De Ligt: 'Alleen ik weet wat Raiola voor me doet'

BVeenstra, 20-07-2019 om 08:25, 5862 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt denkt dat er veel misverstanden bestaan over het werk dat Mino Raiola verricht. De laatste tijd was er veel kritiek op de keuze van De Ligt voor Raiola en sommige analisten namen zelfs het woord 'geldwolf' in hun mond. 'Ik weet hoe Mino echt is en het gaat alleen om onze relatie, niet wat anderen daarvan denken', begint De Ligt zijn uitleg in De Telegraaf.

De Ligt legt uit waarom hij voor Raiola heeft gekozen. 'De onderhandelaars van de grote clubs weten hoe het in deze wereld werkt en wat hij kan. Daarom vond ik het als jonge speler handig iemand naast me te hebben die vol alleen voor míj gaat en alleen mijn belangen behartigt. Ik heb met eigen ogen kunnen zien dat dit het geval is. Hetgeen ik dacht, is waar.'

In de ogen van De Ligt is Raiola daarin de beste in de zaakwaarnemerswereld. Hij geeft aan dat iedereen zijn mening over de zaakwaarnemer mag hebben. 'Maar alleen ik weet wat Mino voor me doet', vervolgt de kersverse Juventus-verdediger. 'Als mensen zeggen dat hij me dwingt naar een club te gaan, dan moet ik alleen maar lachen. Hij zorgt voor een proces om alle elementen boven te krijgen en om een goede beslissing te kunnen nemen. Hij heeft een mening en ik heb de mijne, maar ik bepaal en zeg vervolgens: doe je ding maar. We waren het overigens wel eens over deze keuze. In Nederland is het gewoon vreemd als je niet voor Barça kiest en dan verzinnen mensen er allerlei dingen bij.'

Dat De Ligt bij Juventus een enorm salaris gaat verdienen, is voor hem van ondergeschikt belang. 'Ik ben heel blij dat ik naar Juventus kan vanwege de waardering. Ik heb puur en alleen naar het sportieve plaatje gekeken en ja, het salaris besteed ik uit aan Mino. Dat is zijn wedstrijd. Maar waar ik ook had getekend: daar had ik waarschijnlijk nooit over te klagen gehad.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Dus begrijp ik nu goed dat Barça ook gewoon aan zijn eisen kon voldoen?
0 0
Aad82
Raiola is een held
0 -3
TheRiviera
Het feit dat De Ligt van mening is dat Raiola iemand is die alleen denkt aan zijn client is absoluut schandalig. Het geeft wel aan dat De Ligt niet let op wereld buiten ze eigen bubbel. Met de transfer van Pogba naar United haalde Raiola gedurende de loopduur van Pogba's contract bijna 50 miljoen binnen. En dan nog maar eens zeggen dat het een zakenwaarnemer die alleen aan ze client denkt. Hij zorgt dan wel voor de beste deals voor zijn spelers maar zorgt er ook voor dat hij goed ze eigen zakken vult. Waar een zakenwaarnemer normaal gesproken 5 tot 10 procent commissie mag vragen zit hij er met regelmaat boven.

Ik heb alle respect voor De Ligt en wat hij voor Ajax heeft betekend maar hij moet wel ze ogen open doen. Dat je perse naar Juventus wilt fijn. Dat je vind dat Riaola goed werk voor je doet fijn. Maar ga niet zeggen dat hij alleen ze best doet voor jou. Hij gaat natuurlijk volop ze best doen om ook ze eigen zakken maximaal te vullen. En als De Ligt als speler dit niet erg vind fijn maar wees er wel zo eerlijk over.
2 0
Redrum
Het idee dat een zaakwaarnemer 10 miljoen krijgt om een fucking transfer te regelen is voor mij absolutely mindblowing. Een paar telefoontjes, een paar gesprekjes, wat lulkoek in de media, een krabbeltje hier, een krabbeltje daar en hopsakee: 10 miljoen euro verdiend. Dat Matthijs hier aan mee heeft gewerkt zegt voor mij genoeg. Matthijs de Ligt is niet de held die wij denken dat hij is. Matthijs de Ligt is een heel intelligent uitgekookt mannetje.
1 0
Liam
Ben het met je eens. Ben enorm teleurgesteld in Matthijs
1 0
Cupmetgroteoren
Dat ie z'n eigen zakken vult is vrije markt. Dat bepalen de spelers en clubs wel die met hem werken. Gaat erom dat Raiola overal conflicten aan het zoeken is, spelletjes speelt en voor niks en niemand respect heeft. Er is continu gezeik rondom transfers omdat het Raiola's tactiek is om herrie te schoppen. Bij United hebben supporters zich ook tegen Pogba gekeerd na enkele botte interviews van Raiola. Dan komt Raiola met 'men heeft geen respect voor Pogba'. Zo drijft ie telkens een wig tussen speler en club. Bij Overmars zoekt ie ook telkens de confrontatie op, maar Overmars hapt niet.
2 0
Babangida83
Dat zie je bij De Ligt ook een beetje, gezien De Ligt reactie over de kritiek op zijn transfer.
0 0
DerOpenDerOver
Tuurlijk Matthijs, met een andere makelaar had je voor 1000 euro per maand bij rkc gespeeld.
Wat een onzin.
Als je goed kunt voetballen, kom je altijd wel bij een goeie club terecht.
Eigenlijk moeten alleen voetballers die niet echt top zijn zo'n gehaaide makelaar hebben.
2 -1
Cupmetgroteoren
Onzin. Er komt heel wat bij kijken en dan wil je de beste.
0 0
DerOpenDerOver
Vertel.
Wat moet een spelersmakelaar allemaal doen dan ?
0 0
Cupmetgroteoren
Juridische voorwaarden kennen en opstellen, contract opstellen of wijzigen, bellen, onderhandelen met clubs (kost veel tijd), reizen om naar de clubs te gaan, spelers in de media beschermen, ervaring hebben met contracten, bonussen voor de speler uitonderhandelen, eventuele conflicten met clubs oplossen, onderhandelen met andere zaakwaarnemer als een speler twee zaakwaarnemers heeft, eventueel met ouders praten als een speler heel jong is, belastingtechnische regels kennen van het land waar de speler gaat spelen, een netwerk opbouwen voor als een speler niet zo bekend is, en als er echt iets heel ernstigs is zoals bij Nouri dient hij in contact te staan met advocaten. Je hebt er echt geen kaas van gegeten. Er zijn spelers die hun middelbare schooldiploma niet eens hebben afgemaakt. Dan is het wel zo fijn dat je een zaakwaarnemer hebt.
1 0
DerOpenDerOver
OK, je hebt dus een juridisch team nodig voor het opstellen van contracten en belasting technische zaken.
een speler als Frankie de jong heeft het toch ook geregeld met een relatief onbekende zaakwaarnemer.
Geloof me nou maar . Raiolla zit alleen maar problemen te maken zodat het lijkt alsof hij ontzettend hard heeft gewerkt, en zijn riante fee kan verantwoorden.
1 0
Toeschouwer
Mino is gewoon de beste in zijn vak dus die moet gewoon het best betaalt worden .
Dat is logisch toch.
Mathijs is ook het beste in zijn vak die moet ook gewoon het best betaalt worden.
Dat is logisch toch.
0 -1
Jeugd
Waar maakt iedereen zich druk om?
Ajax heeft een prima deal, de Ligt is blij.
Juve is een topclub.
Volgend onderwerp.
4 -1
Aad82
Teveel debielen op dit forum.
0 0
JariJari
We maken ons druk omdat Ajax een kutdeal heeft. 75M gehad voor een 120M speler omdat de speler ons naaide.

Hij is vrij dat te doen maar ga dan niet beweren dat je Ajacied bent.
0 -3
31xAjax
Daar heb je hem ook weer met zijn domme 120M. 75M is de juiste prijs voor een 19 jarige verdediger. met een 2 jarig kontrakt uit een kleine competitie..... En bespaar ons een reactie met een verwijzing naar Felix of een andere niet verdediger....
0 0
Joodhannus73
Het is dom dat jij 75 voor het grootste verdedigende talent ooit, of zoals de Italianen hem noemen: een fenomeen, een goed bedrag vindt. Hoe goed was Ramos toen hij 19 was? Waar speelde hij toen? Je kan hem prima met Felix vergelijken. Ook uit een kleine competitie en 19 jaar. Pas na de winterstop afgelopen seizoen doorgebroken bij Benfica. Felix heeft niet tegen ons gespeeld tijdens de groepsfase en is ook niet ingevallen, toen we tegen Benfica speelden. En wij mogen hem niet vergelijken omdat hij een aanvaller is? De Ligt stond twee jaar geleden al in de EL finale. De Ligt is de Golden Boy. Die is gewoon veel verder dan Felix en ook gewoon beter. Moet je dus ook hoger inschalen. Je kan de vergelijking prima maken en dan komt De Ligt er beter uit. Alleen Ajax niet en Benfica wel. Hij is voor een fooi vertrokken. En jij maar recht praten wat krom is.
0 0
TheRiviera
Jij hebt niet echt veel verstand van voetbal he? En hoe de voetbal economie werkt. het bedrag wat we hebben ontvangen voor De Ligt is marktconform. Er zijn enorm veel factoren die erbij komen kijken zoals het feit dat De Ligt een verdediger is en uit de Eredivisie komt. Dat wil je misschien niet accepteren maar dat is simpelweg hoe de transferwereld in elkaar zit. Er komt ook bij kijken dat Overmars zelf een afspraak heeft gemaakt met De Ligt om mee te werken aan een transfer zodra een club zich meld. Je moet ook je feiten op een rijtje zetten want Felix was al voor de winterstop doorgebroken bij het eerste elftal van Benfica.

Ongeacht wat jij zelf denkt had Ajax nooit 120 miljoen kunnen vangen voor De Ligt. En maakt niet uit hoe graag je het wilt het had realistisch gezien nooit kunnen gebeuren.
1 0
Ajaxvooraltijd
Ach ja het goed proberen te praten maakt het nog niet zo. Een hoop topcriminelen zijn aardige kerels in het dagelijks leven maar dat zegt nog niet dat je er dan maar zaken mee moet doen, ondanks dat ze goed zijn in wat ze doen.
0 0
Ferd
Ach, het negatief blijven benaderen maakt het nog niet negatief. Sportief gezien is het een prima keuze van De Ligt om naar Juve te gaan. En financieel is het een prima keuze om je te laten managen door Mino. Ondanks dat het een rat is.
3 0
Libero
Juist omdat het een rat is.
1 0
Toeschouwer
Libero heb je een obsessie tegen Mino.
Of ben je vroeger 1x van het ledikantje
gevallen, dat je zo dom praat.
0 -1
Libero
Ik ben als kind wel eens van het balkon op mijn knar gevallen en heb toch nog een IQ van ca. 130. Goed he?!
Hoe vaak en hoe hard en waar ben jij gevallen dat je zo volkomen in het duister tast over wat ik bedoel?
Krijg jij regelmatig een smeerbeurt van ome Mino dat je zo in de bres voor hem springt en meteen persoonlijk wordt?
Zal ik het anders even uitleggen voor je? Raiola is meedogenloos, schuwt geen methode om zijn zin te krijgen en dat maakt hem zo goed in zijn vak. Flapdrol.
2 0
Cruijff72
Hij bedingt voor zichzelf meer dan 10 miljoen in deze deal. Ik kan me niet voorstellen dat zijn kwaliteiten zoveel waard zijn. Hebben spelers niet door dat dit ten koste gaat van hun eigen salaris/ tekengeld? Om nog niet te spreken over je reputatie. Als je een nieuw huis koopt accepteer je ook niet als meer dan 15% van je aanschafprijs naar de makelaar gaat.
0 0
edalm
Als je 12 miljoen per jaar gaat verdienen. Dat doe je 5 jaar dan vind ik het prima als degene die dit regelt 10 miljoen gestort krijgt. Matthijs blij, Mini blij, Marc blij en weer door. Hopelijk komt Matthijs over 10 jaar weer naar Amsterdam.
1 0
Ferd
als die makelaar zorgt dat mijn aankoopprijs met 20% lager is dan bij andere makelaars, dan betaal ik lachend 15%.
0 0
hallo1
Tenzij die makelaar voor jou een werelddeal kan regelen...

Dat is het precies met Raiola. Raiola weet het onderste uit de kan voor spelers te halen en ook voor zichzelf. Het is niet voor niets dat hij bij spelers zo populair is en bij clubs een heel stuk minder.
0 0
hallo1
Raiola is voor spelers ideaal.

Is kritisch op spelers die van zijn diensten gebruik maken, wil dat ze beter worden door harder te trainen en haalt het onderste uit de kan wat betreft onderhandelingen.

Bij dat laatste schroomt hij niet om het 'vies' te spelen. Dat is de reden waarom veel clubs liever Raiola niet zien komen.

Uiteindelijk denk ik dat De Ligt alsnog ergens anders terecht gaat komen. Na 3 jaar Italie wil je wel wat anders.
0 0
Ardoe
Prima dat hij er zo in staat, niks mis mee. Maar door in zee te gaan met Rioolrat weet je dat er ellende komt. Dat kwam er ook door die zogenaamde vaste transfersomafspraak. Daar hoor ik Matthijs ook niet over. Desalniettemin wens ik hem het allerbeste en blijft het gewoon een Ajacied die heel veel heeft betekend.
0 0
Bocarra
Met alle respect voor de Ligt. Maar de woorden van een tiener en miljonair hebben geen waarde als hij roept dat geld niet belangrijk is. Miljarden mensen op de aardbol dromen er elke dag van als zij een fractie van het vermogen van de Ligt hadden.
1 -1
Ferd
En weer zo'n figuur die half leest, en ten hele oordeelt. De Ligt zegt dat geld niet de hoofdreden was om te tekenen, en dat het dus in deze niet belangrijk was. Hij zegt zelfs dat hij bij anderen ook goed had kunnen verdienen.
3 -1
Ajax27
Ik kan alleen maar zeggen... Ziyech, trek je conclusies. Wil je weg en een mooi vorstelijk salaris? Dan moet je gewoon bij iemand als Raoila zitten. Zo'n prachtspeler en dan zo weinig interesse terwijl er genoeg spelers van zijn leeftijd nog voor astronomische bedragen vertrekken. Dan heb je gewoon een slechte zaakwaarnemer. Ik hou m graag hier bij Ajax, laat dat duidelijk zijn maar als je graag nog een stap wilt maken, dan moet je toch je conclusies trekken.
0 0
Aad82
100 %! Mustapha Nakhli, de zaakwaarnemer van Hakim, is de grootste debiel aller tijden. Nous Mazraoui zit ook bij hem.

Domme, domme jongens.
0 0
ajax4lifebaby
yup weet neit welke zaakwaarnemer hij heb maar die bak er weinig van. De ligt is natuurlijk wel de ideale speler, die wil iedreen hebben.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Vind altijd grappig hoe miljonairs altijd zeggen dat geld niet zo belangrijk is...
1 -1
Ferd
Ik vind het altijd grappig hoe pubertjes een tekst niet goed kunnen interpreteren.
2 -3
Web
De Ligt heeft gewoon gelijk, hij is voor de spelers het beste wat je kan wensen, haalt er zo veel mogelijk uit. Clubs zullen niet blij met hem zijn

En dat de Ligt voor Juventus kiest, ook dat snap ik heel goed, ik ben het met de meesten hier niet eens. Juventus is ook een club met heel veel geschiedenis. Elk jaar spelen om het kampioenschap en CL. Een verdediger als De Ligt is daar op zijn plek, zijn zwakste punt ( als je daar over kunt spreken? ) is toch ruimte in de rug. En bij Barcelona heb je dit altijd. En Barcelona is ook een koop club. Of niet soms?
1 0
Libero
Op zich zou je dan kunnen zeggen dat hij beter naar Barça was gegaan om het verdedigen met ruimte in de rug te perfectioneren. Past ook beter bij het type verdediger dat hij is: een die vaak in de 16 komt (en scoort). Aan de andere kant zal het spel van Juve hem leren op een andere manier te verdedigen dan hij bij Ajax gewend was en hem een completere verdediger maken. Een beetje koffiedik kijken wat beter voor zijn ontwikkeling is. Eerlijk gezegd zal het denk ik niet zo heel veel uitmaken, bij beide ploegen kan hij zich met zijn uitstekende leervermogen prima ontwikkelen. De grootste les voor hem zit 'm nog in het omgaan met het constant hogere niveau, de nog hogere verwachtingspatronen en het leven in een andere cultuur.
0 0
Ajaxmax
Eens
0 0
Ajaxmax
Oke, vooropgesteld oogt Raiola als een eng mannetje maar als belangenbehartiger van een speler is hij top. En laten we hier nu niet gaan afgeven op De Ligt, We hadden allemaal hetzelfde gedaan! Zonder Matthijs was je vorig jaar trouwens nooit zo ver gekomen. Het ga je goed Matthijs!
2 -1
Ajaxtrouw
Dat hij kiest voor Mino prima, maar ga dat dan niet op deze manier recht lullen.
4 -3
Dastaan
Sorry hoor maar je salaris is toch wel het allerbelangrijkste lijkt me waar je je keuze op maakt. Het gaat niet om het sportieve gebeuren. Beetje makkelijk en triest om het zo door te brengen.
2 -2
Ferd
sorry hoor, maar als je weet dat je in de komende jaren tientallen miljoenen gaat verdienen, dan is het het verschil van een paar miljoen echt niet doorslaggevend.

Als dat doorslaggevend was geweest had hij naar China gegaan.
1 0
Shoppy
Onzin, Juve is een van de beste teams ter wereld en de Serie A is ook een stap vooruit. Bij PSG was dat anders geweest, vind ik.
Ik denk overigens dat een basisplaats het meest belangrijke was.
0 0
Schip
Het is ronduit bizar dat je zegt salaris niet belangrijk te vinden, maar je zaakwaarnemer een carte blanche geeft om het salaris uit te onderhandelen.

Je geeft altijd wel een instructie mee: zelfde als de toppers, vergelijkbaar als wat ik bij Barca of in de PL kan krijgen of een concreet bedrag. Doe je dat niet, dan gaat het jou puur om het maximale bedrag en dan is het aan de zaakwaarnemer om dat op welke manier dan ook voor jou te sjeffen.

Dit is echt geleuter van een speler die door de zaakwaarnemer om zijn duim wordt gebonden. Raiola weet zogenaamd naar boven te krijgen dat De Ligt wellicht niet snel in de basis komt bij Barca. Ah. Want die garantie willen ze niet geven.

Ok, maar dan wacht je toch gewoon een jaar? Als het sportieve plaatje het belangrijkste is en niet geld, dan is Ajax naar alle maatstaven de beste plek op sportieve gronden. Je gaat weer CL spelen - durf ik wel te claimen met De Ligt achterin en enkel frenkie die weg is - en goed ook. Dat geeft een enorme impuls aan zijn ontwikkeling, omdat het niveau hoger ligt dan in een Serie A.

Dus dan weten we al dat het sportieve niet leidend is geweest en geld een rol speelt. De rest vind ik al niet meer interessant. Ik vind De Ligt als speler een held, en ook niet minder dan dat, maar deze soap vind ik een beetje goedkoop en ergerlijk. Snel vergeten en gaan spelen maar. Komt het oude beeld van De Ligt ook weer bovendrijven.
3 -6
Web
Totaal niet met je eens, eigelijk kinderlijke opmerking
Zo ken ik je niet
Machtig naïef
2 0
Hagmag
Zodra deze Minkunkel-Pizzabakker er bij betrokken is, is dat een garantie voor ellende. Onwerkbare situatie veroorzaken om transfer af te dwingen etc. etc.
Bijna elke jonge speler die bij Ajax speelt en hem als zaakwaarnemer kiest / aanstelt gaat niet weg via de voordeur.
Ajax zou ook moeten zeggen. Als je hem als zaakwaarnemer kiest, dan steken wij geen energie meer in jou. Dan gewoon op het bankje. Alleen op die manier geeft Ajax HET signaal af niets met hem te maken te willen hebben.
Herinnert u zich Khisna nog ????
3 -3
Ferd
welke onwerkbare situatie? Oh, je bedoelt die twee trainingen die De Ligt nog bij Ajax mee deed en daar voor de volle 100% inzet toonde? Schande! Sukkel.
0 0
Cupmetgroteoren
De ligt zelf heeft de echte onwerkbare situatie voorkomen omdat Raiola er een arbitragezaak van wilde maken. De ligt wilde door de voordeur weg.
0 0
Capi86
Jazeker. De man die zelfs met kapotte knieën toch nog voor miljoenen werd verkocht aan Lazio.
0 0
Jelephi
ZUllen we berichten over de Ligt niet meer plaatsen hier? Is geen speler meer van Ajax en iedereen is volgens mij wel klaar met al die berichtgeving.
3 -4
Web
Hij spreekt zijn mening uit hier.
Voor de eerste keer, en jij bent er klaar mee.
Heel bijzonder
Kan De Ligt er wat aan doen dat die troep langs komt.
1 0
RSM
Slaat ook over op de speler.
2 0
Chesterson93
Raiola is wel een topper, hoor.
1 -3
DeMeervanweleer
"En Mino leest me altijd voor het slapen nog een verhaaltje voor en stopt me ook nog ff lekker in.
Ik had gratis ook wel voor Juve willen spelen, Turijn is een machtig interessante stad en Juventus is een goudeerlijke club dat ook nog eens aanvallend voetbal speelt"
5 -2
mvdk
Italië zelf is prima vertoeven hoor. Lekker eten, prima weer, aardige mensen. Tja, er is maffia, maar dat hebben we hier in Nederland ook.
1 0
Ajax-4-ever
Zelfs als je geld toelegt willen ze jou daar niet hebben, zet dat dus maar uit je hoofd. Dat je juventus als club niks vind is prima, maar ik lees ook een hoop gezeik op het land Italië, daar begrijp ik niks van. Prima leven daar, zeker met wat centen op de bank.
0 -1
ajaxfan83
besteed hij zn salaris uit aan die dikkop of begrijp ik hem verkeerd
0 -3
Koekepeer
Ja..
0 0
VKing78
"...Daarom vond ik het als jonge speler handig iemand naast me te hebben die vol alleen voor mij gaat en mijn belangen behartigt..."

Toen ben ik gestopt met lezen.
0 0
insectenverdelg
Dat Raiola voor zijn clienten door het vuur gaat dat is wel duidelijk. Alleen is t geen toeval dat er rond elke transfer van Van Mino strubbelingen zijn en spelletjes gespeeld worden. Clubs worden tegen elkaar uitgespeeld. Media wordt grbruikt om een transfer te maken. en zo kan je nog wel even doorgaan.

Welke transfer of contract bij tekenen je ok bekijkt. Als Mino erbij zit is er altojd gezeik. Let maar is op Pogba ( nu ook weer), Zlatan bij Barca, Aissaidi wel of niet naar Ajax uiteindelijk Liverpool, Narsing naar PSV. Bouy naar Juve, Kluivert naar Roma ( vooral t niet bijtekenen nar t logo kussen en een half jaar zeggen dat t goed komt) Malen en ook al een half jaar niet bij getekend. en nu weer de soap om de Ligt
6 0
Toeschouwer
Ajax is nog veel erger die heeft de Telegraaf als propaganda machine om elke keer weer te roepen we hebben al 5 clubs hij is nu wel 60 miljoen waard en week er op hij is nu al 70 miljoen waard en nog 7 clubs hebben intresse. Prijs op drijven heet dat.
0 -3
Cupmetgroteoren
Nah, volgens mij is Overmars een vrij eerlijke zakenman en speelt ie geen psychologische spelletjes.
1 0
T.reckveugel
Ik zag een interview met Rob Jansen, die was ook behoorlijk arrogant. En hij meldde dat hij Raiola had weggestuurd. Slangenkuil
1 0
Cupmetgroteoren
Rob Jansen is nog walgelijker dan Raiola. Die gek van een Jansen denkt dat de wereld om hem draait.
0 0