Overmars duidelijk: 'Geen interesse in Kean'

BartVeenstra, 15-07-2019 om 15:51, 8678 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft geen interesse in het overnemen van Moise Kean van Juventus. De spits wordt veelvuldig - vooral in Italiaanse media - gelinkt aan een transfer naar Ajax, maar van die geruchten blijkt niets waar.

Ajax-watcher Freek Jansen van het Algemeen Dagblad vroeg directeur voetbalzaken Marc Overmars naar de geruchten omtrent Kean. 'Onzin, nul van waar. Met alle respect, maar we hebben geen interesse. Er is ook nooit sprake van geweest dat hij betrokken zou worden bij de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus.'

Bij Ajax heeft trainer Erik ten Hag genoeg keuze voor zijn spitspositie. Zo kan de trainer kiezen uit Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg, terwijl ook Dusan Tadic vorig seizoen liet zien enorm succesvol uit de voeten te kunnen als spits. Vanuit Jong Ajax en de jeugdopleiding heeft Ten Hag bovendien nog opties als Lassina Traoré en Brian Brobbey.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ben in jaren niet zo tevreden geweest over onze opties in de spits.

Klaas de beuker, Dolberg de technicus, Tadic de valse spits en Traore als mascotte.
0 -1
oudzuid2
Tadic is #1 na vorig seizoen, daarachter mogen KJH en Dolberg het uitvechten. en dan klopt Traoré inmiddels ook hard op de deur. voorlopig genoeg dus.
0 0
Restored
Was toch nooit naar Ajax gekomen
2 0
Gecko
Kapitalen geven we uit aan spelers. Maar een goede spits kan er niet vanaf
Dolberg al jaren niet zijn niveau. Klaas Jan zit de sleet op
Waarom geen spits gekocht!
5 -5
Ajax114
Omdat er te weinig ambitie is. Lekker weer een vriendje van Ten Hag binnen halen in de persoon van Promes. Net als Labyad een regelrechte miskoop, 22 M aan miskopen door Ten Hag.
1 -6
DT10
Tadic!
1 0
Schip
Prima, dat gezeik om Kean. Ajax heeft zat spitsen, gearriveerde spelers, talenten en iets er tussenin.
3 -1
wendoo9
Kwantiteit maar geen echte kwaliteit waar Ajax naar moet streven ! Kean zou een verademing zijn geweest voor dit Ajax met alle respect voor onze spitsen !
1 -4
TheTruth
Dolberg moet verkocht worden, voetbalt altijd als een slappe zak. Hij gaat geen duels aan, hij rent niet, hij jaagt niet op de bal, zijn passes komen niet aan en hij valt elke minuut een keertje op de grond. Jammer maar het moet gewoon een keer klaar zijn, je kan ongelukkig spelen maar hij probeert het niet eens.
3 -2
TheTruth
Dom dom dom dom
0 -1
Joodhannus73
Erg dom van hem. Want Dolberg zakte zwaar door het ijs afgelopen seizoen. Heeft ongetwijfeld veel potentie, maar ik heb mijn twijfels. Mentaal issue. Traore is nog niet klaar voor het grote werk en Huntelaar is weer een jaartje ouder. We missen een spits die er gewoon lachend 25 inknalt. Al jaren niet gezien bij Ajax. Kean is top, maar valt onder Raiola. Die heeft zo'n hekel aan Ajax dat het toch erg moeilijk was geweest. Maar 75 plus Kean had nog enigszins verzachtend geweest voor de fooi waarvoor De Ligt weggaat. Als je Kean had kunnen bewegen deze kant op te komen, was het nu geweest. Maar Marc probeert het dus niet eens. Tekenend...
1 -2
Ardoe
Tja Tadic scoorde niet zo veel inderdaad...
1 -1
Jelephi
Wat nou tekenend? Ik zie jou niets anders dan overmars afzeiken. Is hij er met je vriendin vandoor ofzo?
2 0
Ajaxxxisdebeste
Is ook helemaal geen ruimte voor
0 0
Ron75
Ach ja, je kan 100 miljoen betalen voor 1 speler (Ronaldo) in de hoop dat je dan de CL wint en dan vervolgens uitgeschakeld worden door een club die niet meer dan 20 miljoen voor een speler betaald. Geld uitgeven hoeft nog niet te betekenen dat je ook een goed team koopt.
1 -1
Jelephi
Een van de weinige verstandige opmerkingen hier
0 0
Eastwood
Heerlijk, zo'n interview met Overmars. Bepaalde geruchten en gespeculeer worden even keihard van tafel geveegd.
0 0
MarcelvTol1971
Weten we dan ook weer, en doorrrr
0 0
GvanderK
Kan hij niet iedere maandag een update geven? Scheelt weer een hoop zout...
0 0
Bocarra
Overmars zou veel vaker met de media moeten communiceren. Helemaal nu er zoveel nepnieuws in omloop is.
2 0
JSF
Vaker dit soort interviews met/berichten van Marc graag. Dan kunnen veel berichten gelijk de prullenbak in... o nee, jullie leven natuurlijk ook van de (valse) geruchten....
1 0
Ajax27
Ook gewoon heel erg logisch. Met Tadic, Dolberg en Huntelaar heb je al 3 volwaardige spitsen. Dan heb je Promes nog die ook prima weet hoe die in de spits moet lopen. En dan heb je Traoré nog. 5 opties voor 1 positie. goed dat ze hun geld daar niet aan uitgeven.

Alvarez zou ik nog wel snappen. Een speler zonder enige binding met Ajax, maar die er wel direct staat. Iemand die net als Sanchez wellicht 1 of 2 seizoenen goed draait en dan doorgaat naar de top. Als ze 'm halen zou ik Schuurs wel verhuren aan een eredivisieclub. Nog een jaar in de KKD komt ie ook niet veel verder mee. Schuurs viel me gisteren wel positief op. Maja, kan zo'n gastje al een compleet seizoen incl. CL en beker draaien? Ik denk dat het teveel van het goede is.
0 -1
TheTruth
Dolberg en Huntelaar ga je het niet mee redden in de CL, Tadic ga je nodig hebben op het middenveld.
1 0
NoPants
Promes, tadic, ziyech, donnie, en neres. Wie gaat er op de bank volgens jou?
0 0
Ajax27
Niet? Want jij hebt een glazen bol? Zijn Ziyech en vd Beek al weg? Waarom hebben we iemand nodig op het middenveld? Dat ze dit jaar niet voor Kean gaan is een sterk teken van vertrouwen richting Dolberg. Dit moet z'n jaar worden. Als ie het dit jaar niet brengt, dan zal ie direct verkocht worden.

Maar je hebt nu gewoon genoeg opties. 5 opties voor de spits, dat is meer dan genoeg.
0 0
PJSM
Jammer had Kean graag bij Ajax gezien.
1 0
MankeNelis
Waarom dan, is hij beter dan Traore?
0 -1
Patje kluivert
BREAKING: #Ajax akkoord met Club America over @EdsonAlvarez19. Mexicaan zelf tevreden over salarisindicatie en snel naar Amsterdam. Contract voor 5 jaar normaal gesproken kwestie van dagen.
https://t.co/7PrjNVUtva
1 -1
stopperspil
Dolberg zou een keer met de bal één of twee tegenstanders moeten passeren
0 0
afcas
Juist niet. Hij zou eens vaker moeten kiezen voor de kaats/meevoetballen in plaats van voor eigen succes te gaan.
0 0
AFCA.
Dolberg en Traore zijn in potentie ook gewoon topspitsen. Dus logisch dat je er niet nog een 3e talent aan toevoegd
0 -1
Pauw
Prima, maar ik hoop dat Ajax zich richting Dolberg eindelijk eens als een topclub gaat gedragen. De jongen wordt vertroeteld. Ten Hag roept dat hij de lat weer wat hoger wil leggen, maar dat mag ook wel eens gaan gelden voor de spitspositie.

Velen hier zijn weer weken zoet als Dolberg weer een momentje heeft. Dat Dolberg nooit iemand wordt die elke bal afjaagt vind ik geen probleem, maar dan moet hij wel vaak / vaker gaan scoren of anderszins belangrijk zijn. Nu heb je nagenoeg niets aan Dolberg bij balbezit tegenstander én is z'n rendement uit zijn acties ook niet goed te noemen.

Vergelijk de houding van Ajax jegens Dolberg eens met Neres; laatstgenoemde zat bij het minste of geringste weer op de bank.

EDIT: 5 mensen zijn het niet met mij eens. Prima, ik laat mij graag verlichten door argumenten...:
1 -5
Ferd
Argument? Simpel, kijk naar de statistieken in plaats van luisteren naar je onderbuik.

Moet het beter? Ja. Maar is het slecht? Statistieken bewijzen van niet.
0 0
trodat4030
Ja goede vergelijking man. Neres stond, enkel in de eredivisie, 20 keer basis en Dolberg 15 keer..
3 0
Pauw
Dolberg werd lange tijd 'rustig gebracht' i.v.m zijn blessureleed. Dat was bij Neres niet van toepassing.
0 0
trodat4030
2 invalbeurten van 45 minuten na zn blessure, daarna basis. Weet niet wat jij lang noemt.....
0 0
DT10
Nou zijn we daar ook klaar mee! Volkomen begrijpelijk ook: deze speler is waarschijnlijk veel te duur en we hebben aanvallend genoeg opties. Tenzij ze daadwerkelijk Neres en Ziyech kwijt willen....
0 0
trodat4030
En niet te vergeten: Kean zit bij Raiola. Ik denk dat zelfs als Ajax 0 spitsen zou hebben dat Kean niet in beeld zou zijn, enkel en alleen door Mino.
0 0
JOHANisGOD
Ik begrijp het, maar had het toch wel geweldig gevonden, Kean in een Ajax shirt.
0 0
Mocrodammerr
mooi, das duidelijk
1 0
Patrick78
Begrijpelijk. We hebben Dolberg, Huntalaar, Traore en ook Tadic. Volgens mij met Alvarez wij zijn klaar voor dit seizoen.
0 0
Leprechaun
Pröpper? Of zouden Eiting en Gravenberch echt aan gaan haken dit seizoen?
0 0
UltimateKaos
Eiting haakte afgelopen seizoen ook al aan...
0 0
insectenverdelg
idd. tenzij er ng spelers vertrekken als ziyech, Neres of Donny. Dan mowt er nog wel een topspeler bij.
0 0
Truth
Top!
0 0
talent020
Is er hier überhaupt iemand die dacht dat Ajax interesse zou hebben dan? Kean is al vanaf dag 1 een terugkerend gerucht geweest wat nergens op gebaseerd was,
0 0
trodat4030
Hier op AS? Tientallen, als t er niet honderden zijn geweest.
0 0
Rebi1968
Kijk, dit is gewoon lekker duidelijk. Ik begrijp dat Overmars niet de hele tijd interviews wil geven, maar het maakt meteen een einde aan onzinnige geruchten.
1 -1