'Gat tussen vraag en aanbod omtrent De Ligt is groot'

BVeenstra, 05-07-2019 om 07:05, 10957 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Algemeen Dagblad laat vrijdagochtend weten dat het onderhandelingsspel tussen Ajax en Juventus omtrent de transfer van Matthijs de Ligt in volle gang is, maar het gat tussen vraag en aanbod zou op dit moment nog groot zijn. Het tot nu toe geboden bedrag - 65 miljoen euro inclusief bonussen - ligt ver af van de wens van Ajax.

De Amsterdamse club was in de afgelopen weken in afwachting van het eerste officiële bod van Juventus. In de media wordt al langer geschreven dat De Ligt persoonlijk akkoord is met Juventus en in die berichtgeving werd aangegeven dat een overeenkomst tussen de clubs een formaliteit zou zijn. 'Maar daar is allerminst sprake van', zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Waar Juventus tot nu toe niet verder komt dan een bedrag van 65 miljoen euro (inclusief bonussen) denkt men bij Ajax aan een bedrag richting tachtig miljoen euro. Hier hangt volgens de ochtendkrant een opvallende geschiedenis aan vast. In de zomer van vorig jaar stond Ajax open voor een afspraak met De Ligts zaakwaarnemer om een transfersom vast te zetten op zeventig miljoen euro. Dat aanbod werd weggewuifd door de spelersagent. Na het afgelopen goede seizoen van De Ligt en de groei van de transfersommen wereldwijd zet Ajax logischerwijs nu nog hoger in.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Peteronline
misschien had Ajax in het begin al een prijskaartje moeten hangen van 90 miljoen om de nek van De Ligt.....laat de europese top maar onderling knokken voor ons talent
0 0
MPAjax
"grote" clubs stellen zich als sluw en achterbaks op, willen beste speler van ons oppikken voor helft de waarde en verwachten dit zelfs en anders spelen ze onzin berichten via de media om de prijs omlaag te krijgen

ajax moet denken hij hoeft niet weg dus laat ze maar over de balk komen we willen ze niet beter maken dan ze al zijn en zeker niet beter dan ons, straks staan ze nog tegenover ons met onze beste verdediger in de halve finale CL

UEFA had ze nooit zo mogen bevoordelen financieel gezien want het zijn nu geen goede handelspartners meer, die regels in eigen land zouden ook int. moeten gelden, laat ze maar hun eigen goede spelers opleiden en anders pech gehad!
0 0
fanforeffer
Het eerste gedeelte van mijn om 13.21 gedane voorspelling komt al uit !
0 -1
B.dykstra
Durf te wedden dat Ajax zich laat pakken die spaghetti vreter weet precies wat hij doet.
Normaal onderhandelen eerst de clubs.nee die geldwolf praat eerst met de club( wat Ajax niet moet accepteren) en nu is hij warm voor Juventus,en krijg je scheve gezichten.
Dat wordt dus 68 miljoen + bonussen loop je toch maar 20 miljoen mis door die Italiaanse spaghetti vreter of tewel geldwolf.
1 -1
Peteronline
tja, ben er ook bang voor, De Ligt is al persoonlijk accoord....nou tel uit je winst. Juve lacht !
0 0
niquedegraaff
Nog niet groot genoeg. Dat het gat wat groter mag groeien want dan speelt Mathijs gewoon bij Ajax aankomend seizoen.
1 0
fanforeffer
IIk zie al een hoop narigheid ! Er komt een patstelling dan komen er meer geintreseerde clubs , dan komt er een pers bericht dat De Ligt teleurgesteld is in Ajax. Conflict situatie minder geld voor speler en club , Rioolrat de lachende derde !
2 -2
AlexIbarra
Juve tegen PSG: 'Het duurt wel lang met dat arrogante kutventje en dat cluppie van hem, he?'
PSG: 'Inderdaad, hij is gierig ook. Een echte geldwolf.'
Barca: 'En dan die oetlul van een zaakwaarnemer van hem, smerige pizzavreter...'
Juve: 'Hee, ff een beetje rustig aan he?'
United: 'Zullen we hem allemaal gewoon lekker niet halen, die snotneus?'
Allen: 'Haha, ja man! Dan moet hij nog een jaar bij Ajax blijven, net goed!'

Wishful thinking...
4 0
Ar
Btw: PSV huurt nu voor een jaar een back van Valencia, die een contractuele verkoopclausule heeft van 80 miljoen (wat PSV dus nooit kan betalen). Dat gastje is 21 jaar, heeft 43 wedstrijden gespeeld, was afgelopen jaar vooral bankzitter, en moet dus al 80 miljoen kosten.

Leuke bijkomstigheid: PSV ziet daar nooit een cent van, en leidt dus na Angelino opnieuw op voor een buitenlandse grootmacht. Investeringen zonder winst.
0 -1
BrandjeXL
Beste Ar,
Het is hier al vaker uitgelegd dat clubs in Spanje, Portugal en ook Brazilië verplicht zijn om ontsnappingsclausules in contracten op te nemen. Zo is die van Messi, even uit het hoofd, een (half) miljard
4 0
Ar
Ja, dat weet ik. Het ging me meer om de bijkomstigheid. Pisv dat opleidt voor een buitenlandse grootmacht, een investering zonder winst.
0 0
koetje
Hij moet geen 80 mio kosten maar dat is de maximale afkoopsom. Dat zijn ze verplicht op te nemen.

Promes had ook zoon clausule maar dan >120 mio
1 0
BrandjeXL
Minimale afkoopsom. Wel het maximale wat Valencia in dit geval kan krijgen maar 80 miljoen is minimaal het bedrag om zijn contract af te kopen. Clubs mogen immers meer bieden.
0 -2
AFCAjax
Of je snapt er helemaal niks van of je legt het totaal verkeerd uit. neem aan dat laatste aangezien je hieronder meegaat in een juiste uitlegging.

80 miljoen is niet het minimale bedrag om zijn contract af te kopen. Je kan z'n contract afkopen voor 1 miljoen als de club daarin meegaat, vanaf 80 miljoen heeft de club geen recht meer om het bod te weigeren.
0 0
BrandjeXL
Dus is die 80 miljoen het minimale waar Valencia geen nee tegen KAN zeggen. Mijn god, het wordt echt dat de rekentoets weer wordt ingevoerd op school. Nog erger, jouw niveau gaan we komende 8 weken krijgen. Laat aub de vakanties snel voorbij gaan.
1 -1
AFCAjax
Dit heeft vrij weinig met rekenen te maken, bovendien ligt mijn schooltijd ver achter me, het is nooit te laat om wat te leren natuurlijk, maar in deze is het niet relevant.
Je kunt niet beweren dat mijn uitleg niet klopt en dus niet begrijp wat iets simpels als een verkoopclausule inhoud, als jij denkt dat jouw post hetzelfde beweert en ik niet begrijpend kan lezen is dat wat anders, maar hoe ik het zie:

De comment waar ik op reageerde spreekt zichzelf tegen.
Volgens deze comment kan valencia maximaal 80 miljoen krijgen en 80 miljoen is ook het minimale bedrag dat nodig is om zijn contract af te kopen. op basis van pure logica zou je dan enkel en alleen 80 miljoen voor de speler kunnen krijgen.
Maar daarna word nog gezegd dat een club meer kan bieden wat de eerste bewering tegenspreekt.

Ik zeg niet dat jij niet begrijpt hoe het zit, ik zeg alleen dat je tekst het verkeerd uitlegt.
0 0
EuforischeRealist
Rekentoets of begrijpend lezen maar een paar bijlessen in de vakantie zouden geen kwaad kunnen bij hem.
0 0
trodat4030
Jullie leggen het beide niet helemaal goed uit, want Valencia mag hem ook voor minder verkopen als ze dat willen (dat gebeurt vaker dan dat het bedrag dat in het contract staat daadwerkelijk neergelegd wordt). Het enige dat dat bedrag betekent is dat Valencia om de tafel MOET als het geboden wordt. Ze mogen een transfer niet weigeren als dat bedrag geboden wordt en de speler die stap wil zetten. Verder is men vogelvrij om idd meer te bieden dan dat bedrag, maar ook om minder te accepteren.

Neymar is een goed voorbeeld, had een clausule van 222 milj (Barca dacht, dat gaat toch niemand betalen, daarom zijn die bedragen vaak ook zo onrealistisch), wilde hem ook niet verkopen, maar door de clausule waren ze het verplicht te accepteren. Zó werken afkoopclausules.. Het is een nadeel voor clubs als een clausule verplicht is en daarom snap ik ook niet dat sommigen dat hier in NL willen invoeren. Nu kun je ten alle tijden elk bedrag weigeren als je een speler per se niet wilt verkopen.
4 0
BrandjeXL
Ik leg het prima uit alleen in minder woorden dan jij. ;)
0 0
trodat4030
Naar mijn mening niet, jullie kijven over minimaal en maximaal, maar een transferclausule is gewoon een verplichting voor de club, als bedrag X geboden wordt en de speler wil daar heen, MOET de club dat bedrag accepteren. Dát is wat een clausule inhoud.. ;-)
0 0
BrandjeXL
Dat zeg ik dus. Die 80 miljoen is het MINIMALE bedrag waar Valencia geen nee tegen kan zeggen.
0 0
de-Ajacied
Belachelijk bedrag. Je gaat toch niet voor de meest gewilde speler van Europa een korting van 40% eisen?
Ze hebben ons al een keer bestolen in 1996
2 0
PJK54
Natuurlijk ook een flut aanbieding waar Ajax nooit mee akkoord moet gaan Matthijs is veel meer waard als dat. Nu is alleen de vraag wat Matthijs er van vindt want mocht dit mislukken dan krijgen we wel een gefrustreerde speler in de selectie tenslotte was hij al rond met Juve en had een behoorlijk jaarsalaris.
Ik gun Matthijs natuurlijk zijn transfer en hoop dat Ajax hieraan wel haar medewerking wil verlenen maar niet voor een "fooitje".
2 0
Siemmie
Ik denk niet dat Matthijs iemand is die gaat dwarsliggen als de transfer in de soep loopt. Matthijs kennende zet hij zich daar wel overheen en gaat hij zich weer 100% inzetten voor zijn geliefde Ajax. Maar goed, Matthijs kennende zou hij ook nooit voor Raiola kiezen...
0 0
PJK54
Ik las net dat hij hoe dan ook naar Italië wil dus gaat mijn voorspelling van een gefrustreerde speler aardig waarheid worden. Ik begrijp zijn standpunt maar hij moet ook aan de club denken die hem groot heeft gemaakt.
0 0
Siemmie
Daarom zeg ik: ik ga er niet vanuit dat Matthijs gefrustreerd blijft en kut gaat doen. Hij weet heus wel waar hij vandaan komt en welke club in zijn hart zit.
0 0
Yohan
deadline Ajax: voor vrijdag 12 juli een bod van 87 miljoen euro
daarna wordt de Ligt per dag 1 miljoen euro duurder
1 -1
MPAjax
87 is te voorzichtig wat mij betreft als andere clubs boven dat bod zitten omdat ze opbieden is dat helemaal niet vreemd
1 0
Yohan
ja van mij mag De Ligt minstens 100 opbrengen maar ja...
ik ben maar Yohan he..
0 0
ETM
Ik denk dat er nog een andere club komt die met De Ligt wegwandeld. Ik gok Real Madrid. Zomaar mijn gevoel erover.
0 0
MPAjax
eens, hij hoeft niet weg, is pas 19 dan moeten maar het bedrag neerleggen dat gevraagd wordt anders lekker blijven

minimaal 100 miljoen excl. bonussen, dat is marktconform
3 0
31xAjax
Marktconform is wat er op de markt geboden wordt en niets meer., nu dus 67M volgens het gerucht. Cataloguswaarde is iets heel anders maar ook geen 100M.....
0 -5
Raoul14
Wat ben jij simpel zeg....
1 -1
31xAjax
Simpel is om anderen te (dis)kwalificeren ipv een inhoudelijke reactie te geven.....
1 -1
BrandjeXL
Waarom nu gelijk weer met zulke termen komen. Nergens voor nodig.
4 -1
JPM
Bijzonder domme opmerking dit - ik zou nog even de definitie van marktconform opzoeken voordat je raaskalt.
4 -1
31xAjax
de Markt bepaalt nu 67M, of heb ik een hoger bod gemist?
1 -5
MPAjax
bedragen die geboden worden voor jonge spelers met halve finale champions league en europa league finale ervaring dan zit je rond het bedrag dat ik noemde

weet niet waar je dat 2017 transferbedrag vandaan haalt, "grote" clubs willen zo goedkoop mogelijk inzetten om zoveel mogelijk winst eruit te halen of teken/ contractkosten te drukken, dat is niet ajax hun probleem

ze kunnen bieden wat ze willen maar ajax hoeft niet akkoord te gaan als de speler niet weg hoeft of wilt, de zaakwaarnemer is slechts een doorgeefluik en geen beslissende factor anders moet hij ontslagen worden, advies is geen verplichting
0 0
31xAjax
wat een onzinnig onsamenhangend verhaal terwijl ik alleen het bedrag noem uit het artikel dat Juve nu geboden heeft. Verder alles goed?
0 -1
JPM
Man, man, man...
1 0
BrandjeXL
Marktconform is in overeenstemming met de markt , in de markt gebruikelijkel, in overeenstemming met andere aanbieders. In de voetballerij gaat dit zelden op want het is "eigenlijk" wat de gek ervoor wil geven.
0 0
31xAjax
En dat is nu 67M, toch?
0 0
BrandjeXL
Nee vriend. Een bedrag wat geboden wordt hoeft het persé marktconform te zijn. Om tot een marktconform bedrag te komen heb je vergelijkingsmateriaal nodig en dat is in de voetballerij onmogelijk want waar vergelijk je mee? Vergelijk je je vraagprijs bijvoorbeeld met Mbappé omdat hij en de Ligt beiden golden boy winnaars zijn of vergelijk je De Ligt met VVD omdat het beiden Nederlandse verdedigers zijn. Of vergelijk je De Ligt met Joa Felix omdat het beiden supertalenten zijn van 19 jaar oud. Dus daarom zeg ik dat markrconform in de voetballerij niet bestaat want elke speler heeft andere eigenschappen.
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
De 'markt' is natuurlijk stukken groter dan dit openingsbod van juve. Dus technisch gezien heb je misschien wel meer dan 100 hogere biedingen, die samen de markconforme prijs van een dergelijke speler bepalen gemist ja..
0 0
Sluk
Soms vraag ik me wel eens af of ik een uitgekotste fatsige pizzabakker zou willen zijn als ik er miljoenen mee zou verdienen.
1 0
Neressie
En boven alles die de club die hem heeft gemaakt tot wat hij nu is een poot uit wil draaien. Vind ik van de Ligt niet heel netjes dat hij zich daarover niet duidelijk uitspreekt. Mocht het echt zo zijn dat dit een spelletje is van rioola
1 0
Suarez16_
De Ligt en Ronaldo bij corners. Dat gaat dodelijk worden.
0 -3
Neressie
Ik gun heel dat juventus de Ligt niet meer.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Interesseert me geen reet... Zie hem liever dodelijk met een Ajacied in de 16.
3 0
Schip
Ik denk dat Juve uiteindelijk wel zwicht, omdat de druk vanuit de eigen achterban te groot is om De Ligt mis te lopen. Men wil de CL en zonder toptransfers gaat dat niet lukken.

Maar ik lach me echt suf als het niet lukt. Dan staat Raiola met lege handen. De Ligt is prof genoeg om nog een jaar te vlammen in aanloop naar het EK bij Ajax en in de CL. Wel erg benieuwd of en wie dan het honorarium van Raiola betaalt.
1 0
EuforischeRealist
Juve heeft met het (transfervrij) aantrekken van Ramsey en Rabiot zich ook al redelijk versterkt op het middenveld en de verdediging met Pellegrini. Het is dus niet zo dat ze met de handen in het haar zitten of dat de aanhang ze het mes op de keel zet. Ik geloof best dat ze de komende dagen meer gaan bieden, maar dit kan er zo maar 1 van de lange termijn worden. Ik hoop dat De Ligt op een gegeven moment met de hand op tafel slaat en zegt nu of nooit, maar dat is eigenlijk tegen beter weten in.

Raiola behartigd de zaken van zoveel spelers dat hij echt niet lang wakker gaat liggen van een transfer die een seizoen later plaatsvindt die schuift gewoon bij de volgende club aan voor de volgende speler(s).
0 0
Schip
Een club als Juventus zit sowieso niet met het handen in de haar wat de defensie betreft. Dat is een van de beste van Europa/wereld. Het zegt echter genoeg dat ze niettemin een bod doen op het grootste Europese (verdedigende) talent.

Men wil dus nog beter en meer. Die druk komt door de wens de CL te winnen en die is er ontegenzeggelijk. Daaraan doet een goede bezetting van de defensie echt niets af. Men wil transfer statements maken. Anders haal je een Ronaldo ook niet voor een godsvermogen, waar je niets meer op kunt verdienen behalve merchandising.

En Riaola heeft al genoeg geld. Die hoeft het daar niet meer om te doen. Maar de transfer van De Ligt verpesten gaat hem schade opleveren. Iedereen ziet dat dit zijn werk is.
0 0
JPM
Maar die 80m die Ajax verlangt, is dat inclusief of exclusief bonussen?

Graag exclusief, thanks.
2 0
ratje
Als Atletico een verdediger voor 80 miljoen verkoopt aan Bayern is De Ligt, het grootste verdedigende talent ooit, zeker 100 miljoen waard.
2 0
Joseph
Juventus dacht gewoon dat ze Ajax een poot uit konden draaien door eerst de Ligt en Raiola gek te maken met hoge bedragen.

Mis, Ajax laat zich niet naaien, het ia de hoofdprijs en anders nog 2 jaar bij Ajax!
1 -1
Leprechaun
Ik denk echt dat het een één-tweetje tussen Raiola en Juve is geweest. Die doen al zo lang succesvol zaken met elkaar.
0 0
MankeNelis
Dus bestaat er een kans dat het afketst. Je weet alleen niet wat er waar is.
0 0
kaashaas
Stoppen.. niet te koop.
3 0
Amsteraaij
65 inc bonussen. Ik zou resoluut met de onderhandelingen stoppen. zijn ze helemaal van de pot gerukt daar?
1 0
Sluk
Volgens het AD denkt Ajax aan een bedrag "richting de 80 miljoen" Ik hoop eigenlijk dat Ajax denkt aan een bedrag van minimaal 80 miljoen en als er een club is die hoger biedt, dan zal Juventus dat moeten toppen willen ze De Ligt halen.
Als je een bedrag richting de 80 miljoen verwacht, dan kan dat bedrag dus alleen maar lager uitvallen en dat lijkt me op dit moment niet markt conform voor een speler als De Ligt.
3 0
Bocarra
Ik denk dat de Ligt nog wedstrijden voor Ajax gaat spelen. Als ik de media mag geloven is het gat nog enorm groot. Ajax heeft het niet nodig om te verkopen en Juve kan het gat zeer waarschijnlijk niet overbruggen. Dit kan nog heel lang duren. Kan mij ook niet voorstellen dat Ajax een vraagprijs noemt. Als je niet wil verkopen dan geef je die niet af. Het enige dat Ajax hoeft te doen is zeggen dat het niet genoeg is. Wanneer het wel voldoende is is speculatie van de media en wishful thinking van de Italianen.
2 0
Rentokill
Daarom is het ook zo dom van Raiola, die er van uit gaat dat we hem dan wel voor minder gaan verkopen omdat de Ligt de andere potentiële kopers. Barca en PSG afgepoeierd heeft. Hij speelt hoog spel en daagt Ajax uit. Ajax kan gewoon weigeren... ook eventueel juridisch gezien want bijvoorbeeld PSG zou makkelijk 85 neerleggen.
1 0
Rentokill
Ajax zit in een heel andere positie dan voorheen. We hebben geld zat en hoeven niets te verkopen. Als Juve (of een andere club) eindelijk met het eindbod komt dat voor Ajax acceptabel is, dan nog, vind ik dat Ajax moet kunnen zeggen: Wageffe... Eerst effe Alvarez kopen en dan gaat t door. En sowieso verkopen we niks na (bijvoorbeeld) 1 augustus dus schiet effe op want anders blijft de Ligt gewoon nog een jaartje en pakken we die 75M gewoon volgend jaar...
2 0
Ruudje74
Gewoon non negotiable: €87mln
Geen cent minder!

Raiola wil altijd het onderste uit de kan?! Ajax te allen tijde ook als het Raiola betreft.
Met een fatsoenlijke zaakwaarnemer had Ajax zich ongetwijfeld coulanter opgesteld. Raiola is van de smerige spelletjes, die weet dat weinig clubs de Ligt kunnen betalen. Barcelona en PSG zijn al afgehaakt, hij weet dat Alvarez al in beeld is als opvolger die op zijn beurt ook in de belangstelling staat van Wolverhampton.

Ajax moet nu gewoon duidelijk zijn: €87mln, geen cent minder, anders blijft ie. Hier nog deze week duidelijkheid over, anders gaat de deur dicht en mag je het volgend jaar weer proberen. En vervolgens geef je Mathijs een mooie bonusregeling: €3mln bij het behalen poulefase CL en €3mln bij kampioenschap ED. Doe dit ook bij Blind, Tadic, Tagliafico, Ziyech en ze blijven wel.
1 -1
Danos
Met die bonussen zijn we zo blut, los van het feit dat je dan ook wel de balans in de selectie overhoop gooit qua salaris.
0 0
chino
Anders maakt Mathijs de komende jaren zelf 10miljoen over.
0 0
Leprechaun
Wat een gekut allemaal zeg. Zonder Raiola vielen de topclubs nu over elkaar heen en zou De Ligt gewoon voor meer dan 80 miljoen verkocht worden. Maar door die achterlijke salariseisen van Matthijs en die bolle zijn we straks weken aan het worstelen met die ratten uit Turijn.

En in de tussentijd verbiedt die verdomde RvC van ons het Marc om Alvarez gauw op te halen. Die loopt straks naar fucking Wolverhampton.

Dit begint echt één grote puinhoop te worden. Ik hoop van harte dat Marc zich kei- en keihard opstelt en desnoods Matthijs lekker aan zijn contract houdt. Wat een ongeëvenaarde flapdrol dat hij zich met Raiola heeft ingelaten zeg.
20 0
Yohan
juist, eentje die het snapt... Ajax voorop, De Ligt is 19 jarige snotneus die heeft maar te luisteren
1 -1
Rentokill
Zo is dat...Raiola heeft dit gewoon heel slim gedaan. Hoop dat Ajax er van leert. Geen toezeggingen meer doen bij deze man. Geen vanaf prijzen noemen. Spelers van Raiola voortaan laten wachten totdat Ajax eruit is met de club... En daarna mogen andere clubs nog bieden... maar dan wel hoger. Komt de speler er niet uit met club 1? dan kijken we verder...Dan pas.
3 0
milan-jantje
Ja dit gebeurd dus met domme clubs die eerst spelers brainwashen en dan pas eens daarna de club gaan benaderen volkomen terecht en Ajax goed recht dit te doen top die overmars. Wat me nu lijkt is dat Juventus haast moet gaan maken want als Ajax hem laat spelen in de voorronde Champions League kunnen we helemaal lachen.
0 0
Leprechaun
Ajax heeft zichzelf in de vingers gesneden door Raiola toestemming te geven om alvast met clubs te gaan praten.
0 0
Mi-leak
Hoezo dan? Dit gebeurd 9 van de 10 keer
0 0
Leprechaun
Omdat Raiola nu bepaalt dat Ajax moet onderhandelen met Juventus. Als Ajax eerst biedingen van de clubs had afgewacht en bijvoorbeeld PSG, Juve en Real hadden alledrie 80 miljoen geboden, dan had Ajax de regie in handen gehad en bepaald dat Raiola enkel met die drie clubs mag onderhandelen.
1 0
JSF
Raiola bepaalt niet met welke club Ajax moet onderhandelen. Ajax onderhandelt met een club die de vraagprijs biedt.
0 0
Danos
Ajax kan ook gewoon Nee zeggen tegen Juve
0 0
FWAjacied
Hoezo? Hij kan dan gewoon nog de Champions League in met Juventus.
0 0
Mi-leak
Haha die Mino denkt dat ie God zelf is. Aanpakken die gozer.
0 0