Volop voordelen Sparta in samenwerking met Ajax

BVeenstra, 06-07-2019 om 13:30, 5879 views, Sparta Rotterdam |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Menigeen zal het zich de laatste tijd geregeld hebben afgevraagd: wat zijn voor Sparta nou de voordelen van de samenwerking met Ajax? Op de website van Sparta Rotterdam vertellen Sparta-directeur Manfred Laros en hoofd jeugdopleiding Dolf Roks over de voordelen voor de Rotterdamse club.

'Laten we nogmaals benadrukken dat we uitsluitend samenwerken in de jeugdopleiding. Ajax heeft geen enkel recht om zich te mengen in ons beleid, onze besluitvorming, op geen enkel gebied', begint Laros, die aangeeft dat het puur een voetbaltechnische samenwerking is voor jeugd tot en met vijftien jaar op het gebied van opleiding, training en scouting. 'Het voordeel voor Sparta is, dat het vertrek van talent naar Ajax ingeperkt wordt (maximaal drie spelers per jaar) en dat Sparta een vaste vergoeding ontvangt, die zij direct in haar jeugdopleiding investeert. Daarnaast zijn er ook afspraken gemaakt over eventuele doorverkooppercentages.'

Roks vervolgt: 'Daarnaast kunnen jeugdspelers van Ajax de overstap terug maken naar Sparta, zonder dat wij daar een vergoeding voor hoeven te betalen en wellicht wel het belangrijkste is, dat wij gebruikmaken van het netwerk van Ajax. Zij hebben het grootste scoutingsnetwerk in Nederland en spelers die voor ons interessant zijn in de regio worden door de scouts van Ajax gedeeld met ons. De eerste concrete voorbeelden zijn er al.'

Voor Ajax is het voordeel dat het geografisch gebied aanzienlijk groeit. 'Ajax heeft dus het recht om maximaal drie jeugdspelers over te nemen per jaar, waar dit normaal gesproken onbeperkt was', zegt Roks. 'Wij houden ze natuurlijk het liefst bij Sparta en zullen daar ook alles aan doen. Echter, pas vanaf het moment dat een jeugdspeler 16 jaar wordt, kunnen wij ze wettelijk en reglementair een contract aanbieden. Dat blijft een belangrijk aandachtspunt', aldus de hoofd jeugdopleiding, die merkt dat de naam Ajax ook meetelt. ' Daarnaast is het ook zo dat de aantrekkingskracht van de Sparta Jeugdopleiding groter is door samen met Ajax op te trekken. Jeugdspelers die een keuze kunnen maken tussen meerdere BVO’s kiezen nu wellicht eerder voor Sparta dan voor een andere club.”

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JariJari
Wat is het voordeel voor Ajax? Lijkt alsof wij alleen rechten inleveren.
0 0
Ferd
Jonge talenten uit Rotterdam komen niet naar Amsterdam op 12 jarige leeftijd. Als Ajax ze nu scout, dan worden ze bij Sparta gestald.
0 0
JariJari
Maar daarna mogen ze er maximaal 3 per jaar over nemen, terwijl dat onbeperkt is voor andere NL teams, moeten ze er veel meer voor betalen dan andere clubs en heeft Ajax geen voorrang op andere clubs. Ondertussen hoeft Sparta Ajax niet te attenderen op talenten.

Wat is het voordeel voor Ajax?
0 0
Ferd
Omdat ze anders bij andere clubs belanden, waar Ajax geen zicht meer op ze heeft. En waarbij het maar de vraag is of clubs meewerken, iets wat Sparta wel doet.

Ik kan me trouwens geen seizoen herinneren waar Ajax meer dan 3 jeugdspelers van Sparta overnam. Dus dat aantal maakt niet zoveel uit.
0 0
Terranova
Repost?
0 0