'Heb er vertrouwen in dat hij dat kan'

FinnDekker, 17-07-2019 om 18:55, 4277 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag hoopt dit seizoen te kunnen genieten van Kasper Dolberg. De Deense spits zoekt al een tijd naar zijn vorm van het jaar onder Peter Bosz. Gelukkig kan het talent eindelijk weer de gehele voorbereiding meedraaien, en dus is er goede hoop op een sterke start van het seizoen.

'Het is zijn vierde jaar bij het eerste. Dit is het moment voor hem om zijn exceptionele talenten wekelijks te tonen. Daarvan moet hij zich bewust zijn', citeert Voetbal International de trainer van de Amsterdammers. 'Als ik zie hoe hij daarmee bezig is de afgelopen weken gaat dat goed, maar die houding moet hij dagelijks in zijn spel hebben. Ik heb er vertrouwen in dat hij dat kan.'

Zelf heeft Dolberg ook vertrouwen in een beter seizoen. De aanvaller hoopt het aankomende seizoen minimaal twintig keer trefzeker te zijn voor Ajax. In het seizoen 2016-2017 scoorde de Deen liefst 23 keer, waarvan zeven keer in Europa en zestien keer in de Eredivisie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
edalm
Volgens mij is de ellende ontstaan na die overtreding bij excelcior
0 0
Pheadrus
Hij zou er zomaar door Traore uitgespeeld kunnen worden.
0 0
ST
Ik geloof er helaas niet meer in. Denk dat hij in zijn persoonlijkheid en mentaal tekortschiet voor de top. Beetje een Fischer verhaal.
0 0
Ferd
Fisher wilde juist te graag. Die werd druistig. Bij Dolberg is het juist het omgekeerde, die lijkt te bevriezen.
1 0
Web
Wat hoop ik toch dat het er nog uitkomt, die jongen kan zo vreselijk goed voetballen
Wat hij mist is de wil om te winnen, geil zijn voor de goal. Druk zetten ziet er ook niet uit, is dat nu zo moeilijk? Dat moet je toch zo door hebben
Heeft zijn hele jeugd lekker kunnen spelen bij een klein clubje in Denemarken, waar iedereen tevreden was. Bij Ajax is het voor een spits al niet makkelijk, er word veel van je gevraagd.
Toch blijf ik vertrouwen in hem hebben, gelukkig Ten Hag ook
3 -2
Schwalbino
Ik heb je dat minnetje niet gegeven. Ben het vaak met je eens. WIl toch nog even aandacht voor het feit dat Dolberg altijd op de vleugel heeft gespeeld en pas spits in spelen toen hij bij de A selectie kwam. Dat eerste seizoen was sensationeel. Hij voetbalde vrijuit.

Onder Bosz kon hij veel meer de echte klassieke spits zijn. Onder Ten Hag moet hij zijn rol anders invullen omdat Ten Hag meer creatieve mensen beschikbaar heeft en daar ook gebruik van wil maken. Het spel op de helft van de tegenstander is anders. Er wordt meer gelopen en gecombineerd. Vleugelspelers komen makkelijker naar binnen, middenvelders gaan sneller diep.

Hij zal in dat nieuwe spelletje moeten groeien. Bergkamp zou met hem een paar keer moeten gaan zitten.

Het heeft ook te maken met omgaan met druk. Dat heeft hij vorig seizoen pas voor het eerst ervaren.
0 0
Michelangelo
je weet dat Bergkamp al een hele tijd niet meer bij ajax werkzaam is?
2 0
Eastwood
Tussen de regels door lezend kun je wel opmerken dat dit de allerlaatste kans wordt voor Dolberg.
3 0
Schwalbino
Lijkt me logisch. Ik hoop dat hij fit blijft en een goede start maakt. Dan heeft hij het echt helemaal zelf in de hand. De kwaliteit is er, nu nog constant gaan presteren.
0 0
Lazell
Ja, maar constant presteren is ook een kwaliteit. Kijk naar Huntelaar en Tadic, die blijven gaan en gaan. Die zouden dit probleem nooit hebben in de mate dat Dolberg dat heeft,
0 0
AFCAjaxMidNineties
Ik zal me er wel weer niet populair op maken maar ik geef mijn mening. Dolberg heeft genoeg krediet gehad (en verspeeld). Hij laat het al bijna 2 jaar niet meer zien. Hoeveel kansen wil/mag je nog hebben/krijgen als Ajax spits? Staat er wat laks bij. Glijdt steeds uit. Team heeft 9 van de 10 keer voetballend bijna niets aan hem. Laat de ene na de andere opgelegde kans liggen. Van een Ajax spits mag je meer verwachten dan 'geef hem maar weer een kans'. Deze jongen heeft gewoon 3 jaar terug een wonderseizoen gehad waarin hij boven zijn stand leefde. Door selecteren graag. Investeren in Traore bijvoorbeeld. Oogt nu al completer dan meneer 'als mijn haar maar goed zit' Dolberg. Ik begrijp dat veel mensen hier een zwak voor hem hebben maar ik denk dat je dan je bril af moet zetten. Dit wordt niets meer.
3 -3