PS: Schuurs dient zich steeds meer aan

ThijsZwagerman, 19-07-2019 om 15:30, 17682 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de serie Preseason (PS) observeert Ajax Showtime de oefenwedstrijden die Ajax gedurende de voorbereiding op het seizoen 2019/2020 afwerkt. Niet altijd zullen deze duels representatief zijn voor het verdere verloop van het seizoen, maar als vanzelfsprekend zullen er Ajacieden zijn die in positieve en negatieve zin zullen opvallen. In deel 3 onder meer aandacht voor de nieuwelingen Quincy Promes en Razvan Marin.

Ajax heeft de succesvolle voorbereiding tegen Watford een goed vervolg gegeven. De gewenste spelpatronen van trainer Erik ten Hag worden steeds duidelijker zichtbaar en bij vlagen combineren de Amsterdammers zelfs al heel aardig. Ajax Showtime zet de hoofdrolspelers voor je op een rij.

Perr Schuurs

Wedstrijden: 5/5
Speelminuten: 245

Perr Schuurs weet de goede vorm waarin hij al deze gehele voorbereiding steekt ook tegen Watford weer te etaleren. De jongeling staat opnieuw in de basis en lijkt Lisandro Magallán voorlopig voorbijgestreefd. Samen met Daley Blind vormt Schuurs een betrouwbaar centraal verdedigingsduo. In de eerste helft tegen Watford is Schuurs wellicht zelfs de beste man van het veld. De Limburger smoort enkele counters in de kiem en toont zich tegen de aanvallers van de Engelsen onpasseerbaar. Ook aan de bal laat Schuurs dingen zien die in Amsterdam worden verlangd van (centrum)verdedigers. Door een paar keer goed in te dribbelen creëert Schuurs een extra man op het middenveld en dwingt hij de midden- en achterlinie van Watford tot het maken van keuzes. Met twee goede afstandsschoten is hij bovendien dichtbij een doelpunt.

Razvan Marin

Wedstrijden: 2/5
Speelminuten: 90

Gedurende het trainingskamp in Oostenrijk wordt er extra uitgekeken naar Razvan Marin. De Roemeen is aan het einde van vorig seizoen al vastgelegd en speelt tegen Istanbul Başakşehir zijn eerste duel voor Ajax. Tegen Watford staat Marin, evenals tegen de Turkse club, in de basis. Samen met routinier Lasse Schöne vormt hij het controlerende blok voor de Ajax-defensie. Zodra Marin de ruimte krijgt en niet onder druk wordt gezet, blijkt hij in deze rol goed te kunnen renderen. De rechtspoot verplaatst het spel regelmatig van de ene naar de andere kant en heeft een goed oog voor het zien van de plekken waar ruimte ligt. 

Wanneer Marin iets meer onder druk wordt gezet, blijkt de van Standard Luik overgekomen middenvelder meer moeite te hebben om de juiste keuzes te maken. Een aantal keren lijdt hij balverlies als hij spits Kasper Dolberg of aanvallende middenvelder Donny van de Beek wil bereiken, terwijl ook zijn aannames enkele keren van zijn voet springen zodra hij onder druk wordt gezet. Bovendien is Marin - volkomen logisch in pas zijn tweede wedstrijd - nog zoekende naar de juiste manier om zich op het veld te positioneren. Soms weet Marin niet goed los te komen van zijn directe tegenstander, terwijl de Roemeen in zijn drang naar voren enkele keren Van de Beek voor de voeten loopt.

De wisselwerking op de linkerflank tussen Quincy Promes en Sergiño Dest is tegen Watford erg goed.

Quincy Promes

Wedstrijden: 2/5
Speelminuten: 110

Een man die in Oostenrijk waarschijnlijk nog meer aandacht op zich weet gevestigd dan Marin, is Quincy Promes. De miljoenenaankoop, overgekomen van Sevilla, maakt tegen Watford een positieve indruk. Hoewel Promes, na een schitterende pass van Dusan Tadic, een gigantische kans om zeep helpt, wordt tegen Watford wel duidelijk wat de buitenspeler aan het Ajax-spel toevoegt. De razendsnelle Promes zorgt voor de diepte in het spel van de Amsterdammers en laat de Watford-defensie diverse keren met rappe dribbels zijn hielen zien. Daarmee heeft de international van Oranje een wapen in huis dat naast hemzelf van de huidige Ajax-aanvallers alleen David Neres bezit.

Promes valt verder op door zijn slimme positionering. De wisselwerking op de linkerflank met Dest blijkt uitstekend. Wanneer de 18-jarige verdediger opstoomt, heeft Promes door zichzelf in de as te positioneren al een groot gat voor Dest getrokken. Hier maakt de Amerikaanse jeugdinternational vaak dankbaar gebruik van. Ook Promes zelf komt in de as van het veld goed tot zijn recht. Hij staat eigenlijk telkens vrij en combineert er enkele keren lustig op los met onder meer Dolberg, Tadic, Schöne en Van de Beek. Op andere momenten speelt Promes wel meer aan de zijkant van het veld en ook daar is hij van waarde. De buitenspeler heeft een versnelling, individuele actie en overzicht en is zodoende bijna altijd dreigend.

Kasper Dolberg

Wedstrijden: 2/5
Speelminuten: 110
Doelpunten: 1

Lang niet alles dat Kasper Dolberg tegen Watford doet lukt, maar de arbeidsethos die de Deen toont is opvallend. Waar Dolberg er afgelopen seizoen soms verloren bij leek te lopen, werkt hij zich tegen Watford een slag in de rondte. Goed doorjagen van Dolberg op de Watford-keeper en defensie levert Ajax diverse keren balbezit op. Ook opvallend is de omschakeling die Dolberg levert nadat er na 38 minuten spelen een bal van zijn voet springt. De spits probeert zijn eigen fout te corrigeren en sprint helemaal terug tot in zijn eigen zestienmetergebied, waar hij Segiño Dest uiteindelijk een onfortuinlijke handsbal ziet maken. 

In balbezit is Dolberg enkele malen slordig. Zo schiet hij een keer van grote afstand over, terwijl ook enkele van zijn aannames balverlies inleiden. Echter valt Dolberg ook op met door het knap met zijn hoofd verlengen van een lange bal op Tadic en zijn aandeel in de treffer van Van de Beek. Het overstapje waarmee hij de Ajax-middenvelder een vrije schietkans verschaft, toont eens  te meer aan dat Dolberg over bijzondere kwaliteiten beschikt. 

Jonge backs geven visitekaartje af

Waar Dest tegen Watford negentig minuten maakt, moet Jurriën Timber het met een invalbeurt van 25 minuten doen. Beide jongelingen geven in de tijd die ze krijgen echter een positief signaal af. Dat Dest deze voorbereiding goed bezig is, werd al eerder beschreven, maar ook Timber toont tegen Watford aan aan te kunnen haken op het niveau van Ajax 1. De backs komen verdedigend nauwelijks in de problemen en hebben in aanvallend opzicht hun waarde. Het tandem Dest-Promes blijkt voor Watford lastig te bespelen, terwijl Timber Ajax in de laatste minuut op knappe wijze zelfs naar de overwinning kopt.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: redactieas@live.nl)

Lees meer 'Preseason':
Deel 1: Backs Martínez en Dest imponeren
Deel 2: Regisseur Eiting drukt stempel bij rentree

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Johnvanessen
Alvarez speelde laatste tijd voornamelijk als verdedigende middenvelder. Prima. Dan kunnen we kijken of Schuurs deze lijn door kan trekken.

Alvarez
Tagliafico - Blind - Schuurs - Mazraoui
0 0
Ajaccus
Gezien de kwaliteiten van Alvarez, lijkt het mij niet vreemd
als hij de rol van Frenkie gaat invullen. Natuurlijk moeilijk
om te evenaren maar ik zie wel een overlap in kwaliteiten
mbt beide spelers.
Schuurs blijft daarmee ook in beeld.
0 0
TijnVan
Ik hoop en denk dat Blind gewoon links centraal blijft staan. Bij VI werd ook gesproken over het doorschuiven naar de 6-positie. Als Schuurs echt zo goed speelt, zie ik hem liever naast Blind staan dan Alvarez. Een NL-nationaliteit heeft dan net een streepje voor, gezien de waarde voor het nationale elftal en identiteit van Ajax. Aan de andere kant lijkt Alvarez me wel echt een baas. Ben heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken.
0 0
Pheadrus
Ik ben verheugd met het goede spel van Schuurs. Ik heb de laatste wedstrijden niet gezien en ben momenteel in het buitenland. Ik heb hem sinds zijn komst intensief gevolgd en was teleurgesteld. Een jaar geleden viel hij op door met name zijn trage motoriek. Dat leek mij een probleem om het echt ver te schoppen. Dat is ook lastig te verbeteren leek mij. Fantastisch te merken dat hij zo goed vooruit gaat. Maar hij is nog niet getest op ED niveau.
0 0
gi0vanni
Naast Neres zou ook Bande redelijk wat snelheid moeten hebben.
0 0
Adam24
Het zou toch wat zijn; Sanchez gaat weg, we denken dat hij onvervangbaar is. Vervolgens kom De Ligt, die gaat er even dunnetjes overheen. Om daarna de vervanger alweer in huis te hebben in de vorm van Schuurs. Zou echt top zijn!
0 0
MankeNelis
Perr komt eraan, kopsterk, komt goed voor de man, verdedigd dus goed vooruit, prima inspeel pass en aardige pegel in die rechter. Uitstekende indruk gemaakt.
5 -1
Gonzalez75
Inderdaad, niks aan toe te voegen. Topper in wording. Verdedigend heeft Nederland internationaal zeer goede spelers. Van Dijk, de Ligt en wellicht ook straks Schuurs.
0 0
geDaante
Ik ben ook nog niet overtuigd van Marin, het oogt niet heel strak allemaal (passing, aannames). En onder druk en in de kleine ruimte kunnen voetballen (handelingssnelheid, techniek, balbehandeling) is een vereiste voor een Ajax-middenvelder, dat moet dus beter.

Promes moet ook flink zijn best doen om Lang uit de basis te houden. Ik vind Lang minder voorspelbaar, creatiever.

Schuurs is een topper in wording, Magallan een flop. Die nieuwe waar ze op azen zal het, zeker in de eerste seizoenshelft, niet beter doen dan Schuurs. Die moet eerst weer wennen, en Schuurs heeft vrijwel alle individuele kwaliteiten voor het zijn van een Ajaxverdediger.

Kortom, de jeugd lijkt in veel gevallen weer beter of minimaal gelijkwaardig aan de flink dure aankopen. Dat kan eigenlijk niet, dan moet óf die jeugd spelen (voorrang), óf je had beter voor andere posities met minder talent direct versterkingen kunnen halen.
4 -6
Web
Eigelijk is lezen overbodig bij jou
Jij bent gewoon tegen aankopen
Jij was ook tegen Blind, en nog bekritiseer je die, dan neem ik jou niet serieus
Of je wil niets toe geven?
Of je inzicht is niet goed, en je laat altijd blijken of jij het uitgevonden hebt.
De realiteit is dat Ajax een geweldig jaar achter de rug heeft, met een goede mix van aankopen en jeugd, ja er staat geen tweede De Ligt en Frenkie klaar, dus zul je het anders moeten doen, en buiten huis kijken.
0 0
Schwalbino
Vertel eens professor, is die Marin een goede of een slechte aankoop? Je post namelijk altijd kritiek op aankopen die niet slagen en je zegt dan steeds dat jij het al lang gezien had dat die spelers niet de kwaliteit hadden en dat Ajax zo'n jongens helemaal niet had moeten aankopen.

Laat eens wat meer van het achterste van je tong zien. Toon ons je magie. Je hoeft je echt niet in te houden met een paar slagen om de arm als het over Marin gaat.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Wat betreft je alinea's over Schuurs en Marin ben ik het helemaal eens.

Alvarez zou een geweldige versterking en vooral verbreding zijn van de RCV-positie, maar de kans is groot dat zo'n jongen uit Mexico moet wennen aan de speelstijl van Ajax. En ergens zou ik het ook wel jammer vinden voor Schuurs als hij moet banken, juist nu hij zo goed bezig is. Daarnaast hebben Blind en Schuurs nu een paar keer samengespeeld. Ze spreken bovendien beide dezelfde taal, wat het coachen van elkaar in het veld makkelijker maakt. Alvarez zal eerst weer ingespeeld moeten worden naast Blind, wat onherroepelijk (zeker met de taalbarrière) een paar wedstrijden gaat kosten. Dan kun je in het begin van het seizoen zomaar weer tegen een paar counters (a.g.v. miscommunicatie achterin) aanlopen, die je punten zouden kunnen gaan kosten in de Eredivisie en in Europa.

Promes heb ik daarentegen wel vertrouwen in dat het goed komt. Je zag hem gisteren al een stuk beter spelen dan in de 1e wedstrijd. Hij vond veel vaker medespelers dan tegen Basaksehir en ging zelf ook op de juiste momenten diep. Kwam ook een flink aantal keer ook in scoringspositie, daar waar hij tegen Basaksehir amper in scoringspositie kwam. Nu is het zaak voor hem om het hoofd koel te houden op dat soort momenten (ga ik zelf schieten, of afleggen omdat er iemand beter voor staat?).

Je ziet gewoon dat Promes enorm gretig is om te gaan vlammen bij Ajax en om weer herenigd te zijn met zijn oude coach Ten Hag. Die jongen straalt echt uit dat hij zich wil laten zien en dat hij trots is om bij Ajax te voetballen. Maar in die enorme gretigheid verliest hij af en toe een beetje het overzicht. Dat is zijn voorname verbeterpunt in het veld: zijn hoofd koel houden en niet steeds de moeilijke oplossing kiezen. Verbetert hij dat, dan gaan we veel plezier beleven aan Promes.
0 0
Intec
Marin is pas 2 weken in training bij een nieuwe club en nieuwe cultuur. Iets minder kritisch mag wel. Belachelijk dat hij nu al als schiet schijf wordt gebruikt. Begint echt net pas. Zelfde geld voor promes.
2 0
ajaxx123
Eens wat betreft Lang, ben alleen bang dat Ten Hag dit niet zo ziet.
0 -1
altijdwelwat
Amen !!
0 -2
Rood Gevaar
Ik hoop ook dat Blind overgehaald kan worden om nog voor een verbeterd salaris langer te blijven.
Aan alles hoor je wel dat hij na dit seizoen weer wrg gaat en bij het aantrekken hoorde je al dat er aan hem en Tadic een dergelijke afspraak was gemaakt dat Ajax na 2 jaar mee zou werken met een transfer.
Door Tadic te verlengen en hem een kans als trainer in de toekomst te geven hebben we hem waarschijnlijk langer bij ons.
Blind zal dat hopelijk ook willen doen, hij is echt een sterkhouder achterin en een jongen van de club.
Met het aanblijven van zulke spelers kunnen we door blijven bouwen aan de weg terug naar de top.
1 0
AltijdGelijk
Schuurs speelde gewoon een hele goede wedstrijd, aanvallend wilde hij soms teveel, en ging hij zelfs een aantal keer pingelen, dat moet er uit!

Hij is sterk genoeg, maar moet werken aan zijn snelheid.

Ik verwacht dat hij de plek van De Ligt gaat innemen.

Verder vond ik Magallan gisteren voor het eerst goed spelen, zat er kort op en sterk in duels, was rustig in de opbouw, ik denk dat hij ons nog gaat verbazen!
1 -1
geDaante
Schuurs mag van mij aanvallend zijn ding blijven doen, dat is des Ajax.

Magallan wordt 'm niet, kan alleen een beetje mee als er geen druk op staat, maar dat kunnen jij en ik ook. Aan zijn hele motoriek en bewegen, en moeizame passen zie je al dat het in niks een Ajaxverdediger is, zo lomp.
3 -2
Dennis1964
Ik zie een hoop problemen. Luxe problemen haha
2 0
MosesD
Schuurs wordt komend seizoen één van de sterkhouders, mark my words. Over een jaar staat Bayern op de stoep. Men ziet in hem de nieuwe Beckenbauer en wil hem halen ipv de oude Boateng. Schuurs is vereerd maar besluit te blijven. Een jaar later komt Barca. Die zien in hem de ideale opvolger van Pique en bovendien een grote versie van Koeman (opbouwend ijzersterk en een enorme schot in de benen). Het is natuurlijk een glazen bol, maar Schuurs heeft alles om door te breken. Groot voetballend vermogen, perfect fysiek, een dodelijk schot. Alleen verdedigend is de Ligt beter (maar die is daarin ook één van de besten van Europa). Het centrale duo Schuurs Blind zal soms best kwetsbaar zijn, voetballend is het geweldig! Wellicht moet je Blind doorschuiven (hij is als middenvelder eigenlijk beter, vind ik persoonlijk, zie Bayern uit afgelopen seizoen) en Martinez zet je dan naast Schuurs, die is weer verdedigend beter dan Blind. Al met al een leuke puzzel voor komend seizoen.
3 -1
AjaxBaggio
Is Schuurs ook sterk in de lucht ? De Ligt domineert bij corners. Dat zie ik bij Schuurs toch een stuk minder.

Voor de rest ben ik het deels eens met wat hieronder wordt gezegd.

Maar dachten wij eerst ook niet dat Matthijs te langzaam zou zijn ?

Vind nog steeds dat je als verdediger niet super snel hoeft te zijn. Zo lang je positioneel maar goed staat, en je inschattingsvermogen goed is.

Aan de bal vind ik Schuurs in ieder geval wel erg goed. Dat is alvast een mooi pluspuntje. Nu de rest nog.
2 0
altijdwelwat
Kan mij niet helemaal vinden in dit stuk , Schuurs tot nu toe prima maar nog zelden echt getest want zowel die Turken als Engelsen lagen een week geleden nog op het strand. Ik denk dat hij snelheid en acceleratie tekort komt tegen betere ploegen en fittere tegenstanders zoals al onze CV’s. Wat betreft Marin wacht ik nog even voor ik hem kan beoordelen. Promes echter vaak genoeg zien spelen , en die doet precies wat je van hem kan en mag verwachten. Op snelheid af en toe iets goeds doen, maar meestal slordig en slechte keuzes makend. Dest samen met Lang voor mij de meest positieve opvallers in de voorbereiding.
2 0
Schip
Met alles eens, vrees ik.

Alleen denk ik wel dat Schuurs qua training en ontwikkeling nog meer kan dan nu. Vond hem een aantal momenten ook niet heel wendbaar op het middenveld. Denk dat De Ligt veel heeft geleerd op die plek in de opleiding.

En laten we wel zijn, Schuurs is en wordt geen De Ligt. Maar niemand wordt dat en een speler uit Jong door laten groeien is gewoon des Ajax.
3 0
Pauw
Nee en de Ligt wordt geen Schuurs. Vind de Ligt aan de bal echt niet bijzonder. Net voldoende voor een verdediger bij Ajax. Z'n inspeelpass is niet strak. Zelfde geldt voor zijn lange bal. Die geeft hij dan ook nooit. Alles heeft hij vorig jaar in kunnen leveren bij Frenkie en co. Heeft erg op safe gespeeld. Prima hoor, want de verdediging stond als een huis, maar aan de bal is de Ligt allesbehalve een Golden Boy. Schuurs heeft wat dat betreft meer potentie is mijn indruk.
0 -1
Babangida83
Mooi geschreven stuk. Schuurs gewoon laten staan. Dat verdient hij. Wat ben je anders je naam als opleidingsclub nog waard. En Magallan lijkt zich als stand-in ook verder ontwikkeld te hebben. Dus in principe heb je het dan staan. De skills van Schuurs om in te dribbelen en zijn fantastische afstandsschot geven hem ook nog eens extra toegevoegde waarde. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven. Maar dan moet hij wel beginnen te spelen.

Dolberg is een apart verhaal. Ik vermoed dat hij toch even moest wennen toen Huntelaar kwam en daarnaast werd de druk natuurlijk hoger na het seizoen met Bosz. Gewoon het vertrouwen geven voor de laatste keer, denk ik. En de schoten die hij overschiet, dat moet hij even doorkomen. Dolberg bij uitstek heeft een subliem afstandsschot en als hij weer een beetje vertrouwen heeft, dan kunnen die er van bijna iedere afstand inliggen. De inzet is er nu. Vertrouwen en ritme zouden de rest moeten doen. We gaan hem nodig hebben, want zijn scherpte voor de goal kan het verschil gaan maken dit jaar nu dat we Frenkie en De Ligt missen. Aan het eind van het jaar sowieso verkopen en dan nemen Traore en Brobbey het stokje wel over.
5 0
Rood Gevaar
Schuurs verdient het absoluut om te blijven staan, maar ik hou mijn hart vast als Ajaz echt 15 miljoen betaalt voor Alvarez. Enige voordeel is dat Alvarez ook op het middenveld kan spelen, waardoor de keuze niet beperkt is voor 1 positie voor beide.
Schuurs zou met zijn lengte net als De Ligt deed gewoon 3x per week extra moeten oefenen op sprongkracht en koppen.
Wat Dolberg betreft ben ik het ook met je eens, ik ken niemand met een harder en beter afstandschot dan Dolberg.
Dat miste ik afgelopen seizoen, daar was hij alleen maar aanspeelpunt en vond hij altijd de vrije man vooruit.
Maar doordat hij nooit eens de bal op zn slof nam als hij de kans had, leek zijn inzet beperkt.
Echter als Neres en Ziyech blijven, ben ik wel bang dat hij het kind van de rekening wordt voorin.
0 0
Dubbelvla
dit verwoord mijn gedachten. al zie ik toch nog voor de lange termijn een extra verdediger komen: als magallan het toch niet waar kan maken en schuurs geblesseerd of uit vorm raakt, heb je een serieus probleem.

probleem is echter dat als je een type Alvarez haalt, dat je dan ontevredenheid gaat oogsten. iemand zal op de bank moeten gaan zitten. dat is het risico.
0 0
Babangida83
Ja, dat is het eeuwige dilemma. Een lastige. Koop je Alvarez, dan besteed je 15 miljoen voor een bankspeler. Of je slachtoffert Schuurs. Beide verre van ideaal.

Het kopen van een bankspeler, vind ik ook geen oplossing, want dat is middelmaat. Ik denk dat als je gewoon een jeugdspeler daar voor in de plaats zet, dat die minstens even goed gaat doen dan een middelmatige aankoop plus dat je nog meer kunt zeggen dat de jeugd een kans krijgt.

Gezien het feit dat we al genoeg ervaring hebben in de selectie, zou persoonlijk die laatste optie mij het slimste lijken. Dat scheelt veel geld. Alvarez kopen is sportief op korte termijn de beste optie, maar op lange termijn niet en kost mij te veel geld. Want het is ook nog eens niet zo dat je door hem te kopen wél die CL poule haalt. Dat zou met Schuurs ook moeten lukken. En laten we wel wezen, onze jeugdexponenten (of spelers die jong gekocht zijn.) zijn de spelers waar we altijd het meest op verdienen. Zowel financieel en op lange termijn sportief gezien ook. Zie wie er net weer vertrekken. Maar dan heb je ook wel eens een jaartje EL voetbal. Dat vind ik eigenlijk ook prima. De andere winnende formule is blijven kopen, kopen, kopen. Maar daar zijn andere clubs nu eenmaal beter in.
0 0
flyingsoccer
Hij doet het prima maar vergelijken met de Ligt kan men beter niet doen. Per is anders dan Mathijs wel vind ik het afstandsschot van Per beter ook de wijze waarop counters worden geëlimineerd stemt mij tevreden je dwingt de tegenpartij toch keuzes te maken.

De JC schaal staat te wachten en ik denk dat we die gewoon als 1e prijs gaan pakken we moeten maar zien hoe Pisvee er op voor of achteruit is gegaan zonder Luuk de Jong en mogelijk Bergwijn lever je echt wel in.
1 0
DT10
Zou de ontwikkeling van Schuurs, nog invloed kunnen hebben op de komst van Alvarez?
1 0
Babangida83
Het zou mij niet verbazen als dat de reden is dat Alvarez nog niet op het trainingsveld staat.
0 0
SilverHaze
Kan me voorstellen dat dat een heel moeilijke keuze is. Je wilt vanuit je filosofie zo'n talent laten doorstromen, maar wilt het risico niet nemen... Lastig allemaal.
0 0
Ajaxvooraltijd
Schot op lange afstanden en doelpogingen is beter bij Schuurs dan de Ligt wat me ook vaak een beetje tegen viel van Mathijs.
1 -2
JanTa
Het grootste gevaar voor Schuurs is dat supporters hem gaan vergelijken met de Ligt.
5 -1
Dubbelvla
komt volgens mij ook omdat ie hollands, lang, jong en blond is. als magallan daar nu zou staan zou die vergelijking minder plaatsvinden
0 0
Ajaxxxisdebeste
Afijn blijkt die veel beter te zijn alleen komt het iets later tot bloei... Teken ik voor, De Ligt 2.0... Ajax en Oranje zitten wel goed achterin komende jaren heb ik het gevoel
0 0
petwes
Schuurs moet gewoon in de basis gaan spelen. Hij heeft alles in zich voor een absolute top, maar moet nog aan zijn verbeterpunten werken. Hij kan zich echter niet verbeteren in de eerste divisie, waar hij nota bene 2 JAAR GELEDEN AANVOERDER WAS VAN DE KAMPIOEN. Probleem is dat hij waarschijnlijk niet verhuurd gaat worden, en als hij niet speelt stil komt te staan in zijn ontwikkeling. Ajax gaat sowieso Alvarez en anders een andere aankoop van 10+ miljoen doen ter vervanging van de Ligt, en ik ben bang dat die dan eerst de kans krijgt. Als Schuur inderdaad niet zo snel is, dan is het hopen dat die Martinez wel snel is om er naast te posteren.
0 0
DeKenner
Je tekst zo dik drukken maar er naast zitten: Jong Ajax werd dat seizoen kampioen.
0 0
AjaciedNB
Heb vorig jaar Schuurs zien spelen aan het begin v/h seizoen toen hij net overkwam, maar verder (JA) weinig gevolgd. En nu de afgelopen oefenwedstrijden zitten kijken, een wereld van verschil t.o.v. toen. veel rustiger aan de bal en onder druk durft hij gewoon de bal te passen. hopen dat hij deze lijn doorzet, dan heb je naast blind een prima verdediger voor de komende jaren. Enige minpuntje is dat hij niet heel erg snel is. Maar goed dat hij zijn draai iig gevonden lijkt te hebben.

Dolberg heb ik na de halve finale CL afgeschreven. Of je nu goed kunt voetballen ofniet, of je potentie hebt ofniet. Als je mentaal zo zwak voor de dag komt als toen. Ben je geen topspeler.
Fysiek legt hij het nog veel te vaak af.

Natuurlijk hoop en wil ik dat hij het laat zien. Maar onze vriend KJH brengt met zijn 35 jaar precies wat hij toch nog steeds niet laat zien; rendement en gif. Dus doe mij maar KJH als eerste spits.
Minuten zullen ze uiteindelijk allebei wel redelijk wat maken.
0 0
ppd85
Schuurs die speelt zeer overtuigend momenteel. Matthijs is natuurlijk nog iets jonger en was op het einde van dit seizoen een stuk verder vanwege de ervaring die hij heeft opgedaan in al die wedstrijden, maar ik zie Schuurs qua potentie dezelfde groei doormaken.
Ten opzichte van de Ligt is Schuurs voetballend iemand met meer potentie. De Ligt is natuurlijk kopsterker en staat verdedigend echt zijn mannetje.

Met Matthijs hebben we in het begin ook iemand gehad die wat foutjes maakte. En kijk nu. 75 miljoen. Ik zeg niet dat Schuurs dat ook gaat opleveren, maar als je zijn spel van de afgelopen twee wedstrijden bekijkt dan is hij qua postuur, voetballend vermogen en manier van verdedigen echt iemand die de Ligt kan opvolgen.
1 0
A'dam Oud-West
Britse vriend/oud-collega die gisteren Ajax-Watford keek vroeg mij al of we De Ligt hebben gekloond, vlak voor we 'm verkochten. Volgens mij zegt dat genoeg ;)
6 -1
Ajaxxxisdebeste
Qua stats is hij zelfs iets groter
0 0
SilverHaze
Mooie woorden. Hoop dat Perr het helemaal gaat maken. Het algemene niveau ligt zoveel hoger dan pakweg 2/3 jaar geleden. Ook nieuwe talenten beschikken over heel veel techniek. Dat is wel eens anders geweest wat ik me kan herinneren.
0 0
Hagmag
Deze jongen moet groeien en had bij Fortuna de potentie.
We gaan het meemaken.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Schuurs: 1,93 m en 87 kg
De Ligt: 1,89 m en 89 kg

Nog 2 kilo meer spieren kweken krachthonk en qua postuur in de buurt van De Ligt en zelfs iets langer
3 0
AFCAwooz
Schuurs kan ook lekker inschuiven. Doet me daarmee denken aan Jan en Toby. Heeft ook een lekker schot, kan nog wel eens een wapen worden komend seizoen!
6 0
FerdiZ
het is een soort vertonghen maar dan rechts.
Gewoon in de basis laten staan zou ik zeggen, als hij dan het voorbeeld van Tadic volgt en veel in de gym te vinden is wordt het echt een topper
0 0
Babangida83
Die gaat nog wel eens een wedstrijdje beslissen, denk ik zo.
0 0
Daneman
mooie analyse
3 0