PS: Regisseur Eiting drukt stempel bij rentree

ThijsZwagerman, 07-07-2019 om 23:20, 27785 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de serie Preseason (PS) observeert Ajax Showtime de oefenwedstrijden die Ajax gedurende de voorbereiding op het seizoen 2019/2020 afwerkt. Niet altijd zullen deze duels representatief zijn voor het verdere verloop van het seizoen, maar als vanzelfsprekend zullen er Ajacieden zijn die in positieve en negatieve zin zullen opvallen. In deel 2 onder meer aandacht voor de terugkerende Carel Eiting en centrumverdediger Joël Veltman. 

Na oefenwedstrijden tegen de amateurs van Quick’20 en de Deense profs van Aalborg, speelt Ajax zaterdagmiddag in een besloten duel op Sportpark de Toekomst tegen Anderlecht. Tegen de ploeg van speler/trainer Vincent Kompany wordt er bij vlagen opvallend aardig gecombineerd en laten enkele spelers zich positief gelden. Ajax Showtime zet de hoofdrolspelers voor je op een rij.

Carel Eiting

Wedstrijden: 1/3
Speelminuten: 45

De langverwachte rentree van Carel Eiting is voorafgaand aan Ajax - Anderlecht iets om naar uit te kijken. Deze voorbereiding zal voor de van een hardnekkige knieblessure herstelde Eiting, nog meer dan voor de overige selectiespelers, in het teken staan van fit worden. In de 45 minuten die Eiting tegen Anderlecht maakt, stelt hij echter ook voetballend niet teleur. Na een tamelijk anonieme openingsfase trekt de linkspoot gedurende de eerste helft het Ajax-spel steeds meer naar zich toe. Eiting valt op door zijn uitstekende spelinzicht en groeit uit tot de regisseur op het middenveld. Achteloos is de wijze waarop hij met een Anderlecht-middenvelder in zijn rug de bal middels een functioneel hakje meegeeft aan Ekkelenkamp. Vervolgens komt Eiting helemaal los. Met enkele perfectie diepteballen brengt hij menig Ajax-aanval in een stroomversnelling. 

Met name vleugelspelers Danilo Pereira en Noa Lang zullen blij zijn met de passes van Eiting, want de aanvallers worden telkens op hun wenken bediend. Eiting verstuurt zijn passes zowel hoog als laag en profileert zich als een typische controleur uit de Ajax-school. Eentje die verdedigend gezien de balans bewaakt, maar aan de bal geldt als een spelversneller. Van grote klasse is zijn pass op Lang, welke aan de basis staat van de 2-0 van Dani de Wit. Ook Eitings rol in het drukzetten valt op. Met grote regelmaat dekt de controlerende middenvelder hoog door, bijna tot het zestienmetergebied van Anderlecht. De Belgen weten zich hier geen raad mee en hanteren veelal de lange bal. Iets dat dus mede een verdienste is van het harde werk van Eiting, die tegen Anderlecht een sterke rentree maakt.

Joël Veltman

Wedstrijden: 2/3
Speelminuten: 90

Nadat Joël Veltman recent aangaf dat hij ook nog altijd goed uit de voeten kan als centrale verdediger, krijgt de 27-jarige tegen Anderlecht weer eens de kans om zich op die positie te tonen. Veltman faalt niet en speelt een goede eerste helft. Het contrast met zijn kompaan in het hart van de verdediging, Lisandro Magallán, is groot. Veltman wint zo’n beetje al zijn duels en heerst achterin. De rechtspoot draagt bovendien de aanvoerdersband en handelt daar ook naar. Tussen de fanatiek en luidkeels coachende Anderlecht-speler/coach Kompany en Ajax-trainer Erik ten Hag, is het Veltman die zijn teamgenoten aanstuurt in met name het drukzetten.

Waar de gelegenheidsaanvoerder verdedigend solide oogt en zijn teamgenoten met dwingende coaching voorziet van de nodige instructies, blinkt Veltman aan de bal pas echt uit. De ervaren mandekker slaat regelmatig een tussenstation over om op die manier het baltempo te verhogen. Zo speelt Veltman spits Lassina Traoré regelmatig in zijn voeten in en weet hij ook middenvelder Jurgen Ekkelenkamp veel te bereiken. De mooiste pass is een hoge bal met zijn linkerbeen, waarmee hij in één keer onder de druk van drie Anderlecht-aanvallers uitkomt en Ekkelenkamp volledig vrijspeelt.

Lassina Traoré

Wedstrijden: 2/3
Speelminuten: 90
Assists: 2

Net als tegen het Deense Aalborg, speelt Traoré ook tegen Anderlecht een verdienstelijke wedstrijd. Nog lang niet alles dat de Burkinees probeert lukt, maar het achterneefje van ex-Ajacied Bertrand Traoré trekt en sleurt en is bovenal zeer nuttig als aanspeelpunt. Voortdurend is Traoré een aanspeelmogelijkheid en in veel aanvalsopbouwen wordt daar door Ajax gebruik van gemaakt. De spits weet de bal vervolgens meestal goed te kaatsen op een doorgelopen middenvelder, of gaat de combinatie aan met collega-aanvallers Danilo en Lang. 

Dit maakt Traoré voor de Anderlecht-verdediging lastig te bespelen en Kompany heeft dan ook zijn handen vol aan de Ajax-spits. Voorafgaand aan het openingsdoelpunt van De Wit klopt Traoré Kompany op snelheid en kapt hij de voormalig captain van Manchester City - weliswaar ietwat fortuinlijk - uit, waarna hij De Wit in staat stelt op de score te openen.

Lassina Traoré en Vincent Kompany vechten boeiende duels uit in de eerste helft.

Perr Schuurs

Wedstrijden: 3/3
Speelminuten: 135 

Waar Eiting, Veltman en Traoré zich in de eerste helft laten zien, komt Perr Schuurs na de rust goed voor de dag. De jonge verdediger lijkt vooralsnog Magallán en Veltman - het verdedigingsduo uit de eerste helft - voor zich te moeten dulden, maar doet tegen Anderlecht een goede gooi naar een stijging in die ogenschijnlijke hiërarchie. Met enkele rushes en uitstekende voorwaartse inspeelpasses, maakt Schuurs een zeer positieve indruk. De Limburger is bovendien rustig aan de bal, getuige ook de manier waarop hij zich op de rand van zijn eigen strafschopgebied ontdoet van drie gretig drukzettende Anderlecht-aanvallers. Vanuit die benauwde situatie verlost Schuurs zichzelf door de bal achter zijn standbeen af te kappen en vervolgens te openen naar de rechterkant.

Ook verdedigend speelt de 19-jarige 45 goede minuten. Eén op één wordt hij amper gepasseerd en door zijn vaak slimme positionering verovert Schuurs ook veel ballen. Eén keer ziet de verdediger er minder uit. Dat is wanneer linksback Kik Pierie aan de rechterkant voorbijgesneld wordt door Jérémy Doku. Pierie moet aan de noodrem trekken en ontvangt geel. Ten Hag laat Schuurs direct weten dat hij dit had kunnen voorkomen, als zijn onderlinge afstand met Pierie kleiner was geweest en hij de linksback zodoende van rugdekking had kunnen voorzien. Met uitzondering van dat moment speelde Schuurs echter een foutloze wedstrijd.

Jurgen Ekkelenkamp

Wedstrijden 3/3
Speelminuten: 164

Een speler die doorgaans minder aandacht trekt, maar daardoor zeker geen mindere voorbereiding kent, is Jurgen Ekkelenkamp. De middenvelder speelt tegen Anderlecht als nummer 8 en vult die rol met verve in. De jongeling is continu tussen de linies aanspeelbaar en doet ook aan de bal weinig verkeerd. Ekkelenkamp pendelt van zestienmetergebied naar zestienmetergebied en verzet zodoende een hoop (nuttig) werk. De rechtspoot onderschept regelmatig de bal en verplaatst het spel wanneer hij aan de bal is telkens uitstekend naar de vrije ruimte. Ekkelenkamps beste moment is de gevoelige pass waarmee na ruim vijftig minuten Lang alleen voor Anderlecht-doelman Thomas Didillon zet. Lang scoort niet, maar Victor Jensen doet dat in de rebound wel.

Lang en Huntelaar dominant aanwezig

Naast de vijf bovenstaande spelers, maken tegen Anderlecht ook Lang en Klaas-Jan Huntelaar een goede indruk. De aanvallers zijn betrokken bij zo’n beetje iedere aanval. Van Lang, die de eerste twee oefenduels nog op het middenveld speelde, gaat als flankspeler veel dreiging uit. Hij kan zowel een actie maken als een combinatie aangaan en dat maakt hem lastig te verdedigen. Met twee goede schoten is Lang dichtbij een doelpunt, maar scoren doet hij tegen Anderlecht niet. Huntelaar lukt dit wel, door na ruim een uur een voorzet van Lang binnen te koppen. De 35-jarige spits, in de tweede helft aanvoerder, laat zich verder gelden in enkele goede combinaties. Zijn teller staat deze voorbereiding ondertussen alweer op drie doelpunten.

Kik Pierie viert zijn eerste doelpunt voor Ajax met Noa Lang. De verdediger kopt uit een hoekschop van Lang de 3-1 binnen.

Magallán opnieuw zwak, Pierie verdedigend moeizaam

Net als tegen Aalborg, toont Magallán tegen Anderlecht opnieuw niet aan wat de scouts van Ajax de afgelopen seizoenen bij Boca Juniors in hem hebben gezien. De Argentijn oogt aan de bal erg onzeker en komt niet verder dan breedteballetjes op zijn dichtstbijzijnde teamgenoten Veltman en Pierie, terwijl hij ook in verdedigend opzicht opnieuw niet solide oogt. Grote fouten zoals tegen Aalborg maakt hij tegen Anderlecht niet, maar het bulderende 'Stay on the man' uit de mond van Ten Hag, gericht aan Magallán, zegt veel. De 25-jarige kijkt amper om zich heen en weet soms niet eens waar zijn directe tegenstander zich bevindt. Ondanks enkele pogingen van Ten Hag blijft Magallán Pieter Gerkens, de spits van Anderlecht, uit het oog verliezen.

Naast Magallán heeft ook Pierie het verdedigend lastig. Tegen de razendsnelle Sidney Sam komt Pierie met name door zijn gebrek aan snelheid enkele keren in de problemen. Ook ziet de verdediger er bij de 1-2 van Sam, op slag van rust, niet goed uit. In plaats van uit te stappen, loopt Pierie achteruit, waardoor hij Sam de ruimte geeft om naar binnen te komen. Op het moment dat de Ajacied zich om wil draaien om de bal wél te veroveren van Sam, haalt de buitenspeler doeltreffend uit in de korte hoek.

Pierie speelt tegen Anderlecht bovendien voor het eerst sinds zijn komst naar Ajax als linksachter en moet daar merkbaar aan wennen. In de opbouw staat de linkspoot vaak te laag, waardoor hij soms bijna op één lijn met de centrale verdedigers terechtkomt. Ook dat wordt door Ten Hag veel gecoacht, maar pas in de tweede helft brengt Pierie de instructies van zijn trainer in de praktijk. Net als in zijn eerdere optredens gedurende deze voorbereiding, maakt Pierie aan de bal ook tegen Anderlecht wel indruk. De linkspoot combineert veel met Eiting en Danilo en maakt ook onder druk telkens de juiste keuze. Veelal is die keuze het inspelen van Eiting, die het Ajax-spel vervolgens kan voortzetten.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: redactieas@live.nl)

Lees meer 'Preseason':
Deel 1: Backs Martínez en Dest imponeren

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Voor degenen die nog steeds na de afgelopen jaren denken dat het gebrek aan snelheid een probleem is voor Eiting, kijk even het EK 2012 terug. Dan zie je een door Pirlo gestuurd Italië dat heel Nederlands voetbalde en ook nog in 4-3-3 met Pirlo op 6. Italië behaalde de finale omdat Pirlo zo goed was aan de bal. Nu kun je van Pirlo veel zeggen, maar niet dat hij snelheid heeft. En van dat Italië kon je ook veel zeggen, maar niet dat het de snelheid van Pirlo mistte. Net zoals bij Eiting, die ook wereldklasse is aan de bal en qua organisatie en spelinzicht, maar qua snelheid inderdaad er niet bovenuit springt.
0 0
Willamys
Hallo, ik ben Willamys, ik ben een Braziliaanse Ajax-fan. Ik heb er een gemaakt Instagram om mijn nieuwste werk te tonen, realistische tekeningen. Vandaag heb ik De Ligt ontworpen. Ik ga binnenkort tekeningen maken van meer Ajax-spelers. Volg me alsjeblieft op Instagram en help me delen!


https://www.instagram.com/p/BzrKS8tFrSD/?igshid=1u1xvar7xnr24

Bedankt!
0 0
4-3-3
Begin wel benieuwd te worden naar hoe Eiting het zou doen met de internationals om zich heen. Zou alleen maar makkelijker moeten zijn voor hem.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Ik zou graag zien dat we Schuurs, Eiting en Lang als eerste wissels gaan gebruiken. Valt er een CM uit, dan moeten we Eiting een kans geven. Een CV die uitvalt, Schuurs erin. Natuurlijk moet het kunnen, natuurlijk niet in hectische situaties maar wanneer het kan; doen! Er is echt wel bijna wekelijks ruimte om 1 van deze jongens een laatste 20 minuten te gunnen, zeker als je een dubbel programma hebt.

En voor de mensen die twijfelen over Eiting; hij is geen Frenkie. En de beste manier waarop je kan omschrijven hoe goed hij is; Eiting haakt niet af wanneer het tempo omhoog gaat. Want in de tijd van het middenveld met Donny, Nouri, Frenkie en hem (in welke vorm ze in de A of in Jong), Eiting haakte nooit af omdat het tempo hem te hoog werd. Hij was aanvallend niet zo sterk als de rest maar dat komt gewoon omdat hij een ander type speler is.
3 -1
Ajaxbrl
Lang is the real deal van deze lichting knaapjes, Eiting is vrij beperkt over het algemeen.. Kan niet wachten tot Unuvar er ooit bij komt! (next year?).
1 -2
afcas
https://www.youtube.com/watch?v=z3Xa_T8PeVY

op 2:58 kijken

Er zijn er maar heel weinig bij Ajax die zo een bal kunnen geven, maar Eiting is vrij beperkt...
5 -1
Babangida83
Waar je Ajax zegt, kun je ook Europa zeggen.
0 0
Abu
Goed om te lezen van Carel. Dat Frenkie hem tipte als zijn opvolger kan gezien worden als een vriendendienst, maar ik heb Frenkie hoog zitten qua voetbal intelligentie, ik denk dat die jongen dicht tegen de basis aan zit. En dat zal je ook wel nodig hebben aangezien Nico, Neres, Mazroui en nog een paar anderen nu nog op vakantie moeten en we over 3 weken al de eerste wedstrijden gaan spelen.

Voorlopig starten met: Varela, Veltman/Dest, Schuurs, Blind, Martinez, Eiting, Marin, Vd Beek, Promes, Dolberg, Tadic.

Als Nico terug is zal hij uiteraard naar LB gaan, en dan zal het er van afhangen of je voor Martinez centraal kiest en Blind doorschuift naar 6, of dat je Carel kan laten staan.
Mazraoui in principe op rechtback, maar wordt optie voor middenveld als Donny gaat.

Aanvallend verwacht ik vertrek van of vd Beek of Neres. Ik gok dat ze van dat geld een Bergwijn, Kean of een andere kanon op de vleugel gaan halen. Ik hoop ook stiekum wel een beetje op Tadic op het middenveld erbij, zeker in de competitie.

Als iedereen terug is:
Onana, Mazraoui, Alvarez, Martinez/Blind, Nico, Eiting/Blind, Marin, Tadic, Promes, Dolberg, AANKOOP. Nous of Schone erbij op het middenveld in de CL variant, waarbij Tadic een van de voorste 3 posities weer kan innemen.

1e invallers: Martinez/Eiting, Schuurs, Dest, Schone, Noa Lang, Huntelaar

Kern Jong Ajax: Scherpen, Kotarksi, Dest, Timber. Pirie, Botman, Timber, Ekkelenkamp, Gravenbergh, Jensen, Kuhn, Traore, Brobbey, Danillo, Bande

Het ziet er allemaal wel redelijk logisch uit wat ze aan het doen zijn. Ben voorstander van de komst van Alvarez, zeker ook omdat Mazraoui op het middenveld kan gaan spelen en Alvarez ook op rb kan. Middenveld zou ik lekker laten, genoeg opties en voldoende talenten die kunnen doorstromen. Dan moet je ook ruimte laten. Voorin een klepper als zowel Ziyech als Neres gaan. Ik zou ook zeker mijn ogen open houden voor een linksback van 19-20 jaar.
2 0
DUDE92
Goed dat er actie wordt ondernomen tegen die troll, AS. Wat een ontzettend kansloze gast is dat.

Die pass van Eiting waaruit de 2-0 ontstond gisteren toonde maar weer zijn klasse en spelinzicht aan. Ik denk echter dat zijn (gebrek aan) wendbaarheid en handelingssnelheid ervoor zullen zorgen dat hij geen wereldtopper zal worden. Maar hij kan zeker van toegevoegde waarde zijn dit seizoen.

Ik vond het gisteren ook mooi om te zien (horen) hoeveel Ten Hag met Lang bezig was. Gaf voor mij aan dat hij veel minuten kan gaan maken dit seizoen. Lijkt, in tegenstelling tot wat ik eerder dacht, toch een goede kop op te zitten.
3 -1
Ozymandias
De pass van Eiting bij het doelpunt van De Wit is fenomenaal en de pass van Ekkelankamp bij het doelpunt van Jensen mag er ook wezen. Dat zijn het soort passes die ik van een opbouwende middenvelder (diepliggende spelverdeler) wil zien.
2 -1
jaripettersson
Neres tadic ziyech
Marin Schøne vd Beek
Tagliafico blind schuurs mazraoui
Onana

Zou toch mooi zijn als zo het seizoen kan worden begonnen.
0 -1
afcas
Promes zal wel spelen hoor...
0 0
trooop
Schuurs gaat zich steeds comfortabeler voelen. Die gaat in de toekomst echt heersen als hij zo doorgaat. Dat balletje achter het standbeen stond niet op zichzelf. Puur verdedigend is hij echter nog lang niet indrukwekkend. Voor opnieuw een mooi CL seizoen is daarom nog steeds een nieuwe rcv nodig.

Vergeet niet dat onze verdedigende stabiliteit vorig seizoen de sleutel was tot het europese succes. Dat is ook inherent aan ten hag’s strategie van collectief inzakken op momenten dat je niet ‘veilig’ druk kan zetten. Het is zowel onverantwoord als onverantwoordelijk om schuurs als slot op de deur te bombarderen terwijl hij verdedigend nog zelden tot nooit heeft geïmponeerd.

Ook vond ik eiting er erg goed uitzien. Die is duidelijk een jaartje steviger geworden, en dat was nodig. Voetballen kon hij al als de beste.

Pierie is nu al ongeveer van het niveau viergever - beter aan de bal maar verdedigend iets minder - dus dat kan in de toekomst ook een prima speler worden.

Verder lijkt het me duidelijk dat het slechts een kwestie van tijd is voordat dest een basisplaats heeft. Temeer mazraoui op den duur wel op het middenveld terecht zal komen.

Lang moet meer gevaar stichten, dat doet hij steeds beter. Traore is een goeie, daar zou ik graag meer van zien. Al lijkt het me geen feest om spits te zijn onder ten hag. Tenzij je tadic heet en iedereen je wél lekker in de voetjes aanspeelt.

Al met al: the future is bright.
4 -1
MosesD
Maar Schuurs zou dus op de bank moeten? Dat is gewoon zonde, want Schuurs is een geweldig talent. Ja, verdedigend moet hij stapjes maken, opbouwend is hij mogelijk zelfs beter dan de Ligt. Zonde om 15 mio af te tikken voor een Mexicaan waarbij het maar afwachten is of hij daadwerkelijk meteen van topniveau is. Achter Schuurs heb je dan nog Veltman. Dat was in de jeugd een uitstekende cv, speelde daar in het begin in Ajax1 ook altijd en werd op die plek international. Magallan z.s.m. verkopen, maar om nou weer een dure Zuid Amerikaan te halen vind ik oprecht zonde en een klein beetje een motie van wanttrouwen naar Schuurs (gaat die dan weer in de Keuken Divisie spelen?). Die kan in mijn ogen een sensatie worden, naast Dest die ik dit seizoen ook zie doorbreken. Ik vind het heel verstandig van Ajax om bepaalde routine en kwaliteit te halen (zoals Blind en Tadic), maar we moeten de eigen jeugd niet uit het oog verliezen. En het is meermaals gebleken dat die gewoon beter zijn dan aankopen.
2 -1
trooop
Ik vertrouw er niet op dat schuurs al in staat is lepe oost- en zuid-europese spitsjes te neutraliseren, die er alles aan gaan doen om de voorrondes door te komen. Die gaan een paar keer per wedstrijd bij hem weglopen, dat kun je nu al uittekenen. Als dat betekent dat we CL mislopen... dan is het seizoen bij voorbaat al verkloot.

Ik neem het altijd al voor veltman op, ik denk dat hij momenteel verdedigend beter is dan schuurs. Maar kom op, we moeten vooruit.

Anderzijds heb je gelijk: schuurs moet spelen om beter te worden, en we moeten zeker de jeugd niet uit het oog verliezen.

Maar we zijn een serieuze club. Als je in het eerste staat moet je kunnen leveren. Het plan was om schuurs de ligt op te laten volgen. Als nu blijkt dat hij daar nog net niet klaar voor is, dan moet er een overbruggings-oplossing gevonden worden. Dat dat misschien een paar centen kost, dat is dan maar zo. Misschien moet die dan maar wat rouleren met schuurs, oid. Niet ideaal, maar Ajax draait om europees presteren. Niet om de eredivisie.

Als echter toch besloten wordt om het met schuurs te doen, niet als gok of uit ideologie ('kansen aan de jeugd'), maar uit de stellige overtuiging dat hij er klaar voor is, dan kan ik me daar ook achter scharen.
1 0
jaripettersson
Schuurs moet gewoon basis dit seizoen.
2 -2
Aad82
De aankoop van Razvan Marin heb ik niet begrepen. Middenveld is overvol met Eiting, de Wit, Ekkelenkamp, Mazraoui, Schöne, vd Beek, Noa Lang, Gravenberch etc Maar goed, we zullen zien hoe het zich zal gaan ontwikkelen.
2 -7
Bky
Misschien eerst even wachten tot je hem aan het werk hebt gezien.
4 -1
AjaxDaniel
Eiting: zit dicht tegen de basis aan/wissel
De Wit: komt tekort/wissel
Ekkelenkamp: twijfelgeval/wissel
Mazraoui: duidelijk de rechtsback bij ons
Schone: wissel
VD Beek: Basis
Noa Lang: winger
Gravenberch: nog ontzettend jong
2 -2
Aad82
Mazraoui gaat de rol van Schöne overnemen op het middenveld. Als je dit niet begrijpt, begrijp je Ten Hag niet.
0 -4
AjaxDaniel
Ja en wie gaat rechtsback dan? Dest? Is zeker talentvol maar of hij de CL al aankan? En Veltman rechtsback is ook maar ff afwachten of hij niet terugzakt in niveau. Als er geen rechtsback gehaald wordt, zie ik Nous gewoon weer rechtsback staan hoor en dan soms op het middenveld.
1 0
Ajax#1900
Op vd Beek na zijn dat allemaal twijfelgevallen
3 -3
willieovertoom
Credits naar Ozymandias die het opneemt voor Eiting. Letterlijk alles wat je zegt klopt. Laat de rest maar praten!
8 -6
BrandjeXL
Ja klopt. Ozymandias praat over niks anders dan Eiting en over de zes positie en dat terwijl Ajax onder TH helemaal niet met een zes speelt.
6 -3
Ozymandias
Ik heb het over niets anders dan Eiting... hoe kom je daar nou weer bij? Waarom plaats je uberhaubt zulke kinderachtige berichten? Hou het gewoon inhoudelijk man.

Ten Hag heeft zelf gezegd dat hij zijn speelstijl aanpast op de aanwezige spelers en met Marin, Vd Beek en Eiting zou het niet meer dan normaal zijn als hij met een '6' gaat spelen omdat de drie spelers dan allen op hun beste positie kunnen spelen. Ten Hag heeft ook al meerdere keren gezegd dat hij zijn formatie laat afhangen van de kwaliteiten van zijn spelers en de sterke en zwakke punten van de tegenstanders.
2 -3
geDaante
Op die positie komt hij het best tot zijn recht. Op de 6 in de punt naar voren, kan hij ook prima, maar iets kwetsbaarder doordat hij meer moet belopen, maar zijn spel bij balbezit maakt dat ruimschoots goed.

Het is overigens veelal net zo hard het falen van het team, want als de linies gewoon aansluiten, je naar voren verdedigt in plaats van naar achter, en druk zet, ondervindt Eiting helemaal geen nadeel aan zijn geringe snelheid.

Altijd dat gehamer op het defensieve. Dan laat ie maar eens een mannetje lopen, die gewoon nog opgevangen kan worden. Daar tegenover kan Eiting met geniale passes het spel versnellen en meteen voor gevaar zorgen. Het spel wordt intelligenter en sneller met hem, en dus beter, meer kansen. Anderen hebben baat bij zijn spel, en komen ook meer in hun spel. etc.

Dat moet je tegen elkaar afzetten, de gebreken, en de mogelijkheden die een speler biedt. Hij levert veel meer op dan dat hij je kost zegt maar.
4 -4
Lou020
Geniale passes? Spel versnellen??
Eiting???

Als er geen jeugdspeler tegenover hem staat, dan is hij toch koning tikkie breed/terug..
4 -4
Afcagauke95
Blijkbaar niet de Europese voorronde gezien vorig jaar.. speelde daar toch aardige wedstrijden en hield andere op de bank, puur door zijn blessure in vergetelheid gekomen maar denk toch zeker dat hij dit seizoen de concurrentie met schone wint
3 -3
Ozymandias
Inderdaad, bepaalde mensen wijzen steeds op zijn slechte wedstrijd tegen PSV maar welke speler van Ajax speelde toen wel goed? Tegen AEK Athene en Sturm Graz speelde Eiting goed en in mijn ogen is hij een verbeterde versie van Schöne. Natuurlijk is de traptechniek van Schöne beter maar verder vind ik Eiting in elk aspect van zijn rol beter dan Schöne.
1 -2
Ozymandias
Tegen AEK Athene en Sturm Graz stond hij niet tegenover jeugdspelers en had hij geniale passes en versnelde hij het spel. Hij is een speler die altijd voor een aanspeelpunt vooruit zoekt en de enige wedstrijden waarin hij te vaak de bal breed of naar achteren speelde waren de wedstrijden waarin Ajax als team geheel door de mand viel (tegen Heracles en PSV).
1 -2
MosesD
Ik vind Schuurs een uitstekende indruk maken. Moet je nou daadwerkelijk Alvarez halen? Ik heb mijn twijfels. Schuurs met Blind is verdedigend wellicht soms wat kwetsbaar, voetballend is het uitstekend. Ik denk dat Martinez verdedigend net iets beter is dan Blind, dus centrum Schuurs/ Martinez is imo heel erg sterk en complementair. Als back-up van Schuurs heb je dan Veltman die dat prima kan invullen (was in de jeugd ook altijd rcv). Blind dan naar het middenveld. Dat zou dan wel weer ten koste gaan van Eiting, van wie ik een hoge pet op heb. Dest zou zomaar eens kunnen verrassen en in de basis komen. Mazraoui zou dan naar het middenveld gaan. Het wordt een interessante puzzel, met de vele jonkies die op de deur kloppen. Als het bij vertrek basisspelers alleen bij de Jong, de Ligt en Ziyech blijft, zou ik niets meer erbij halen. Geef de eigen jeugd gewoon de kans. Dat hoort bij Ajax. En je ziet het bijvoorbeeld aan Mazraoui en Dest datndie gewoon veel beter zijn dan alle aankopen van de afgelopen jaren. Natuurlijk lever je van wel iets in t.o.v. afgelopen seizoen, maar dat kan ook niet anders. Er zit in ieder geval veel potentieeel in deze groep.
2 -1
TOOL
Die Veltman speelde gewoon weer een prima potje! Van mij hoeft hij niet weg, zeker niet als er niets beters rondlooopt.
4 -1
Ozymandias
Ik zou Veltman houden als er geen extra rechtercentrale verdediger bijkomt. Dan zou ik Schuurs in de basis zetten en Veltman als back-up van Schuurs en Mazraoui gebruiken. Als er wel een extra RCV bijkomt zou ik Veltman laten gaan en Dest als back-up van Mazraoui gebruiken.
1 -2
Biss
Toch nog veel negatieve reacties over Eiting hier. Sommige schrijven hem nu alweer af. Snap ik niet, beetje vertrouwen en tijd van je club/fans na zo’n vervelende periode van operaties en revalidatie zou meer op z’n plaats zijn.

Karel gaat nog veel mensen verrassen!
9 -2
Schmitz11
Carel gap
0 0
geDaante
Is altijd hetzelfde, langzamere en/of fysiek iele/kleine spelers worden al heel snel afgeschreven door velen, alsof Ajax Feijenoord/Celtic is, waar je snelle bikkels kunt gebruiken.

Eiting is een typische Ajax 6. Dat vele dat niet zien zegt meer over hun onwetendheid aangaande Ajax en zijn kernwaarden en stijl.
5 -4
MosesD
Eitng is een buitengewoon talent. Niet de snelste, geen bijzondere kopper, maar dat hoeft hij ook niet. Benieuwd wat je van Schuurs vindt. Moet Ajax nou weer 15 mio gaan betalen aan Alvarez? Ik vind dat zonde.
2 -3
geDaante
Ik vind dat ook zonde. Schuurs gewoon basis, Veltman als back-up voor Schuurs, Dest backup voor Mazraoui.
1 -1
BrandjeXL
Wie is Karel?
1 -1
de-Ajacied
Gek dat Eiting, die trouwens best redelijk speelde, alle PR krijgt. Noa Lang was de absolute uitblinker, die bij elke goal een belangrijke rol had.
Pierrie en Magallan vielen echt heel negatief op
3 -2
Bky
Dat komt omdat Eiting gister de absolute uitblinker was, hij strooide met pure porno passes.
2 -3
altijdwelwat
Amen ! Tot nu toe is Lang in 3 potjes in slechts 150 minuten direct of indirect bij 9 goals betrokken dat zijn belachelijke getallen. Als iemand anders dat zou doen ligt de rode loper uit.....
1 0
geDaante
Noa Lang is dan ook een aanvaller/aanvallende middenvelder. Eiting kan zich op die manier natuurlijk niet profileren.
1 0
Tijndw
Waar was Martinez eigenlijk?
1 0
Tijndw
?
0 -1
mallerd
Eiting kan het tempo gewoon niet aan, zag je vorig seizoen al tegen PSV.
5 -19
geDaante
Is meer het falen van spelers zonder bal. Een 6 moet altijd de bal snel kwijt kunnen, dat vergt slim en goed vrijlopen van de halven en voorwaartsen, op het juiste moment aanbieden en inzakken, of zo nu en dan eens weglopen zodat een ander in die ruimte kan komen.

Heel het team faalde onder druk van de tegenstander vorig seizoen. Als men dat niet verbetert en daar niet de volle focus oplegt, moet men hopen dat tegenstanders niet hun huiswerk hebben gedaan.
1 -1
BrandjeXL
Als Schöne waardeloos speelt dan ligt het aan anderen. Als Carl verzuipt in het tempo dan ligt het aan anderen. Puur alleen om niet toe te durven geven dat je in bepaalde wedstrijden een ander type speler nodig hebt op die positie.
1 -3
geDaante
Waar heb ik dat van Schöne gezegd? Als de meute iets vindt, wil niet zeggen dat ik dat ook zo zie.

Dan had je wel heel het team, en de trainer mogen vervangen voor de wedstrijden tegen Feijenoord, Heracles en Benfica. Heeft niks met een individuele speler te maken. Als Ajax het een keer moeilijk heeft, is het blijven drukzetten. Trek je dat niet meer, ga je wat hoger heel compact staan, linies op elkaar, dat moet ten allen tijden, met of zonder Eiting. En met Eiting kan dat geen probleem zijn. Met hem kan je juiste beter onder druk uitvoetballen, en dat geeft je lucht, en mogelijkheden er nog wat van te maken.
1 0
Ozymandias
Als we spelers op die wedstrijd beoordelen kan geen van de Ajacieden die toen meespeelden het tempo aan.
5 -2
mallerd
Ajax-Heracles heb ik mij ook kapot geërgerd aan hem. Voetbalinzicht heeft hij wel, maar her gaat allemaal op een te laag tempo. Serero had dat destijds ook bij Ajax en die doet het nu prima bij Vitesse, subtop NL is het niveau van Eiting maar voor Ajax 1 komt hij gewoon te kort.
4 -7
Ozymandias
Eiting heeft juist een hoge handelingssnelheid. Hij blijft zelden langer aan de bal dan nodig is. Daarom hield hij zich bij Jong Ajax en in de o19 ook zo makkelijk staande op een middenveld met de jaar oudere Nouri, Vd Beek en De Jong. Iemand met een lage handelingssnelheid had dat nooit gekund.
7 -4
BrandjeXL
Eiting aan de bal is prima. Hij ziet het spel zeker maar onder druk uit voetballen is niet zijn kwaliteit. Net als dat Schöne dat ook niet kan. Verder heeft Carl niet de pure snelheid die wel gewenst op die plek. Ik zie nog steeds het liefst Gravenberch op die plek en anders Pröpper halen.
2 -4
geDaante
Onder druk uit voetballen doe je samen, al combinerend, en daar faalde Ajax afgelopen seizoen als TEAM finaal in. Als al die andere clubs goed naar Heracles, Feijenoord en Benfica hadden gekeken, had Ajax een heel zwaar probleem gehad.
3 -1
BrandjeXL
Leuk verhaal maar klopt helaas niet. Op die positie hoor je al te weten wat te doen voordat je de bal krijgt. Iets wat Frenkie wel heeft. Carl en Lasse hebben dat helaas niet. Zowel Lasse als Carl verzuipen als het even niet loopt of wanneer het tempo omhoog gaat en je kan dan wel het bij anderen neer leggen maar is niet terecht.
1 -1
Ozymandias
Zoals Gerrie Mühren ooit zei is de '6' juist de enige positie op het veld waar geen snelle speler hoeft te staan omdat de '6' van alle spelers degene is die de kleinste ruimte hoeft te verdedigen. Het is voor een '6' belangrijker dat hij positioneel goed is en goed anticipeert.
3 -2
BrandjeXL
Wat een ander zei kan ik niks mee. Zeker niet als het van iemand komt wat vele jaren terug al is gezegd. De nummer 6 heeft tegenwoordig wel degelijk snelheid nodig want nummer 6 kan niet meer in middencirkel blijven hangen. Met een Pröpper had Ajax in de cl finale gestaan want Lasse werd er vanaf minuut een uit gelopen. Daarom begon het weer te lopen toen Nous naar het middenveld ging want die kan dat ook belopen.
2 -2
Ozymandias
Ajax speelde vorig seizoen niet met een '6' dus begrijp ik niet geheel waarom je de halve finale in de Champions League erbij haalde. In de top van Europa zijn er een aantal spelers die op '6' spelen die niet snel zijn zoals Busquets en Jorginho. Dat zijn waarschijnlijk ook de twee spelers die qua type het beste bij Ajax op '6' passen van alle spelers ter wereld.
0 -1
BrandjeXL
Jij snap het niet? Eiting speelde op de plek van Lasse/Frenkie. Waar Frenkie wel de snelheid heeft om verdedigend werk op te knappen mist Lasse die en Eiting ook. Verder is het vergelijk met Busquets echt nergens op gebaseerd want Busquets is naast een geweldige voetballer ook nog eens fysiek veel sterker en kan hij hij zo gemeen als nacht zijn. Eiting kan "alleen" goed voetballen.
2 -1
Ozymandias
Eiting kan wel meer dan alleen goed voetballen. Hij positioneert zich goed, anticipeert goed, is goed in het drukzetten (en neemt daar ook een leidinggevende rol in) en heeft een goede staande tackle.
1 -3
Minsc
Nou heb ik een boek van Gerrie, daar staat dat niet in. Er staat wel in dat hij met Haan en Neeskens een middenveld vormde waar men elkaars taken overnam, ging de een diep dan bleef een ander achter. Een dynamisch trio dus, niks over een statische '6'.
2 -1
Ozymandias
Bedoel je dit serieus? Dus omdat het niet in een boek van Gerrie Mühren staat heeft hij dat volgens jou niet gezegd? Hij heeft het namelijk wel degelijk gezegd en zelfs meer dan één keer. Eiting is geen statische '6'. Dat hij niet snel is betekent niet dat hij statisch is. Hij is erg goed in het overnemen van posities. Op een middenveld met Vd Beek en Nouri/De Jong heeft hij dat lang en breed bewezen.
2 -2
Minsc
Eiting die de taken van Donny van de Beek overneemt? Zie je het al voor je? Kom op nou.
1 -1
Ozymandias
Ik hoef het niet voor me te zien. Ik kan naar het verleden kijken waarin Eiting dat jaren geweldig heeft gedaan toen hij bij Jong Ajax en de o19 samen met Vd Beek op het middenveld speelde.
2 -2
BrandjeXL
019 als referentie gebruiken? Carl kan prima meevoetballen maar zal nooit een dragende speler worden. Iets wat je wel moet zijn als je in de As speelt. Qua speelstijl kan je hem wel wat vergelijken met Pirlo, echter rendeert zo'n speler het best als er in het geval van diezelfde Pirlo een Gattusso, Pogba of Vidal naast staat. Daarom blijf ik zeggen dat een Frenkie nog beter zal renderen als Lasse niet naast hem zou staan want Frenkie deed ook heel veel verdedigend werk.
1 -2
BrandjeXL
Maar Ajax speelt onder TH helemaal niet met een zes dus snap je hele relaas over Eiting niet.
1 -1
Ozymandias
Ajax speelde vorig seizoen niet met een '6' maar Ten Hag heeft zelf aangegeven dat dit het komende seizoen anders kan zijn. Dat ze vorig seizoen niet met een '6' speelde kwam denk ik mede om het maximale uit Frenkie te halen. Ik denk dat als Eiting in de basis komt te spelen dit alleen zal zijn als Ajax terug gaat naar een systeem met een '6'. Als Ajax met een '10' blijft spelen zou ik Eiting niet in de basis zetten omdat hij de snelheid mist om de meters af te leggen die een linkercentrale middenvelder af moet leggen. Het lijkt me voor Marin en Vd Beek ook beter als Ajax weer met een '6' gaat spelen aangezien beide spelers het beste tot hun recht komen als half.
2 -2
mallerd
Hoge handelingssnelheid als er geen druk op je wordt gezet is wat anders dan hoge handelingssnelheid als je onder druk wordt gezet. Eiting zal het prima doen tegen de meeste eredivisie teams,
maar tegen teams die Ajax onder druk zetten vind ik hem gewoon te kort komen. Je ziet het nu al met Schöne in europese wedstrijden dat kan gewoon niet meer.
3 -1
Ozymandias
Ik ben het daar niet mee eens. Zoals Frenkie over Eiting zij is hij geweldig in het wegdraaien bij een tegenstander in zijn rug (wat hij doordat hij niet zo wendbaar is op techniek en intelligentie doet) waardoor hij juist goed is in het onder druk uitspelen.
2 -2
jaripettersson
We zullen zien mallerd.
2 -2
Ozymandias
Het lijkt erop dat Eiting en Schuurs ook fysiek een stap in hun ontwikkeling heeft gezet. Vorig seizoen viel het me al op dat Eiting het babyvet in zijn gezicht kwijt was geraakt maar zijn frame lijkt nu ook wat steviger. Schuurs heeft nog steeds dunne armpjes maar ook bij hem is zijn frame duidelijk wat breder dan aan het begin van het vorige seizoen.
3 -3
geDaante
Liever zie ik dat Eiting zich vooral richt op explosiviteit en wendbaarheid.
1 -1
BrandjeXL
Grappig. Hierboven zeg je dat Eiting goed is in weg- en opendraaien en nu moet ie weer werken aan zijn wendbaarheid. Altijd zo leuk om te lezen als mensen zichzelf vastlullen alleen maar omdat ze een bord voor hun kop hebben.
1 -1
geDaante
Zie de reactie van Ozymandias.
0 0
BrandjeXL
Nee reageer op jou.
0 0
Ozymandias
Eiting is niet zo wendbaar maar hij is op techniek en intelligentie toch goed in het wegdraaien bij een speler in zijn rug. Je moet de uitspraken van De Jong en Bijleveld over het wegdraaien van Eiting nog maar eens opzoeken. Beide noemde dat als zijn grote kracht. Terwijl het duidelijk is dat Eiting niet erg wendbaar is.
1 -1
Gonzalez75
Het gaat niet alleen om het fysieke het gaat vooral om spelinzicht. Stappen vooruit denken, je goed positioneel neerzetten. Als je dat beheerst, dan kom je al een heel eind in de goede richting.
1 -1
Ozymandias
Dat is inderdaad belangrijker (en dat had Eiting al onder de knie) maar extra fysieke kracht (als het niet ten koste gaat van wendbaarheid of explosiviteit) is mooi meegenomen. Eiting verloor te veel duels puur op fysieke kracht ondanks dat hij op intelligentie zijn duels goed aanging. Zoals je zelf zei kom je met spelintelligentie een eind in de goede richting maar spelers moeten altijd streven naar nog verder komen en voor Eiting is zijn grootste zwakke punt zijn matige atletische vermogen. Het is dus goed dat hij in ieder geval op het fysieke vlak een stap heeft gezet.
1 -2
Ajaxbrl
Hoe hebben ze die Magallan ooit kunnen halen!? Was de scouting aan de zuip in Argentine!? Hij is echt een gevalletje Sanogo, Kuffour, Gabrich, Lamprou... Alleen ietsje duurder...
8 -2
jeppas
Carel en Perr worden de positieve verrassingen voor de basiself Ajax 2019/2020!
7 -4
Aspers73
Ze kunnen voetballen, dat zeker. Maar op het niveau van vorig seizoen zal meer worden gevraagd.
2 -2
trodat4030
Het is onrealistisch om dat niveau opnieuw te verwachten als je 2 grootste talenten vertrekken voor monsterlijke bedragen. Denk je oprecht dat je die 1 op 1 kan vervangen? Voor een betaalbare prijs? Waarom zouden Barca en Juve die spelers dan niet hebben gehaald ipv de hele dure Matthijs en Frenkie?
0 0
Ajaxbrl
Ben van beide nog geen grote fan, verwacht dan ook veel meer van bijvoorbeeld Noa Lang..
2 -2
stopperspil
Schuurs nog wat tattoos en een andere kapper en het komt helemaal goed.
5 -1
Ajaxbrl
En nog even naar de zelfde sportschool gaan als De Ligt ;)
3 0
Caparzo
Magallán is waarschijnlijk gehaald omdat men hem verdedigend sterkt vond en men voetballend ontwikkelingspotentieel zag, beide komt nog niet uit de verf helaas. Misschien is verhuren een optie, hij moet minuten maken om zijn vertrouwen terug te winnen. Bij Pierie is het andersom, voetballend hoopvol, moet echter nog het verdedigen onder de knie krijgen, sowieso half jaar in JA eerst.
5 -1
Matzet
Je slaat de spijker op z’n kop. Overigens moest Schuurs vorig jaar ook wennen en oogde het fragiel. Inmiddels klopt hij aardig op de deur en verbaast het me niet als hij tweede man wordt op de RCV.
0 0
jaripettersson
Gewoon eerste man.
1 0
ajaxxcied4life
Indien Eiting dit niveau vasthoudt, wat vinden wij dan van een middenrif: Eiting, Marin, van de Beek?
3 -3
Aspers73
En lasse dan ? Ga er van uit dat Lasse gewoon gaat spelen.
0 0
Ajaxbrl
Misschien als iedereen blijft, zet Ten Hag bijv. Neres, Promes of Ziyech op 10 en Marin en Donny op 6 en 8...
0 0
altijdwelwat
Eiting moet ik nog zien , vind hem aan de bal goed genoeg maar zonder bal is het toch wel een heel ander verhaal. Voor wat betreft Marin echt nog geen enkel idee , maar als Vanaken 2 x op rij voetballer van het jaar word in België maak ik mij licht zorgen. Van de Beek had een top jaar , waarin veel mee zat vraag mij af of hij dat nog een keer kan herhalen.
0 0
Mikes
De voetballer van het jaar betreft 9 van de 10x niet de beste spelers van een competitie. Dit jaar stond Luuk de Jong tot de 32ste speelronde bovenaan (ik weet niet of hij hem ook gewonnen heeft). Daarnaast speelt land van afkomst ook een rol in zulke prijzen. Een Belg wint hem in Belgie toch iets sneller dan een Roemeen of een Noor of een Rus. In mijn ogen 3 betere middenvelders in België dan Vanaken.
1 0
Ozymandias
Eiting is goed in het drukzetten vooruit en bij Jong Ajax nam hij daar ook een leidinggevende rol in. Alleen wanneer Ajax als geheel niet goed drukzet zal het gebrekkige atletische vermogen van Eiting worden exposed. Het wordt met hem in het elftal dus nog belangrijker dat Ajax goed druk zet bij balverlies maar met Eiting als '6' zal dat waarschijnlijk ook (nog) beter gaan.
0 0
Ozymandias
Dat lijkt me een goed middenveld voor Ajax met drie complimentaire spelers die allen een hoge handelingssnelheid hebben maar ook elkaars zwakke punten aanvullen. Marin en Eiting hebben veel creativiteit in hun passing en Vd Beek heeft vorig seizoen laten zien erg goed tot zijn recht te komen in het laatste 1/3 van het veld (terwijl het al duidelijk was dat hij ook achter de bal goed tot zijn recht komt).
1 -1
Spuit11
Kik Pierie moet oppassen dat hij niet het lot ondergaat als Daley Sinkgraven.

Aan de bal weten zij zich goed staande te houden en draaien ze mee, maar als ze in de verdedigende rol worden gedwongen, wat tegenstanders van Ajax doen met hun tactiek, wordt het lastiger.

Duidelijk nog stappen maken. Krijgt hij die tijd?
Vooralsnog zou ik voor mijn gevoel Pierie niet opstellen in de aankomende grote CL-kwalificatie wedstrijden om die druk nog niet te brengen op die jongen.
1 -1
AFCA.
Waar anderen toch wat negatief zijn zie ik het wel erg positief in hoor.
Jensen, Eiting, Dest, Schuurs, Gravenberch, Lang, Danilo, Traore vind ik echt wel potentiële basisspelers die wat mij betreft veel minuten mogen gaan maken dit seizoen in Ajax 1.
2 -2
Schip
Niet negatief, integendeel, maar slechts twee dissonanten.
1 0
Vlieske
Gravenberch maak ik me juist erg veel zorgen om. Hij verdwijnt regelmatig zomaar ineens van de radar
2 -3
Mikes
Dat een jongen een blessure heeft noem jij van de radar verdwijnen? Heeft gewoon meer dan 30 wedstrijden gespeeld bij Jong Ajax. Ja het was wisselvallig, ja het was soms heel erg goed.
1 0
Ozymandias
Hij is momenteel niet (wedstrijd)fit maar wanneer is hij verder dan "zomaar van de radar verdwenen"? Afgelopen seizoen speelde hij in totaal 32 wedstrijden en op de eerste wedstrijd van het seizoen na (toen hij nog niet fit was omdat hij nadat hij met het eerste mee had gedaan in de voorbereiding op vakantie werd gestuurd omdat hij voor de voorbereiding het EK o17 had gespeeld en dus nog geen vakantie had gehad) was hij alleen niet beschikbaar voor Ajax als hij met Oranje o19 mee moest doen.

EDIT: Ik had het fout, hij is nog twee wedstrijden niet beschikbaar geweest door een blessure maar ook dat lijkt me niet "van de radar verdwijnen".
1 -1
Ajax4life16
Hij bedoelt dat Gravenberch te vaak onzichtbaar speelt
0 0
MK77
Wie gaat de strijd om de 2e keepersplek winnen?
0 0
altijdwelwat
Zolang de eerste maar blijft vind ik alles prima...,
0 0
ST
Thijs Zwagerman is het beste paard van stal bij Ajaxshowtime. Top artikel weer! Magallan zou ik proberen te verhuren. Alvarez zo snel mogelijk kopen. Pierie backup van Blind. Martinez backup Nico.
5 -1
Schip
Pierie is echt nog geen stand in hoor, dan moet je basiswaardig zijn. Verdedigend is het erg zwak. Dat staat garant voor tegengoals op deze manier. Dat wordt JA waar hij verdedigend stappen moet zetten.

Opbouwend kan hij met gemak mee. Maar als je verdedigend zo makkelijk te verschalken bent - en dat beeld hebben we het hele vorige seizoen al gezien - kun je niet in de basis, ook niet als stand in.
2 0
MK77
Pierie heeft echt nog een jaar JA nodig. Dan zijn Schuurs, Veltman, Blind, Martinez (en evt Alvarez) de poppetjes om de CV plekken in te vullen.
3 0
bojansuarez
Voor Eiting wordt dit seizoen cruciaal, hij moet echt zijn stempel gaan drukken anders wordt het volgend seizoen gwn verhuren. Ik denk zomaar dat Traore de verrassing van het seizoen kan gaan worden. Vindt m heel compleet als spits, als je die assists van hem ook ziet kan je opmerken dat ie echt overzicht en gevoel in zn poot heeft. Ook Schuurs en Dest doen het tot zover voortreffelijk. Verder ben ik heel benieuwd naar Marin en over Magallan kunnen we het allemaal eens zijn, die kan er niets van. Feit dat de fans van Boca blij waren met zijn vertrek had al waarschuwing moeten zijn...
2 0
insectenverdelg
positioneel kan Traore nog duidelijk verbeteren. Maar hij heeft verder idd bijna alles om een groot succes te worden als Ajax spits
0 0
Schip
Geen verrassingen, dit was precies zoals de vorige wedstrijden ook gingen qua individuele prestaties. En dat geeft te denken over Pierie en Magallan. Wel lekker dat Schuurs de schroom een beetje van zich af aan het gooien is en Eiting er weer aan komt. Als die laatste meer gif in zijn spel krijgt, is hij een prima 6.
1 0
altijdwelwat
Noa Lang is wat mij betreft tot nu toe de man , tegen Quick in 45 minuten betrokken bij 4 goals , en gister had hij een groot (4 x) en iets kleiner aandeel (1x) bij alle 5 de goals in 60 minuten. Dat zijn prima cijfer die zijn creativiteit maar ook zijn goede overzicht en passing aantonen. Eiting ook een prima eerste wedstrijd na zo lang afwezig te zijn geweest , Schuurs speelde wederom een goede wedstrijd en Traore en Dest kloppen hard op de deur van de A-selectie. Weet iemand wat Gravenberch heeft ?
4 0
ditisdebeslissing
jongens morgen Matthijs gewoon op de training.
1 0