'Salaris van spelers als De Ligt is gerechtvaardigd'

BartVeenstra, 17-07-2019 om 11:55, 8789 views, VTBL |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Naar verluidt gaat Matthijs de Ligt bij zijn nieuwe club Juventus twaalf miljoen euro per jaar verdienen. Volgens sponsorspecialist Marcel Beerthuizen is het salaris van topvoetballers zoals De Ligt gerechtvaardigd. 'Voetbal is een miljardenindustrie', zegt hij tegenover VTBL.

De Ligt gaat per dag ruim 46.000 euro verdienen. VTBL rekende uit dat dat ruim 750 keer meer is dan het gemiddelde van wat zijn leeftijdsgenoten verdienen. Toch is het salaris van De Ligt bij Juventus gerechtvaardigd, zo vindt Beerthuizen. Juventus wordt er met de komst van de verdediger ook niet bepaald slechter van. 'Alleen al de shirtverkoop levert de club enorm veel op. Het bedrag dat ze Matthijs uitbetalen, is in proportie met het geld dat ze aan hem gaan verdienen.'

Guido Albers, zaakwaarnemer bij Players United, denkt dat De Ligt de juiste begeleiding heeft om om te gaan met een dergelijk salaris. 'Ik geloof dat De Ligt een verstandige jongen is, met een goed stel ouders en een uitstekende zaakwaarnemer (Mino Raiola, red.). Hij zal met twee voeten op de grond blijven. Gezien de hoogte van zijn salaris moet het verder geen punt van discussie zijn of hij na zijn voetbalpensioen een onbezorgd leven kan leiden.'

Op de site van VTBL kan eenieder uitrekenen hoe lang hij of zij moet werken voor het maandsalaris van De Ligt. Klik hier om dat te doen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Het enige goede aan de verziekte, commerciele voetbalwereld is dat bijna al het geld naar de spelers (en staf) gaat. Okee, helaas ook de zaakwaarnemers en rest vd entourage.

Behalve Ajax lopen alle clubs te piepen over geld, de clubeigenaren in het buitenland verdienen geen flikker, de zenders lijken er ook niet veel winst op te maken, etc.
Vergeleken met bijv de filmwereld, waar vooral de grote productiehuizen, distributeurs en managers het geld verdienen, vind ik dit dan een betere verhouding.
0 0
Schwalbino
Of zo'n bedrag gerechtvaardigd is? Zo zit het systeem in elkaar. Je kunt daarover klagen of het onrechtvaardig vinden. Ik heb veel meer moeite ermee dat er mensen zijn die honger lijden.
0 -1
Toeschouwer
De meesten van jullie zijn allemaal azijn
drinkers. Dat het merendeel op showtime niet meer als €1500 verdiend of een uitkering heeft van €1000 , wil niet zeggen dat een ander niet meer mag verdienen.
Echt Nederlands je kop boven maaiveld
dan moet hij er meteen af je kop.
2 -6
Babayaka
Tja niet elke baas bied zijn personeel een goed salaris, en niet elke werknemer kan zomaar even van baan switchen. Daarbij is veel werk nog altijd onder betaald omdat dit land gewoon rete duur is. En hoezo gerechtvaardig dat mathijs een loon krijgt van heb ik jou daar, terwijl werknemers van een sponsor van die club amper de rekeningen kunnen betalen en te vreten hebben. Dus nee dit salaris is niet gerechtvaardig ook niet in de malle wereld van het voetbal.
0 -1
Joseph
Zo'n zielige uitspraak, er zijn genoeg mensen die hun kop boven het maaiveld steken, het geeft pas problemen als het een rotkop is.
0 0
GvanderK
Waarom verdient een voetballer zoveel meer dan een chirurg? Hetzelfde salaris zou toch voldoende moeten zijn?
0 0
MarkAFCA
Er zijn genoeg mensen die in theorie zouden kunnen worden geschoold tot chirurg. Bij sporters draait het voornamelijk om talent en dat is niet aan te leren. Het gaat er om hoeveel mensen in potentie een job kunnen doen (leren) wat het salaris bepaalt.
1 -2
Babayaka
Zoveel talent hebben die gasten nu ook weer niet, De meeste kunnen nog geen 3x de bal naar een medespeler krijgen. Een pass over 40 meter is helemaal uit den boze.
1 -1
Lane 8
Als je hier zelf geen passend antwoord op kan bedenken mag ik hopen dat je een jaar of 12 bent..
1 -1
GvanderK
De markt is gewoon verziekt, en dat is mijn antwoord het is gewoon belachelijk tegenwoordig. En hoe oud ik ben mag jezelf weten.
1 -1
VIPete
Omdat het proportioneel is met wat Juventus aan hem verdient. Als Juventus per jaar 30 miljoen extra verdient aan shirtjes en recettes dankzij De Ligt, zou het dan eerlijk zijn als De Ligt daar "maar" € 500.000 van krijgt? Er gaat veel geld om in het voetbal, en uiteraard profiteren de hoofdrolspelers daar van.
1 0
Schwalbino
Schaarste. De zonnebloemen van Vincent van Gogh brachten ook een krankzinnig bedrag op. Was dat gerechtvaardigd? De markt bepaalt dat. Het zou stom zijn er niet van te profiteren als je dat kan.
2 0
Concrete
12 miljoen voor een potje voetbal is en blijft ronduit belachelijk
5 -1
MM1974
Ik werk in de verzorging en verdien het ook wel voor wat ik doe,alleen krijg het niet.
5 -1
DT10
Gelukkig heeft Marcel Beerthuizen dat even gerechtvaardigd.. Kunnen wij ook weer verder!
1 0
off
Zouden juve fans alleen een shirt kopen als de ligt komt? Of zouden ze anders gewoon voor een andere naam achterop kiezen?
1 0
GvanderK
Zo'n salaris is voor niemand gerechtvaardig. Belachelijke bedragen dit die het voetbal kapot maken.
5 -1
edalm
Dit hoor ik al 40 jaar. en het voetbal is er nog steeds
1 -1
tonny
belachelijke salarissen maakt het voetbal helemaal kapot
2 -1
Gecko
Gaat nergens meer over zulke bedragen
3 -1
AjaxDaniel
Voetbalsalarissen gaan gewoon helemaal nergens meer over. Zo veel geld alleen omdat je tegen een bal kan trappen. De hele voetbalwereld is verziekt wat dat betreft maar het is niet anders.
5 -2
Sanalologo
s c h a a r s t e
1 -2
AjaxDaniel
Goh je meent het?
1 -2
Sanalologo
Jij snapt het blijkbaar niet.
0 -4
AjaxDaniel
Snap het zeker wel, maakt het alleen niet beter
2 -1
BillSplate
1840 euro bruto gemiddeld maandsalaris 19 jarigen? Yeah right. VTBL heeft geen rekenwonders in dienst.
3 -1
31xAjax
Zo'n salaris is voor niemand gerechtvaardigd, niet voor een CEO van een multinational niet voor Messi of Ronaldo dus zeker niet voor Matthijs de Ligt. Voor het MAANDsalaris van de Ligt moet Jan Modaal 35 jaar werken......
5 -1
Toeschouwer
De beste verdediger moet ook gewoon het beste salaris krijgen.
Dat is logisch toch .
1 -2