H'veen-talent staat nog steeds achter Ajax-besluit

SJvanveen, 04-07-2019 om 16:31, 9835 views, Friesch Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Zoals in 2017 al naar buiten kwam, kon sc Heerenveen-talent Arjen van der Heide in het verleden naar Ajax. De aanvaller bleef echter bewust in Friesland, om bij de Eredivisie-club zo spoedig mogelijk de hoge verwachtingen waar te maken. 

Van der Heide is zeventien jaar en wacht nog op zijn officiële debuut in het eerste elftal. Toch stond Ajax twee jaar geleden al op de stoep voor de buitenspeler. Amsterdam of Heerenveen was even nadenken voor Van der Heide, maar uiteindelijk besloot hij om in zijn geboorteprovincie te blijven. 

'Daar sta ik nog steeds achter', zegt Van der Heide nu stellig tegenover het Friesch Dagblad. 'Mijn doel was om bij sc Heerenveen door te breken en dat doel heb ik nog steeds. Bovendien valt er in het voetbal niets te plannen', aldus de jeugdinternational. 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radie125
Verstandige beslissing komt goed met hem.
2 0
Benleiden
Domme beslissing is het. Dat is hetzelfde dat je naar de Gymnasium kan en kiest voor havo. Elk jaar telt keihard in je opleiding.
0 -11
Schip
Zou juist willen dat meer talenten uit de Ajax opleiding zo standvastig zijn als een PL club zich meldt. Uiteindelijk is een meer zakelijke omgeving met meer concurrentie, grootschaliger etc niet per se stimulerend voor iedere speler. Sommige spelers gedijen meer in een informele, kleine organisatie, waar iedereen elkaar even goed kent en alles gemoedelijker aan toe gaat.

Als hij dat aanvoelt, heeft hij meer kloten door te blijven, dan door te zeggen tegen vriendjes dat hij bij AJax voetbalt, om vervolgens niet te slagen. Dit is gewoon karakter.
3 0
pizzapunt
en zou jij nog steeds Gymnasium aankunnen in een school 200km verderop, verwijderd van vrienden en familie? Ergens gedropt in de randstad als boerenjongen.. Die jongen maakt toch een prima keuze man?
3 0
Leefieg
Beest van n gozer voor 17-jaar. Mocht ie vaardig zijn en een goed debuutseizoen maakt, hoop ik natuurlijk dat Ajax hem volgend jaar oppikt
1 0
MennoJerry
Respect hoor voor (jonge) spelers die niet voor geld kiezen maar gewoon hun kans afwachten bij de club die ze heeft opgeleid.
3 0
Benleiden
Dit is toch niet voor het geld kiezen, maar voor welke opleiding.
0 -2
MennoJerry
Toch ook wel een beetje voor geld toch? Ik neem aan dat ie meer kan verdienen bij Ajax dan bij Heerenveen.
0 0
Lane 8
Bij ajax verdien je wel wat meer hoor
1 0
036AFCA97
Mooi, zulke spelers. Wij vinden het ook mooi als Gravenberch en Unuvar dit soort uitspraken doen.
4 0
Benleiden
Dit is een hele andere situatie. In het geval van Gravenberch en Unuvar zou het gaan om een buitenlandse club voor meer poen en geen doorbraak.

Als ik een jongen ben van Heerenveen en ik zou naar Ajax kunnen dan ga ik direct. Niet omdat ik voor Ajax ben, maar meer omdat hij zelf min of meer aangeeft dat opleiding telt. En waar heb je de beste opleiding? In Amsterdam...
0 -1
Pheadrus
Prima toch?
2 0
Ajax4life16
Voor dit soort spelers ( die er niet ver bovenuit steken) is het ook gewoon beter om bij hun huidige club te blijven.
0 0
afcas
Als ze niet de ambitie hebben om voor ajax te spelen wel ja.
0 -1