Ten Hag: 'Perspectief van Kristensen werd stuk minder'

BVeenstra, 19-07-2019 om 15:35, 6826 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag is de naar Red Bull Salzburg vertrokken Rasmus Kristensen dankbaar voor zijn bewezen diensten voor Ajax. De rechtsback zou bij Ajax enorm veel concurrentie hebben en om die reden lijkt een transfer naar Oostenrijk een geschikte oplossing.

'Rasmus heeft anderhalf jaar bij ons gespeeld', begint Ten Hag tegenover de officiële kanalen van Ajax. 'Onverwachts heeft Mazraoui de kans verdiend en gepakt. Met de terugkeer van Veltman en met wat eraan komt uit de jeugd wordt het perspectief van Rasmus een stuk minder.'

Een vertrek van Kristensen leek dan ook niet meer te voorkomen. 'Hij is op een leeftijd dat hij per se wil spelen. Dat is totaal begrijpelijk en daarom hebben wij meegewerkt. Wij zijn hem dankbaar voor wat hij betekend heeft bij Ajax. Hij heeft uitstekend gefunctioneerd en wij wensen hem alle succes bij zijn vervolgstap.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Bese Joodhannes, ik ben ook niet van de standbeelden en kritiek op Overmars is zeer goed mogelijk.
Maar jij sluit je ogen. Overmars&Co hebben een selectie samengesteld die de vloer aan kon vegen met de Europese elite. Overal ter wereld vraagt men zich af hoe Ajax dit geflikt heeft, zomaar vanuit de eredivisie..
Een buiging is wel op zn plaats. Een diepe buiging. Daarbij is Ajax financieel kern gezond.

Overigens, dat een club meer spelers aantrekt die het niet redden dan topaankopen is louter logisch. Andersom zou zelfs heel vreemd zijn.

Kristensen was een jong Deenstalent dat aan de weg aan het timmeren was. Een back met veel loopvermogen, aanvallende drive, functionele techniek en een goede trap. Zoiets zocht Ten Hag. Maar Kristensen was een pure gok. Hij kon ook uitgroeien tot nuttige reserve ter overbrugging, daar waar ze hem dus verder achtte dan de aankomende jeugd.

Kijk je naar het aankoopbeleid in de laatste jaren dan zie je enorme stijgende lijn. In hoeverre je dit Overmars mag toeschrijven weet ik niet, maar hij is wel verantwoordelijk.

Tuurlijk, ook recent zijn er aankopen waarbij je je afvraagt op basis waarvan ze zijn aangetrokken. Magallan bijv, en in mindere mate idd deze Kristensen.

Dat Barca aanklopte voor Overmars is logisch. Hij zal momenteel een van de best begeerde technisch directeuren zijn van de wereld.
0 0
Fnatic
Telegraaf zegt dat Ajax hem voor 5 miljoen heeft verkocht en geen verlies heeft geleden. Weer een huzaren stukje van Marc.
1 0
Joodhannus73
Hoeveel heeft Marc de Telegraaf gegeven? Waarom geen bericht over een miskoop? Voor ruim 5 miljoen gehaald en anderhalf jaar voor 5 verkocht, is ook nog eens verlies lijden van waarschijnlijk een paar ton... Oftewel minus anderhalf jaar verder en prijsindexering (verkoopptijzen stijgen exponentieel). Kortom, de zoveelste blunder in miskoop en verkoop. En dan nog iemand roepen dat Marc een standbeeld verdient. Dan heb je echt een plaat voor je kop... Alvarez ook weer voor de hoofdprijs binnen. Laten we hopen dat dit geen miskoop is. Bamdé 12 miljoen om even te helpen herinneren. Magalian 9 miljoen. De eerste heeft pech en de tweede kan waarschijnlijk in het rijtje miskopen worden bijgevoegd. Zijn balans van topaankopen en miskopen is negatief en nog kwalijker zijn de verkoopprijzen. Hij laat 100 miljoen liggen bij de vetkoop van De Jong en De Ligt. Barca en Juve lachen zich kapot. En nog steeds kneuzen hier die daarvoor klappen. Ongelooflijk!
0 -1
Tomajax1990
Als dat met Magallan ook lukt als hij zo blijft spelen verdient Marc een standbeeld.
0 -1
NouriVandeBeek
Standbeeld zou die verdienen als hij die spelers niet haalde.
1 0
Tomajax1990
Dus jij wil zeggen dat zo’n speler halen moeilijker is dan zo’n speler verkopen ? ;)
0 0
gusanito
Dan zal Labyad ook wel snel van de hand gedaan worden denk ik. Op links is hij vierde keus achter Tadic, Promes en Lang mag je aannemen. Op rechts heeft hij Ziyech, Neres en waarschijnlijk ook Promes en Lang voor zich. Hopen dat er een club nog 5 miljoen voor neer wil leggen of zo.
5 0
Van Reenen
Hij mag van mij oom voor 4 miljoen vertrekken. Weg is weg.
1 0
TheRiviera
Denk niet dat Labyad vierde keus is meer derde. Je wilt natuurlijk niet al het talent in het diepe gooien. Het zou beter zijn om lang rustig te brengen. En het is goed om breed te zitten qua opties. Zowel Ziyech als Neres kunnen beiden nog vertrekken en ergens voor in de breedte kan Labyad nog wel van waarde zijn.
0 -2
Sanalologo
Een talent als lang die 3e keus is, is toch niet een talent in het diepe gooien?
3 0
voorkennis
Goed verhaal van Ten Hag, hij kon moeilijk zeggen, hij kan er geen klote van,want dat was namelijk het geval
3 -8
TheRiviera
Nee dat was niet het geval. Met de juiste tijd en begeleiding had Kristensen veel meer kunnen laten zien. Alleen 9 van de 10 mensen op AS zien elke speler als een miskoop als hij niet de sterren van de hemel speelt. Kijk bijvoorbeeld naar Veltman voor zijn blessure. Hij was ook gezien als een rechtsback die er niks van kon. Maar nu ineens vinden mensen hem goed spelen. Maar dat komt gewoon door een sterke comeback en een veel beter team. Als je twee rechtsbacks hebt in Veltman en Mazraoui dan is er geen reden om ook te wisselen. Dat heeft niks te maken met de kwaliteiten van van Kristensen maar gewoon met het feit dat je een winnend team niet veranderd.

Ik denk ook niet dat Ten Hag zo'n schijnheilig vies mannetje is dat hij gaat zeggen dat Kristensen het uitstekend gedaan heeft. Maar achter ze rug om denkt dat hij er niks van kan. Voor Kristensen was er gewoon geen logische reden om te blijven. Vooral niet bij een club die ''supporters'' heeft die jou inzet niet waarder en respecteren.
4 -5
JariJari
Kunnen jullie Blind nog herrinneren? We mogen van geluk spelen dat hij nog voor ons wil spelen als je kijkt hoe hij behandeld is.

Dijks is ook een goed voorbeeld. Mensen die altijd vol inzet hebben moet je trouwens nooit uitfluiten, ongeacht het niveau.
2 -1
EricAjax1
eigen spelers uitfluiten is sowieso walgelijk
0 0
JariHeijden
Ik kan je stuk voor een deel volgen. Maar we mogen toch wel concluderen dat Kristensen onvoldoende niveau had voor het huidige Ajax? Hij heeft ook niet alleen maar slecht gespeeld, maar ik durf toch wel te concluderen dat hij niet de vereiste kwaliteiten heeft.
2 0
FerdiZ
magallan is bijvoorbeeld ook al afgeschreven...
en hoe vaak ik in het begin las dat er veel te vel voor Neres was betaald..

ik hoop dat Kristensen bij Red Bull slaagd
0 0
DeKenner
Lol, hij heeft toch nog redelijk wat wedstrijden gespeeld en heeft gewoon hard getraind met de groep waarin het niveau omhoog bleef gaan. Zo had ook Rasmus gewoon een aandeel in het succesvolle afgelopen seizoen. Hij kwam wel tekort uiteindelijk om door te breken. Dus goed dat hij weg is. Meer ruimte voor Dest.
8 -2