[Update] 'Verwachting dat maandag alles rond komt'

BartVeenstra, 15-07-2019 om 07:30, 18642 views, La Gazzetta dello Sport, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt zal naar verluidt zondag voet op Italiaanse bodem zetten om zijn transfer naar Juventus af te ronden. Volgens La Gazzetta dello Sport stapt de jongeling binnen afzienbare tijd in het vliegtuig naar Turijn. Aldaar zou hij medisch gekeurd worden.

Het medium verwacht dat men niet al te lang meer hoeft te wachten op officiële mededelingen over de transfer. Eerder werd al gemeld dat de overstap van De Ligt naar de Italiaanse landskampioen één dezer dagen bekend zal worden gemaakt en de berichtgeving van La Gazzetta dello Sport sluit daarbij aan.

Mocht de Ajacied maandag het vliegtuig uitstappen, iets wat ook niet uitgesloten wordt, dan is dat precies een jaar nadat Cristiano Ronaldo in Italië arriveerde om zijn transfer naar De Oude Dame af te ronden. Nadat De Ligt gearriveerd is, moet hij nog een medische keuring afnemen alvorens definitief gesteld kan worden dat hij Ajax verruilt voor de Europese grootmacht.

Update - 07.30 uur (15 juli 2019) - 'Verwachting dat maandag alles rond zal worden gemaakt'

Het Algemeen Dagblad verwacht dat maandag alles rond zal worden gemaakt inzake de transfer van Matthijs de Ligt van Ajax naar Juventus. De verdediger wachtte in het afgelopen weekeinde de laatste afwikkelingen rond zijn transfer af. Met de Italiaanse topclub is hij akkoord over een vijfjarig contract, terwijl Ajax en Juventus er afgelopen vrijdag ook uitkwamen. Met de transfer is een bedrag van rond de zeventig miljoen euro gemoeid. Dat bedrag zal door bonussen nog gaan oplopen.

De Ligt zal snel medisch gekeurd worden, waarna hij zijn contract zal ondertekenen. Daarna sluit hij aan bij de selectie, die deze week op trainingskamp gaat naar Azië. Juventus speelt zondag een oefenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur en mogelijk kan De Ligt dan al zijn debuut maken.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Liam
Bankgarantie zal nog wel niet rond zijn. Zometeen hebben die Italianen daar moeite mee en gaat de transfer alsnog niet door....zou lachen zijn.
0 0
SamW
Waar blijft de nieuwe update dat dinsdag alles rond komt?
0 0
JOHANisGOD
Matthijs de Ligt wordt maandag in Turijn verwacht. Dat melden diverse Italiaanse media, waaronder Sky Sport Italia en Tuttosport. Ajax verkoopt de negentienjarige verdediger voor een miljoenenbedrag aan Juventus.

De intensieve onderhandelingen tussen Juventus, Ajax en het kamp-De Ligt zijn rond, waardoor niets een transfer nog in de weg staat. De Ligt vliegt maandag in een privéjet naar Turijn en zal dinsdag na een goede nachtrust medisch gekeurd worden in het J-Medical Centre.

Afgelopen weekend meldde De Telegraaf dat Ajax ongeveer 75 miljoen euro ontvangt, maar in Italië wordt gespeculeerd over een lagere transfersom. Juventus betaalt naar verluidt 65 miljoen euro plus bonussen. De Ligt en zaakwaarnemer Mino Raiola zijn persoonlijk al akkoord.
0 0
talent020
kan me niet voorstellen dat Overmars van 75 miljoen naar 65 miljoen zakt, zal wel rond de 70 liggen met bonussen,
0 0
Brandon
Ik snap noet dat Ajax Alvarez niet alvast gehaald heeft en mee op trainingskamp stuurt. Dit kan een jongen in een nieuwe omgeving goed gebruiken
1 0
DT10
RVC!
0 0
DT10
[Update] Juventus wil De Ligt vrijdag presenteren.

[Update] De ligt zaterdag gepresenteerd in Turijn.

[Update] Matthijs de ligt zet zondag voet op Italiaanse bodem.

[Update] Verwachting dat maandag alles rond komt.

[Update] .....
1 0
RaynoFischer
Deze staan al klaar

[Update] De Ligt aangekomen voor de medichse keuring
[Update] De Ligt gepresenteerd en tekent contract voor 5 seizoen bij Juventus
[Update] De Ligt neemt afcheid van Ajax via instagram

Heb waarschijnlijk Bingo straks :P
1 0
Cruijffthebest
Geweldige competitie Italie...........................eh, niet dus!!!
Lekker zakken vullen en genieten van het land.
1 -1
Huggy89
Ik ben vooral benieuwd of er een doorverkooppercentage is opgenomen. Mocht dit 10% of iets dergelijks zijn en hij wordt na 2 jaar weer verkocht (elk seizoen gaat clausule 10 miljoen omhoog) dan zou dat een extra 17 miljoen opleveren voor ons. In theorie zou je dan 92 miljoen binnenhalen.
0 0
trainerdv
Ajax heeft er financieel én vooral sportief het maximale uitgehaald. Door hem zo jong in het eerste te zetten, hebben we afgelopen jaar een geweldig seizoen gehad en krijgen we nu een zeer hoge transfersom. Toen Sanchez verkocht werd, speelde dit plan al zeker op de achtergrond. Ajax had destijds ook vol in kunnen zetten op Sanchez als rechtsbenige CV door hem niet te verkopen (iets waar men toen ook goed ziek van was) en misschien was de Ligt dan anoniem weggegaan voor een klein bedrag, omdat hij bij Ajax nog net geen basisspeler was. Zo doen de meeste clubs het. Ajax verdient alleen maar hulde.
1 -2
Vertonghen
En de berichten blijven maar komen, hoopte dat het vrijdag wel klaar zou zijn.
Hup Vervanging voor de Ligt halen, een solide 6 en Donny, Ziyech & Neres laten bijtekenen.

Dan hoef je alleen nog Veltman, Labyad & Kristenssen te verkopen en wellicht nog iets de verhuur in.
Misschien Dest doorschuiven of investeren in een backup voor RB mocht het je lukken om Veltman en Kristenssen te verkopen.
1 0
036AFCA97
Aankomende week Ziyech, Donny en Neres officieel verlengen en Alvarez tekenen en dan is wat mij betreft de transferperiode wel voorbij ;)
2 0
Frank1978
Waar kan ik tekenen? :-)
0 0
Mokum2018
Verschrikkelijk jammer dat dit soort spelers niet te houden zijn voor Ajax. Stel je voor dat zowel Matthijs als Frenkie nog 1 misschien 2 jaar zouden blijven...
1 0
MPAjax
op deze manier schakelen ze de concurrentie uit zonder er tegen te hoeven voetballen, hopen ze
0 0
Radie125
we zullen het nooit weten maar misschien komen we er sterker uit. Ik verwijs naar de periode dat Bergkamp en Jonk ons verlieten we dachten toen zo als het nu gaat wordt het alleen maar minder om vervolgens 3 jaar later de ChampionsLeague te winnen.
1 -1
JordyAjacied
Voelt gewoon helemaal niet lekker. Raiola, de Ligt, Juventus. Krijg er rillingen van. Was lekker naar Barcelona gegaan voor een paar mil minder. Samen schitteren met je maat Frenk.
3 -5
Ferd
"voor een paar miljoen minder". We hebben het over 20 miljoen he. Plus het feit dat Frenkie het dubbele krijgt als wat Barca De Ligt wilde betalen
0 0
JordyAjacied
Paar miljoen minder verdienen voor hem persoonlijk.
0 0
***1900***
Ach, nu is hij met zijn maatje 12 miljoen euro per jaar. Is ook een goede vriend van hem.
0 0
mcjc
In potentie de beste verdediger ter wereld gekocht voor maar 75 miljoen. Het koopje van het jaar. Wat kunnen ze bij Juve goed zaken doen. Ik heb een hoge pet voor Marc Overmars, maar bij deze heeft hij toch volledig de plank misgeslagen.
5 -6
JSF
Een hoge pet op van... beetje meer realisme zou je niet misstaan. 75+ mln is echt top voor een jeugdspeler. Ook gezien de eerdere afspraak. Ben blij dat wij/Ajax steeds meer een nette club worden. Dat nodigt ook uit.
1 -4
JariJari
Jeugdspeler? De Ligt is geen fucking jeugdspeler.

Als je 75M voor Lang ofzo krijgt op het moment zou dat wel geweldig zijn. 75M voor de Ligt is een fucking koopje. Ik denk niet dat Marc kan zitten de komende tijd zo hard is hij verkracht.
0 0
Sterretje73
Wat een onzin...ja hij heeft de toekomst en ja hij is steengoed en ja er had wellicht iets meer ingezeten maar velen hier doen net alsof wij hier zelf de allerbeste competitie ter wereld hebben en Overmars niet zijn uiterste best doet om bedragen binnen te harken die NOG NOOIT eerder voor Nederlandse spelers (uit de NL competitie) betaald zijn laat staan een verdediger. We zouden Overmars op een schild door de stad moeten dragen na wat hij de afgelopen paar jaar gedaan heeft. We komen uit de catacomben van het voetbal en staan weer fier overeind, we kunnen weer meepraten in Europa en staan weer als 1 blok achter de club, er is weer rust binnen de club, de scouting staat er weer als nooit tevoren, het plezier druipt weer van onze spelers af, grote spelers die ons maar niks vonden zien ons weer als een optie om verder te komen en/of zelfs hier hun carrière te beëindigen daar waar ze ons eerder meden als de pest. Onze concurrenten zweten omdat ze niet weten hoe onze opmars bij te benen. En wat doen wij hier ? Zeiken, zaniken en zeuren over zo ongeveer alles zonder dat we alle ins en outs, lees context, weten.
5 -1
Ozymandias
Spot on! Ik wil er nog aan toevoegen dat het sowieso absurd is om te stellen dat de op twee na duurste verdediger allertijden natuurlijk in niet als een “koopje” kan worden gezien. Zeker als dat gaat om een transfer waarin de verkopende club in een competitie speelt die momenteel niet eens bij de beste tien van Europa hoort. Overmars heeft met 86 miljoen euro voor De Jong en 75 miljoen euro voor De Ligt transferbedragen binnen gehaald waar een Nederlandse club een jaar geleden alleen maar van kon dromen. Laten we nou eens gewoon tevreden zijn in plaats van steeds maar opzoek gaan naar iets waar we negatief over kunnen zijn.
0 -1
BrandjeXL
Ach jij doet alleen maar of alles wat Overmars doet ook goed is en mis je enige kritische noot en velen met jou. Dat is prima echter worden mensen die een andere mening meteen voor dom en zeikerds uit gemaakt. Dat laatste doe overigens niet hoor. Ik ben van mening dat je iemand zijn mening onzin kan vinden maar dat wil niet zeggen dat iemand dan ook dom is.
0 0
Dennis1964
Inderdaad, ZEIKEN DOE JE THUIS.
0 0
L1tman3n
Amen
0 0
Lane 8
To the top
0 0
Good Luck
Punt.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Dat vind ik heel mooi uitgedrukt.
0 0
RJB1979
Preach!
0 0
JordyAjacied
Gesproken.
0 0
Kaatje
O ja, jij had er 150 mln uitgesleept?
0 -2
Amsterdam Loyals
Juventus....een geweldige ruk club in een mickey mouse competitie... maar goed, succes!
8 -3
oudzuid2
is die soap eindelijk afgelopen mag ik hopen
4 0
OKP-AFCA
Hopelijk krijgen we ook nog een update over wanneer Mathijs voor het eerst gescheten heeft in Italië.
11 -2
pieke
Op dit moment heeft AnneKee zijn spullen ingepakt. Er was wat gedoe over de handbagage en dat leek de transfer nog te vertragen maar nadat Raiola met een groots gebaar afzag van 10% van de inhoud van de handbagage is ook die plooi gladgestreken.
4 -1
Redrum
Ja echt he, Matthijs draait zijn eerste bolus in Italië. Matthijs koopt zijn eerste auto in Italië. Matthijs slaapt voor het eerst bij Christiano op de kamer.
1 -1
JariJari
Laten we Zlatan erop afsturen!
0 0
Redrum
Italiaanse bodem, dan moet ik toch altijd aan pizza denken.
12 -3
MPAjax
met ananas
0 -1