'Voelt alsof ik weer begin als jonge speler'

ArthurV, 15-07-2019 om 18:40, 7537 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Na vorig seizoen stage te hebben gelopen bij Ajax, is Christian Poulsen sinds 1 juli actief als assistent van Erik ten Hag. De Deen was tussen 2012 en 2014 al actief als speler in Amsterdam en hoopt op een minstens net zo vruchtbare samenwerking als destijds het geval was.

'Het is leuk om nu echt te beginnen', spreekt een verheugde Poulsen tegenover Ajax TV. 'Vorig jaar kwam ik vooral vaak op bezoek hier. Nu ben ik officieel weer onderdeel van deze club. Ik ben blij dat ik hier weer ben.' Bij zijn komst ontving de voormalig middenvelder een warm welkom van zowel de spelers als de technische staf. 'Ik ken er natuurlijk al wel een paar, maar er zijn ook een aantal nieuwe gezichten. Er zitten ook wat spelers bij die vorig jaar in Jong Ajax speelden, die ken ik wat minder goed. Maar ik ben erg blij om hier weer te zijn.'

Poulsen kijkt met zeer positieve gevoelens terug op zijn stageperiode van vorig seizoen. 'Dat was heel leuk. Vooral natuurlijk om als buitenstaander het succes van vorig jaar mee te maken. Er was daardoor een goede sfeer toen ik hier kwam. Alles was positief, niet zoals bij een crisis. Het was interessant om te zien hoe hard de trainers werken. Hoe alles er hier aan toe gaat bij de club. Dat was heel leuk om te zien en ik ben blij dat ik zelf onderdeel mag worden van het team.'

Wat voor type trainer Poulsen is, moet hij zelf ook nog ondervinden. Dat hij gedurende zijn periode als speler veel ervaring heeft opgedaan bij clubs in heel Europa, wordt als een groot voordeel gezien. 'Nu heb ik wat ervaring als trainer. Het voelt voor mij alsof ik weer begin als jonge speler. Ik geloof in de holistische manier van leven. Ik ben van mening dat je jezelf goed moet voelen om ook op het veld te kunnen presteren. Ik vind dat voetbal een teamsport is. Je wint samen en je verliest samen. Niet alleen de spelers, maar het hele team. Ik heb veel zin om hier veel te leren en ik hoop ook wat terug te geven.'

'Ik wil de spelers met gesprekken helpen en ze misschien ook inspireren'

'Ik word een assistent-trainer en daar zitten veel taken en verantwoordelijkheden bij', spreekt Poulsen over zijn nieuwe rol. 'Ik ga de trainingen voorbereiden en de komende tegenstander analyseren. Ik wil de spelers met gesprekken helpen en ze misschien ook inspireren. Ik krijg een breed takenpakket.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Geweldige persoonlijkheid. Spreekt ook veel talen. Dat is ook een groot voordeel voor iemand die tussen de trainer en de spelersgroep in staat.
0 0
Schwalbino
Poulsen is niet iemand die door iemand is gepusht om deze functie te krijgen. Niemand is een dienst bewezen om hem assistent te maken. Dus dat hij het is geworden heeft hij zelf afgedwongen.

Niet alleen tijdens de stage natuurlijk maar ook als speler. Marc hoeft maar 1 keer met iemand aan tafel te zitten voor een contractbespreking en hij weet of het een nuchter, serieus en intelligent persoon is.
0 0
Mikee
Dit is een behoorlijk slimme man, heeft weliswaar de universiteit niet afgemaakt, maar hij zal ongetwijfeld pienter zat zijn.

Mooiste herinnering blijft toch hoe hij in 2013 PSV kiezelhard aanpakte, heerlijk, die koppies daar toen. Hopelijk komen er nog meer van zulke mooie en nog mooiere herinneringen bij met hem in de staf.
0 0
DreamChaserXXX
Dit was geweldig. Kegelde eerst Toivonen onderuit binnen de minuut en in minuut 2 lag v. Bommel onder de zoden, was totaal geen fan van hem, ik houd meer van sierlijke voetballers, maar alleen om die momenten was het al een absolute held.
0 0
Gecko
Jammer van Schreuder
Welkom Poulsen
0 0
Ajax68
Welkom en succes.
0 0
ErikDeBosz
Geweldige mentaliteit heeft deze man.
0 0
Web
Zal ongetwijfeld een goede indruk gemaakt hebben in zijn stage periode.
1 0
Heiko
Hebben jullie vertrouwen in hem als assistent trainer? Ik vind het lastig in te schatten
0 0
ElPistolero9
Ik ook. Vraag me af op basis waarvan ze hem aangesteld hebben, want hij is overduidelijk nog lerende en Schreuder had een flinke toegevoegde waarde heb ik het idee
1 0
noppenkoning
Misschien is hij enkel en alleen aangenomen omdat hij Dolberg kan motiveren als landgenoot
0 0
Schwalbino
Misschien op basis van zijn stage? Dan zie je toch wat meer hoe hij is dan wij.
0 0
ElPistolero9
Dat zal idd, maar vraag me af in hoeverre een beginnende assistent trainer een indruk kan achterlaten op een meeloopstage. Maargoed, in Marc en Erik we trust
0 0
Pauw
Reiziger is eerste assistent lijkt mij.
0 0
hallo1
Weinig finesse, maar hard als staal.

Vergeet niet meer dat hij Van Bommel en Toivonen meteen onderuit kegelde in Eindhoven in de 1ste minuut. Heerlijk. Ajax won die wedstrijd toen met 2-3 dacht ik. Genieten.
Speelde een belangrijke rol in het kampioenschap toen, ondanks dat hij voor het Ajax-spel eigenlijk techniek en inzicht te kort kwam.
2 0