Herrera: 'Zie Álvarez meer als een middenvelder'

BartVeenstra, 17-07-2019 om 08:10, 12884 views, MARCA Claro |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Miguel Herrera, de hoofdtrainer van Club América, vindt Edson Álvarez het beste tot zijn recht komen als middenvelder. De Mexicaan moet de opvolger worden van Matthijs de Ligt en kan volgens zijn trainer ook als centrale verdediger uit de voeten.

'Edson kan als centrale verdediger spelen, maar ik zie hem meer als een middenvelder. Als je iemand centraal nodig hebt, kan hij dat perfect doen', zegt zijn trainer tegenover MARCA Claro. Herrera vindt dat Álvarez voor Ajax moet kiezen. 'Naar mijn mening komt hij bij Ajax nu beter tot zijn recht dan in de Premier League. Ajax is een club waar een speler zich kan ontwikkelen en als ze gegroeid zijn, kan de club een speler doorverkopen.'

Voor nu moet de transfer van Álvarez naar Ajax eerst nog maar officieel zien te worden, zo weet ook Herrera. 'Edson keert morgen (woensdag, red.) terug op de training. Zolang er geen bod op tafel ligt, zal hij blijven trainen. Op dit moment ligt er nog geen bod op tafel', aldus Herrera, die zaterdag met Club América speelt tegen Monterrey. 'Ik reken nog niet op hem en ben er klaar voor om zonder hem te spelen. Álvarez staat op een belangrijk punt in zijn carrière en als er clubs voor hem in de rij staan, is het moeilijk om te blijven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Red Devil
Wolverhampton wil Ajax aftroeven en Alvarez inlijven hoor ik net op Ziggo Sport tijdens de Premiere League Asian Trophy.
Club America wil hem ineens aan de hoogste bieder verkopen.
0 0
Ozymandias
Club America wil hem ineens aan de hoogste bieder verkopen? Het lijkt me sterk dat dit niet altijd het plan van Club America is geweest. Waarom zouden ze hem willen verkopen aan een club die niet het hoogste bedrag voor hem op tafel wil leggen?
1 0
JariHeijden
Die jongen heeft toch een gelimiteerde transfersom van 15mln in zijn contract staan? Als Ajax daar betaalt een Alvarez wil ook tekenen hij Ajax, dan staat Club America machteloos.
0 0
Red Devil
De verslaggever bij Wolves-Newcastle Utd. zei dat het het laatste nieuws was.
Wolves wil Ajax met een paar miljoen aftroeven.
0 0
de_pitbull
Misshien wel onze ideale '6'
0 -5
FerdiZ
zou mooi zijn voor schuurs
0 -2
DT10
Wie weet, het word in ieder geval een puzzle, welke 2 spelers achter Donny gaan spelen. Opties genoeg:

Schone, Marin, Eiting, De Wit, Ekkelenkamp, Gravenberch, Blind, Mazraoui, Alvarez.. Wat denken jullie?
0 -1
AlexIbarra
Als zelfs zijn huidige hoofdtrainer al min of meer aangeeft dat hij naar Ajax gaat, neem ik toch aan dat de deal zo goed als rond is...
1 0
trodat4030
Klinkt als een Blind, Vertonghen, Heitinga of Nigel de Jong. Hebben ook allen tussen die posities gependeld (Nigel meer tussen 6 en rechtsback) voor ze definitief hun beste positie vonden. En bij Blind vraag ik me nog steeds af waar hij nou beter tot zn recht komt, deed t heel goed als 6, maar afgelopen seizoen ook als 4. Ben benieuwd, weet weinig van die jongen, maar het klinkt iig dat hij aan de bal wel een vrij goede speler moet zijn, dat is veelbelovend.
1 0
Ozymandias
Álvarez is misschien voetballend goed genoeg om in Mexico op het middenvelders te spelen maar voor Ajax zou hij daar meer dan een klein beetje voor te kort komen. Dat zou net zijn alsof De Ligt op het middenveld wordt gezet. Ook voor op rechtsback lijkt Álvarez mij ongeschikt gezien zijn voetballend vermogen en zijn gebrek aan drive om de gehele flank te bespelen. Álvarez is voor Ajax qua type een centrale verdediger en meer ook niet. Net zoals Sánchez voordat hij naar Ajax kwam met regelmaat op het middenveld had gespeeld maar voor Ajax alleen geschikt was voor een rol als centrale verdediger. Ik denk dat Schuurs eerder op het middenveld zou worden gezet dan Álvarez aangezien Schuurs duidelijk een groter voetballend vermogen heeft en ook Schuurs maar ook die vind ik ongeschikt om op het middenveld te zetten. Ajax heeft sowieso genoeg opties voor een rol als ‘6’ (mochten ze weer met een ‘6’ gaan spelen) met onder andere Blind en Eiting. Martínez lijkt me trouwens wel geschikt voor die rol gezien zijn kwaiteiten als spelverdeler.
6 -4
ÁlvaroRecoba
O, Martínez! Wat een geweldig idee, eigenlijk: gif bij balverlies, spelverdelend bij balbezit. Het zal blijken, wellicht is het positioneel te lastig, maar wie weet:

-------Promes-----Tadic-----Neres--------
---------Van de Beek---Ziyech-------------
------------------Martínez---------------------
Tagliafico--Blind--Álvarez--Mazraoui
--------------------Onana----------------------

PS Ozymandias, een Shelley-liefhebber?
3 -1
Ozymandias
Nee, een liefhebber van Alan Moore.

Als het Ajax lukt om Ziyech en Neres te behouden denk ik dat we moeten afstappen van het idee van één basiselftal. Net zoals fans van clubs als City het nooit hebben over een basiselftal maar begrijpen dat hun basiselftal bestaat uit meer dan elf roulatiespelers zullen wij als Ajax fans dat ook moeten inzien. Per wedstrijd zal Ajax een ander basiselftal hebben met de roulatiespelers die op dat moment qua fitheid, vorm, tactiek, tegenstander, etc. het meest geschikt zijn om die wedstrijd te spelen.

Mocht Ajax met een '6' gaan spelen dan is Martínez misschien wel de beste optie. Zoals je al schreef heeft hij inderdaad ook de gif om als stofzuiger achter twee halven te spelen. Mocht Ziyech op het middenveld komen te spelen dan is (gezien zijn balverlies op verkeerde plaatsen en momenten) de gif en snelheid van Martínez misschien wel noodzakelijk op '6'. Qua passing doet hij niet veel onder voor Blind en Eiting maar qua spelinzicht hebben die twee volgens mij wel een behoorlijke voorsprong.
2 -1
ÁlvaroRecoba
En Alan Moore vermoedelijk van Shelley?

Ja, zo is het. Het basiselftal zal nooit erop vooruitgaan, zonder De Jong en De Ligt, maar in de breedte lijkt de selectie sterker. Begin vorig jaar, bij Heracles-thuis, wilde Ten Hag beginnen met rouleren, maar betekende dat Sierhuis in de spits en Wöber -- geloof ik -- linksachter. Nu begint de bank er geweldig uit te zien, als de middelmaat ertussenuit valt: Labyad, Magallán, Kristensen, De Wit. Als ze blijven is er het risico dat door hun tekort aan ritme (zonder Jong Ajax-duels) die eersten de speelminuten van Schuurs en Lang innemen, zou nergens voor nodig zijn, al kun je ze beter verhuren en vòlgend jaar verkopen, lijkt me? En zestien volwaardige spelers zullen ook wel nodig zijn, zoveel voorspoed zonder langdurige blessures zal niet eeuwig duren. Dus dat zie ik ook hoopvol in. Alleen zullen de spelers het accepteren? Donny en Neres zaten allebei een tijdje vast op de bank, het was wel begrijpelijk dat ze dat niet beviel -- alleen oogde het niet fraai, met halve dreigementen --, maar Tadic en Ziyech waren bijna boos als ze een half uurtje rust kregen. Wat dat betreft zit de City-bank comfortabeler, op een of andere manier?

Inderdaad, zo lijkt het middenveld me complementair, wat jammer is van Marin, maar ikzelf zie in hem meer de opvolger van Van de Beek, meer dan diens kompaan. Alleen hoe zou de opbouw zo gaan, met hoge backs? Steeds als Frenkie uitzakte linksachter (wat Martínez uitstekend zou kunnen), was Schöne vóór de verdediging aanspeelbaar, maar dat lijkt me de plaats niet voor Ziyech of Donny, die horen hoger te staan. Daar zou Marin wel uitstekend passen, nietwaar?
1 0
PJK54
Ik denk dat Erik daar een prima kijk op heeft en hem gaat kneden op de plek waar hij het meest tot zijn recht komt dat hij op meerdere plaatsen kan spelen is natuurlijk mooi meegenomen.
Al met al prima aankoop van Marc.
2 0
Multi
Tja bij een Ajax zal het dan toch verdediger zijn gok ik, zie Blind, komt ook het beste tot zijn recht achterin. En verdedigers bij Ajax voetballen ook genoeg mee en mogen ook genoeg inschuiven.
0 0
DT10
Blind: Centraal, linksback, middenveld
Alvarez: Centraal, rechtsback, middenveld
Martinez: Centraal, linksback
Veltman: Centraal, rechtsback
Magallan, Schuurs, Pierie: Centraal
Tagliafico: Linksback
Mazraoui: Rechtsback

Wat een multifunctionele verdediging, niks meer aan doen, opties genoeg!
1 0
MK77
En eventueel later in het seizoen
Dest: Links-, Rechtsback en in de jeugd ook als voorin op de flanken
Timber: Elke plek in de verdediging
0 0
trodat4030
Dest op de flanken was maar een paar maandjes in o19 vorig seizoen, al deed hij dat alleraardigst. Kwam ook omdat J Timber centraal speelde en v Gelderen (ook een CV) naar rechtsback ging én men wat zwak bezet was op de vleugels in aanvallend opzicht (Unuvar en Hoogewerf zaten nog bij o17). Ik zou Dest gewoon lekker op rechtsback houden, daar komt ie t best tot zn recht.

Timber is gewoon een CV die op rechtsback vrij aardig uit de voeten kan. Wat een geluk is voor hem, want eigenlijk is hij wat klein voor een CV.
0 0
jaripettersson
Ik zie 3 namen van verdedigers voor de basis en 3 acceptabele stand-ins/ mogelijke verrassingen/mogelijke teleurstellingen. En 3 die komend seizoen niks in de basis te zoeken hebben. Noem dat maar opties genoeg.. En dan zien mensen ook nog graag blind of nous naar het middenveld verkassen. Reken je niet zo rijk als je 9 verdedigers kunt opnoemen.
0 -8
Ajax27
ik niet.
0 0
insectenverdelg
nous kan ook middenveld
0 0
RedFeather
Lees: middenveld is gewoon zijn positie.
Met Nous, Alvarez en Blind drie middenvelders achterin dus.
1 0
Joseph
Middenveld zal het niet worden, dat zal dan Blind worden. Maar het is goed om te horen dat het iemand is met voetballend vermogen, dat is wat Magallan opbreekt. Al vind ik zelfs het verdedigen van Magallan zwak, gleed ook weer uit tijdens het verdedigen, dat is geen toeval meer.
0 0
jaripettersson
O? Zal dat blind worden? Het lijkt jou wel logisch dat ajax een compleet nieuw duo centraal achterin wil. Vanuit de dun bezaaide verdediging zal ajax ook blind opofferen om het wel goed bezette middenveld te gaan bestieren. Het kan natuurlijk, maar het lijkt mij niet de eerste of tweede optie.
2 0
Ajax27
Dun bezaaide verdediging? 1 Tagliafico, 2 Martinez, 3 Blind, 4 Pierie, 5 Schuurs, 6 Alvarez, 7 Nous, 8 Veltman, 9 Dest, 10 Timber... en Dan vergeet ik er nog eentje want iemand telde er laatst al 11. 11 man voor 4 posities. Heel fijn om te zien dat er naast Blind nog een 2e persoon is die als 6 zou kunnen spelen. Dat maakt de opties achterin groter, de kansen voor Schuurs groter en ik denk de kansen van Schone steeds kleiner en kleiner, afhankelijk van hoe de jonge jongens zich ontwikkelen.
0 0
Ozymandias
Ajax speelt niet met een ‘6’ maar als ze dat toch gaan doen lijken in ieder geval Schöne, Blind, Eiting en Martínez mij veel betere opties voor die positie dan Álvarez. Met Álvarez op ‘6’ zou een tegenstander Ajax veel te makkelijk onder druk kunnen zetten.
0 -3
Ajax27
Ajax speelt nu met twee 6'en, als je een 6 een verdedigende middenvelder noemt. We spelen met de punt naar voren, waarbij de 2e middenvelder (schone de afgelopen jaren) wel 10-20 meter voor de meest verdedigende 6 speelt.

Ik denk dat tijdperk Schone vanaf dit seizoen echt tot z'n einde komt. Blind zal centraal achterin blijven denk ik. Dan ligt het eraan hoe de rest het doet. Pierie is nog niet zo ver. Schuurs heeft me positief verrast. Maar ook Martinez laat direct zien dat ie het goed doet.

Wanneer er niemand weggaat wordt het nog een lastige puzzel voor Ten Hag om iedereen tevreden te houden.
0 0
AltijdGelijk
Magallan
0 0
GerardAjax26
En Kristensen.
0 0
jaripettersson
Ja jongens, stuk voor stuk bruikbare toppers...
0 -2
trodat4030
Prima voor de bank. Alvarez RCV, Magallan bank, Schuurs in Jong. Als Alvarez uitvalt, moet je het ff die pot uitzingen met Magallan, kan Alvarez niet starten, Schuurs basis en Magallan op de bank. Zo kun je Schuurs iig ritme laten houden. Andersom kan ook als Schuurs de basisspeler wordt, dan kan Alvarez bij Jong in de basis. Kristensen kun je dezelfde rol geven als Magallan achter Nous met Dest in Jong. Heb je misschien 2-4 potjes dat je Kristensen of Magallan een wedstrijdje uit moet laten spelen per seizoen, das te overzien. Lullige en ietwat ondankbare rollen voor Magallan en Kristensen, maar dat is dan maar zo. Als ze nog onder contract staan, gebruik ze dan iig slim. Dat het geen toppers zijn is een ander verhaal.
0 -1
AltijdGelijk
Dat is mooi, dan kan hij is de aanval doorschuiven naar het middenveld!
0 0