'Door Ajax wordt er weer anders tegen voetbal aangekeken'

BVeenstra, 18-07-2019 om 16:00, 5068 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Dusan Tadic denkt dat Ajax in het afgelopen seizoen voor flink wat beweging heeft gezorgd in het Europese voetbal. De Amsterdammers wisten met aanvallend voetbal de halve finales van de Champions League te bereiken en volgens de Serviër heeft de club daarmee invloed uitgeoefend op andere clubs.

Het afgelopen seizoen was 'ongelooflijk', zo zegt Tadic in gesprek met Ajax.nl. 'Het was het succes van de hele club: directie, coaches, supporters, de spelers. Iedereen zat op dezelfde golflengte, omarmde dezelfde filosofie. In het team zat echt een heerlijke vechtlust, iedereen had het naar zijn zin, alles klopte.'

Maar dat is nog niet alles, zo weet Tadic. 'Het mooiste is: mensen spraken over Ajax. We waren toch wel de hit van het afgelopen seizoen', aldus de aanvaller, die denkt dat Ajax wel voor wat invloed heeft gezorgd in het Europese voetbal. 'Misschien hebben we het voetbal een heel klein beetje veranderd. Kijk maar naar Juventus. Wat hebben ze gedaan? Een aanvallend ingestelde coach aangetrokken.'

'Na onze wedstrijden in de Champions League wordt er weer anders tegen voetbal aangekeken, veel clubs willen zoals Ajax spelen', vervolgt Tadic, die de vraag krijgt of tegenstanders Ajax nu willen aanpakken met de wapens van Ajax. 'Ik denk dat we wel weer een antwoord klaar hebben', aldus de Serviër, die beseft dat het aan de top blijven het moeilijkst is. 'Als je eenmaal de top bereikt hebt, staat iedereen klaar om je naar beneden te trekken. Je moet hard blijven werken, steeds beter worden. Eigenlijk kun je nooit relaxen, ja misschien als je gestopt bent. Maar zelfs dan: je moet altijd klaar zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Mijn favoriete moment van de laatste jaren is toch die 1-3 van Dusan in Madrid.

Resultaat binnen handbereik, beetje onder druk. Eindelijk spelen we weer door hun linies heen en Donny krijgt de bal op maat bij Tadic, die daardoor 1 seconde de tijd heeft.
Ik denk: Nu ff geen rollertjes, net-niet shit, te lang doorcombineren of "de lange Courtois".

En hij vlamt hem onhoudbaar in het kruis. Heerlijk!
2 0
Koningtoto
Waar zijn de reacties van Dominic? A.K.A Ajaciedvooraltij?
0 0
insectenverdelg
Tadic, De krijger uit Servië, spreekt. Dan kunnen wij niet anders dan luisteren....
4 -1
Koningtoto
De sloper uit de Balkan.
2 -1
Koningtoto
De hele wereld heeft van Ajax genoten en dat maakt me ongelofelijk trots. Maar wat JohnnyD zegt klopt als een bus. We hebben het zelf verneukt. Een ploeg met meer ervaring had dit niet overkomen, daarom zitten we in zo'n kut positie. Na twee jaar willen de grootste talenten benen maken. De salarissen moeten omhoog en het niveau van de eredivisie moet omhoog en het kunstgras moet verbannen worden. Anders gewoon verkassen naar Duitsland en na twee of drie jaar geloof ik, mits je kampioen wordt in de divisies, lekker in de Bundesliga gaan spelen. Correct me if i'm wrong.
0 -6
RusselWestbrook
Er zijn volgens mij geen precedenten in het voetbal. Wel in Ijshockey, ook een Nederlandse club die naar Duitsland verkaste. Moest helemaal onderaan beginnen en mocht de eerste twee of drie seizoenen niet promoveren. Werden wel meteen kampioen, maar daar hadden ze vrij weinig aan.

Al denk ik wel dat Ajax een veel betere onderhandelingspositie heeft. De Bundesliga kan er in één klap 4 EC1/CL winsten bij hebben. Als ze PSV en Feyenoord ook er bij betrekken (doen, alsjeblieft) krijgen ze er 6 bij.

Maar eerlijk, volgens mij is er niemand die met deze plannen rondloopt. Niet bij Ajax, PSV noch Feyenoord, niet bij de KNVB en ook niet bij de DFB.
0 0
Dennis1964
Ik zei dit al 2 jaar geleden. In Nederland worden we toch uitgekotst. Als AJAX weer eens net niet kampioen werd was er feest in alle stadions van Nederland en werd het nieuwe volkslied: Helemaal niets in Amsterdam gezongen.
0 0
RaynoFischer
Erg overvaren ploeg heeft Barca ook idd.... ;)
Maar voor de rest heb je idd wel een punt.
0 0
Koningtoto
Ik heb geen woord gerept over Barca beste man. Alleen Ajax boeit me.
0 -1
insectenverdelg
Maar het overkomt ook grote ploegen. Dat is wat er mee bedoeld wordt. Hoe zouden de schalke fans zich 2 jaar geleden gevoeld hebben. En laten we eerlijk zijn. toen we in de ArenA 1-1 tegen PSV stonden, dacht ik ook dat de titel weg was.... Dit is gewoon voetbal.
3 0
Koningtoto
True, maar toch had een de Ligt die 2 jaar verder was nooit mee opgekomen met Blind samen denk ik.
0 0
trodat4030
Waarom niet? Zij gingen het hele seizoen naar voren bij die situaties en die bracht ons in de halve finale CL. Waarom bij een 2-0 voorsprong opeens niet meer dan? Omdat er opeens angst in de ploeg moet sluipen bij een voorsprong? Het lag aan de restverdediging, niet aan Matthijs en Blind. Zij deden wat ze moesten doen.
0 0
insectenverdelg
Na de corner die over gekopt werd en Onana had de bal, had je m ook nooit meer mogen weggeven. Maar ook daar gaat t fout. t is kut, t doet nog steeds pijn als ik eraan denk, maar t is ook wat voetbal mooi maakt.
0 0
Koningtoto
Ik vond dat de slechtste kant van het voetbal eerlijk gezegd. Nog nooit zo gesloopt geweest na een wedstrijd. En dan een agressieve maat naar huis moeten brengen :') Wat een kut avond.
0 0
RaynoFischer
Je zegt dat dit een ploeg met meer ervaring dit niet overkomt, terwijl hetzelde nog een dag ervoor met Barca gebeurde tegen Liverpool :P
1 0
Koningtoto
Ik kijk geen Barca, dus kan dat niet weten :P
0 0
JohnnyD
Allemaal leuk en aardig, maar we hadden gewoon in de finale moeten staan. Het was geen verdienste van Tottenham dat ze daar stonden. Het was het falen van Ajax dat ze daar stonden. Niets meer en niets minder. We zijn nog steeds dat naieve, leuke broertje, die ondanks alle sympathie nog steeds niet groot genoeg is voor de grote mensenwereld hierdoor. Jammer, heel jammer ondanks prachtige resultaat en oogverblindend voetbal af en toe.
0 -8
insectenverdelg
net zo naïef als barca tegen liverpool?
1 0
JohnnyD
Dat was matchfixing volgens mij. Te bizar wat ik zag daar. Messi heeft die wedstrijd bij elkaar niet meer dan 500m gelopen. Ik vind sowieso dat Barca eeen nogal magere score heeft in de CL met alle voordelen die ze hebben afgedwongen en de selectie die ze steeds hebben. Iets zit daar niet meer helemaal goed. En van hun spel geniet ik al jaren niet meer ondanks alle indianenverhalen.
0 -1
AFCA***
Heeft Messi toch meer gelopen dan Dolberg tegen Tottenham thuis ;)
0 -1
Ajax4life16
Och jeetje moet je niet even gaan jammeren in een hoekje?
3 -2
Simpelishetmoeilijkst
Dusan heeft de mentaliteit, die vroeger Velibor Vasovic had, een echte winnaar voor ons.
3 -2
pizzapunt
Met die aanvallende coach doelt hij vast op de Ligt :)
0 -1