Maduro: 'Maar echt, onderschat PAOK niet'

BVeenstra, 22-07-2019 om 13:35, 7098 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Hedwiges Maduro ziet Ajax als favoriet voor het tweeluik met PAOK Thessaloniki in de derde voorronde van de Champions League, maar vindt wel dat de Amsterdammers waakzaam moeten zijn voor de Grieken. 'Ajax is in mijn ogen ook favoriet. Maar echt, onderschat PAOK niet', zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

'PAOK heeft de laatste jaren sportief gezien progressie geboekt en is op dit moment verreweg de beste club van Griekenland. Het vertrouwen in de groep is heel erg groot', weet Maduro, die zag dat zijn oude club de dubbel won in Griekenland. PAOK werd kampioen zonder ook maar één keer te verliezen. Van de dertig duels won het er 26 en speelde het er vier gelijk. 'PAOK haalde elk jaar wel veel nieuwe spelers, maar het grote verschil is dat echt goede voetballers nu ook die kant op willen gaan. De eigenaar is een rijk man, dus er is veel geld.'

Volgens Maduro is het enthousiasme onder de fans van PAOK enorm gegroeid. 'Ze willen naam maken in Europa. Ajax moet de wedstrijd niet lichtzinnig opvatten en proberen daar echt een goed resultaat neer te zetten. Dat is best wel lastig, want de zomer heeft de flow doorbroken en het halen van de halve finale zegt even niets meer. Ze moeten helemaal opnieuw beginnen. En de tegenstanders zijn extra gemotiveerd.'

Bij PAOK spelen enkele oude bekenden, zo vertelt Maduro tot slot. 'Pontus Wernbloom, ex-AZ, speelt veelvuldig. Miroslav Stoch, die voor FC Twente uitkwam, is teruggehaald, maar is meestal reserve. Net als oud-Feyenoorder Diego Biseswar die wel een belangrijk aandeel had in het kampioenschap. Stoch en Biseswar zijn met hun individuele acties dreigend en kunnen de boel forceren als ze erin komen. Dat zij op de bank zitten, zegt veel over het opgekrikte niveau.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MukaMara87
Léo Jabá, 20 jaar en rechtsbuiten. Die moeten we voor oppassen, lastig spelertje en denk meest waardevolle speler van Paok op dit moment.
0 0
Jariiii
Wát een ontzettend goede tip.
1 0
Red Devil
Wordt zeker geen makkie tegen PAOK.
En bij de uitwedstrijd goed je ogen openhouden want die lafaards vallen je onverwachts aan daar en meestal in de avond een dag voor de wedstrijd.
0 0
ErikDeBosz
Hedwiges, waarom hebben ze bij Fox Sports besloten om die man een rol te geven? Echt een verschrikkelijke analist. Volgens mij kijkt hij niet eens naar de wedstrijden, maar heeft die een blaadje voor zijn neus liggen met standaard antwoorden: ze zetten niet goed druk, weinig inzet, als je de kans niet afmaakt kan het lastig worden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Deze quotes sluiten daar in ieder geval uitstekend op aan. Valt me nog mee dat hij het nog niet over het 'spoken in Griekenland' heeft gesproken.
2 0
Cupmetgroteoren
Hierover is hij wel goed ingevoerd, want wat hij zegt dat wist ik niet. Wist ook niet dat stoch en biseswar daar speelden.
0 0
Aad82
Hedwiges heeft het IQ van een pantoffeldiertje.
1 -1
de-Ajacied
Maar hij heeft wel gelijk
0 -1
rsvh88
Hedwiges... Eigelijk ook echt een kut naam
0 -1
KleinMiljoen
maar echt
2 0
jaripettersson
'Champions' League, waar illusies van de kampioenen van heel veel voetballanden al in de voorronde in de kiem worden gesmoord, ten bate van de hoogst-geëindigde 16 clubs van 4 landen. Daarvan waren er overigens 12 niet eens kampioen. Die clubs dan steeds rijker maken, dat mensen gaan zeggen dat ze liever die clubs zien dan de kampioen van, pak m beet, Griekenland. Want dat heeft steeds minder niveau..
0 0
shota99
Waarom geven ze deze aardige en lieve jongen toch telkens een podium?
5 0
Dennis1964
Waarom heb jij een account bij AS?
0 0
Spitz
Ajax moet er gewoon vol op klappen in de uit wedstrijd. Zijn ze echt niet gewend in Griekenland. Direct een goeie uitslag neer gaan zetten en hier nog es dunnetjes over. Ajax heeft een prima selectie en daarbij komen de nodige namen al terug. PSV zal ietwat lastig gaan worden om te halen voor sommigen, maar reken maar dat ze de uitwedstrijd willen halen tegen PAOK Saloniki. Het hele team.
0 0
talent020
van onderschatting zal geen sprake zijn, maar Hedwiges zegt dit vooral om bij de Paok fans in een goed daglicht te komen,
1 0
Ajaxvooraltijd
Hedwiges Opendeuro
6 0
Ajaxxxisdebeste
Hahaha
1 0
Panama
Oh wat wordt ik moe van meneer Maduro.
3 -2
BrandjeXL
Misschien voor Ajax wel fijn dat je op papier de zwaarste hebt getroffen.
2 -1
Jariiii
Het is wel waar dat we het tegen de sterke ploegen gewoon heel goed doen.
0 0
Draufgänger
https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/97768/ajax-moet-paok-niet-onderschatten
5 0
Ruff Rhythim
Haha jezus best wel dom dit van Maduro
0 0
Jelephi
Hedwiges “repeat” Maduro
1 -1
Pure
Lol heb je hedwiges ook weer... vorige keer zei hij precies hetzelfde
3 -1
Maxwell_5
En de vorige keer kwamen we goed weg.
3 0
AJAXAFC1
Hedwiges wil weer even interresant doen, als je niet van paok wint als ajax heb je ook niks te zoeken in de CL dus ben er wel rustig onder, al vind ik het wel merkwaardig dat we hun weer loten...
Paok is 1 keer kampioen geworden in de laatste 20 jaar daar omdat nu olympiakos even is weggezakt dus dat betekent niet meteen dat ze het geweldig doen in eigen competitie mister maduro
4 0
JesseMKB33
Wat maakt het nou weer uit wat ze de laatste 20 jaar hebben gedaan? Het team van 20 jaar geleden voetbalt niet meer hoor, het gaat om het team van nu. Dat team heeft in 30 wedstrijden 26 keer gewonnen en 0 keer verloren, 14 goals tegen en de dubbel gewonnen. Het is het beste seizoen van welke club dan ook in de historie van de Griekse competitie. Maar volgens AJAXAFC1 doen ze het daar niet geweldig. Ajax is duidelijk favoriet en zal waarschijnlijk wel winnen, maar we hebben van mindere teams verloren in voorrondes.
3 0
AFCA020!
Ansich heb je gelijk. Maar vorig seizoen telt voor hun ook niet meer. Transfermarkt zegt dat er 26 gasten zijn weggegaan en 29 zijn aangetrokken... ik heb het idee dat er dan toch wel een ander team staat en dat (net als voor ons) vorig jaar niet meer telt.

Geloof me: alle potentiële tegenstanders in de voorronde zijn banger voor ons dan andersom
0 0
AlexIbarra
Ik vind het wel goed om wat achtergrondinfo te krijgen.

Als zij in 30 wedstrijden niet verloren hebben, zullen ze momenteel in een betere flow zitten dan 'een Griekse club'. Wij hebben geen flow, de helft vd basis heeft nog niet eens getraind en we missen twee belangrijke spelers in de as.

Van Kopenhagen, Rostov, Dnjepr, Steaua, Rosenborg etc. hebben we ook al eens verloren dus van hoogmoed of onderschatting mag geen sprake zijn.
5 0
NelsonAFCA
Aanvoerder Vierinha, Pelkas en keeper Paschalakis zijn altijd hun vaste krachten bij PAOK.

Vierinha kan in Saloniki niet eens over straat, is intens populair bij de aanhang.

Maar ow wat ben ik blij dat ze Aleksandar Prijović niet meer hebben, goeie afmaker was dat.

Mogelijk opstelling van PAOK:

Paschalakis
Léo Matos - Crespo - Fernando Varela - Vierinha
Cañas - Shakhov - Pelkas
Biseswar - Chuba Akpom - Léo Jabá
9 0
Lazell
Dacht altijd dat Vierinha een rechtsmidden was?
0 0
Golberg
Vierinha is geblesseerd
2 0
JariJari
En Canas is naar Rode Ster zie https://www.transfermarkt.com/paok-thessaloniki/transfers/verein/1091/saison_id/2019

Mogelijk dat ze Stoch en Augusto (grootste aankopen) wel opstellen.
0 0
NelsonAFCA
Serieus? Dat zou echt top zijn.
0 0
Golberg
Heeft in april zijn kruisband gescheurd dus speelt sowieso niet mee.
0 0
NelsonAFCA
Oké geweldig!
0 0
ChrisMokum
Bedankt voor de info pik.
3 0