Promes: 'Meerdere wegen die je kunt bewandelen'

BartVeenstra, 20-07-2019 om 08:45, 6342 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Quincy Promes heeft met zijn terugkeer naar Ajax een weloverwogen keuze gemaakt. De aanvaller speelde vorig seizoen bij Sevilla FC, maar bij de Spaanse club ging niet alles naar zijn wens. Bij Ajax hoopt hij weer veel aan spelen toe te komen en dat op zijn favoriete positie.

'Ik heb er nuchter naar gekeken', stelt hij in gesprek met De Telegraaf. 'Ik had een wisselvallig jaar achter de rug en wilde terug naar stabiliteit en week in week uit op mijn eigen positie spelen. Bij Sevilla kwam ik vaak in een verdedigende rol terecht en zat ik in een rouleringssysteem. Bovendien denk ik dat Ajax er in Europa heel goed opstaat en niet zoveel onderdoet voor Sevilla.'

Promes speelde eerder in de jeugd van Ajax, maar het eerste elftal haalde hij toen niet. Nu is hij via een omweg alsnog in de hoofdmacht van de Amsterdamse club beland. 'Als je eenmaal een Ajacied bent, dan ben je dat voor altijd', zegt Promes, die nu alleen maar voordelen ziet. 'Dat ik dan nu terug mag komen, met de bagage die ik nu heb, is in het voordeel van beide partijen. Ik hoop dat ik een voorbeeld ben voor heel veel talenten, dat er meerdere wegen zijn die je kunt bewandelen. Die van mij heeft geleid langs Haarlem, FC Twente, Go Ahead Eagles en uiteindelijk via Rusland en Sevilla toch naar het eerste van Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Promes vind ik gewoon een leuke kerel. Maar er zal in de media vast wel weer een beeld gecreëerd worden. Ik heb hem echter in diverse interviews gezien en daar komt hij gewoon goed over. Dat ie vorig jaar over de scheef is gegaan met een incident zal me verder worst wezen. Een man maakt weleens fouten. Voetballend ben ik niet zo onder de indruk van 'm. Vind hem te eenzijdig. Maar hij mag het laten zien.
0 -1
FissaDeGekste
Is toch mooi. Deze jongen is trots dat hij zijn jeugddroom uiteindelijk toch verwezenlijkt heeft, op een andere manier dan de meesten. Laat het maar zien Quincy, nog een weekje en je moet er staan! :-)
0 0
Lane 8
Leuke knul, maar zeker nog niet overtuigd... Als ik dan zo'n filmpje zie van zijn tijd in rusland denk ik dat we echt een topper in huis hebben, hopelijk krijgt erik die promes terug
1 0
Jornnn
Ik ben ontzettend blij dat hij er is. Maar ik vind zijn verhaal niet zo sterk. Het is niet echt een voordeel dat je via Rusland pas op late leeftijd bij Ajax doorbreekt. Zo presenteert hij het wel.
1 0
Ajax4life16
Nee hij zegt ook niet dat het een voordeel is. Hij zegt dat er meerdere wegen zijn om in Ajax 1 te komen.
1 0
jaripettersson
Nu denkt ie weer dat ie een inspiratie voor talenten is. "Ook jíj, verwend/ verwaarloosd prinsje, kunt je persoonlijkheidsproblemen laten rijpen en uitgroeien tot een volwassen narcist. Hou vol."
QP
0 -2
Voetbalverstand
Hij wordt gewoon gevraagd voor een interview en geeft zijn mening. Laat hem toch lekker. Dat spreken met z'n voeten komt helemaal goed! Zet 'm op Quincy! Om te beginnen volgende week zaterdag in een uitverkochte JC Arena!
1 0
Beffie
lul niet zoveel. Ga voetballen.
2 -5
AFCAMM
Ga zelf werken.
0 -1
Saanchez
Oh nee! Hoe durft hij een interview te geven en niet op het veld te staan! Het een sluit het ander natuurlijk uit...
2 0
3*stars*3
Ah, hier kon je weer op wachten.
Net als de reacties van zure forumleden/trolletjes, die hem al afschrijven na 2 oefenduels, terwijl hij nog moet wachten op zijn 1e volle pot in Ajax1...
Kan mij herinneren dat Neres en Tagliafico hier ook door een deel werden afgeserveerd.

Denk eens ff na voordat je wat typt man.
1 0
Schip
Hij moet inderdaad die interviews geven, maar zoveel gaven Ziyech en Tadic er nou ook weer niet hè...

Ik heb bij Promes ook zoiets van: spreken doe je eerst met je voeten. Anders ontstaat al snel een beeld van een babbelaar. Je kunt daarna nog genoeg je ei kwijt.
2 -1
3*stars*3
Kan mij zat Ajax interviews herinneren van Tadic, toen hij net hier was.
Zelfs filmpjes met artist in town etc.
Toen hadden mensen ook wat bedenkingen.

Vergeleken met interviews van Pierie vallen de interviews van Promes mee toch?
Zeker als je ziet dat Promes binnen werd gehaald als de topaankoop.
2 0
Saanchez
Promes is dan ook een nieuwe aankoop met een goed verhaal erachter.
0 0