AD: 'Mondelinge afspraak geen kans van slagen'

BartVeenstra, 10-07-2019 om 15:45, 17387 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De mondelinge afspraak - waarover het Kamp De Ligt zegt dat Ajax beloofd heeft mee te werken aan een transfer van Matthijs de Ligt bij een transfersom van vijftig miljoen euro - heeft geen kans van slagen. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdagmiddag.

De toezegging zou namelijk nooit formeel zijn gemaakt, zo schrijft de krant. De transfersom van De Ligt gaat dan ook hoger uitvallen dan vijftig miljoen euro. Hierbij spelen de ontwikkelingen op de markt mee. Een jaar geleden was vijftig miljoen euro voor een voetballer van Ajax namelijk een extreem bod. Dit kwam vooral door het mindere jaar dat Ajax toen achter de rug had waarin geen Europees voetbal gespeeld werd.

In het afgelopen seizoen kende de Amsterdamse club veel successen in de Champions League en daarnaast wist De Ligt zich stormachtig te ontwikkelen. 'Daarbij spelen ook de transfersommen voor andere talenten denk aan spelers als Frenkie de Jong (75 miljoen, met bonussen 86 miljoen naar Barcelona) en Joao Felix (126 miljoen, wel een gelimiteerde transfersom, naar Atletico Madrid) een rol', geeft het Algemeen Dagblad aan. De krant schrijft dat Ajax minimaal 75 miljoen euro wil hebben voor De Ligt. 'En dat is allerminst een buitenproportionele eis van de clubleiding.'

Het Algemeen Dagblad voegt eraan toe dat het niet de vraag is of, maar wanneer De Ligt zijn transfer naar Juventus zal voltooien. 'Juventus ziet in De Ligt dé belangrijkste versterking van deze zomer en heeft niet het gevecht met PSG en Barcelona om zijn persoonlijke eisen gewonnen, om vervolgens de transfer te laten stranden op een transfersom, die marktconform is.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SamW
Ik zie Matthijs nog steeds als een normale jongen die graag een transfer wil maken en dat overlaat aan de mensen die daar goed in zijn. Straks, als het allemaal achter de rug is, komt het ware verhaal naar boven en zal blijken dat het allemaal wel meeviel.
0 0
Rdk1983
Als Felix voor 126 m gaat en Frenkie 86 vind ik al raat. Vind hem niet beter dan Frenkie. Voor de Ligt verwacht je ook gewoon 100 m. Als ze 87 m exc bonussen doen kan ik ook mee leven.

Maar hoe triest ben je als je met 50 en 67 aan komt waarvan de helft vast nog naar Graiola moet. Man man, zonder zaakwaarnemer zat ie al lekker in Barca.
0 -1
rotynl
Ben benieuwd wat die pizzabakker, in deze transfersoap, nu weer gaat doen. Geheime tapes openbaar maken over die zogenaamde toezegging van 50 miljoen, of laat onafhankelijk journalist Willem Visser zich weer strikken voor een jankinterview. Alles om de prijs te drukken en de eigen zakken te vullen.
0 0
036AFCA97
Zou het nog door Matthijs zijn hoofd spoken dat die ook gewoon lekker kan blijven? Of zou die daar allang niet meer aan denken? Vraag me echt af wat er in zo’n jongen omgaat. Zei laatst nog tegen vrienden dat ik als ik bij Ajax zou spelen er mijn hele carrière zou blijven, maarja, bij mij heeft nog nooit een oliesjeik of baas van een topclub voor mn neus gestaan met een miljoenencontract.
2 -2
Rentokill
Het gaat niet eens om geld. Bij Ajax is het uitzonderlijk als je een halve finale CL speelt... Als topsporter heb je je hele carrière gehangen aan t feit dat je de top wil bereiken. 2e is niet goed anders kom je er niet...
1 0
3*stars*3
Dit kan he toch niet geloven man!?
Zou erg dom zijn als je een 18
Jarige zoiets zou beloven.
Zo’n afspraak kan je maken met gasten als Ziyech of Tagliafico die mid-twintig zijn
Tuurlijk is De Ligt ver voor zijn leeftijd maar dan nog.
1 0
JanBiesbos
Gewoon een doorverkoop percentage van 20% in laten zetten , de ligt blijft geen 5 jaar bij juve en gaat over paar jaar alsnog voor de hoofdprijs naar Barca of de PL. 20% van pak em beet 120 miljoen moet het doen.
2 0
lm
Ha ha ja hoor die Mexicaan gaat naar Engeland goed bezig Marc knoeierd
1 -6
The
Fake news.
0 0
pieke
Betrouwbare bron?
0 0
Patrick78
Bron?
1 0
fc Barcelona_ke
Prima dan plan B! Of anders durven we met schuurs spelen... maar ik heb gevoel dat ten hag veltman vertrouwen geeft als de ligt weg en haalt nieuwe verdrdiger nog niet binnen.
0 0
Patrick78
Veltman als CV? Wij zijn geen Feyenoord of AZ.
0 0
noahdepoah
Morgen is Matthijs weg.
0 0
BrandjeXL
Jullie kunnen wel blijven zeuren over prijs maar Ajax heeft, zoals in het stukje staat, een belofte gedaan aan MDL. Die belofte is namelijk niet de absolute hoofdprijs vragen. Ben trouwens wel benieuwd naar de reactie van mensen die 75 miljoen al de hoofdprijs vonden voor een speler uit de eredivisie. Wat mij wel tegen borst stuit is dat Ajax een 18 jarige knulletje moet beloven, als hij nog een jaartje blijft, dat hij dan voor minder geld weg mag!
0 -2
TheRiviera
En jij gelooft alles wat je leest? Het zou best kunnen dat Ajax en soort gelijke belofte heeft gemaakt maar ik denk dat het niet voor deze zomer was. De club speelde namelijk twee seizoenen geleden inderdaad geen Europees voetbal. Dus inkomsten waren nodig. Dus ik zou het wel geloven dat Ajax destijds tegen De Ligt had gezegd bij een bod van 50 miljoen mag je weg. Maar alleen in de vorige zomerse transferperiode.
0 0
niquedegraaff
De absolute hoofdprijs zou 150m zijn. 80m is marktconform
0 0
pieke
80 miljoen voor een jeugdspeler is Niet marktconform.
0 0
Joodhannus73
Hoe betitel je 126 voor Felix dan? Lees jij wel de krant met transfernieuws? De Ligt is de nieuwe Ramos. Zou dus 150 moeten kosten. Wat denk je dat VVD nu zou moeten kosten? Die gaat lachend over de 200 miljoen heen. Heb jij wel een idee van de club inkomsten? Of wat ze in de USA voor honkballers betalen? Dan is het hier nog pinuts. Voetbal is een miljarden business en dergelijke prijzen zijn gewoon prima te legitimeren. Ik vind het eigenlijk nog wel meevallen. Moet je eens over 5 jaar kijken. Dan stelt 80 miljoen nog maar weinig voor. Milan heeft een bod op (onze linksback) Dijks gedaan bij Bologna voor 20 miljoen. Hoe vind je dat dan? Stop eens met dat Nederlandse Calvinisme! Ga eens groots denken. Anders blijven we altijd Calimero...
0 0
BrandjeXL
Ga even opzoeken wat marktconform is.
0 0
Rik428
75 miljoen zou voor een verdediger van een Eredivisieclub een werkelijk astronomisch bedrag zijn. Het lijkt voor sommigen misschien weinig omdat diegenen al maanden blind aan het schreeuwen zijn om 100 miljoen, maar dat slaat echt nergens op. 75 miljoen is een mooie deal hoor
3 -4
TheRiviera
Ben het helemaal met je eens maar op AS zitten veel mensen zonder enig voetbal kennis. Tot nu toe heb ik nog niemand zien realiseren dat de competitie waaruit een speler komt ook een rol speelt. Daarom kan je iemand zoals De Ligt niet vergelijken met iemand zoals João Félix. We zijn simpelweg nog niet op het punt aangekomen dat de absolute top talenten uit de Eredivisie 100 miljoen waard zijn.
0 0
BrandjeXL
Zo'n bedrag had Ajax zelf ook gedachte maar Marcie is zo dom geweest om zijn oren te laten hangen richting MDL.
0 -2
Eastwood
Voor een Eredivisieclub is dat inderdaad een net bedrag. Maar Ajax heeft zich afgelopen seizoen in de Champions League ook zeer goed gemanifesteerd en De Ligt is ook vaste kracht bij Oranje, dat het ook prima heeft gedaan in de Nation's League. Dan is het toch logisch dat mensen gaan roepen dat hij rond de 100 miljoen of meer moet opleveren?
1 0
ratje
Niet alleen prima gedaan.. hij is captain en steunpilaar van het team. Op zijn 19e!! Hernandez is voor 80 miljoen naar Bayern gegaan. Die kan vergelijkbare cijfers overleggen, maar is 4 jaar ouder. Dus De Ligt is waardevoller.
1 0
TheRiviera
Heel veel mensen vergeten hier dat De Ligt uit de Eredivisie komt. Daar word zwaar naar gekeken. Je moet De Ligt sowieso niet gaan vergelijken met talenten of spelers die uit sterkere competities komen.
0 0
AFCA-B93
En van een volwaardig CL-deelnemer (halve finale nota bene en team of the season) en een basisspeler van het NL elftal.
1 0
Cupmetgroteoren
Er kon 100 miljoen uitgehaald worden, dat weet iedereen. Dat wist Raiola ook, en daarom heeft hij het maximale voor zichzelf en de ligt eruit gehaald, want het geld dat niet naar Ajax ging zit nu in de pocket van Raiola en de ligt.
0 -1
31xAjax
Er zit nog in niemands pocket 1 euro mbt deze deal, halve gare met je 100M.....
1 0
Voetbalverstand
Het is alleen maar een goed teken dat het zo lang duurt. Dat betekend indirect dat Overmars zich niet gek laat maken door die gasten uit Turijn.
3 0
Mocrodammerr
van ideale schoonzoon naar een geldwolf. vervelend hoor.
4 -1
Joseph
Kan me voorstellen dat niet iedereen daar moeite mee heeft..
0 0
DeMeervanweleer
Slim gespeeld van die deegkop. Eerst de concurrentie uitschakelen met idiote eisen, dan ergens dat bedrag van 50 miljoen laten vallen zodat het uiteindelijke bedrag van 75 miljoen mee lijkt te vallen.
Nergens nog een andere gegadigde te bekennen. Over twee jaar gaat de Ligt voor 150 miljoen naar een andere club. Ik hoop dat Overmars keihard is en vasthoud aan een marktconforme prijs,of anders het risico neemt dat hij volgend jaar voor weinig de deur uitloopt.
3 0
JariJari
Dit. En als Matthijs gek gaat doen kan hij vanaf de tribune toekijken. Als je je als Kluivert gaat gedragen wordt je behandeld als Kluivert! (voorlopig doet hij nog niet gek en ik hoop dat dat zo blijft, dan kunnen we hem houden)
1 0
Schwalbino
Hoort er allemaal bij. Juventus probeert voor zo weinig mogelijk en Ajax voor zo veel mogelijk. Je kunt geen van die twee verwijten dat ze er goed uit willen springen. En wat Matthijs betreft: die kun je ook niets verwijten. Het sentiment dat ik her en der proef dat hij moet optyfen is te gek voor woorden.
5 0
JariJari
Hij moet niet optyfen. Voor dit soort lage bedragen moet hij gewoon blijven.

Hij moet snappen dat Ajax ook een groot belang heeft hier.
0 0
Naoro
Zo is het dan ook weer, We would all do the same!

Behalve ik natuurlijk, ik zou mijn hele leven gratis en met trots voor Ajax uitkomen! Gek dat die profvoetballers dat niet doen.
0 0
Jood1983
De eerste fatsoenlijke reactie :)
0 0
Bjorn
Zo snel mogelijk afronden voor zoveel mogelijke centjes. Moe van deze soap.
1 0
Ajax1960
UPDATE;
De Ligt verlengt contract bij Ajax tot 2024 met afkoopsom van € 100.000.000,— :):):)
0 -10
GC
Dit is helemaal niet leuk! Je hebt dit ergens anders ook geplaatst. Slaat nergens op wat je doet. Het is ook helemaal niet grappig.
4 0
Ajax1960
Gewoon een leuke soap hier, daarom.
31 augustus weet iedereen alles.
0 -2
036AFCA97
Jezus ouwe ik dacht ff dat het echt was :(
0 -1
Liam
Ik ga er geen aandacht meer besteden, ik hoor het wel wanneer hij in Turijn gepresenteerd wordt.
4 0
PJSM
Allemaal de schuld van kamp De Ligt met die vieze dikke bloedzuiger. Blij als deze soap over is en De Ligt opgetyfd is.
4 -3
Frank1978
Mij hangt het ook de keel uit. AJAX heeft ook behoefte aan duidelijkheid, we spelen verdomme over niet al te lange tijd alweer voorrondes CL. Juventus moet gewoon de juiste prijs betalen en anders wegwezen, wij moeten ook verder, wat denken die Italianen wel...
2 -2
Meerkoet
Wat ik vreemd vind is dat Matthijs eerst met Juve mag overleggen.
Als Ajax zijnde zou ik zeggen ben je bereid x te betalen tegen deze voorwaarden.
Zo ja, dan pas met Matthijs om de tafel.
Zo nee, dan praten wij en Matthijs niet.
3 -1
PJK54
Dus als je rond bent met een zaakwaarnemer moet de club dat ook maar zijn? Die "grote clubs" moeten natuurlijk niet denken we knippen even met onze vingers en Ajax gaat wel akkoord. Ik denk dat Marc het prima doet en het onderste uit de kan wil halen.
2 0
Yo
Freek is sowieso de beste Ajax watcher. Mike gooit soms dingen in de media die misschien wel kloppen maar soms te erg uit de verband zijn getrokken of dingen die totaal nog niet zeker zijn. Ook het laatste nieuwtje. Met die afspraak van 50M. Hij weet ook wel dat die afspraak niet gaat standhouden maar wilt Ajax effe in een moeilijk daglicht zetten.
7 0
ram
Ondertussen ben ik 50 miljoen waard... Dus dat is iets te weinig voor Mathijs..
0 0
JordanAFCA
Dan vind ik 75 miljoen als nog laag als je het vergelijkt met de transfer van Joao Felix...
4 -2
Ajaxxxisdebeste
Schijntje voor de beste verdediger op dit moment van 19 jaar!!!
2 -2
fanforeffer
AD nieuws !
0 -5
Juichtoon
En zo is het.
0 0
ElPistolero9
Volgens mij heeft Marc de hulp van Freek Jansen even ingeschakeld, haha. Lijkt me top als hij de nieuwe tier 1 Ajax journalist wordt i.p.v. slangen van de telegraaf
5 0
Lazell
100%

Freek is zo ontzettend saai, trapt altijd open deuren in, maar verzint tenminste geen nieuws. Als je die van de scoops voorziet heb je eindelijk je betrouwbare nieuwspartner. Telegraaf kan écht niet meer.
5 0
Tagliafigoat
Freek heeft ook best kritische stukken geschreven over Ajax en Overmars, maar dan had hij meestal wel een punt die wij als supporters ook benoemde. Iig iemand die bij de feiten blijft en geen persoonlijke vendetta's uitvecht door zn pen. Topjournalist!
2 0
DerOpenDerOver
Telegraaf kan al niet meer sinds 1940.
1 0
Ajaxmax
Eindelijk weer eens een grap over die vieze foute duitse ‘telegraf’
0 0