'Adviseerde De Ligt met Ronaldo of Messi te gaan spelen'

BVeenstra, 20-07-2019 om 12:25, 11271 views, La Gazzetta dello Sport |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Keje Molenaar heeft Matthijs de Ligt bij zijn transfer geadviseerd om met een topvoetballer als Cristiano Ronaldo of Lionel Messi te gaan spelen. Met Juventus viel zijn keuze op Ronaldo en volgens de vader van zijn vriendin AnneKee gaat De Ligt enorm veel leren van de Portugese wereldster.

'Wat ik hem adviseerde? Om met Messi of met Ronaldo te spelen, zo'n kans komt niet vaak voor in het leven', zegt Molenaar in een interview met La Gazzetta dello Sport. 'Ik speelde zelf in een elftal met Cruijff en de manier waarop hij alles controleerde was ongelooflijk. Hij was een coach in het veld. Wij volgden hem, omdat we wisten dat we dan zouden winnen.'

In Italië kijkt men ervan op dat Juventus een speler van negentien jaar oud heeft gehaald. Molenaar krijgt de vraag hoe De Ligt is als persoon. 'Matthijs is veel volwassener dan zijn leeftijd (negentien, red.). Soms vergeet ik zijn leeftijd weleens, omdat hij over alles kan praten. Als ik hem soms met journalisten hoor praten, lijkt hij wel 35 te zijn.'

Molenaar ziet in De Ligt een mix tussen Franco Baresi en Paolo Maldini. 'En hij heeft ook iets van Chiellini', aldus de advocaat, die De Ligt enorm ambitieus vindt. 'Hij wil de beste verdediger van de wereld worden. Voor mij is nu Sergio Ramos de beste, maar De Ligt kan het worden. Zijn doelpunten tegen Juventus en Tottenham Hotspur hebben dat al bewezen. Natuurlijk is Matthijs nu al fysiek sterk, snel en is hij ook kopsterk, maar hij zegt dat hij nog veel kan leren. En waar kun je beter leren verdedigen dan in Italië?'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
noppenkoning
https://www.ajaxshowtime.com/article/opinie/121475/molenaar-over-schoonzoon-bemoei-me-niet-met-keuze-de-ligt
3 0
ditisdebeslissing
klaar met Matthijs. van mij hoeft het niet meer op AJAX showtime
8 -12
Petterson1964
Jij bent niet echt relevant.

Mathijs de Ligt wel.
5 -1
DrFeelBest
Eens !!
3 -6
Adios
Heeft ons een schaal, een beker, een halve finale CL, een finale EL en 75 miljoen opgeleverd. Gun die jongen het beste!
4 -2
Redrum
Mee eens, zolang hij bij Juventus speelt hoef ik geen moer over hem te lezen. Ik wens hem absoluut het beste, maar ik ga geen spelers van die grafclub lopen volgen. Zodra Matthijs bij een echte club gaat spelen ga ik hem weer volgen.
5 -4
AsensioWillemsen
Wat een slecht advies voor het bepalen van je carriere. De Ligt moet nog 15 jaar mee kunnen. Messi en Ronaldo hoogstens 5. Komt nooit wat zinnigs uit zijn mond
4 -6
DonnyNeres
Ah wat een gouden opmerking. Laat nou net De Ligt zijn contract 5 jaar doorlopen daar in Turijn.
0 0
godenzonenssuper
Lol, whut?
1 0
Cupmetgroteoren
Twee van de beste spelers allertijden. Als je de kans krijgt als speler altijd doen. Gullit heeft nog altijd verhalen over Maradona in z'n prime. Stukje historie.
4 -4
southmokum
Wanneer heeft Gullit met Maradona samen gespeeld dan?
0 0
Ajax-4-ever
Elke keer dat ik iets lees wat uit zijn strot komt word ik een beetje misselijk. Je zal maar verliefd worden op een meisje en dan zo'n schoonvader erbij krijgen.
9 -3
trainerdv
Ben ik niet helemaal eens. Messi, maar vooral Ronaldo hebben hun spel aangepast nu ze dertigers zijn. Veel minder technische één-op-ééns en meer goed positie kiezen en afmaken etc. Dan kan je op de trainingen ook tegen Klaas-Jan leren. Qua leiding in het veld zijn het absoluut geen Cruijffs, eerder stijlvolle individualisten die hooguit het eindstation zijn van goede aanvallen ipv het creatief brein ervan.
2 0
Caparzo
Haal anders "aar" van je achternaam af, past beter. Een molenwiek richt zich ook naar hoe de wind waait.

"Oh, toch Juve, dan snel maar ff erbij zeggen dat ik ook Ronaldo adviseerde, denken de mensen dat ik invloed heb gehad. Dat ik eerder alleen over Messi lulde is men inmiddels wel weer vergeten"
4 -2
Cupmetgroteoren
Ja, Molenaar valt niet serieus te nemen. Lult met de wind mee voor de publieke bühne. Het advies zelf is overigens wel waar, maar je wet nooit wat Molenaar écht heeft gezegd achter de schermen. Volgens mij heeft Molenaar helemaal geen reet gezegd, of in elk geval niks wat enige invloed had op De ligt.
2 -1
Schip
Ik zou echt niet weten wat De Ligt nou van een 34 jarige Ronaldo moet leren. Dat is ook totaal geen type Cruijff, die een elftal dirigeert, de speelwijze bepaalt en je laat nadenken over voetbal in alle facetten.

Hij kiest een club, klaar maar verder. Maar kom dan ook niet met dit soort ruggesteuntjes aan om schoonzoon een beetje te redden in de beeldvorming. Het was Raiola die De Ligt iets voorschotelde, zorgvuldig voorbereid, waar De Ligt als nuchtere hollandse jongen geen nee tegen kon zeggen. Namelijk adoratie omdat hij een van de grootste clubs afzegde en een asstronomisch salaris.

Heeft geen reet met Ronaldo te maken Keje.
6 -3
AjaxDaniel
Ronaldo is 1 van de beste aanvallers aller tijden. Als je op de trainingen tegen hem oefent, word je echt wel beter
1 -1
Schip
Hij WAS een van de beste aanvallers aller tijden. Het is meer dan ooit een momentenvoetballer geworden, wat die Belgische scout ook al opmerkte. En als je op trainingen tegen Messi, Salah, Lewandowski of Mbappe oefent, wordt De Ligt ook echt wel beter.
1 -2
Leviathan
WAS ALLER TIJDEN ? Leg dat eens uit ? Je bent 1 van de beste aller tijden. Overigens behoort hij nog steeds tot de top aanvallers van de wereld.

Maar Ronaldo is volgens mij 1 van de fanatiekste voetballers die er rond loopt ook Chiellini gaf dat eens aan dat hij gewoon een boost geeft op de trainingen. Zo enorm fit en succes komt bij hem veel door te leven ervoor en streven naar het beste daar kunnen heel veel voetballers van leren.. Neymar had met de mentaliteit van Ronaldo bv al een Ballon D or kunnen hebben
0 0
Redrum
Precies, Ronaldo is inmiddels 34 en wordt komend seizoen al 35. Ik snap sowieso de adoratie voor die gozer niet. Waarom zou je in vredesnaam bij hem in het team willen? Alles draait om hem en de rest is bijzaak. Het valt me echt vies tegen van Matthijs, ik had hem iets verstandiger ingeschat.
2 -2
gi0vanni
Volgens mij kan iedereen wat van C. Ronaldo leren. Volgens mij liep de 34 jarige C. Ronaldo met een goede loopactie weg bij o.a. Ligt om vervolgens te scoren.
Ook is er niemand die meer doet voor het voetbal om te slagen als C. Ronaldo. Maar goed bij een grote club zitten die je heel veel centjes betaald is natuurlijk het doel van elke voetballer.
1 0
Schip
Maar dan kan De Ligt ook van Moura leren en moet hij naar Spurs gaan. Die had veel meer succesvolle dribbels, terwijl Ronaldo praktisch uitgeschakeld werd.

De Ligt doet ook al alles voor het voetbal. Dit is ook weer zo'n gezochte reden. De Ligt zei ijskoud dat het appje of i.d. van Ronaldo niet de reden was.

Plata talks.
0 -1
Mike1
Wij geven toch ook ONGEVRAAGD hier onze mening?
2 0
Ferd
Maar daar worden geen artikelen over geschreven. Toch een aardig verschil dacht ik zo
2 0
Schip
Touche. Maar het gaat - mij iig - om de inhoud. Niet om wie het zegt of dat hij het ongevraagd zegt.
0 0
hartvoorajax1
Hij heeft het inderdaad nooit over Ronaldo gehad maar zijn schoonzoon blijkbaar ook niet. Als De Ligt zo graag naar Juventus was gegaan zou Keje het nooit over Messi (alleen) hebben gehad. Heel Ajax haalt nu opgelucht adem dat Matthijs toch geen geldwolf blijkt te zijn en gewoon een fijne verstandige, Hollandse jongen die zijn voetbalhart volgt. Gewoon klets en wat mij betreft achterbakse onzin.
3 -1
cantharel
Hij lult want hij heeft wel gezegd dat als je met Messi kan spelen moet je dat altijd doen maar heeft het nooit over Ronaldo gehad maar nu komt hem dit beter uit want de Ligt gaat nu met CR spelen.
3 -1
AjaxBaggio
Pa de Ligt hoor je toch ook nooit in de media ? Wie denkt deze Keje wel niet dat hij is.
Gelukkig is zijn dochter niet zo mediageil. Kan de vriendin van Frenkie ook een hoop van leren.
3 -7
Petterson1964
De vader van de Ligt is inderdaad ook profvoetballer geweest bij oa. Ajax en daarom een target voor journalisten.

Oh nee toch niet.
1 0
AjaxCitizen
Zijn dochter niet mediageil? Heeft pas een halfjaar of zo een relatie met De Ligt en post gelijk heel haar Instagram vol met foto's van hem en haar samen. Die gaat gewoon dezelfde weg bewandelen als het vriendinnetje van Frenkie.
1 0
JariHeijden
De vader van De Ligt is ook geen bekende Nederlander. Molenaar wordt als oud-profvoetballer en schoonvader van De Ligt wat gevraagd. Hij heeft antwoord. Ik zie het probleem niet.
3 -1
LS16
Het komt deze man wel heel erg goed uit dat Matthijs tegenwoordig met zijn dochter gaat. Ik zou persoonlijk gek worden van zo’n schoonvader.
4 -5
Cupmetgroteoren
Lol, Molenaar kan niks goeds meer doen. Maar ik krijg ook altijd de kriebels van deze man. Ik geloof gewoon niet wat Molenaar zegt. Tis altijd te gelikt.
2 -1
036AFCA97
Zouden deze man en de vriendin van Frenkie een wedstrijd houden wie het meest ongevraagd, storend aanwezig kan zijn rondom een transfer?
11 -5
Petterson1964
Ze hoeven geen wedstrijd te houden, de winnaars zijn al bekend: AS reaguurders die het Frenkie en Mathijs niet gunnen.
3 -1