Promes: 'Was écht een mannetje, met een grote mond'

BVeenstra, 19-07-2019 om 07:35, 4734 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Quincy Promes heeft naar eigen zeggen geen grote mond meer. In de jeugdopleiding van Ajax was dat - zo vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad - wel anders. Na zes jaar rondgelopen hebben op Sportpark de Toekomst erkende men bij Ajax zijn talent, maar konden ze hem door zijn gedrag niet langer handhaven.

'Herman ziet een heel andere Quincy dan die hij kende', lacht Promes allereerst over eerste elftalbegeleider Herman Pinkster, die ruim tien jaar geleden als leider actief was in de jeugdopleiding. Promes durft in de spiegel te kijken en geeft aan waar het in zijn ogen eerder fout is gegaan. 'Ik begrijp nu echt volledig waarom het voor mij op mijn zestiende ophield bij Ajax. Ik was een Amsterdams jochie dat dacht dat alles maar kon. Écht een mannetje, met een grote mond, dat zich niets wijs liet maken', aldus de aanvaller, die niet meer kon voorkomen dat het voor Ajax op een gegeven moment klaar was.

Bij Go Ahead Eagles werd Promes wakker geschud door Erik ten Hag en juist die trainer haalde hem nu terug naar Ajax. 'Hij kent me heel goed en weet wat ik wel en niet kan. Dat voelt ook nu vertrouwd, maar hij spaart me zeker niet. Integendeel. Nog altijd pakt hij me flink aan als hij dat nodig acht. Dat is alleen maar goed en ik geef geen grote mond terug. Dat was in mijn vorige periode bij Ajax wel anders.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Japievanopdehoe
Dit is toch prachtig? Een kwajongen die teruggehaald wordt naar zijn oude nest, nota bene door de trainer die hem na zijn (overigens ronduit terecht) mislukte Ajax-periode weer op de sociale rit kreeg. Ik vind het mooi. We gaan nog veel plezier beleven van deze gozer.
0 0
AlexIbarra
In mijn ideale basiself staat hij niet maar ik denk dat Promes zeker van waarde kan zijn.

Is op veel posities inzetbaar en we kunnen niet meer dan 50 wedstrijden, 90 minuten lang met dezelfde 11 spelen. De komende weken missen we Neres en Ziyech nog dus hij zal sowieso de kans krijgen om zich te laten zien. Als ze allebei blijven en in goede vorm terugkeren wordt het daarna wel lastig voor Promes.

Maar Neres brengt niet altijd 90 minuten samba, Dolberg staat weleens uitgeschakeld etc.
Als je dan een Promes kunt laten invallen (of bij een druk programma een hele wedstrijd spelen) kunnen die andere jongens ook wat feller en scherper zijn in hun eigen speeltijd.
0 0
31xAjax
Ik heb ernstige twijfel of Promes gaat slagen bij ons. Ik geeft toe dat ik hem alleen van het Nederlands elftal ken maar op basis daarvan zal hij toch niet gekocht zijn???
0 0
Ajax114
Heeft nog steeds te grote mond laatst met zijn reactie richting Johan Derksen. Geloof mij dat hij zeer kritisch gevolgd gaat worden door VI . We kunnen met zekerheid nu al zeggen dat Promes een miskoop is en dat gaan we veel horen op de maandag en vrijdag het komende jaar.
1 -3
EricAjax1
Nep Ajacied zeg. Voordat hij überhaupt al een officiele minuut gemaakt heeft is het al een miskoop? Jij was zeker ook 1 van die gasten die zei dat 17 miljoen te veel was voor Blind? Ik hoop alleen al dat hij er 15 in schiet om sukkels zoals jij even de mond te snoeren. En what the fuck boeit het wat Rene van der gijp (mislukte voetballer) Johan Derksen (mislukte voetballer die dagelijks een fles azijn leegdrinkt) en Wilfred (niet eens een voetballer) zeggen?? Die zeggen nog steeds dat Ziyech en Tadic elkaar niet mogen. Ga je gebruikersnaam onthouden en dan over een half jaar kijken of je nog zoveel onzin uitkraamt
3 0
Ajax114
Dat moet je zeker doen . Natuurlijk zal hij paar ballen erin schieten tegen VVV en Emmen maar europees zal hij echt niets klaar spelen.
0 -1
PetervanAmsterdam
@Ajax114: "We kunnen met zekerheid nu al zeggen dat Promes een miskoop is..."

Hahahaha. Lachwekkend dit soort voorbarige opmerkingen. Hahahaha. Dit soort dingen roepen na slechts een paar traininkies en twee helftjes oefenvoetbal bij een nieuwe club. Hahahaha.
1 0
Joseph
Ik vind het een mooi ventje, maar hij zal er echt een schepje bovenop moeten doen om Ziyech en Neres er uit te houden..
2 0
Johan14Cruijff
Precies, met het aanblijven van Neres en Ziyech word het nog heel moeilijk voor hem om in de basis te komen. Een 10 zie ik er 1,2,3, ook nog niet in.
0 0
jaripettersson
Is totaal geen 10
0 0
Beffie
Hij moet niet zoveel interviews geven. Maar zijn voeten laten spreken.
2 -3
Amsteraaij
dit soort comments... Ja want promes loopt zelf naar journalisten toe om interviews te geven. natuurlijk niet. hoort er gewoon bij. Zeker als nieuwe grote ajax aankoop. En showtime knipt zo'n interview dan op in 3 a 4 artikelen met verschillende titels zodat wij blijven komen. Dus niet zo negatief aub.
7 0
Aspers73
Vond hem gisteren wat uit de toon vallen eerlijk gezegd. Moet beter.
5 0