebaby
Denk dat een aanvoerder beter zijn rol kan vervullen vanuit de verdediging of middenveld, dan vanuit de aanval. Ook gewoon een echte ajacied, hier opgeleid zou mooi vinden.
1 0
Cupmetgroteoren
Ja duh, moet gewoon aanvoerder zijn. Superconstant, loyaal aan Ajax, cultuurbewaker, kan goed communiceren, zeer goed inzicht, kan coachen in het veld. Familie blind = meest correcte familie van Nederland. Dus aanvoerder.
0 0