Kluivert: 'PSG kans die ik niet kon laten lopen'

BVeenstra, 10-07-2019 om 07:30, 10464 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Patrick Kluivert is van mening dat hij de kans om in de zomer van 2016 technisch directeur te worden bij Paris Saint-Germain niet kon laten liggen. In eerste instantie zou de oud-spits trainer worden van Ajax O19, maar aan dat plan kwam al vroegtijdig een einde.

'In de zomer van 2016 zou ik jeugdtrainer bij Ajax worden, van Onder-19', begint Kluivert zijn verhaal in de nieuwste uitgave van Voetbal International. 'Had ik heel veel zin in. Totdat ik een belletje uit Parijs kreeg. Iedereen was verrast door mijn aanstelling bij Paris Saint-Germain, inclusief ikzelf. Het was een kans die ik niet kon laten lopen.'

Vervolgens moest Kluivert bij Ajax vertellen dat hij toch niet de trainer zou worden van Ajax O19 en dat zo vlak voor een nieuw seizoen. 'Ik vond het moeilijk bij Ajax te vertellen dat ik afzag van mijn functie als jeugdtrainer. Ik bedoel: het is en blijft mijn club. Aan de slag gaan met het hoogste jeugdteam was een prachtige uitdaging. Maar tegen de functie van technisch directeur bij een internationale topclub als PSG kon ik geen nee zeggen. Het bood me de kans op het hoogste niveau de andere kanten van het topvoetbal te leren kennen.’

Dat Paris Saint-Germain bij Kluivert uitkwam, had te maken met zijn Ajax-achtergrond. 'PSG wilde de Ajax-filosofie doorvoeren in de club, met meer aandacht voor het opleiden van eigen jeugd. Dat is een langdurig en ingrijpend proces: de hele structuur van de jeugdtak moest veranderd worden. Dat leek me een geweldige uitdaging, maar binnen een jaartje lukt dat natuurlijk niet', aldus Kluivert, die na een jaar alweer moest vertrekken uit Parijs. Antero Henrique volgde Kluivert op en inmiddels is Leonardo de technisch directeur bij PSG. 'Zo gaat dat soms bij topclubs (...) Ik heb nog steeds goed contact met de president en andere mensen binnen de club. No hard feelings. Ik vond het jammer, maar ben geen type dat daarover maanden gaat lopen piekeren. Het leven gaat verder.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Nee, Kluivert, als je gewoon een deal hebt met een club ga je niet een week voor het ingaan van die deal naar een andere club. Dat maakt je een onbetrouwbare opportunist en daardoor zijn de deuren bij Ajax nu gesloten voor je. Aan Advocaat heb ik ook een hekel. Totaal onbetrouwbaar.
2 0
Meerkoet
Heeft nooit loyaliteit en respect mee gekregen in het leven.
Leeft bij de waan van de dag en de flavor of the month.
Het mag allemaal, maar ooit zal je minder keus hebben en heb je niemand om op terug te vallen.
0 0
Ferd
Zo vader zo zoon. Het is dus te verwachten dat Justin Ajax nog een tweede keer in de steek laat, net zoals papa Patrick. Eerst in 1997, net zo jong als Justin toen hij weigerde bij te tekenen en naar Italie trok. En dus in 2016. Ik hoop dat Ajax oplet en geen Kluivert meer opleidt.
1 0
BrandjeXL
Bosman-arrest had voor Ajax niet op een meer slechtere periode kunnen komen. Je bent de top van Europa en volgens mij is zo'n beetje de halve selectie destijds voor niks de deur uit gelopen.
1 0
trooop
Je bent niets meer dan een ordinaire hoer als je je woord verkoopt voor wat extra centen. Al helemaal op zo'n moment, net voor de start van het seizoen. Iedereen die dit 'realistisch' en 'logisch' noemt is zelf net zo'n klasseloze opportunist. Als je bovendien een beetje zelfrespect hebt reken je erop dat zo'n soort kans ooit weer voorbij komt, omdat ze kennelijk bij jou uitkomen vanwege je kwaliteiten. Anders zou je er überhaupt al nooit aan moeten beginnen.

Maar klasse, zelfrespect, kwaliteiten, dat zijn wel de laatste woorden die je met kluivert in verband brengt. Daarom was het ook een beetje idioot van overmars om hem de A1 te willen geven. Toch wilde hij om een of andere onduidelijke reden kennelijk perse een halve simpele op die positie. Met sjonnie heitinga is dat in elk geval alsnog gelukt.
1 0
Liam
Vond het erger dat hij in '97 gewoon uit zijn contract liep. Zijn debuutseizoen 94/95 was onvergetelijk en ook daarna begon hij sterk. Alleen kwam toen dat incident met dat dodelijk ongeluk, Ajax moest hem beschermen. Hij kreeg ook nog last van blessures, zijn knie vooral. Na het gedoe rondom de 'kabel' was de sfeer binnen Ajax wat verrot. Kluivert speelde amper in 96/97 maar liep toch zonder transfersom uit zijn contract.
Ik vond dat niet netjes van hem.
3 0
Leviathan
Het is de omgekeerde wereld. Je contract uitdienen niet netjes? Wat als iedereen dat nou eens gewoon dee ? Dan had je heel dat monopoly niet gehad
1 -1
Babayaka
Plus dan kan een club echt een elftal bouwen.
want je bent dan toch een x aantal jaar verzekert van een speler.
0 0
Soccerskins
Die kluiverts zijn nou eenmaal niet netjes Liam.
1 0
Rujar
100% geld. Als hij echt ambitie had dan was hij bij Ajax gebleven. En bovendien een paar dagen voor de start van het seizoen vetrekken is echt not done. Onbetrouwbaar persoon
2 -1
trainerdv
Trainer en Technisch directeur zijn ook wel twee totaal verschillende functies. Ik zie Overmars niet met de jeugd op het veld staan en zie Bobby Haarms niet zo snel een strategisch plan schrijven voor een gehele voetbalclub in Frankrijk. Er zijn ongetwijfeld mensen die het allebei kunnenen, maar meestal heeft iemand toch wel een specialisme. Bij Kluivert is dat nog niet geheel duidelijk wat dat is.
0 0
DrD3k
Als de trein voorbij komt....
Tja...kan het je niet kwalijk nemen.
Maar Patrick, zag je jezelf dan echt als serieus technisch directeur? Dat kan toch niet.....je hebt àl geen idee van de waarde van geld....joe daggoe.
Ik heb het in elk geval nooit begrepen.
Maar het ga je goed hoor. Beter bij een zelfbenoemde top-club zakkenvullen, dan serieus aan je trainers carrière werken bij de beste jeugdopleiding ter wereld. Je had bij kunnen dragen aan de revolutie. Maar ik ben blij dat je je een verrijkt mens voelt na een jaartje Parijse oliedollars snoepen.
Succes Patrick,
Ik heb nooit meer van je verwacht.
2 0
TheRiviera
Het is wel duidelijk dat veel mensen hier niet realiseren dat ook voormalig prof voetballers nog steeds ambitie kunnen hebben. En kansen proberen te grijpen die ze waarschijnlijk maar 1 keer in hun leven zullen krijgen. Maar het schijnt dat iedereen hier op hun teentjes is getrapt door een man waarvan menig ''supporter'' geen liefde meer voor heeft. Maar tegelijkertijd lopen mensen zichzelf wel te irriteren aan de keuzes die hij heeft gemaakt wat duidelijk aangeeft dat je het je op een emotioneel vlak alsnog raakt.

Bij mij boeide het totaal niet dat hij er voor koos om als TD aan de slag te gaan bij PSG. Het leek me juist een logische keuze ongeacht of het nou wel of niet ontstond uit een drang voor geld is alleen iets wat Kluivert weet en wij alleen maar over kunnen speculeren. Ik lees berichten dat Kluivert voor het geld ging omdat hij ondergeschikt zou zijn voor de rol van TD maar zover ik me kan herinneren was Overmars dat ook. En was Vd Sar ook ondergeschikt voor de rol van AD. Want ervaring opdoen als Directeur Marketing is toch andere koek.

Wat gewoon blijkt is dat mensen niet kunnen accepteren dat hij voor iets anders dan Ajax koos. En dat is voor vele onacceptabel.
3 -2
Cupmetgroteoren
Twee dagen voor het begin van je contract vertrekken = not done. Het zit allemaal in de familie Kluivert. Onbetrouwbare mensen en daarom is er geen respect meer voor hen.
1 0
Ferd
ambitie prima. Maar de club waar je van zegt te houden drie dagen voor de competitie in de steek laten? Dan verdien je het om afgebrand te worden.
1 0
Barra
Het gaat mij erom dat ik Patrick totaal niet vakkundig vind overkomen en al helemaal niet in een grote functie. Heitinga heeft ook ambities, maar die hoef ik ook absoluut niet in een hogere functie binnen Ajax te zien. Patrick zou vast een prima kerel zijn, maar voetbalinhoudelijk komt er nooit een fatsoenlijk woord uit en zijn keuzes uit het verleden laten ook niet dat hij bijster intelligent is.
2 0
Babangida83
Olé. Iemand die er objectief naar kan kijken. Want laten we eerlijk zijn, bijna iedereen hier had zo'n kans zelf ook niet laten lopen.

Soms moet je mekaar gewoon een hand geven en iets gunnen.
2 -2
DrD3k
hij wilde coach worden en dus géén technisch directeur. En wat maakt Patrick een TD volgens jou? Wat doet hij nu?
0 0
Babangida83
Het is niet dat hij specifiek géén TD wilde worden. Er zijn wel meer voetballers die gelijk na hun carrière TD worden. Een netwerk, lange termijnvisie, ervaring in de voetbalwereld en verstand van voetbal zijn daarvoor de belangrijkste peilers. Daar voldoet Kluivert allemaal aan. De zakelijke kant doe je vaak toch in samenwerking met de directie (gaat om miljoenen, dan doe je onderhandelingen NOOIT alleen) en adviseurs, dus daarbij kan Kluivert ondersteunend zijn. Dat is ook aan te leren. Al het andere wat moeilijker.
0 0
Barra
Sorry maar Patrick is totaal niet geschikt als td. Ja hij is een oud topspeler maar daar houdt het ook gelijk op, want hij staat bekend als een niet al te snuggere kerel en voetbalinhoudelijk heb ik hem nog nooit iets zinnigs horen zeggen. Zelfs voor jong Ajax acht ik hem niet geschikt, want als je daar Reiziger tegenover zet straalt hij veel meer vakbekwaamheid uit.
1 0
TheRiviera
Hoe weet jij nou of hij wel of niet geschikt is? Weet jij wat er voor nodig is om TD bij een (top)club te zijn? Laat we het maar houden op nee. Daarbij ken je Kluivert ook helemaal niet. Je leest alleen wat je ziet in de media en je baseert daar je conclusie op. Niemand is heel eerlijk gezegd geschikt om TD te worden kort naar hun carrière maar sommige groeien in de rol en sommige niet. Kijk maar naar Overmars en hoe erg hij afgebrand werd toen hij pas TD was.

Mensen hier op AS moeten eens leren om en conclusie te trekken over een situatie op een realistisch en objectieve manier. Niemand hier is ooit geconfronteerd met een situatie zoals die van hem. Je kiest ervoor om de jonkies bij Ajax te gaan trainen maar ineens staat PSG voor je neus. Op dat punt ga je kijken wat beter is voor jezelf. Je moet niet kijken naar wat andere van je zullen denken. Maar je moet kijken naar wat het beste is voor JOU. En Kluivert zal wel tot de conclusie gekomen zijn dat de jonkies bij Ajax trainen altijd nog kan. Maar TD worden bij PSG een kans is die mogelijk maar 1 keer langs komt.

Mensen moeten eens ophouden elke functie binnen Ajax op een heilige troon te zetten. En doen alsof je van geluk mag spreken als je wat voor de club kan betekenen. Het zou wat wezen als de materiaal man bij Ajax een nieuw werk contract krijgt aangeboden en twee dagen voor het tekenen laat hij weten dat hij de nieuwe TD bij PSG word. Mensen zullen hier zo uit hun dak gaan dat ze WW III beginnen.
0 0
Jornnn
Ik begrijp dat hij is gegaan. Ik had het ook gedaan denk ik. Zeker op persoonlijk vlak kan je enorm groeien in zo’n topfunctie.
Wel vind ik het jammer. Ik vind Kluivert geen eerste elftal trainer, maar hij doet het als assistent of met 2e teams wel heel erg goed. Hij heeft een enorm goede klik met spelers en kan over alles meepraten.
Ik denk dat hij tactisch ook niet onderdoet voor bijvoorbeeld Heitinga.

1 -1
oudzuid2
oftewel: hij moest nog meer geld hebben. Justin heeft het niet van een vreemde blijkbaar
3 0
Mocrodammerr
hoezo meer geld. wat een slap gelul. als jij jeugdtrainer bent en je krijgt opeens de kans om td te worden bij psg, dan sta jij als 1e de volgende dag daar op de stoep. heel simpel.
2 -5
Ferd
slap gelul. Als ik mijn woord geef, dan kom ik mijn woord na. Dan vertrek ik niet terwijl de inkt op het contract nog niet eens droog is. En drie dagen voor de competitie.
0 0
DrD3k
Gelul in de ruimte Mocrodammer.
Als je snelle roem en geld wil wel ja.
Als je aan je carrière denkt, dan mag je god op je blote knietjes bedanken dat je het vlaggenschip van de beste jeugdopleiding ter wereld mag trainen.
0 0
Babangida83
Opzich heeft Kluivert bij Ajax warme contacten en kan hij altijd nog terugkomen. Dus als het bij Psg niet lukt.... Moet je desnoods bij O17 beginnen, maar heb je wel de ervaring bij Psg in je broekzak mee. Afgezien van het geld, zou het ook dom zijn om de functie van Psg niet te accepteren.
Uiteindelijk heeft Ajax ook baat bij de nieuwe ervaring en contacten van Kluivert.
1 -1
Mocrodammerr
bespaar me je crap aub. jeugdtrainer 019 of td bij psg. die man is al schatrijk dus voor het geld hoeft hij het niet te doen.
5 -1
Ferd
De man is niet schatrijk. De man heeft dikke schulden. Dat heeft breeduit in de media gestaan.
1 0
Johan14Cruijff
Appels en peren..
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ja alsof hij de illusie had dat hij zo’n functie zonder enige ervaring als technisch directeur zo kon invullen... Nepclub trekt neppe mensen aan. Verder bedankt voor de goal tegen Milan...
2 0
4xEC1
Allemaal zo makkelijk gezegd hier door velen dat het een zakkenvuller is. Wat zouden jullie doen als zo'n kans zich voordeed? Dat weet je pas als je die kans ook echt krijgt. Oordeel dan ook niet zo snel. En de 'zo vader zo zoon' vergelijking slaat ook nergens op. Kluivert senior bleef na de CL winst in '95 Ajax nog 2 seizoenen trouw terwijl bijv. Seedorf, Finidi, Kanu, Overmars, Davids al weg waren. Omgekeerde wereld vergeleken met Justin.
Neemt niet weg dat ik heel veel respect heb voor Overmars, die even Barca afwijst, en ook vd Sar. Deze mannen hebben al zoveel shit over zich heen gekregen met het vertrek van Bosz en de aanstelling èn ontslag van Keizer, kijk nu, ze zitten er nog steeds en leveren fantastisch werk.
2 -2
AFCA020!
Slaat werkelijk waar nergens op om Overmars mee te nemen in je vergelijking... toen hij uiteindelijk wegging (overigens tegelijk met Kluivert senior) had hij ook nog eens 5 jaar in ons eerste elftal gespeeld.
Ik mag van harte hopen dat onze huidige talenten en aankopen allemaal deze zelfde instelling hebben.

Separaat hieraan vind ik de vergelijking tussen Kluivert sr en jr inderdaad mank gaan. Alleen het vele Overmars bashen hierzo (ik zeg niet dat het jou bedoeling was) word ik niet goed van.
Dit soort onwaarheden die als feit gepresenteerd worden dragen er mede aan bij
2 0
4xEC1
Dat was ook echt niet mijn bedoeling. Nergens in mijn reactie heb ik Overmars gebashed. Ik wilde er alleen maar mee zeggen dat Patrick, niet zoals Justin die al amper na 1 seizoen Ajax 1 vertrok, Ajax iets langer trouw bleef dan zijn zoon. De spelers die ik noemde van '95 waren al weg, nergens wilde ik ermee zeggen dat ik ze geldwolven vond maar wellicht had ik ze niet moeten opnoemen waardoor dit beeld ontstond. Maar ik blijf er bij dat er gewoon te snel geoordeeld wordt als iemand voor de centen kiest. Wat zouden júllie doen?
0 0
AFCA020!
Nee ik dacht inderdaad al dat het een oprechte vergissing was, maar wilde het even rechtzetten voordat er weer wat zuurpruimen dit als feit gaan beschouwen ;-)

Verder ben ik het helemaal met je eens. De vergelijking tussen sr en jr gaat idd niet op.
Daarnaast heb je ook gelijk wat betreft de miljoenen contracten. Echter ben ik wel van mening dat sommige jongens (Kluivert jr is een van de legio voorbeelden) te snel voor de poen gaan.

Probeer in je jonge jaren minstens 3 tot 5 jaar een vaste waarde in Ajax 1 te zijn. Als je vertrekt met 1 leuk seizoen kom je nergens. Speel je 3 tot 5 jaar een belangrijke rol bij een grote club als Ajax, dan heb je daarna nooit meer financiële zorgen. Misschien dat je aanbieding van 10 mln per jaar daarna 8 mln per jaar wordt, maar je bent (vermoedelijk) wel langer zeker van hoge salarissen, want je eindigt daarna niet in de Nederlandse middenmoot.

Als je niet goed genoeg bent voor Ajax 1 neemt natuurlijk niemand je kwalijk dat je voor het lucratieve gaat. Ben je het wel, dan pleit ik ervoor eerst te investeren in je carrière (bij Ajax in dit geval) om daarna langdurig hoge ogen te gooien.

Maar de tijd dat een speler zijn carrière begint en eindigt bij Ajax is vervlogen en inmiddels een utopie.
0 0
D4nny
4xEC1,

Juist op zo’n moment, wanneer het moeilijk is om je woord te houden, laat men zijn ware aard zien.

Dat heeft Patrick gedaan en dat was niet best.
0 0
4xEC1
Maar je doet alsof het iets makkelijks is dat je zo'n aanbieding, een miljoenen aanbieding even afwijst. Dat weet je pas als je het zélf meemaakt.
0 0
D4nny
Nee het is helemaal niet makkelijk en dat beweer ik ook niet. Juist bij moeilijke keuzes is het lastig je aan je woord te houden en dan kan men zich onderscheiden. Als het een makkelijke keuze zou zijn om je woord te houden wordt je ook niet op de proef gesteld.
0 0
CruyffLegacy
Ik vind het juist wel knap. Hij maakt het bespreekbaar bij Ajax en geeft aan iets gevonden te hebben wat zijn visie op voetbalgebied kan verbreden. En dat dit dan niet bij Ajax is vinden velen dan idioot. Niet iedereen is zoals je hoopt dat ie is, maar dat betekent niet dat ie meteen een zakkenvuller is oid.
1 0
D4nny
Had Patrick het dan ook gedaan als hij TD kon worden bij een (pak hem beet) Roemeense subtopper omdat zij ook de Ajax filosofie willen introduceren? Op den één of andere manier denk ik toch van niet.
0 -1
CruyffLegacy
Geef ik je gelijk, maar aan de andere kant, dat is helemaal niet aan de orde. Waarom dat erbij halen terwijl dat niet relevant is. Feit is dat hij bij Ajax kon werken en er wat anders op zijn pad komt dat voor hem interessanter is. Of dat nou met geld te maken heeft of op sportief gebied. Zijn keuze toch? Ik denk dat jij hetzelfde gedaan zou hebben.
0 0
AlexIbarra
Een meervoudig kampioen en standaard CL-overwinteraar die topspelers, veel financiele mogelijkheden en torenhoge ambities heeft, vergelijken met een Roemeense subtopper...
Dat zijn toch twee totaal verschillende ervaringen als TD?

Je komt nogal rancuneus over.
0 0
D4nny
Het is geen rancune. Hij mag doen wat ie wil. De Roemeense middenmoter is slechts een gechargeerd voorbeeld om duidelijk te maken wat ik bedoelde. Dat jij dat zo letterlijk neemt en mij daardoor rancuneus vindt overkomen is jammer.

Mensen hebben het altijd over “once in a lifetime” of de zogeheten trein die voorbij komt.

Mijn eerdere comment staat, als de keuze makkelijk zou zijn is het makkelijk om je woord houden. Als de keuze moeilijk is (door geld, uitdaging of wat dan ook) dan blijkt wat voor een persoon je bent.
0 0
D4nny
Het is geen rancune. Hij mag doen wat ie wil. De Roemeense middenmoter is slechts een gechargeerd voorbeeld om duidelijk te maken wat ik bedoelde. Dat jij dat zo letterlijk neemt en mij daardoor rancuneus vindt overkomen is jammer.

Mensen hebben het altijd over “once in a lifetime” of de zogeheten trein die voorbij komt.

Mijn eerdere comment staat, als de keuze makkelijk zou zijn is het makkelijk om je woord houden. Als de keuze moeilijk is (door geld, uitdaging of wat dan ook) dan blijkt wat voor een persoon je bent.
0 0
godlike
En waar ben je nu dan?.. zo vader zo zoon
1 -1
ambtenaar
Als je dit leest krijg je toch ongelovelijk veel respect voor Overmars/ vd Sar. Die mannen zullen ook regelmatig gepolst worden door topclubs maar zijn met een visie bezig....
8 0
Babangida83
Eens, maar in de verdediging van Kluivert, die was er nog niet of nauwelijks mee begonnen. En een jeugdtrainer is nu eenmaal wat makkelijker inwisselbaar.
1 0
D4nny
Beste Patrick,

Juist op zo’n moment scheid men het kaf van het koren. Houden mensen zich aan hun woord? Hoe betrouwbaar is men? Kunnen ze de verleiding weerstaan?

Jij hebt je ware kleuren laten zien en bent helaas gezakt.
3 -1
Ajacied33
Ook deze legende zal ooit terugkeren waar hij hoort...
1 -4
Barra
Heeft bij Ajax weinig te zoeken, is geen bijzonder pientere man en heb hem nog nooit zinnig over voetbal horen praten. Niet elke ex speler moet hoe dan ook bij Ajax terugkeren als trainer oid.
0 -1
D4nny
Dat zal dan niet bij Ajax zijn gezien zijn vermogen om zijn woord te breken en het geld te kiezen.
3 0
Babayaka
Als je in de geld problemen zit miscchien wel, maar als je verstanding was geweest niet.
3 0
Rentokill
Gekkigheid daar in Parijs. Het wachten is op het moment waarop de eigenaar de boel weer verkoopt en de miljoenen niet meer geinvesteerd worden. Waarschijnlijk na het WK in Qatar want daar had die hele koop ook mee te maken. Vraag maar aan meneer Platini (hoewel ik twijfel of ie je een eerlijk antwoord geeft).
2 0
mgtow
De geldstroom van Qatar naar PSG wordt al minder. Zag gisteren een sponsor inkomsten grafiek. https://i.redd.it/acnd2p9i4a931.jpg
1 0
Babangida83
Dit zijn mooie linkjes, thanks
0 0
Mi-leak
Zou hij zichzelf nooit hebben afgevraagd dat hij ongeschikt is voor zo’n functie bij zo’n club. Sommige, voornamelijk sporters denken echt alles te kunnen. Waarschijnlijk ligt dat aan de winnaarsmentaliteit maar realisme is soms ver te zoeken.
2 0
TheRiviera
Hij zal natuurlijk heus wel weten dat hij ondergeschikt was. Maar je bent voor alles ondergeschikt totdat je op dat gebied ervaring op doet. En daarbij komt kijken dat PSG niet een club is dat dicht bij zijn hart ligt dus als hij het zou verneuken zou dat hem weinig uitmaken. Dus het lijkt me op zich wel een simpele keuze om bij PSG aan de slag te gaan.
2 0
BillSplate
Ja, hij kon geld gaan verdienen, maar laten we nou een eerlijk en realistisch zijn. Soms kans krijg je echt maar een keer in je leven. Ik snap wel dat hij daar voor gegaan is. Het is niet dat hij daar naartoe is gegaan om jeugdtrainer. Nee, hij heeft dikke promotie gemaakt door de functie van Overmars uit te gaan oefenen. Ja, waarschijnlijk minimaal vijf keer zoveel betaald gekregen als Overmars ervoor. Ik neem het hem in ieder geval niet kwalijk.
1 -1
Stibba020
Hoop dat deze zakkenvuller nooit meer een functie binnen Ajax krijgt.
3 -3
behangdelul
Ja hij kon zijn zakken vullen en hij ging er voor. Zeg dat dan en klets niet zo dom uit je nek. Je lijkt je zoon wel.
5 -2
ajax4lifebaby
Dit was dus het moment dat je kon tonen dat je deel wilden uitmaken van Ajax, maar je koos voor de kans.
3 0
Spectre
Dat een club ook serieus denkt de Ajax filosofie uit te kunnen zetten door 1 oud Ajax voetballer binnen te halen, en dan nog 1 die totaal nog geen ervaring van trainen of opleiden heeft/had. Had dan Jonk binnen gehengeld. Het tekend de wispelturigheid en de totale onkunde van die club dat ze denken dat je het Ajax DNA even aan kan kopen met 1 iemand, en die vervolgens zonder enige vorm van geduld weer maar weg doet.
7 0