Johnsen: 'Concurrentiestrijd bij Ajax is te groot'

BartVeenstra, 08-07-2019 om 11:20, 7321 views, De Stentor |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dennis Johnsen heeft de hoop om te slagen in de Eredivisie nog lang niet opgegeven. De Noorse aanvaller wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan PEC Zwolle en bij de club uit Overijssel hoopt hij te laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Bij Ajax heeft Johnsen nog niet weten door te breken en om die reden werd hij vorig seizoen al voor een seizoenshelft uitgeleend aan sc Heerenveen. Die club besloot de optie tot koop in het huurcontract niet te lichten, waardoor Johnsen het nu bij PEC Zwolle kan laten zien. 'Ik ben nog niet klaar in Nederland. Ik vind dat ik het hier nog moet laten zien. De concurrentiestrijd bij Ajax is alleen te groot', aldus Johnsen tegenover De Stentor.

En om die reden liet hij de Amsterdamse club, al dan niet tijdelijk, achter zich. 'Daarom ben ik naar PEC gekomen: om veel te spelen.' Makkelijk gaat het echter ook niet worden in Zwolle, zo weet trainer John Stegeman. 'Het kwaliteitsniveau ligt dicht bij elkaar. Het is lastig keuzes maken. De aankomende periode ga ik naar een basisformatie toewerken, dus iedereen moet vol aan de bak.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
hij is wel eerlijk, maar tegelijkertijd ook behoorlijk naief. Dit soort dingen moet je in de keiharde wereld van t profvoetbal nooit hardop over jezelf zeggen. Daarmee bewijs je jezelf geen dienst. En t is gewoon: ik, en niet die ander. Ieder voor zich. Altijd zo geweest, zal altijd zo blijven.
0 0
TheRiviera
Snap al die negatieve reacties niet. Hij is simpelweg gewoon realistisch. Het is nutteloos om de volle 100% te geven als je toch geen kansen in het eerste van Ajax gaat krijgen. En gezien de huidige selectie is dat volkomen te begrijpen. Je kan dan wel voluit gaan op de trainingen en bij Jong Ajax maar dan stopt je progressie en kom je niet verder. Daarom is verhuren ook ideaal. Hij is zelf van mening dat hij nog niet klaar is in de Eredivisie dan is dit het seizoen om het te laten zien. De concurrentie is bij Ajax op dit moment ook te groot voor een speler van zij huidige niveau. Dat kunnen toegeven heeft niks met een tekort aan mentaliteit of ruggengraat te maken.
0 0
Red Devil
Foute mentaliteit en daarnaast speelt hij veel te wisselvallig.
Hij zal op deze manier nooit de top gaan halen.
0 0
AFCAjaxMidNineties
Ja Johnsen.. right. Je kan gewoon beter in de zaal gaan voetballen en hebt totaal geen topsport mentaliteit. Laat staan dat het Ajax materiaal is. Gegokt en verloren. Leuk voor Heerenveen, Utrecht, Zwolle.
2 -2
RaynoFischer
Welkom bij een topclub :P
Als je er nou voor had gezorgd dat je de beste was, had die concurrentie niks uitgemaakt
3 0
Knalpot
mwah beter zijn dan Tadic, Neres en Promes valt nog niet mee natuurlijk voor zo'n jonge jongen.
3 0
RaynoFischer
Tuurlijk die speelt hij er niet zomaar uit, maar dan is het wel zaak om daar net achter proberen te komen, dus voor een Lang en Labyad bijvoorbeeld
1 -1
aniet
Behalve als je de beste bent....
3 0