'Frenkie één op één vervangen is heel lastig'

ArthurV, 15-07-2019 om 17:40, 4781 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Carel Eiting is één van de kandidaten om de positie van de vertrokken Frenkie de Jong over te nemen. Dat het erg lastig wordt om laatstgenoemde te doen vergeten, beseft de middenvelder als geen ander.

'Frenkie nam wel een heel belangrijke taak op zich', benadrukt Eiting in gesprek met Ajax Life. 'Om hem één op één te vervangen is heel lastig, dus ik denk dat er wel wat dingetjes veranderen, maar we gaan het zo goed mogelijk proberen op te vangen. Maar de hele speelwijze zal niet direct op de schop gaan.'

Eiting speelde in de oefenwedstrijd tegen Istanbul Basaksehir samen op het middenveld met nieuwkomer Razvan Marin. 'Heel prettig. Hij praat goed Engels en het is in het veld nog een beetje aftasten. Wie komt in de as, wie staat hoog, wie laag? Als ik uitzak, wat doet hij en andersom? Dat is wel een proces.'

De linkspoot hoopt zich komend seizoen op de nodige punten te verbeteren en focust zich daarbij niet alleen op zijn mindere eigenschappen. 'Dat is nu niet anders. Denk dan aan het fysiek nog meer meters maken en het nog fitter en sneller worden. Ik denk dat dit jaar heel belangrijk is dat ik voetballend het team kan helpen en juist vanuit mijn kracht speel en nog dwingender wordt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Frenkie is een andere niveau, het middenveld is net schaken zoals JC altijd zegt, voordat je het bal krijgt moet je al 2 zetten verder denken en dat heeft ons Frenkie. En om Frenkie zomaar te vervangen is moeilijk, Eiting moet gewoon zijn eigen spel spelen...
Of wie dan ook die op dat positie komt te spelen
0 0
jeppas
Carel met Marin (dubbele 6) zie ik wel zitten. Daarnaast mag Gravenberch van mij ook regelmatig minuten maken.
0 -1
Middenweg401
Hoeft ook niet. Iedereen vult die 6 positie ander in, en dat is prima, hoezeer ik de voetballer Frenkie ook zal missen. Ziyech vervangen (wie dat dan ook mogen doen) wordt pas een echt lastige zaak. Volgens mij wordt dit zwaar onderschat. Het is dan ook zeer te hopen dat hij blijft.
Ik heb wel vertrouwen in Eiting.
4 -1
Ar
Heb wel vertrouwen in deze jongen. Heeft wat langer nodig om er te komen, maar komt er zeker.
4 -1
Inhartennieren
Frenkie de Jong is niet te vervangen.
4 0
Lane 8
Volgens mij een leuk koppel met die marin, die marin is volgens mij echt een balafpakker en carel wat meer een opbouwer..
2 -2
Pauw
Eiting zal in de opbouw op eigen helft nooit zelfstandig een mannetje passeren en een rush maken over het veld. Hij is gezien zijn geringe snelheid gebaat bij afspeelopties op redelijke afstand. Verstoppertje spelen en Frenkie het werk laten doen is dus verleden tijd. Dat wordt voor bepaalde spelers een hele uitdaging.

Ik denk dat Eiting net als de Jong zich goed bewust is van wat er om hem heen gebeurt. Denk zelfs dat hij - omdat hij geen versnelling in huis heeft - nog wat sneller denkt dan de Jong. Eiting zal vaker minder balcontacten nodig hebben (voor een bal vooruit). Daarnaast denk ik dat de middellange en lange pass van Eiting wat beter is. Frenkie verzaakte vaak het spel te verleggen en zocht het dan (voor hem) veilig dichtbij.

Als Eiting betrouwbaarder wordt in zijn passing zal Ajax van Eiting kunnen profiteren. Is hij dat niet, dan gaat zijn gebrek aan defensieve kwaliteit te zwaar tellen voor Ajax.
2 -1
Schwalbino
"Denk zelfs dat hij - omdat hij geen versnelling in huis heeft - nog wat sneller denkt dan de Jong."

Ik ben er zeker van dat je dat anders bedoelt dan het hier staat.
1 -1
Pauw
Vooropgesteld; Frenkie de Jong denkt of kan net zo snel denken als Eiting.
Wat ik bedoel te beschrijven is dat Eiting afhankelijker is van snel denken dan Frenkie en dat Eiting daarom sneller moet denken en dit dan dus ook geneigd is te doen.

Waar Eiting met één of twee handelingen het spel zal moeten verplaatsen (om balverlies te voorkomen) heeft Frenkie de mogelijkheid een vervolg uit te stellen. Het is een voordeel dat Frenkie deze macht heeft, maar ook een nadeel. HIj mistte mijn inziens (door de luiheid in zijn denken) vaker dan gewenst opties naar voren om dat hij aldoor bezig was tegenstander te lokken.

Eiting heeft die macht niet zal daardoor misschien wel vaker en sneller opties vooruit vinden dan Frenkie.
1 0
Schwalbino
Mee eens.
1 0
Ajaxbrl
Onana
Mazraoui Alvarez Blind Tagliafico
Marin Ziyech vdBeek
Neres Tadic Promes
0 -4
KevinDurant
ziyech op middenveld? iets te veel gesnoven op t werk?
0 0
Pauw
Prima op het middenveld. Als 10 ben je - zeker als Dolberg meedoet - de aanjager bij balverlies. Ziyech kan dat als geen ander.
0 0
Middenweg401
De buitenspeler Ziyech speelde ook verkapte middenvelder.
0 0
WesleyB93
Hoezo? Voorhoede Neres-Tadic-Promes is de enige logische
1 0
ST
Eens
0 0
Jelephi
Ziyech op rechts minder dan Neres of promes? Dacht het niet maat. Eerder Tadic een linie terug.
0 0
Middenweg401
Neres, Dolberg, Promes is de tweede enige logische.
1 0
Michels
Ik heb heel veel vertrouwen in deze jongen! Ik hoop zo dat hij heel blijft en eindelijk z'n belofte waar gaat maken.
3 -1
grannig mokum1
Gewoon jou eigen spel spelen want als je net als Frenkie wilt spelen dan gaat het zekers mis......
2 0
makaveli
ik heb veel vertrouwen in eiting. denk dat hij snel zorgt dat hij in de basis staat en dat wij Frenkie enigszins vergeten.
0 -2
DonAdam
Hier schrik ik wel van, hier had ik echt niet op gerekend. Ik ging er toch vanuit dat Frenkie 1 op 1 te vervangen was, dat er direct iemand klaar stond om zijn rol in het elftal moeiteloos over te nemen, en dat we komend seizoen de triple, incl. de Champions League, zouden gaan winnen.

Dit is een klap in mijn gezicht!
3 -7
trodat4030
Je sarcasme is leuk, helaas verwachten hier een hoop mensen deze onzin oprecht en schrijven ze spelers stuk voor stuk af omdat ze niet een kopie van Frenkie zijn.
0 -1
afcas
Hilarisch...
4 0