De Ligt neemt op Instagram afscheid van Ajax

BartVeenstra, 17-07-2019 om 09:00, 8119 views, Instagram |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt heeft op zijn eigen Instagram-account afscheid genomen van Ajax. De verdediger, die naar Juventus vertrekt, heeft een video geplaatst met enkele hoogtepunten uit zijn Ajax-periode. Op de achtergrond horen we het welbekende Three Little Birds van Bob Marley.

'Woorden schieten tekort. Dit is voor alle Ajacieden', is het korte, maar krachtige bericht dat de verdediger erbij schrijft. De Ligt speelde drie seizoenen lang in de hoofdmacht van Ajax. In zijn laatste seizoen won hij met de Amsterdamse club de dubbel en wist hij in de Champions League de halve finales te bereiken. Tegen zijn aankomende club Juventus maakte in de kwartfinale hij bovendien de winnende treffer.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gonzalez75
Bedankt voor je inzet, je 'down to earth' voorkomen, je sociale houding richting ons supporters. Je verlaat ons nu en hopelijk zien we je weer terug bij de beste club ter wereld!
0 0
behangdelul
Dankbaar en trots met een bijsmaak. Het ga je goed Matthijs, hopelijk tot later
0 0
PJSM
Hoop dat dit het laatste bericht omtrent De Ligt was en we hiermee dit hoofdstuk af kunnen sluiten. Al die artikelen komen me zo langzamerhand de strot uit. Nu wil ik nieuws lezen m.b.t Alvarez.
2 -2
DT10
Helaas, alweer 2 artikelen over De Ligt sinds deze.
1 -1
wendoo9
Daar heb je helemaal gelijk mee !
1 -1
Dubbelvla
Ik ben benieuwd hoe we het gaan doen — Van Sanchez dachten we ook dat ie een onvervangbare kloof achter zou laten, en kijk waar we nu zijn. Wie is de volgende? Schuurs? Alvarez?
0 0
BillSplate
Toen wisten we dat we een toptalent op de bank hadden in de persoon van De Ligt.
1 -2
RaynoFischer
Niet eens, hij stond het grote deel van het seizoen naast hem op 't veld ;)
3 -1
SkilledAtSoccer
Het gaat je goed Matthijs, voor altijd onze jongen.

Volgend seizoen hoop ik wel gewoon dat je helemaal scheel getikt wordt door Promes, Tadic en Neres natuurlijk, mochten we elkaar weer tegenkomen.
3 0
rsvh88
Ondanks al mijn kritiek op deze transfer ga ik de Ligt echt missen... Mooi filmpje!
1 0
Wesl
juni 2030: Ajax Wint de CL met vedette De Jong en De Ligt. Op de kop af 10 jaar na de vorige CL-titel wint Ajax hem opnieuw
1 -1
artteun
Wat moet je zeggen / kan je zeggen? Onze aanvoerder, onze rots achterin en zo jong nog.
Tijd genoeg om verder te rijpen en later terug te komen als zeer succesvolle speler. Het ga je goed en maak ons aller Ajax trots !
0 0
Dwight
Ja dag! veel plezier bij Juventus, we zien je vast nog wel een keertje.
0 0
amthree
Ik vind het best wel een karig filmpje..
0 -1
RaynoFischer
Waarschijnlijk ff snel inelkaar gezet, het gebaar is toch goed...
Maar ik verwacht wel wat beters van Ajax media ;)
0 0
behangdelul
is door de Ligt zelf geplaatst
0 0
MisterAFCA
Ik gun deze baas echt al het geluk van de wereld maar ik hou er een nare smaak aan over dat hij naar die teringclub gaat...
2 0
Bjorn
Een geweldig Europa League seizoen toen hij nog maar 17 was, gevolgd door een titel, beker en halve finale CL als 19-jarige aanvoerder. Pure wereldklasse.

Bedankt gozer.
5 0
Schip
Heeft een onuitwisbare indruk gemaakt centraal achterin. Een baas en leider op het veld op zijn 19e. Super stabiel, was altijd aanwezig. Onverschrokken. Belangrijke goals. Zo'n gast had nog 2 jaar langer moeten blijven, terwijl heel Europa dan watertandend kijkt naar de meest begeerde verdediger die bij Ajax speelt.

Jammer dat hij niet kon wachten totdat een plekje vrij kwam bij Barca en Ajax ondertussen naar nieuwe CL successen zou stuwen. De ploeg was er nog steeds naar geweest.

Heeft niettemin al vanaf 2017 alles gegeven in de basis, dus ik wens hem het beste. Behalve tegen Ajax. En zet die smerige zaakwaarnemer aan de kant man.
3 0
amthree
CL gaan we nooit meer winnen als spelers hoe goed ze ook zijn op hun 19e al weggaan.. Dan kan je nooit aan een goed team blijven bouwen met al die clubs met het grote geld.
2 0
PJK54
Bedankt Matthijs en veel succes daar.
1 0
Jaridebeste
Blijf het ongelooflijk jammer vinden....en dan ook nog Juventus. Niettemin, veel succes gewenst Matthijs, bedankt voor de mooie momenten en hopelijk keer je over niet al te lange tijd nog weer bij ons terug.
1 0
JesperOlsen74
Schitterende voetballer, een absolute baas in het veld!
Jammer voor ons dat hij nu al vertrekt en teleurstellend dat hij voor die smerige club uit Turijn heeft gekozen.
0 0
AjaxBaggio
Paar jaar terug zag ik hem nog op de toekomst. Nu vertrekt hij op zijn 22e.... ohhh nee 19e. WTF.

Vroeger bleven de toptalenten wat langer. Kijk naar Raffie en Sneijder. Beide gewoon 5 jaartjes. Tegenwoordig wordt er na 1 goed seizoen al aan je shirtje getrokken.

Begrijp me niet verkeerd. Als er iemand klaar is voor een volgende stap. Is het Matthijs wel.
Normaal gesproken debuteer je op je 19e. Hij vertrekt dan gewoon. In zijn situatie begrijpelijk, maar toch ook weer raar.

Hoop dat hij daar een nog betere verdediger wordt. En dat hij over 2 jaar nog beter dan v Dijk zal zijn. Want de potentie is er zeker.
1 0
Joseph
Matthijs was 1 van de gezichten van de wederopstanding van Ajax in Europa. 3 prachtige seizoenen en Ajax mag er trots op zijn dat ze dit hebben kunnen voortbrengen. 19 jaar en dan met een EL finale en halve finale in de CL op zak verkassen naar Juventus. Ongekend!

Ik hoop dat hij zich de komende jaren nog verder gaat ontwikkelen en net als Tadic over een jaar of 10 terug komt om Ajax opnieuw iets moois te brengen!
0 0
Dubbelvla
je ziet wel dat Frenkie een sterkere PR machine heeft dan Matta.
1 -1
AjaxBaggio
Ach ja, vind dit ook wel weer wat hebben hoor. Matta heeft gewoon tijdjes zijn vlucht naar Turijn een filmpje in elkaar geflanst in Movie maker 2019 ofzo. Prima toch...
0 0
Jelephi
Jezus, wat kunnen sommige mensen toch stompzinnige reacties achterlaten terwijl een bedankje of succes wensen gepast is.
1 -1
Dubbelvla
@jelephi
o ik ben de jongen dankbaar hoor, zeker. maar ik maak me geen illusies dat Matthijs ergens in Turijn onze reacties aan 't lezen is.

Het enige dat ik aan wil stippen is dat de online aanwezigheid van Frenkie van de laatste tijd mij positief opviel (nieuwe website en sterke visuals e.d.), en dat Matthijs die stap in professionalisering duidelijk nog niet heeft gezet. Misschien heeft hij met die mindset ook de keuze voor Raiola gemaakt.
0 0
Jelephi
Ontzettend veel succes Matthijs. Bedankt voor je extreme talent en je passie voor Ajax.

Hopelijk zien we je ooit eens terug.
2 0
Sluk
Zo jammer dat hij op 19 jarige leeftijd al vertrekt. Hij had zomaar komend seizoen de CL met Ajax kunnen pakken. Nu maar zonder De Ligt dan.
Juventus blijft net zo lang toppers kopen tot ze de CL eindelijk weer eens pakken. Niemand buiten Juventus supporters gunt zo'n club dan toch iets lijkt me. Mocht Juventus binnen enkele jaren de CL een keer winnen dan is daar eigenlijk geen kunst aan, zo kan iedereen winnen, zolang je er maar genoeg geld tegenaan smijt. Maar wanneer europees succes uitblijft staan ze eigenlijk gewoon voor lul.
2 0
AjaxDaniel
Juventus wordt echt heel erg gehaat in Italië, maar dat komt ook vooral doordat zij hun afgepakte titels gewoon nog meerekenen als prijzen. Hetzelfde alsof bij ons 3 titels waren afgepakt maar we gewoon doen alsof we er nog steeds 34 zouden hebben. Daar win je niet veel sympathie mee.
0 0
EersteAanname
Ik vind het juist mooi om te zien dat alleen maar geld ertegenaan smijten blijkbaar nog niet leidt tot CL titels. Met als beste voorbeelden City en PSG.
1 0
Sanalologo
Ach, Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Bayern Munchen, ze gooien er allemaal een hoop geld tegen aan en leiden zelf bar weinig op. Dat is de realiteit.
1 0
AFCAMM
Mooi dat er ook aandacht is voor Appie.
Veel succes, Matta! Maar tegen ons gaat Juve er gewoon weer af.
4 0
Gecko
Topper. Genoten van deze gigant!,
1 -1
NelsonAFCA
Succes bij Juve Juve vaffanculo!!!
4 -3
Redlum
Wat ben ik blij dat de Ligt voor Ajax heb zien spelen!
Jammer dat hij zo jong gaat, maar een normale verdediger komt pas in de basis met 22 en als hij dan met 25 gaat vind niemand het raar! Hoop op een prachtige carrière, goed begin is het halve werk en bij ons heeft hij een geweldige start gemaakt!
0 -1
Labrador
19 jaar en dan al zo' mentaliteit. Een voorbeeld. Succes!
0 -1
Leviathan
Alleen op je 19 al de club verlaten waar je groot geworden ben is een slecht voorbeeld. Als dat meer gaat gebeuren raakt Ajax ook in de problemen
2 0
Rood Gevaar
her voorbeeld is dat je 3 jaar bij het eerste moet spelen en dan door kan gaan.
Hij heeft vanaf zn 16e alles gegeven voor Ajax in het eerste in plaats van op zn 16e in het buitenland een contract tekenen, wat mensen met zijn talent allemaal zouden doen
0 0
Leviathan
Maar hij heeft nog lang geen 100 wedstrijden gespeeld.. Dat is eigenlijk wel het minimale voor een kind van de club zeker 1 die zo goed is. Hij is mede zo goed door de Ajax opleiding en dat een club als Ajax je de kans geeft op je 16 17 jaar in het 1e. Bij een hoop clubs had hij niet gespeeld en zich zo kunnen ontwikkelen op deze leeftijd al. Hij had ook tot zijn 21e kunnen blijven dan kon hij werkelijk waar naar elke club voor nog meer salaris om vervolgens nog 13 14 jaar in het buitenland te voetballen! Overigens niet perse naar de ligt gericht dit, maar dit is een algemeen ding
0 0
Huntelaar020
Hij heeft wel meer dan 100 wedstrijden gespeeld zijn wedstrijd tegen Feyenoord in de beker.
0 0
Restored
https://sportnieuws.nl/voetbal/binnenland/indrukwekkende-cijfers-100-wedstrijden-matthijs-ligt-ajax/

Heeft toch gewoon meer dan 100 wedstrijden bij Ajax gespeeld?
0 0
AFCA-B93
Lekker ongemakkelijk constant duimpie omhoog van Matthijs in al die Juve filmpjes op twitter haha. Veel plezier daar jongen! We verwachten je over 10 jaar weer terug ;)
2 -1
Ajax34
5 mag ook.
0 0
Radie125
Gaat echt niet terug keren als hij 29 is misschien als hij 32 33 is dus over 13 14 jaar
0 -1
DaNaRWaL
tering, dan ben ik 50!
1 -1
MK77
Bedankt voor de mooie Jaren. Over 10 jaar terugkeren graag
0 -1
ajaxx123
Baas.
1 -1