Renard: 'Vorm Ziyech nam tijdens groepsfase af'

JesseTH, 05-07-2019 om 23:45, 10680 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Herve Renard is licht kritisch op de vorm van Hakim Ziyech op de Afrika Cup. Vrijdagavond kende de aanvaller annex middenvelder een ongelukkige rol bij de uitschakeling van Marokko en daarover liet de coach zich na het duel kort uit. Wel zoekt de trainer de schuld vooral bij zichzelf.

'We hebben niet de juiste oplossingen gevonden', concludeert Renard op de persconferentie na afloop van het duel, geciteerd door Voetbal International. 'We hadden alle scenario's klaarliggen. We waren niet goed genoeg. Daar ben ik verantwoordelijk voor. Dat wil ik graag zeggen. Ik heb verloren.'

Diep in de blessuretijd leek Marokko er alsnog met de overwinning vandoor te gaan. De ploeg kreeg een penalty, te nemen door Ziyech. De Ajacied had pech en trof de paal, maar Renard zag eerder al dat de technicus niet in vorm was. 'Ziyech was perfect bezig tijdens het trainingskamp, maar tijdens de groepsfase nam zijn vorm af.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Renard moet niet zo naar doen
0 0
Hollister
Lekker man..... grotere kans op blijven van Ziyech en deze man moet gewoon ff na zo n topweekend 3 weekjes rust pakken ... wk lang seizoen en Africa cup.. hakt er in.. frisse kop in aug beginnen bij Ajax.. nu neres en Van de Beek nog behouden we kunnen het verlies goed opvangen met aankopen
1 -1
Puurvoetbal
Beetje kritisch zijn is er op dit forum zeker niet bij. Nou, meneer Ziyech heeft het voor Ajax ook verneukt tegen de Spurs hoor. Iedereen lijkt dat vergeten te zijn.
1 -1
wendoo9
Ik ben een fan van Hakim, maar Puurvoetbal heeft wel gelijk. Met zo een traptechniek had hij wel 1 van de 4 dotten van kansen mogen verzilveren tegen de Spurs voor een speler van zijn kaliber.
0 0
Bky
Doe eens niet, stop met praten over die wedstrijd.
0 0
RedFeather
Lopende band falen deze man.
Wordt vervangen.
0 0
Aad82
Ziyech heeft bijna 3 weken vakantie gehad van Renard, vanwege zijn zware seizoen. Vanaf medio mei tot en met 6 juni. Dat is heel erg veel.

Hij meldde zich volkomen uitgerust en wel op het trainingskamp van Marokko in Rabat. Dus het klopt wanneer Renard zegt dat Hakim super in vorm was tijdens het trainingskamp, hij was immers goed hersteld van het zware seizoen.
1 -1
Aad82
Hakim is echt een drama voor Marokko, dat ga ik niet meer ontkennen. Ik begrijp onze supporters nu ook veel beter die hem vorig een flinke douw gaven. Dat heeft hij kennelijk nodig, anders presteert ie geen ene flikker. Hij omringt zich continu met zwakbegaafde en in Gucci kleding gehulde jongens die hem continu veren in de reet steken en nooit kritiek geven.

Hakim Ziyech voor Marokko op eindtoernooien:

3 WK wedstrijden: 0 goals en 0 assists.

4 Afrika Cup wedstrijden: 0 goals en 0 assists.

Echt beschamend slecht gewoon en ik weet hoe het komt: Niemand in Marokko durfde kritiek te geven op hem en dan krijg je een hele nare, vervelende Hakim op het veld te zien met die ongeïnteresseerde houding van hem.

Hij gaat het nooit maar dan ook nooit redden bij een grote club uit Spanje, Duitsland of Engeland. Ajax is zijn plafond. Is voor de rest geen schande, want Ajax is de mooiste club op aarde.
3 -3
Middenweg401
Wat een onzin. Zeker als je het WK er bij haalt (dat ik wel goed gevolgd heb). Ik denk eerder dat hij te hard wilde dan dat hij ongemotiveerd was.
1 -1
ziz0u.
Hij was ook wel weer ouderwets slecht met waardeloze schoten en onbegrijpelijke passes..
0 0
Lane 8
Hakim kan gelukkig lekker uitrusten nu en fris aan het seizoen beginnen. Van potjes tegen benin word je ook niet blij
0 0
Ajacied33
Oprotten met deze zelfingenomen kut kwal. We hebben een echte trainer nodig, geen gast die zichzelf heel wat vind en voor de dug out staat alsof het een model is. Dit zei ik overigens ook vorig jaar toen we beter als Spanje en Portugal waren op het WK. Ziyech is gewoon op, lekker makkelijk om hem de schuld te geven nu. Al is de deceptie wel groot nu
2 0
iammike
Blijf erbij dat hij gewoon in oranje had moeten spelen i.p.v. bii dit stelletje halve die blij mogen zijn dat se profvoetballer zijn geworden. Zo een Afrika cup is toch wel het laatste waar je aan wilt meedoen. Kan me niet voorstellen dat je gelukkig wordt van voetballen in een malaria gebied op een woestijnveld met 21 houthakkers om je heen.
6 0
Ajacied33
Moeilijk he mensen respecteren en mensen in hun waarde laten. Halve gare dat ben jij loser
0 0
iammike
Lekker 2 weken op vakantie Hakim en daarna weer naar onze mooie club waar je wel gewaardeerd wordt!
1 0
Duif63
Ziyech zou eigenlijk een dikke maand vakantie moeten krijgen, maar die tijd is er niet.
1 0
b.hulshof
Vorig jaar een wk daarna gelijk voorronde cl en vervolgens weer een heel lang seizoen met bizar veel wedstrijden. Dan is het echt een schande zo' n opmerking van een trainer na zo' n enorme domper. Ziyech verdiend nu gewoon 3 weken rust en hopelijk een mooie transfer. Maar het zou nog mooier zijn als hij nog een jaar bij AJAX blijft.
4 0
Mirella1984
helemaal met je eens (y)
0 0
Schip
Dan is dan twee keer achter elkaar dat deze trainer zijn sterspeler uit vorm weet te krijgen na een subliem seizoen. En dan ook nog toegeven dat in de voorbereiding de vorm top was. Ziyech scoorde ook nog een belangrijke treffer.

Zowel fysiologisch als tactisch een absolute ramp deze trainer. Spelers uit vorm krijgen en geen eenheid ervan weten te maken. Jammer voor Hakim, had hem een mooi toernooi gegund.
2 0
gi0vanni
Vorm groepsfase nam af nadat we besloten om spelers die al te veel hebben gespeeld op te stellen. Vakantie is voor watjes volgens de FIFA, daarom gewoon een paar extra toernooien erbij elke zomer.
3 0
VIPete
Ziyech is een gevoelige jongen, met weinig zelfkritiek. Maar waarom ik groot fan van Hakim ben is zijn liefde voor t spelletje. Je zult hem nooit zien sjokken, maar strijk hem niet tegen de haren in.
1 -4
gras
Waar komt die zelfkritiek nou weer vandaan? En waarom denk je dat hij van een spelmaker met een vrije rol bij Twente in zijn eerste jaar bij Ajax totaal transformeerde in een middenvelder die heel veel controlerend werk deed? Klinkt niet als een speler die vond dat hij al goed genoeg was en geen kritiek duldde op zijn spel.
2 0
Mike1
Als je als trainer vindt, dat Ziyech’s uit vorm is, moet je je verantwoording pakken en hem geen penalty laten nemen
1 0
Lagasj
Er zijn maar weinig mensen die Ziyech begrijpen, deze coach al helemaal niet.
Komt bij dat hij in een heel zwak elftal moet spelen.
Dat is een van de redenen dat ik Ziyech nog lang bij Ajax zie spelen.
Hij heeft hier plezier in het spelletje en wordt door de club en het publiek goed begrepen en gewaardeerd.
En terecht!
3 -1
rsvh88
Ziyech lekker 3/4 weken op verdiende vakantie!! En dan zie ik hem heel graag bij ons weer aansluiten.
4 -1
Rik428
Eigenlijk zegt hij niet zoveel verkeerd, de verontwaardiging is wel erg groot hier... Benieuwd hoe Ziyech dit oppakt, kijken of hij qua incasseringsvermogen ook gegroeid is. Dat is wel nodig als je naar Engeland of Spanje wil
1 -5
Chesterson93
Wat lul je maf? Deze vent heeft een verleden met Ziyech en wilt praten over het afnemen van zijn vorm? Nog steeds de beste, want hij zet niemand op zijn positie. En dan ga je kritiek leveren na verlies? Makkelijkste wat er te doen is.
0 0
Wesl
Dat je dit zegt over je eigen speler.. Hij wil zijn eigen hagje redden.. Best wel triest..
4 0
3*stars*3
Alles heeft een reden.
Renard mag ook hebben over lange seizoen van Ziyech.
Heeft zeker een rol gespeeld.
Dat Ziyech die bal niet over/naast schoot maar op de paal, was ook gewoon pech.
Wel erg klote voor hem want het afzeiken op hem gaat weer beginnen.

Lekker rust pakken en hopelijk weer met Ajax knallen.
3 0
..::Rootje::..
Moest je hem maar niet zomaar opstellen in een wedstrijd waarin vrijwel niets op 't spel staat.
Zo had ie nog wat broodnodige rust kunnen pakken.
0 -1
Mocrodammerr
nee renard! jouw vorm nam af.. hoe haal je het on je hoofd om met Dirar te starten ipv mazraoui. hoe haal je het in je hoofd om met "long ball" Da Costa te spelen. waarom ga je niet met extra aanvaller spelen nadat benin met 10 man kwam te staan.. je bleef met een blok op middenveld en 4man achterin. bij iedere aanval stond nesyri alleen in de 16.. bedankt voor je diensten maar tijd om gauw te vertrekken
3 0
Ferd
Plus: waarom laat je een speler die niet in vorm is on godsnaam een penalty nemen?
0 0
Ajax114
Omdat hij extreem defensieve coach is. Volgens mij moeten de marokkaanse spelers juist lekker aanvallen.
0 0
Mikee
Hakim heeft gelukkig wat meer wedstrijden gevoetbald dit seizoen waarbij hij wil op waarde is geschat en in zijn kracht is gezet. Heeft hem ook mega veel kracht gekost om dergelijk niveau te halen.

Misschien moet hij daar wat beter naar kijken voordat hij z'n opmerkingen plaatst, zelfvoldane tobcoach.
1 0
Hans Kraay Jr.
Zwakte bod van een coach zeg je spelers publiekelijk afvallen.
1 0
Patje kluivert
bod?
0 -4
GrandMasterFlex
Ja zwaktebod, maar bod is bod
1 0
Amsteraaij
ja zwaktebod. Prima nederlands
2 0
GrandMasterFlex
Hahaha ja ik dacht ook al oké bijzonder :)
1 0
robinozzi
Wat een kut team dat Marokko. Je gunt Ziyech zoveel beter
2 0
didierajax020
Off:

BREAKING: Marc #Overmars gevraagd als opvolger van Pep Segura bij @FCBarcelona. Maar directeur #Ajax zegt ‘nee’ tegen TD-schap oude club. Heeft zich gecommitteerd aan Erik ten Hag en is een man van zijn woord.
https://www.telegraaf.nl/sport/669556763/overmars-zegt-nee-tegen-barcelona … #Ajax
2 0
BennJii020
Geweldig!
1 0
AjaxDaniel
Die zogenaamde 'vrienden' van ons proberen ons helemaal leeg te roven. Ik wist niet dat dat onderdeel was van een 'vriendschap
5 0
Sterretje73
Sjezus wat een vrucht van een eikeboom...die man is de naam coach totaal niet waard.
0 0
Labrador
Wat een kut opmerking
0 0
talent020
het blijft een rare snuiter die bondscoach
3 0
Patrick78
Deze man is.een idioot..
3 0
GrandMasterFlex
Wat een triest figuur ongelooflijk.
2 0